Sonyericsson - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sonyericsson

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimastel päevadel on kuulda olnud imelugusid SonyEricssoni arendustöö viljadest.
    Yks selline on siin: http://www.sonyericsson.com/T68i/
    Lisaks tulemas Z700 ja P800, mille kohta konkreetset inffi raske leida...

    Isegi Nokia väriseb :)

    Mida aga arvate selle info taustal SNE pikemast perspektiivist (6-12 kuud) ?
  • eile ja täna hommikul hakkas silma Nokia promo telekast, tulemas on filmivaatamistelefon. tellid mingilt numbrilt tasulise filmikese ja vaatad seda siis yksi v6i perega 8). hommikul oli yle1 stuudios mobiilifilmide produtsent, kes ytles, et filmide tegemine käib juba täie auruga(peamiselt kultuurilise väärtusega filmide). samas oli mingi avaliku elu tegelane, kes arvas, et mobiilifilminduse maailmas saab liidripositsiooni pornofilmitööstus.
  • uus m6nus toode

    paljud betivad ericy t6usule.
    kas on p6hjuseks toodete innovatiivsus?
    v6i hoopis aktsia metsik n6rkus v6rreldes teistega?
    optsioonidest v6ib jareldada et keegi eriti ei oota ericy t6usu..
    samas, kas just head toode pole see mille puudumise t6ttu ericy oma kunnikuulsuse kaotas?
  • Enne filmide levitamist võiksid nad tavalise teleka moblasse sisse ehitada. Oleks igati praktiline. Igatages, kui nad oma display tehnoloogiaga nii kaugele jõuavad, et TFT'd mõistliku hinna eest saab, siis ei tohiks kyll takistust olla. Praktiliselt kõik on ju olemas: raadio osa, värviline ekraan ja kõrvaklappide väljund (paljudel ka conference call speaker).
  • Täna on sne ja ericy väga viisakalt performinud, võrreldes indeksiga.
    Tuleb kaaluda pikaks minemist :)

    Ja kysimus: kummas aktsias võiks mobiilseadmete edul rohkem kaalu olla ?

  • Kindlasti Ericus... mobiilinduse osakaal Sonys on tegelt suhteliselt tagasihoidlik
  • huvituv, et keegi ericssoni peale ei erutu...kuhu edasi?
  • Selliste lolluste, nagu raadio, dvd ja muu prügi telefoni külge pookimine teeb selle telefoni lihtsalt mõttetult raskeks ja kalliks. Mõni fraier võiks teha selle kuradi telefoni hoopis praktiliseks. Tavaliselt lähevad nad kukkudes katki, saavad külma ja lähevad katki või saavad vett ja lähevad katki. Ostsin mingi uuema kummist Noksi - väidetavalt pritsme ja põrutuskindel aga see raisk läks nädalaga nii koledaks (kumm võidus ära) et häbi välja võtta. Katki ple veel küll läind aga küll läheb.
  • Ilmselt see mobla business hakkab ka muutuma tavaliseks tootmiseks nagu tavatelefonid, raadiod ja telekad ja muidugi internet. Nii nagu saadi aru, et dot.com ei aita maailma kõiki muresid lahendada ja bit ei saa süüa, ega baiti juua saadakse nüüd ilmselt aru, et maailm ei keerle mobla ümber, vaid tegemist on lihtsa tarbeesemega. Tegelikult on kogu see M-bussiness lihtsalt lollus, mille ümber pekstakse vett vahule. Kogu SMSi äri on ju üles ehitatud pubekate peale....
  • Mul kukkus Nokia, tavaline Nokia, 3 nädalat tagasi vette. Mina kohe fööniga kiirelt kuivatama. Töötab endiselt kui meeletu. Ei tea millal tõrkuma hakkab?
  • Ei ta hakka tõrkuma midagi. Mul on poiss visanud vanni nii naise Nokia kui ka enda Siemensi. "Põrutus ja veekindel" Siemens tuli viia hooldusesse, naise 3310 pole 7 kuu vältel ilmutanud mingeid ülesütlemise märke.

    Go figure.....
  • Sul lihtsalt joppas . Me rääkisime kuskil suusamäel (norras), külma oli miskit -25. Pooled telefoni andsid varsti otsad. Need vee ja põrutuskindlad telefoni on aga arusaamatul suured kobakad. Nii, et rohkem praktilisust ja funktsionaalsust vähem igasugust "sms ja fm tehnoloogiat".
  • korrosiooni halvav mõju jõuab telefoni sisemuses kõige peenemad klemmikesed läbi närida kuskil aasta või pisut enama pärast. teine 7 kuud veel minna Sul, azzie. ;)

    nii väitis mulle kunagi üks telefoniremontija, kes mu mullivannis käinud telefoni seestpoolt ära puhastas ja hiljemalt nii 10-11 kuu pärast maha müüa soovitas. :)
  • Sõbrad, kas teile ei tundu naljakas et inimesed teevad üldistusi vaatlustelt mis põhinevad ÜHEL sündmusel....

    Mul kukkus üks selle firma telefon vanni ja töötab sellegipoolest edasi - selle firma telefonide omadus ongi et nendega võib vee all rääkida...

    Mul läks selle aktsia ühe tehinguga hästi - hurraa rikkus on tulemas (kes eestis ferrari maaletooja oligi)?

    Jne.
  • rauno: üks Piimakombinaadi ja üks Ühispanga mees.
  • azzie, karm laps sul:
    "Mul on poiss visanud vanni nii naise, Nokia kui ka enda Siemensi"

    jah yks mees käis ka kuu peal.
    kas k6ik mehed käivad vä?

    mina igastahes olen vihane 8210 peale.
    yhel soome mimmil kukkus 5krs alla ja jäi terveks,
    mul ei pidanud ekraan vastu röögatutele diskotamistele..
  • Mul hulpis 6110 kaluri paadis pool tundi ja ahmis merevett. Paar päeva oli pilt põõsas, siis võttis vastu SMS-e ja hiljem sai ka rääkida. Ainult nädalakese
  • Värvilised ekraanid. OK. Video OK. 3G OK. Öelge mulle paljud TEIST neid uusi lubatavaid funktsioone kasutama hakkavad? Mulle meeldivad ka igasugused vidinad, aga bussis ma telefoni ekraanilt Fight Club'i vaatama ei hakka. Ausalt.

    Tüdrukule mingit mesimummi pilti lillel koos südamega (MMS) saadan ka ainult siis, kui see normaalse hinnaga on. Aga vaevelt et ta seda on. Mul jäi GPRS-telefon ja sülearvuti soetamata lihtsalt sellepärast, et EMT 1MB maksis 40 EEK, seega on bottom line nende ilusate teenuste hinnad, mida erinevad gadgetid vahendama hakkavad.

    Ma aga ei usu, et nende uute teenuste hinnad siinsetele tarbijatele saavad vastuvõetavad olema. Sama probleem tekib tõenäoliselt ka mujal ja vidinatootjad on oma R&D peale tehtud kulustustega ämbris... 3G revolutsioon jääb ära? :-D
  • GPRS'i saab ka odavamalt: Radiolinjas ei maksa see suve lõpuni midagi.
    Ja Microsofti graafiku vaatamine telefoniekraanilt parasjagu metsas olles maksab sente ka EMT hinnakirja järgi.
  • 250 eeku gprs'i eest kuus ei ole minu arust yldse palju...(DNA)
  • Oot, kes seda 250 EEK eest kuus pakub? Kui ma asja vaatasin, siis tahtsin panna streaming-hindu GPRS-iga jooksma (EMT tasuta testperiood). Tulid küll, aga see java-vidin, mis neid hindu streamis, oli ise juba 600k... sellepärast saingi kreepsu, kui EMT pani MB-le täpselt sama hinna, mis muidu kulus MB allalaadimiseks 9600 kbit/s juures. Asi ei ole selles, palju ma olen võimeline maksma, vaid selles, palju ma olen nõus maksma...
  • 16€ soomes, dna gprs, 24/7
    tore asi on veel: 39€ kuumaks ja k6ik s6numid ja k6ned tasuta....kasv6i 24/7
  • siit saab lugeda nendest ilusatest vidinatest (mms, gprs)
  • TNT ytles enne, et vidinad teevad telefoni raskeks ja kalliks, teise väitega 110% n6us, esimese väitega yldse mitte. ericsson T68i kaalub 88g, pole vist eriti raske.
  • Okei, okei.
    Nõus, telefonid on läinud kergemaks. Kümne aastase perspektiiviga ka odavamaks. Esimene GSM (noks) oli miskit peale 10 000 eegu.
    Miks ma nagu pessimistlik selle uute tehnoloogiate osas olen, on tegelikult kinni nagu kogemuses. Kui tuli WAP, siis räägiti sellest imelugusid. Kui ma aga seda kasutama hakkasin avastasin, et tegemist on mingi kalli ja mõtetult aeglase huina- muinaga, millel puudus igasugune point (peaaegu puudus). Mul sõber kasutab siiani mingit M-parkimist ja saab seetõttu regulaarselt trahvi. Mina kasutan vanu lipikuid ja trahvi saan korra kahe aasta jooksul.
    Öelge nüüd inimesed, kas inimene, kes ostab 7500 eekise telefoni (FM raadio) ei oma autot, kus juba on raadio? Seega antakse, ehk kuhjatakse asju sinna, kus juba on ja kellele seda tegelikult vaja ei ole.
    Ise hindan asju funktsionaalsuse järgi, seega kõige hinnatum omadus mu uue kummivabriku kummist telefoni juures on tema välimus (sarnaneb teetöölise neoonkuuele) mistõttu leian ma nüüd selle pagana telefoni laua pealt ja paberite vahelt alati ülesse. Olen seda telefoni ka mõned korrad maha visanud ja praegu paistab see vigur töötavat.
  • Ah ja,
    läpakatest niipalju , et mina isiklikult ei viitsi neid kaasas tassida (harrastasi seda pool aastakest). Jube mõtetu ja tüütu üritus: käi ringi nagu koliks kuskile ja vaata, et keegi su imekallist vigurit pihta ei paneks. Ma läksin hoopis lihtsama vastupanu teed ja soetasin sama raha eest 3 lauaarvutit. Koju ja kontoritesse. Kui see GPRSi teema nagu odavamaks läheb ja tööle hakkab, siis tõotan muretseda endale uuesti läpaka, vastasel juhul puudub point.
    Sama kehtib märkmike kohta: kui elektrooniliste märkmike kasutamine lihtsamaks ei muutu siis mina isiklikult küll neid ei viitsi kasutada. Paber ja pliiats tunduvad siiski nagu mugavamad.
    Anyway, tore on kui inimesed viitsivad tegeleda ja pappi kulutada. Tänu sellele rabelemisele on nii mõnigi tore asi välja tulnud nagu mobiiltelefon ja internet.
  • läpakas=freedom. teed millal tahad ja kus tahad. muidugi, kui üle 3h, siis peab olema pistik lähedal.
  • Karumõmm,

    Selleks, et bussis Fight Club'i vaadata, tuleb kõigepealt bussi sattuda! Kui palju selliste uute tulikalliste telefonide omanikke bussiga sõidab üldse?
  • Lähituleviku trend on mobiiltelefoni ja pihuarvuti sümbioos ehk wireless tech. Filmi vaatamine telefonis on küll kahtlane värk. Isegi laptopis DVD vaatamine pole nagu see õige asi ikka välja arvatud kui TV out ja siis big screen ... Aga wireless+mobility tech e. meilihaldus anytime and everywhere+ igasugune finantstegevus - siin on point ja areng. See sektor NASDAQ'il hakkab kindlasti korralikku kasvu näitama, varsti.
  • Aga TNT,

    Olen Sinuga mõne koha pealt nõus ja mõne koha pealt üldse mitte.

    Nõus, telefonid on läinud kergemaks. Kümne aastase perspektiiviga ka odavamaks. Esimene GSM (noks) oli miskit peale 10 000 eegu.
    Ja mitte ainult esimene, vaid ka teine ja kolmaski veel, kui hästi meenutada...

    Kõik teavad, mida tähendab lühend WAP : Wasn't Actually Possible. No mida sa saadki sellisest asjast üldse tahta...
    loomulikult huina-muina!

    Aga nüüd oled küll valel teel...

    Mul sõber kasutab siiani mingit M-parkimist ja saab seetõttu regulaarselt trahvi. Mina kasutan vanu lipikuid ja trahvi saan korra kahe aasta jooksul.

    Seleta teistele ka, kuidas sa viitsid neid vanu lipikuid kusagilt putkadest ostmas käia, enne parkimapanekut mitu minutit kraapida ja täpselt teada, kui kaua pargid? :-)
  • Well hell. Mobiilparkimine on broo. Isegi mu 52-aastane ema kasutab seda ja on rahul. Traffi pole veel saanud ja tema jaoks on isegi Sony teleka pult juba liiga high-tech. See näitab, et M-kommerts on asi, millega sisuliselt on võimalus inimese elu lihtsamaks teha. Tuleb vaid õige väljund leida ja inimesed kasutavad - isegi need, kelle jaoks mobiil muu kui telefonina täiesti arusaamatu ja kasutuskõlbmatu on.

    Siit jõuame aga selleni, et mis siis need teenused on, mis meile pakkuma hakatakse. Filmi vaatamine telefoni ekraanilt? See oli muide mingis Nokia reklaamis. Idee iseenesest vahva, aga mina näiteks vihkan juba 14'' ekraani ja seda 16:9 filmiriba seal peal, mis siis veel heal juhul kahe tikutopsi suurusest low-res ekraanist rääkida... Seega film mobiiliekraanil - unustage PALUN ära. Ainus kasulik asi operaatoritele ja content-provideritele võib olla pakkuda võimalust laadida endale handsetti pornot... Mina näiteks ei ole pornosõber, aga mine tea. Sic transit gloria mundi.

    MMS. Milleks? Kas tõesti on oluline lisaväärtus saata mesimummude pilte koos muusikapaladega - noh näiteks GPRSi kaudu 40 EEK MB või siis näiteks paremal juhul 10 EEK per sõnum? Sellised asjad on teismeliste haige meelelahutus nagu on poole oma vaba aja kulutamine telefonile logo või helina laadimiseks. OK, teismeline MMS-ib, aga samal teismelisel keerab vanem varsti rahakraani kinni ja ei MMSi ta enam midagi. Müüakse vähem handsette ja operaatorid saavad vähem raha. Per risum multum poteris cognocere stultum.

    Jäävad alles tõsised M-kommertsi lahendused. Tahan mobiilselt parkida. OK. Tahan kinni panna teatri- või kinopileteid. OK. Tahan reserveerida lauda Elevandis. OK. Kui keegi mõtleks välja veel M-kommertsi lahendusi, mis elu kergemaks teeks, siis oleks ma ka nende kasutaja. Senine orienteeritus meelelahutusele jätab küll külmaks ja ma kardan, et minusuguseid on teisigi...
  • oi m-appidest v6iks isegi rääkida pikalt pikalt..
    tuleb ainult vaadata igapäevaelus ringi!
  • TO :Velikij
    Seletan asja lahti. Ostan mõne parkimispileti ja kraabin ning pargin. Edasi tuleb asja geniaalne osa: Ma lihtsalt ei viska neid ära ja jätan 3-4 parkimispiletit esiklaasi vahele. Tavaliselt külmas kanged või palavusest roidunud p.kontrolörid ei viitsi neid nii piinliku täpsusega uurida. Tühi esiklaasialune meelitab neid aga nagu värske hunnik kärbseid. Trahv tuleb siis, kui tiblad on muutnud pileti formaati või värvi..... Miks aga mu sõber oma trahve peab vaidlustama on kinni siit, et tavaliselt pargib ta mobiilselt 2-3 minutit peale tegelikku parkimist. Muidugi jääb talle alati võimalus selle vaidlustamiseks.....
  • to TNT: et siis kui parkimise eest mitte maksta, siis on parem seda teha parkimispiletite kui moblaga ;-))) prosta genialn'
  • Karum6mm,
    ära unusta seda, et kui sulle MMS kui teenus midagi ei paku, ei tähenda et MMS ei võiks olla hiigelhea bisnis...

    Kui nüüd kaine peaga vaadata, siis mis kuradi bisnis on näiteks mingite mobiili taustapiltide või meloodiate pakkumine? Ülim mõttetus ju. Aga ometi on asjale nõudlust ja eelarvamusteta vennad teevad asjaga pappi.
  • noh, video taskus + porno... pihuarvuti muutub oma nime vääriliseks :)
  • Inspiratsioon ei tunne piire:

    http://www.cafe.ee/~nosfe/sonyericsson.jpg
  • Unistan juba pikemat aega telefonist millel puuduksid igasugused lisad.St ma saan elementaarselt helistada ja kõnesid vastu võtta.Võib-olla pisut primitiivne,aga sorry mind tõesti ei huvita need mängud mis seal peal on.Nende puudumise arvelt võiks siis telefoni müügihind näiteks odavam olla .Või mis?
  • aga milles probleem, sellised telefonid on vabalt saadaval ja mis peamine, need on yliodavad, nt. Nokia 1610 ja 2110.
    :)
  • meenutades klassikuid (LHV seminar!), jaguneb mobiiltelefonikasutajate turg kaheks, need, kes ainult räägivad ja need, kes kasutavad oma moblat ka sõnumineerimiseks. Kui tahad viimasesse segmenti kuuluda, siis ära 1610 osta!
  • maidre >
    üldises värvilises-polüfoonilises-mmsises-gprsises arendus-frenzy's on nokia nt aru saanud, et low-low-low-low-end kasutajad on ikka veel olemas.
    nokia 2100: http://www.nokia.com/nokia/0,,4582,00.html
    pisike, kole (stylish design my a**), lukuauk ekraani asemel.
    just see, mida vajad. :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon