Miinuse deklareerimine.
Log in or create an account to leave a comment
-
Kuna päris paljud investorid on kannatanud viimaste languste ajal üle lombi oleks puht isiklik huvi paljud investorid on plussis selleks ajaks, kui on käsil aprill!
-
Mina olen ca. 23% see aasta plussis. Olen tublisti LHV vahendusel shortinud, nüüd olen siiski veidi ettevaatlikumaks läinud lühikese positsiooniga - turg on kõvasti vajunud ja majandus tegelikult ju kosumas.
Optsioone soovitan küll teha ITM või ATM tüüpi, odavad rahast väljas optsioonid on väga ohtlikud - ajaväärtuse tõttu kaob nende väärtus enne expirationit kiiresti. Seega ostke pigem kalleid optsioone, saate natuke kauem oodata.
LHV kauplemissüsteem väärib ainult kiidusõnu, Eesti kohta väga hea! -
Ajaväärtuse osa kaob mõlemal enam-vähem sama kiiresti. Vahe on ka selles, et ITM puhul tavaliselt optsiooni väärtus alla $1 ja sellisel juhul on juba teenustasu tehingult ca 20%
ATM puhul aga maksad ka kindlasti ajaväärtuse osa mis on suhteline alusvara hinnaga ja samas kui on liiga sügaval rahas, siis võimendus on liiga väike. Niiet optsioon on enivei riskantne bisnis. -
Fjot, sul ikka asjad üsna segamini. "In the money" optsiooni väärtus enamasti alla 1 USD ?????
Ja ajaväärtuse tõttu kaotavad rahast väljas optsioonid kohe kindlasti protsentuaalselt kiiremini väärtust kui ATM ja ITM optsioonid.
Ära aja teisi ka segadusse :) -
valetpidi oli jah.. OTM motlesin.. ;)
-
rusikareegel on, et ATM on k6ige kallimad.
-
Mina olen 6 kuuga 20 %, sellest selle aasta numbri sees 7% plussis!
-
15 kuuga -100%. Rämpsuga ei tasu jännata :)
-
haha!
ma tegin 9 kuuga -100%!
optsioonid on vaeva väärt.. -
mul kõik nii punane et ei tasu kirjutadagi
-
spiid kas sul tähendab miinuse deklareeimine plussis olemist
-
-100% mehed,
kas tehtud vigadest järelduste tegemiseks pidi tõesti kogu papi tuulde lennutama?
Olen ise ka mõnevõrra miinuses ja tahaks teie vigadest õppida et mitte "klubisse" sattuda... :oP -
Enda vigu (kahjumiga tehinguid) vaadates võib välja tuua hetke emotsioonidel tehtud tehingud. Kui ikka lambist ostad aktsiaid, mida polnud varem plaanis osta siis läheb üsna tihti puusse. Sama asi kehtib ka aktsiahinna languse korral, st müüsin oma aktsiad paanikas maha ja mõne aja pärast vaatasin, kuidas viimased tõusma hakkasid. Tihti on kahjumi tekkes süüdi ka liigne panustamine ühele aktsiale.
2001 a. kokkuvõttes oli mul 39 tehingust kahjumis vaid 2 tehingut. -
Positiivse poole pealt USA turul:
3/4 tehingutest kasumiga
kõigi tehingute tootlus summeeritult positiivne (-40% +5% +14% -30% +41% +28% -100% +120%) kaks viimast on optsioonid ATM ja esimesed tehnoloogia aktsiad.
Negatiivse poole pealt:
-50K EEK
Aga ega väiksema koolirahaga ju ei õpi kah.
PÕHITARKUS: Kui kauplemine ei ole sinu põhitegevus, siis unusta oma "tarkusega" supertootluse teenimine ära.
Praegu proovin va banque. Kas saan kogu USA turule pandud rahast lahti (mis õnneks ei ole minu jaoks liiga suur õnnetus) või kasvatan algsummani tagasi ja lõpetan. -
Tyybid, kes suudavad pikaajaliselt 75% tehingutest kasumiga l6petada.. on leidnud turuanomaalia.. ja palju 6nne neile! Selliselt l2hteplatformilt edasi on aind kukesamm v2ga rikkaks saamiseks .. s.t. tuleb 6ppida oma investeeringuid korralikult juhtima (risk management)
-
Täna midagi peale miinuse küll ei paista.
-
Ainult HP ja BRCM hoiavad vee peal
-
to Taavi
# Tyybid, kes suudavad pikaajaliselt 75% tehingutest kasumiga l6petada.. on leidnud turuanomaalia #
.. või on pikaajalised investorid (nt ei lõpeta tehingut miinuses) :) -
Näiteks paljud futuuri-kauplejad lõpetavad kasumiga vaid 40% tehingutest, kuid ikkagi on kokkuvõttes plussis.
Kuidas? Kahjumid pannakse sageli kiiresti stoppidega kinni, samas kui kasumis positsioone hoitakse pikemalt.
cut your losses, let your profits run -
miinus-pluss on seriti derivatiividega ikka karmid:
no sa saad max 100% kaotada aga samas v6iduv6imalus piiramatu! -
Ainult hullemaks läheb. Millal tuleb päike pilvede tagant välja?
-
Megas, siis kui keegi eriti sellesse enam ei usu.
The darkest time is just before sunrise -
The darkest time is just before sunrise (but U never know how dark it gets)
-
before sunrise on hämarik
-
1. before sunrise on koit;
2. astronoomilises mõttes on kõige pimedam talvise pööripäeva keskööl. -
Talvine pööripäev pole enam kaugel.
-
Eksisin oli küll ikka kaugel.
-
Palju nüüd ka selle aasta plussi mehi järel on?
-
mina olen plussis aga ainult kodus ;)
-
Reitingute alandamine ajab küll juba öökima!
-
Polegi enam midagi järel. Kuuekohalisest sai viiekohaline ja neljakohane tuleb siis kui naz on alla tonni. Proovisin ka lühikeseks müüki aga selle mõju on väike. Kas teised on liiga targad või mina liiga loll?
-
ja nüüd pole midagi järel wc tõmbas kõvasti lohku :(
lühike karu on ka väike :((( -
to:Megas
Lollus on suhteline. Kui kauplemine on sinu põhitegevus, siis tuleks sul vist küll ametit vahetada. Kui see on sul aga lihtsalt hobi, siis seisneb sinu lollus ainult suhtumises. Langeval turul ju enamik turuosalisi kaotab ja loomulikult on nende väheste võitjate seas ainult tõeliselt professionaalid ja ka mõned õnneseened (loe lotovõitjad).
Sul tuleb eesmärki muuta. Sa ei saa teenida turul "hobi korras" ülikasumeid, kuid oma 12% aastas (see on ju palju rohkem deposiidist) saad sa suure tõenäosusega pikema perioodi vältel ikka kätte, kui selline eesmärk seada.
P.S. Olen üritanud ka ise eelöeldud "kurbtõde" ignoreerida, kuid kuna kaotused on valusad, siis olen nüüdseks leppinud :) -
Tere.
Minul on järgmine olukord. Hoidsin ühe Eesti ettevõtte väärtpabereid 3 aastat. Sel nädalal sai need müüdud ja tehing on kahjumlik.
Samas sel aastal hakkasin kauplema tuletisväärtpaberitega USA turul. Plaanin sel aastal täpselt sama suure kasumi välja võtta, kui siin turul kaotasin.
Kas toimib nii, et tulumaksu väärtpaberitelt maksma ei pea ?
Lisaks tekkis veel küsimus stardikapitali osas. USA futuuridega kauplemisel on vajalik miinimum 3000$ stardikapitaliks. Kui ma kasvatan sellest oletame 13000$ ja kannan 3000$ tagasi, kas sel juhul käsitletakse seda, kui investeerimisraha ning ei kuulu maksustamisele ? -
Kasumist on võimalik maha arvata väärtpaberiturgudel tekkinud kahjum, seega esimesele küsimusele on vastus jaatav.
Teisel juhul on vastus jaatav ainult juhul kui tulu deklareerib eraisik ja seda investeerimiskonto süsteemis. St süsteemist saab maksuvabalt välja võtta sama summa, mis sinna algselt kanti.