4. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

4. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kuld jätkab tõusu? Kas kulla peale tasub mängida?
  • Lähemad päevad tulevad tehnoloogiasektoris huvitavad:
    Täna peab Hewlett-Packard(HPQ) analüütikute päeva mille käigus annab guidance,
    Inteli(INTC) mid-quarter report tuleb neljapäeval.
    Oracle'l(ORCL) on täna viimast päeva võimalus anda kasumihoiatus, sest börsireeglid nõuavad hoiatuse andmist vähemalt 2 nädalat varem - Oracle teatab kvartalitulemused 18.juunil.

    Analüütikud on tehnoloogiasektori liidrite suhtes üsna skeptiliselt meelestatud, seega üllatused panevad turu tõsiselt liikuma.

    NB! Kullaaktsiad liiguvad tehnoloogiasektoriga selgelt opositsioonis.


  • Flextronicu(FLEX, -14% järelturul) eileõhtune hoiatus
    Q1 0.05 vs 0.11 konsensus
    Q2 0.07 vs 0.13 konsensus

    on täna ka Nokiale ja Ericssonile halvasti mõjunud.

    Flextronicu suuremad kliendid on : Alcatel(ALA), Cabletron , Cisco(CSCO), Ericsson(ERICY), Hewlett-Packard(HPQ), Microsoft(MSFT), Motorola(MOT), Nokia(NOK), Palm(PALM), Philips(PHG) ja Siemens(S)

  • FLEXile ennustati just XBoxist uut elu -- algselt küll mingi 4% käibest andvat tootmist ennustati MSFT turundusrahade peal tõusma lausa 15-20%ni!

    see, komponent mis selles eduvalemis puudu on täna ei ole ilmselt mitte FLEXi tootmisvõimsus... ;)
  • Täna hakkab ka The Needham & Company First Annual Biotech Conference
    Osavõtjad leiad siit:
    http://www.twst.com/templates/needham2/lobby.html
  • Kristjan, miks kullaaktsiad "hold" peale? Üleostetus ?
  • priits - kullaga juhtus nii, et kuuldavasti oli maailma kõige suurema derivatiivi book´i omaniku (üks USA investeerimispank) kulla possu eest vastutava osakonna pealik "kinga saanud". Sellest järeldasid tegijamad spekulandid, et "king" pigistab juba hirmsalt ehk andsid rohkem tuld ja VEELGI valusamalt.

    kui mr Morgan on mütsi pähe saanud, siis võiks asi natuke rahuneda...
    AGA trendid liiguvad ikka aastates. Seda enam, et kulda tootvate firmade juhatustele on omanike poolt avaldatud survet, et hedge´i vähendada ehk siis forwarditega ette ära müüdud kulda mõneks ajaks tagasi osta.

    ja muidugi see, et keskpangad, kes kulda müüsid on oma tehingud lõpetanud....
    rohkem lihtsalt ei ole.
  • Put/call ratio on täna olnud väga kõrge (1.00 lähedal), seega tehakse putte väga julgelt.

    See contrarian indikaator näitab, et võib oodata (väikest) põrget.
  • 14:12 ET Market lifts on rumor of India-Pakistan truce : We would not that there have been pockets of buy interest in the market throughout the day, so late rebound in equities not a complete surprise. May be that the India-Pakistan rumor circulating trading floors is being rolled as traders look for explanation behind intraday recovery.
  • Huvitav, kui pärast septembri nn sõda tuli mõne aja pärast suur tõus, siis kas nyyd tuleb natuke aega pärast rahu suur langus?
  • Kuld on peale 11. sept liikunud pidevas tõusus ja on hetkel väga kõrge hinnaga. Kulla indeksite HUI, XAU ja GOX liikumine peaks kõik seletama. Kullaaktsiad on hea kattevara, kuid analüütikud arvavad, et praeguseks oma väärtuses liiga kõrgel. Samas kuni USA välispoliitika ei ole stabiisemaks muutunud ning majandus selget tõusumärki ei näita, ei ole oodata kullaaktsiate ülestrendi murdumist. Ka mina proovisin vahelduseks kullaga kaitsta oma kaotusi. DROOY oli selleks väga magus tükk. Aktsia on ületanud 5$ piiri. Kui ta suudab seda hinda hoida, siis on 5 väga tugev toetustase.
    Praegu võib olla natuke hilja osta kulla aktsiaid. Asi seisneb selles, et kullaindeksid liiguvad täpselt vastupidiselt aktsiaindeksitega. Kui nüüd USA majandus võtab tugevama suuna üles, siis kullast lobutakse ja kullaindeksite ülestrend murtakse. Samas toetab kulla jätkuvat tõusu väga ebastabiilne olukord nn terrororiikides.
  • Näiteks mina ostsin DROOY-t ja hoidsin mõnda aega. Samal ajal, kui langes dollar ja indeksid olid väga ebastabiilsed DROOY tõusis. Nüüd on DROOY 5.5 ja dollar alla 17. Seis on väga keeruline, sest DROOY aktsia müügilt teenisin kasumi. Dollar aga ise väga madalal. Mida teha? Kokkuvõttes tundub, et olen miinuses, sest pean ära ootama ka dollari tõusu. Teie varjant osta indeksitega hästi korreleeruv aktsia.
  • viies: "ja muidugi see, et keskpangad, kes kulda müüsid on oma tehingud lõpetanud....
    rohkem lihtsalt ei ole."

    See väide ei vasta tõele. Kuigi mäletamist mööda kuulutasid suured keskpangad mõned aastad tagasi kullamüügile ajutise moratooriumi, ei tähenda see sugugi nende kullavarude lõppemist. Piisaks näiteks sellest, kui Swiss National Bank (vt. eelmise nädala Economist) tõsisel müüma asuks. IMO võiks seda praegustelt tasemetelt ka teha. Aga nagu ikka ja alati mingite tippude või põhjade tabamisega - KST.
  • Lühiajaliselt soovitaksin osta ja pikaajaliselt soovitaksin positsioone vähendada.
  • muideks, seda drooy-t olen ma juba üle aasta jälginud. eelmine aasta sai seda kenasti alla dollari veel, aga ei ostnud paraku
  • Nu näed siis, jälgimisest ainuüksi ei piisa :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon