6.juuni - Inteli galaõhtu - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

6.juuni - Inteli galaõhtu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hetk tagasi teatas NSM , Inteli sektorikaaslane, oodatust paremad tulemused, Intel tegi lühikese piigi 27>27.30

    NSM halditud
  • intc juuli 35 call käive kaks korda suurem tavalisest
    lu jul5call isegi 3 korda suurem
  • RealMoney's Aaron Task:

    "Stocks faltered early today, a decline ostensibly caused by Merrill Lynch's downgrade of Intel (INTC:Nasdaq - news - commentary - research - analysis), which was lately down 3.8%.

    Critics of Merrill analyst Joe Osha's cutting his near-term recommendation on Intel to neutral from strong buy noted that the company has a conference call after the close. Why not wait until after the company speaks before assessing its prospects, they wondered?

    Of course, if Intel has some negative news tonight, Osha's call will look prescient. But nothing can change the fact that Osha placed the near-term strong buy recommendation (and a $42 price target) on Intel on Jan. 31, when the stock was trading near $35. From its close on Jan. 31 through yesterday's close, Intel shares are down 19.6%, raising the question why investors are so eager to follow Osha's advice today? "
  • Mida siis arvata Intelist? Minu nägemus oli juba mõnda aega, et aktsia on ülehinnatud - samal ajal kui paljud tehno-aktsiad olid juba septembri põhjade juures, oli Intel neist väga kaugel.

    Lisaks on pidevalt selgelt aeglustumas arvutite väljavahetamise kiirus, uued arvutid ei paku enam vanade arvutitega piisavalt lisaväärtust.

    Ok, P4 2.53 GHz protsessor on küll kordades kiirem 0.5 GHz P3-st näiteks video, graafika ja audio töötlemise suhtes, aga palju keskmine kasutaja seda vajab? V-ä-h-e.

    Seega protssesoritootjate võidujooks järjest uute barjääride murdmisel huvitab tavakasutajat üha vähem ja see muudab Inteli kasvunumbreid järjest koledamaks.

    Tehniliselt oleks esimene toetustase 23 USD juures ja järgmine juba septembri põhi 19 USD.
  • See, et "keskmine kasutaja" kiiremat rauda ei vaja on korralik kivi softitootjate kapsaaeda:
    Ei suudeta pakkuda "keskmisele kasutajale" attraktiivset softi, mis kõvemat rauda nõuaks.

    Tiah kas softitootjail hakkab kujutlusvõime otsa saama või sunnib tehnosektori madalseis rohkem kulude piiramisele kui tulude suurendamisele mõtlema (investeeringud)?
  • Rauno, ma ei usu et see just "kivi" on softitootjate kapsaaeda - lihtsalt on jõutud punkti kus areng ei saa olla enam nii kiire.

    Samamood oli ilmselt areng kiire kui esimesed värviteleviisorid läksid masstootmisse, edasine areng oli üsna rahulik. Nüüd on ilmselt uueks standardiks tulemas plasma ja LCD ekraanid, mis võib arengut (tootjate müüki) kiirendada. Samasugust uut taset oleks vaja ka nõudluse tõusuks arvutitööstuses ja selle kiiret saabumist hetkel ei näe.
  • ah ikka vana jutt - tööstus on harjunud tegema asju niipidi ja k6ik m6tlevad tulevikust kui jätkust senisele arengule. nii intc kui msft on oma mineviku ohvrid. lihtsalt ei kuulata mida consumer tahab. consumer tahab myravaba (no fan!) masinat, instant booti, instant app launchi, touchscreeni, lcd'd, korraliku heli, head I/O (video capture/video out anyone?) jne.
    vaadake kasv6i gamecube ellujaamist vs xbox/ps2 wars. miks palm oli kunagi nii edukas, pihuarvutid olid ju vaike turg?

    näide syntesaatorite maailmast: oli yamaha, oli roland. m6lemad jaapani hiiud kes 80 algul v6tsid marketi by storm oma uute toodetega ja t6esti olid hea. aga peale 80 pole eriti innovaatilised olnud. siis tuli saksa firma access music ja redefineeris syntide turu - kliendid
    said lopuks ometi syndi mis ei piiranud nende creaive freedomit. lihtsalt tehti k6ik see mida
    inimesed olid ammu n6udnud rolandilt yamahalt. kusjuures ei roland ega yamaha pole siiani aru saanud mis värk ja ikka teevad oma paska edasi vanade p6him6tetega (hea v6rdlus milles on difference on naiteks see, et access on nagu multitegum OS ja rolandil on endiselt single task OS). mis te arvate millise firma omanikud r66msad on?

    user interfaced vajavad redesigni. see pakuks midagi completley uut p6hjust uus arvuti osta, kuna n6uab röögatult processorpowerit. intel ja eriti microsoft on juba mitu aastat kisanud et uued voimsad arvutid voimaldavad midagi extraordinaryt tarbija jaoks. siiski puudb innovatsioon.
    innovatsioon aga kahjuks it tööstuses keeruline - eriti saada market supporti kuna big companies wont take risk ja consumers are too dumb.

    olen alati arvanud ja arvan siiani et nii intel kui ka microsoft kukuvad kokku just tanu oma suurusele. see om magu eesti ärimehed - teevad seda mida koik teised teevad ja milles keegi on juba edukas olnud. ise piilun viimasel ajal tmta ja amd poole, arm on k6va s6na (ehkki inteli oma).

    erinevalt telerist, millel on yks funktsioon, pole minuarust veel arvutitel joutud mulli tekitada.
    arvutiga saab way rohkem teha kui telekaga. kusjuures ega siis arvutit pea kasutama samaks otstarbeks milleks ta disainiti. naide syndimaailmas: rolandil oli tb303 mis oli m6eldud bassi tegemiseks, aga hiljem avastati et sobib suureparaselt oopis trummide tegemiseks! ja asi maksab endiselt yle 800$ (yle 10a vana riist!) ja on kultusvärk. thank you, teknoboom!

    aga meie v6ime haukuda, intel laheb ikka edasi..

    PS! eile ma vandusin ikka pikalt kui nagin mis intc turuga tegi. apaatia valdab mind!
  • Pessimism turul on ikka üsna korralik juba. Tundub et piisavalt korralik, et varsti võiks oodata lühiajalist põhja.

    Veel argumente: volatiilsus on tublisti tõusnud (VIX, VXN - täna ilmselt tõusevad veelgi), put/call ration on kõrge ning indeksid on üsna ülemüüdud.
  • ja viking Lotost saab 45 milli mida langevale turule toppida!!!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon