Tööandja pensoniskeemide vajalikkus Eestis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tööandja pensoniskeemide vajalikkus Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Laupäevahommikune gallup:

    Kas teie ettevõte (mille töötaja/omanik) te olete, oleks valmis teie isiklikku pensioniplaani toetama, kui maksuseadused seda soosiksid ?

    Näiteks maksma teie III samba pensionifondi näiteks 10% teie kuupalgast, tingimusel, et selle pealt ei tuleks sotsiaalmaksu maksta ? või mingid muud sarnased soodustused. huvitav oleks kuulda teie arvamust.

    mujal maailmas on tööandja/töötaja koostöö pensioni kogumisel laialt levinud, võks eestis ka sarnast süsteemi aretama hakata. täna oleks sellised maksed karistatavad erisoodustusmaksuga. Näiteks Lätis ja Leedus on tööandja skeemid väga soodsad nii inimesele kui ka tööandjale, arenenud EU maadest rääkimata
  • Mis kellegil selle vastu võiks olla, kui see lisaraha ei nõua. Näiteks mingi erisoodustuse võrra või midagi taolist.
  • Aga ainult sel juhul, kui maksuvabastus kompenseerib tööandjale kulud summa summarum.
    Mida ilmselt ei saa juhtuma.
  • To: Velikij
    just, ole nii viks töötaja kui tahes.
  • Pealegi on minu meelest praegu eestlastel totaalne pensioniküllastus. Inimestel on siiber ja nad ei taha veel ühte pensionit või sammast siia juurde.
    Teisalt selline maksuvabastus lööks riigieelarvesse paraja augu, mille lappimiseks pole vahendid just populaarsed - pealegi, mille nimel!
  • Tsiteerin:

    Näiteks maksma teie III samba pensionifondi näiteks 10% teie kuupalgast, tingimusel, et selle pealt ei tuleks sotsiaalmaksu maksta ?

    Ma arvan, et nii mõnigi töötaja paneks sellise jama peale lihtsalt lahkumisavalduse, kui ta palgast heast peast 10% lihtsalt ära võetakse...

    Inimesed, tulge mõistusele!
  • to velikij:

    see on 10% jurde mitte kinnipidamine olemasolevast palgast :)
    iseasi palju neid kaasaminejaid tööandjaid on ??
  • ai-ai-ai kui valus, tundub, et inimestel on pensionist tõesti siiber :-)
  • 10% juurde...näidake mulle ka seda tööandjat...no kasvõi kaugeltki, pliis!
  • Ühesõnaga, loit, tegelt on asi vist selles, et sa pead oma idee täpsemalt formuleerima vältimaks võimalikke väärtõlgendusi
  • kui me vaatame töötaja kompensatsiooni, siis võib kõik hüved taandada ju rahale. minu mõte oli uurida lahendust, kus tööandjat ei karistatakse töötajale pensioniplaani pakkumise eest.
    sellise asja pakkumine võiks olla vabatahtlik, mitte kohustuslik. seadusega võiks olla määratud mingi piir, milleni tööandjad võiksid maksuvabalt sissemakseid teha (näiteks analoogiliselt esinduskulude maksustamisega - sellel oli vist piiriks 2% palgafondist vms _ sorry, täpselt ei mäleta).

    esiteks saaks töötaja tööandjalt nõuda pensioniplaani.

    teiseks, tööandjal oleks seda soodsam teha kui lihtsalt palka maksta.

    kolmandaks, kohustuslikkust pole vaja, sest parimat töötajat püüdev / edumeelne tööandja pakub seda lahendust vabatahtlikult ning ma üldse ei imestaks, kui see näiteks 5 aasta pärast oleks üldiselt ja laialt levinud viis töötajat motiveerida lisaks tavalisele palganumbrile.

    aga mind huvitas eelkõige vastukaja :-)
  • Loit, see on igati terve idee ja ma võin omast kogemusest öelda, et Eestis on veel tööandjaid, kes oma töötajate kindlustatud tuleviku nimel on nõus neil palka tõstma ka juhul kui sotsmaksu osa kaotatakse (II sammas). Arvan, et riik peaks ka muud kindlustamist (III sammas, eluk. ühesõnaga säästmist) toetama ja ettevõtted sots- ja tulumaksust vabastama. Maksustada võiks ka III samba (ja ka elukindlustuse) puhul väljamakseid. Praegusel juhul peaks ettevõte 79,7% omatöötaja kindlustusest maksma maksudeks. Nutune.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon