Nasdaq 900 ja Dow 7500 punkti! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nasdaq 900 ja Dow 7500 punkti!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esitaksin siin oma ketserliku nägemuse - Nasdaq Composite aastases perspektiivis 900 (või vähem) ja Dow Jones Industrial Average 7500 punkti (või vähem). Miks ma nii arvan? Aga sellepärast, et ma ei näe tõsti mingit imelist lendavat laeva, mis ettevõtete kasumid ja/või U.S. economy kuhugi kõrgustesse viiks. Ahjaa - ennustaksin ka, et ennem tuleb üks suurem korrektsioon, kui asi totaalselt feilab... (Seega QQQ-s ja Diamondis lühike - vähemalt virtuaalselt).

    Aasta pärast 21.06.2003 vaataks, mis saanud on... Mingi väiksemat sorti beti võiks ka mõne suure pulliga teha :-) Mõmm!
  • kust sa need arvud võtsid ? kas vaatasid lakke ?
  • Retsept on lihtne - üks osa tehnilist analüüsi, üks osa oma ja teiste kogemust, üks osa kõhutunnet...
  • Imelik, mul on just arvamus muutumas. See on esimest korda üle pika-pika aja. Vähemalt ei julgeks ma panustada jätkuvale kiirele langusele. Dow 7500!! - see oleks ilmselgelt liig finantssüsteemi jaoks ja Fed töötaks juba ammu enne selle taseme saavutamist kõikvõimalike vahenditega languse vastu ja kindlasti murraks langustrendi. Näha on, et täna ei ole tugev USD enam suureks eesmärgiks. Vajalik on see ehk vaid sel määral, et USD kiire langus lööks üles inflatsiooni ja see võib omakorda pikaajalised intressimäärad kõrgemale viia. Seda ei soovita, kuna võimalus laenata pikaajalist odavat kapitali on minu arvates üks erinevate süsteemide edu/ebaedu aluseid.
    Teatud aja jooksul võib turg paigal seista, aga kiiret langust olemasolevatelt tasemetelt pole põhjust karta. Kui vaja, lastakse dollarit nõrgemaks.
  • DOW (IA) on tõepoolest natukene kahtlasem, sest vaadates selle indeksi komponente jääb vaid ohata ja leida, et päris OK ettevõtetega on tegemist. Aga ajalugu vaadates, siis 7500 punktile langemine pole protsentuaalselt üldse nii kole, kui punktiliselt tunduda võib (ainult 1600 punkti!) ja ma ei usu, et FED peaks selle taseme juurest vajalikuks veel mingeid hulle meetmeid rakendada.

    Languse jätkumise tõenäosust suurendavad ka üha suurenevad globaalsed geopoliitilised riskid, mida on ERILISELT raske hinnata. Kujutame ette, mis juhtub turgudega kui kusagil lõhatakse "dirty bomb" või veel hullem - kasvõi taktikaline tuumarelv. Isegi kui see juhtub kuskil Indias, siis finantsturud feilavad selle peale ikka päris korralikult. Lisame veel siia natukene Lähis-Ida ja ma ei tahaks eriti pikka possu hoida.

    Valuatsioonidega pole ka veel kõik sugugi paigas. Ootaks kõigepealt keskmise P/E (S&P) minekut tagasi 15 peale. Ja kui see on keskmine, siis ei ole ju ka võimatu, et halvenevas makrokeskonnas võiks keskmine P/E olla ka mõnevõrra madalam veidi aega... Nasdaqist ei hakkaks parem rääkidagi. Noteeritud ca 4000st ettevõttest tuleb veel piisavalt Adelphiaid... :-(

    Lühiajaliselt olen ma sinuga nõus US. Ralli hingab kuklasse. Ralli, mis võib olla ilus, kuid mis pole absoluutselt jätkusuutlik.
  • imelik jah, mina julgeks ka arvata, et asjad lähenevad kui mitte juba ei ole oma normaalsete, ostukõlbulike tasemete läheduses.

    Mis puutub S&P keskmisesse P/Esse, siis on see täna juba alla 18 (kui S&P500=950) ja viimati oli see 15-16 6 aastat tagasi, siis kui USA valitsuse pikad paberid yieldisid 2% tänasest rohkem.

    event risk (pomm vms) on muidugi normaalsest suurem, aga selle vastu ei saa midagi parata. või kui, siis võib possu lihtsalt võtmata jätta. lühikese positsiooni puhul oleks risk, et event riskist realiseerub nonevent osa. :-)

    ja makrokeskkond on siin viimastel kuudel ikka pigem paranenud, vähemalt stabiliseerunud, mitte halvenenud. oleneb muidugi ka sellest, millele keskenduda. Kui pidada seda, et USA ei suuda 2Q-4Q kaugeltki 1Q võrreldavaid qoq kasvumäärasid näidata siis küll. Tõepoolest. Aga see pole ka kellegi uudis.
  • huvitav, mida arvab meie longstanding karu kristjan? mäletatavasti muutus tema neutraliks mitu kuud tagasi... või olen ma midagi maha maganud?
  • possu saab võtta aga asi venitab ikka karu küll..
    :)
  • Jah, alates detsembrist neutraalne ja ootasin väikest viisi laksimist alles teisel poolaastal. Peaaegu vedas selleni välja... Aga muidu on minu jutt enam-vähem samasugune nagu ikka. NAZ 900-1200 jms. Uus kvartalikokkuvõte on meilt kohe tulemas ja eks me seal avaldame oma seisukohti.
  • kui nüüd on p/e nagu ok, siis siin on juba uus probleem tekkinud. kuidas see p/e saadud on? enne kui sellele küsimusele vastuse saame võib turg veel kõvasti alla tulla.
  • Justjust - mingi investeerimispanga EPS-estimate P/E aluseks võttes ei julgeks küll otsuseid vastu võtma hakata. Lisaks see P/E 15 oli ju keskmine, ma kordan, KESKMINE näitaja ja keegi ei ütle, et riskantsuse kasvades ei peaks kasvama ka oodatav tulusus, ehk siis aktsiahind (seega ka P/E) langema. Minu loogika kohaselt...

    Matroxi jutuga olen ma üldiselt nõus ja näpud sügelevad ostma küll, AGA see ei muuda mu seisukohta sugugi, et aasta perspektiivis on tõelised põhjad veel testimata. Seega tõsine treider ei taha rallit missata, aga rahulikum tegelane võiks lühike olla küll ja trendil surfata... Irrational exuberance my friends, it is still there...
  • e, mida mina p/e arvutamisel kasutasin on parim e, mida keegi suudab välja pakkuda - konsensuslik e, milles peale 2 aastat kestnud järsku langust võiks olla sees juba tubli annus konservatiivsust. kindel ei või muidugi milleski olla. aga kas kunagi on võinud aktsiatesse investeerides kindel olla? ma pole muidugi eesti klassikute raha-alast kirjandust lugenud. võibolla oleks ma siis praegu veel kindlam. aga ilma neid lugemata olen ma (ebakindlalt) kindel, et lähimate kvartalite perspektiivis on põhi üsna lähedal.

    naljakas aga tõsi - 100st 99 nasdaq 100 aktsiat on premarketil miinuses.
  • Matrox, kas sa mitte ise ei ole ise üks enda poolt mainitud klassikutest - on ju üks üpris ok piiratud tiraazhiga raamat - kirjutatud kahasse kellegi Danel Tuusisega (vabandust, kui nime valesti kirjutasin)?
  • ma pole kindlasti klassik, pidasin silmas rohkem ilukirjanduse piire otsivaid teoseid. ja tegelikult pole ma ka seda enda (ja Daneli) kirjutatud vihikut peale valmimist lugenud. aga ma mäletan, et seal sai kirjutatud riskist ja sellest, et investeerides ei saa eriti milleski kindel olla. mis on teatavas vastuolus muude teostega, mis tänapäeva noorte hulgas populaarsed on. vaatamata valusale kogemusele.
  • Kas see raamat on piiratud tiraazhiga? Tore, mul on see rariteet olemas ja läbi ka loetud. Väga teoreetiline raamat. Olulised põhimõtted on sees. Hea, et eesti keeles sellinegi asi olemas.
  • 3. So at what levels would you say the markets would be fairly valued?

    It'll scare the jeepers out of us on the downside. Alan Greenspan called it irrational exuberance when the Dow was at 6,300 in 1996, and he was right. This is the aftermath of a problem that's been with us since 1996. We just papered over the problem, creating more debt to keep the party going. It's like a group of partygoers who are drunk at 11 p.m. You can give them more tequila, and they'll be really drunk at 4 a.m., but that doesn't mean they weren't still drunk at 11.

    I think it could be Dow 3,000 or below, and the Nasdaq below 500. People think it can't happen, but it can. That's the way markets work; that's the way economic history works; that's the way companies work.

    Our theory on the market's overvaluation is based on three issues: macroeconomic theory, stock market history and individual company analysis. Under macro issues, we have consumer and corporate debt funding the boom market. There's also stock market history, which shows that after a long bull market, there's a long bear market. We haven't had that yet. The S&P is trading at 25 times expected earnings. Bull markets don't start from those levels. There's dramatically further to fall

    10 Questions: Prudent Bear Fund Manager David Tice, The Street 05/06/2002 07:06 AM EDT

  • Ütlesin kunagi, et Nasdaq kimab alla 3000, niiet pole probleemi. Sain sõimata ja mulle öeldi, et ma olen idioot (tähtsate ja kogenud tegelaste poolt kusjuures). 3000 punkti saabus 3 kuu pärast... Loomulikult nende "tegijate" ärritamiseks rääkisin siis kohe ka 2500st. Ka see polnud kaugel. 2200 punkti juures rääkisin 1500st punktist - jälle öeldi, et ma olen idioot. Õnneks õnnestus seda viimast visiooni ka enda kasuks keerata :-D Nüüd ütlen, et 900 punkti on aus ja hea tase ja olen veel optimistki, nagu eelmisest postinguist järeldada võib :-D

    Ja üldse - ostke raamat:

    Irrational Exuberance
    by Robert J. Shiller

    11 USD + delivery AMAZON.COM'ist - HEA!
  • Ma olen viimase poole aasta jooksul näinud ligikaudu järgmistes piirides kõikuvaid prognoose:
    1) NAZ teeb 2002 suvel oma life-high;
    2) DOW peaks jõudma mõne aasta jooksul 1200 punktini.

    Pole vist vaja lisada, et pean mõlemat laadi ennustusi haiglase (tavaliselt ongi sellise prognoosi tegijaks mõni tehnilise analüüsi sepik) fantaasia viljadeks.

    NAZ 900 või DOW 7500 pole aga sugugi ketserlikud. Võimalikud numbrid mingi tõenäosusega sündmuste tulemusena. Muuseas: kus need Sinu prognoosid lihtsurelikele tutvumiseks on avaldatud?
  • Kuule karum6mm ütelnud siis kohe ära see 900. minu arust oled sa üks äärmiselt pessimistlik inimene ja edu sulle
  • Kodanik Tice'il on üks kaastööline nimega Doug Noland, kes kirjutab igal reedel üllitist nimega Credit Bubble Bulletin. See on päris hea materjal, kuigi nõuab vahel keskendunud lugemist. Asub: http://www.prudentbear.com

  • Pigem soovitaksin ma Morgan Stanley S. Roach'i nädalakommentaari, tuntud double-dipper, kes viimasel ajal on veidi positiivsema noodi võtnud.
  • Ei ole, muidu olen optimist... lihtsalt turul olen KARU(MÕMM). Kristjanile, et ma olen kirjutanud küll, aga neid konkreetseid nägemusi vist kusagil laias avalikkuses paberil pole...
  • LHV foorum kui selline mulle sellepärast meeldibki, et saab alati vaadata, mis keegi omal ajal öelnud (kirjutanud) on. Ma ei tea, kas Karumõmm kirjutas aastal 2000 ja mida ta kirjutas (mulle tundub, et väga vana see nimi siin foorumis ei ole). Mina olen võtnud siiski enda jaoks ühe reegli - ma üritan vältida lauset "ma omal ajal ütlesin...". Selle asemel mulle meeldib öelda "...loe ise, mida ma omal ajal ütlesin".
    Ma lihtsalt väsisin daytraderitega suhtlemisel sellest pidevast kasumijutust ära. No igast liikumisest saadi kasumit, mis siis, et 3 päeva varem taheti pikka positsiooni võtta, aga turg läks hoopis alla. Ikka oli kuskil mingi omal ajal võetud put, mis loomulikult tõi kasumit.
    Seekord on väga konkreetselt ja ilusasti öeldud: Nasdaq 900 ja Dow 7500 punkti aastases perspektiivis. Väga kerge hinnata, kas tuleb ligilähedalegi või ei tule. Täna veel ei tea, ise kindlasti selliseid tasemeid ei usu.
  • Pärast viimase kahe aastakümne aktsiate ostuhullust on raske uskuda, et korrektsioon blue-chip'ide hulgas piirdub keskmiselt 35%-ga (Dow 7500). Investoritele alles hakkab kohale jõdma nn uus trend. Ootan Dow vähemalt 6000 ja S&P500 750 aasta jooksul. Nasdaq'i kohta ei oska kommenteerida. 900, miks mitte.
  • mex kui sa nii tark oled siis müü lühikeseks
  • to rick12:
    sellise nägemuse puhul pole mõtet lühixex myya, ikka võimendusega (pikad OTM putid/leapid).
  • pikemas perspektiivis mina aktsiaturgudesse üldse ei usu. see maailm saab läbi järgneva 50-ne aasta jooksul. prohvet on rääkinud:)
  • huvitav, kas siis kui juba postsovjetid hakkavad aktsiaturgudest rääkima
    on aeg oma possud maha myya, ses rohkem raha turule enam ei tule :p

    50selt v6iks olla v6imalus teha suicide.
    koos indulgenciga et pörgusse pölema ei läe..
    milleks koormata yhiskonda?
  • Soros räägib kah (lehes), et dollaril ja aktsiatel on langusruumi küllalt. Ei tea, kas püüab turgu mõjutqada, ...vana rebane?

    Miks teda ei leia Forbesi rikkurite nimekirjast? ...või ma ei oska otsida?
  • Arvata on, et tema raha on trustidesse paigutet, vana mees kah juba, 2 päeva vanem kui muld ju. Nii on lihtsam majandada.
  • Aga samas räägib Soros, et las ta langeb, tema on kõrvaltvaataja nüüd
  • no Sorost tegijate seast maha kanda pole ilus:

    http://www.forbes.com/billionaires2002/LIRL9II.html?passListId=10&passYear=2002&passListType=Person&uniqueId=L9II&datatype=Person

    varanatukest 6.9mrd USD, platseerub 37. kohale globaalrikkurite hulgas. warren b. paneb talle muidugi pika puuga. no mis teha - kõike maailma pappi ei saa ju üks inimene ometi endale tahta.
  • Antud teema pealkirjas prognoositud indeksite väärused lähenevad hämmastava kiirusega ...
    Vägisi tuleb meelde 1997. aasta sügis/talv Tallinna börsil ...
    Ja andud teema pealkiri meenutab väga ühe teise foorumi teemat möödunud aasta
    suvest/sügisest kus ennustati et Eesti Telekomi aktsia maksab varsti 50 EEK-i (.... ja
    mingi hetkel sai suisa 42 EEK-iga osta).
  • Sveni küsimusele kiiremaks vastamiseks avaldan sedapuhku erandkorras Kawe kommentaari tööversiooni, neljandaks kuupäevaks katsume tavaliselt lõpliku versiooni valmis saada. Muuseas Sven, mis kuupäeval ja millise sagedusega EYP oma globaalstrateegiat avaldab?
  • üritame kuuajase sagedusega, aga eelmine jäi vahele. selle kuu oma tahaks millalgi järgmisel nädalal välja lasta, kuigi ma olen pisut overloaditud hetkel.




  • Olin siin vahepeal kommunikatsioonivahenditest ja seega ka turgudest eemal (ärga kartke, positsioone lahti ei jätnud) ja nüüd vaatan, et suhteliselt julgelt välja pakutud targetid lähenevad esialgu arvatust kiireminigi. Varsti peaks vist korrigeerima... Bears on parade'?
  • Karud, lugege ja noogutage...

    http://www.gold-eagle.com/editorials_02/rostenko071602.html
  • Tookord kui seda teemat alustati, oli Dow 9100-9200 punkti. 7500-ni on rohkem kui pool teed veel minna. Minu väide oleks endiselt, et sinna ei jõutagi. Pigem lepivad EL, Jaapan ja USA kõik kokku, et aktsepteeritakse lühiajalist kõrget inflatsiooni ja kõigi maade keskpankade ühise pingutuse tulemusena ei saa enam ükski indeks allapoole.
  • No tont võtku, seda jama ka küll ei usu! Kui 20 aastat tagasi räägiti, et inimkonna suurim vaenlane on rahvusvaheline imperialism, siis sellega oleks see teoks saanud.

    Aga filmi võiks sellest vändata küll a la marss ründab stiilis. Kohutav!
  • Mis rahvusvaheline imperialism? Nimeta seda kuidas tahad. Aga loomulikult on tänased maailma tegijad huvitatud, et tänane maailmakord püsib ja teevad kõik selleks, et säiliks pikaajaline stabiilsus. Kujuta ette, kui Euroopa või USA inimesed peaksid ennast näiteks hiinlaste või araablastega võrreldes tundma alaväärtuslikena. See ei mahuks neile pähe. Hollandi, Inglise ja Hispaania meresõitjate pingutuste tulemusena ju omati poolt maailma. Kui vaadata, millel baseeruvad jõuvahekorrad tänasel päeval, siis on Euroopale ja USA-le ülioluline, et turgude ja finantssüsteemi stabiilsust säilitada. Kui seal tekivad häired, siis on korraga pigem Aasia tegija, sest Euroopa võim ( no mis see USA-gi muud on kui Euroopa jätk) baseerub ajaloolistel säästudel.
    NATUKE TEISEST TEEMAST
    Lugesin muide Ekspressist maailma parimate tehingute osas, kuidas ameeriklased olid Napoleonile ära teinud ja saanud maa kätte hea hinnaga. Mulle tundus hoopis vastupidi. Ma tahaks teada, mis Napoleoni soetusmaksumus oli. Tõenäoliselt null.
    Minu jaoks on hoopis läbi aegade parim tehing see, kuidas Euroopa riigid oma endisi koloniaalriike vabariikideks lubasid. See on stiilis: me anname teid vabaks ja olge nüüd järgmised 100 aastat tänulikud. Aga me jätame endale selle teene eest endale kõik vähegi väärtuslikud varad.
  • ma pidasin rohkem silmas põhimõttelist lähenemist lähtuvalt seisukohast, et keskpangad lepivad kokku lühiajalise kõrge inflatsiooni aktsepteerimises. Rahvusvaheline imnperialism oli toodud vaid ilukirjandusliku võrdkujuna asja juurde.

    Aktsepteerivad mille nimel? Et indeksid allapoole ei läheks? Hullumeelsus? See on ju katastroof, mis sellega kaasneb. Misasi on "lühiajaline". See annab lühiajaliselt efekti, kuid reaalmajandus saab sellest inflatsioonist paugu, millest ta kogub end aastakümneid (kui sedagi). Ja siis on Dow endiselt mingi 10k aga hamburger maksab 100 USD.

    Ameerikast ma seda isegi usuksin. Kuid EKP ei lähe iial nii labasesse lõksu.

    Lahe on ainult see, et inimestel on julgeid fantaasiaid maailmalõppu ette kujutada...
  • US, sa oled muidu smart vend, kuid ilmselt põed "igavese pulli sündroomi." No offense, ise ma olen aastast 2000 vägagi karusündroomiga. Velikij jõudis mu mõtte ära öelda - inflatsioon on ohtlikum kui indeksite slump ja keskpangad ei hakka selliste avantüüridega tegelema. Mõtleme kasvõi valuutainterventsioonidele ja nende efektiivsusele...
  • mõmm, aga mida võtad ette sõprade-tuttavate investeeringutega?
    hoiad cashis?
  • Karumõmm j.t,

    valuutainterventsioonid on veel suhteliselt süütud asjakesed selle kõrval kui sõjajärgses ühiskonnas pääseb hüperinflatsioon valla. Siis hakkavad sakslased meenutama Weimari vabariigi päevi ja kõike seda, mis sellele järgnes. Ehkki, praegu räägin kaudselt iseendale vastu, sest olen ka siinsamas foorumites kippunud tõmbama paralleele tänapäeva Ameerika ja ligi 70 aasta taguse Saksamaa vahel.

    Selle crazy idee kohta on lähiajaloost üks väga valus kogemus ja siitsamast kodu-eestist. Mäletate, see oli vist 98 algul, kui mu mälu mind ei peta, kui 4 panka eestis otsustasid, et nad ei hakka repode jm seelaadsete võimenduste tagatisi realiseerima? Mis oli selle tulemus? Kui muidu oleks lõpp olnud lühem ja vähem õudne, siis tuli ta pikem ja veel õudsem (kes langusele ei mänginud - ja enamik ei mänginud).

    Meil on sellise TALSE päästmise operatsiooni kogemus olemas. US, kas sa ei mäleta siis? Ma arvan, et maailm ei soovi korrata (isegi mitte ühes riigis eraldi) seelaadset tobedat eksperimenti.
  • to: Velikij.
    Kahjuks puudub meil kogemus, milline oleks olnud tulemus, kui need 4 panka OLEKS täie rauaga tagatisi realiseerinud. Miks sa arvad, et see tulemus oleks vähem õudne olnud? Olemas selline hea mõiste, nagu positiivne tagasiside, ja kui selline protsess korralikult minema paneb, siis lihtsalt küll enam pidama ei saa.
  • Graafik, minu soovitus on sõpradele-tuttavatele olnud "stay short" ja seda alates 2000. aasta suvest. Cashis istumist ma humala eest ei poolda. Aga sorry, minumeelest ei ole vahet, kas turg tõuseb või langeb - "trend is your friend" ja pigem on mõistlik mitte rabeleda, vaid trendi peal ilusti surfata. Seida muidugi juhul, kui sa mingi stock-picking guru ei ole... Indeksinvesteerimisse (pika possu võtmist) ma igatahes ei usu... Think about Japan...

    Velikij, sul on õigus. Repo- ja margiinlaenude tagatiste mitterealiseerimine 1998. oli suurimaid idiootsusi üleüldse. Hansa seda ei teinud ja minuteada taipas jamade hetkel isegi lühike olla. Ja päris tore oleks ju olnud pankade seisukohalt turg ülimadalale peksta ja siis nõrkusehetkedel sügaval vee all olevatelt klientidelt aktsiad oma positsiooni tõsta... või mis... Ma arvan ka lihtsalt, et kellegil (isegi koos tegutsevatel keskpankadel) ei ole globaalselt seda ressurssi, et arenenud aktsiaturud tõepoolest "ära päästa" ja iga selline üritus lõppep igal juhul fiaskoga. Seda teatakse ning seepärast on näpud eemal...
  • taat, parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Muidugi tagantjärgi tarkus on täppisteadus, kuid 98 leidus ka võitjaid, suuri võitjaid - tunnen ise mõningaid :-)
  • Karumõmm, mind juba häirib see "igavese pulli sündroomi põdemine". Ma olen seda juba varem öelnud, et mina panin siia foorumisse alates 2000. aasta algusest kõik ilusasti kirja, mida ma edasisest turu liikumisest arvan. Kui võtad lahti märksõna "Nasdaq" all olevad foorumid (näiteks "Nasdaq jälle alla 2000", "DIJA=Nasdaq"), lisaks veel "Prognoosid aastaks 2001" ja "Kas Duisenbergi küündimatus...", siis peaks olema päris selge pilt, et 2000. aasta aprillist alates olen ma prognoosinud USA aktsiaturgude langust ja USD langust, millele järgneb kiire rahapakkumise kasv ja tavapärasest kõrgem inflatsioon maailmas (5-aastane periood keskmise inflatsoonitasemega üle 5% aastas).
    Minu pikaajalise pulli (pikaajalise puhul räägin 10 aastast ja pikemast perioodist) sündroom tuleneb sellest, et ma usun, et keskpangad enam kunagi ei lase tekkida ülemaailmsel deflatsioonilisel spiraalil, mis tappis finantssüsteemi 30-ndatel. Pigem otsustatakse inflatsiooni kasuks. Sealt meil nüüd tulebki peamine eriarvamus. Kõigele lisaks tahaks veel öelda, et minu arvates on aktsiaturud juba langenud sellisele tasemele, kus kaua oodata ei ole. Vastasel juhul hakkavad juba finantssüsteemis häired tekkima. 1998. aasta sügisel oli vist Dow madalaim tase 7200-7400 ja keskpangad hakkasid rabistama. Nüüd, ligi 4 aastat hiljem usun ma, et see tase on pigem 8000 ja ülespoole.
  • Mida tähendab "keskpankadel ei ole ressurssi"?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon