killer app - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

killer app

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pikka aega on mobiilisektoris tuntud muret, et puudub killer application. Täna oli mul vōimalus näha uut Nokia mudelit, millel on peal videokaamera. Lyhidalt, mulle meeldis. Peamine, uued funktsioonid meeldisid ka minu naissoost kollegidele. See on kōige tugevam signaal, et lōpuks on leitud teenus, millel vōib olla lai kasutajaskond.
    Tänu sellele mudelile ning uutele funktsioonidele, tekkis minus usk mobiilisektori uutesse kasvuvōimalustesse. Kaalun tänasest tōsiselt mobiilitootjate ning telekomisektori kompaniide ostmist.
    Minu postituse eesmärk on eelōige see, et saada vsatukajasid. Kui kellelgi ōnnestub lähinädalatel tutvuda uue mudeliga, siis sooviks teada saada, milliseid emotsioone see tekitas.
  • videokaamera? no way. video mahuga infot pole lihtsalt kuhugi talletada.

    Üks uus Nokia on küll viletsa resolutsiooniga digifotokaga, ehk mõtlesid seda.
  • kas teid nagu uue nokia



    M M
    MM MM
    M M M M
    M M M
    M M 66TMED



    ei häiri?
  • Kõigest saan aru aga viimasest kommenaarist mitte. Ehk seletaksid natuke.
  • to megas:
    need M-id peaksid moodustama ühe suure M-i, mis annaks tulemuse M66tmed :))
    aga need tühikud seal ei tee asja õigesti :(

    ...
  • Väike LHV poolne editing :) Nüüd peaks selgem olema.
  • Ise arvan, et Sony Ericssoni idee, et fotokas on lisavidin, mis kergesti ühildub, on mõtekam. Seega chattimise klaviatuurid ja fotokad jms. olgu ikka eraldi ja kasutab neid see, kes parajasti asja vastu huvi tunneb. Mina olen igatahes Ericssoni T68i -ga rahul ja ei taha, et mingi külge ehitatud fotokas teda kohmakamaks teeks.
  • On kellelgi aimu konkreetsetest kuupäevadest, millal SonyE arsenal võiks (näiteks) eestis myygile tulla .. et siis P800 , Z700 ja need odavamad (starting from 100$) mudelid ?
  • Vaatasin täna hommikul ka ise sellist Nokiaga tehtud pilti. nõudis teine jpg-s 27k. Polegi nii jube palju.
    Igatahes hea peo peal pilti teha ja siis esmaspäeva hommikul töö juurde saata.
    Udune ta ju on, aga mis head resolutsiooni sa siin tahta saaksidki... Noh, on kah vidin. Mina endale seda soetama ei hakkaks aga mõni kindlasti hakkab

    Hea on selle juures hoopis see, et pole vaja mingeid suuri MMS servereid ja rasket rauda kokku osta. Olemasolev infra ajab asja lahedasti ära. Ja see on positiivne (eriti neile, kes telkudesse investeerida kavatsevad:)
  • Mobiiltelefon on samasugune moekaup kui näiteks päikeseprillid. Kui ringi vaadata, siis on paljudel uued mudelid, kus on saadaval gprs ja wap. Enamusel on telefonid seadistamata ning väga vähesed kasutavad neid teenuseid. Uus telefon on soetatud mitte sel põhjusel, et on sinihammas või mõni muu uus vidin, vaid seetõttu, et uus on popim.
    Iseäranis teravalt hakkab see inimeste alateadvuses toimima järgmine aasta - kas mul on uue põlvkonna mobilltelefon või mitte. Paljude siin foorumis kirjutajate arvates ei ole see ratsionaalne ning teil on õigus. Uued telefonid saavad olema mingil määral staatusesümboliks nii nagu oli seda mobiiltelefon 10 aastat tagasi.
    Uued teenused (fotografeerimine, polüfoonilised helinad) on pisavalt lihtsad ning pakuvad eelkõige emotsionaalset rahulolu. Ise kannan fotoaparaati harva kaasas, kuid eile Pärnu rannas olles oleksin telefoniga meeleldi paar klõpsu teinud ning sõradele saatnud.
    Veelkord, küsige naissoo esindajate käest, kas neile meeldiks see teenus või mitte. Suurem osa ütleb, et jah mulle meeldib. Nüüd küsige nende käest, kas nad kasutavad wapi, sinimammast või gprsi. Mina ei tea senini ühtegi.
    Nii nagu paljud telefonikõned on stiilis - mis teed? - nii hakkab ka piltide saatmine toimima seetõttu, et tekkis tuju-tegin pildi - ning saadan kellegile.
  • Küsiks atlantis ka mõne naiskolleegi käest, MISASI on WAP, GPRS või BLUETOOTH...ja mis nendega teha saab ja kui palju need on personaalselt kellegi elukvaliteeti parandanud... Enamus, ma kordan VALDAV enamus, kasutab telefoni rääkimiseks, SMS-imiseks ja natuke ka mängimiseks. Killer APP on täiesti puudu... WAPil pole contenti ja ta on niisamagi nigel, GPRS on ikka VEEL kallis ja BLUETOOTH... nojah, mul sai raha juba kuskil GPRSi kasutamisel otsa... Ja ma absoluutselt ei viitsi mingi 100x100 pikselit väärt olevat pilti teha ja siis seda kellelegi kalli raha eest saatma hakata... eriti kui see, kellele seda saata, mitte ei jaksa/taha/saa osta samasugust telefoni...
  • Ei tahaks kuidagi praegu lõplikku seisukohta võtta, kas atlantisel on õigus või mitte, kuid siiski, mõni moment vajaks enne läbikaalumist.

    Esimene ja põhiline on hind ja eesti turu väiksus. Kuhu ja kellele ikka seda toodet suunata? Kui mobla oli 10 aastat tagasi staatuse sümbol, moeasi ja luksuskaup, siis oli tal vähemalt üks praktiline omadus ka, ta võimaldas edukatel tööd teha ja äri ajada. Arvestades tolleaegseid marginaale, võis hirmsat hinda maksta nii aparaadi kui kõneminuti eest.
    Mobiil sümboliseeris eduka ärimehe töövahendit (meenutage Tšiili näidet!). Seda vaatamata asjaolule, et teda tihtipeale pikenduse asemel kasutati. Kõik tahtsid olla edukad ärimehed ja ajada businessi...

    MMS-ga on lugu teine. Ringkond, kes kasutaks seda töises praktikas, on väike. Enamik tema kasutusaladest on ikka 3G valdkonda kuuluvad (kõik ikka teavad, mida tähendab mobiilsides lühend 3G: girls, games & gambling) kahtlase praktilise väärtusega sisuteenused. Ma pole miski meesõiguslane, kuid ehitada nii kallist suundumust üles naiste peale funi jaoks - kogu küsimus on prioriteetides ning kardan, et rõhuv enamik naisi piirduvad oma ridikülis mõttetu 3110-ga ja seavad esikohale endiselt hilbud...

    Mina ei tunne isiklikult mingit vajadust sellise telefoni järele. Ta ei muuda minu elukvaliteeti paremaks. Aja viitmiseks on WAP ja äripäeva uudised (ehkki moodsates pihukates jooksev solitaire annab täpselt sama praktilise efekti :), tööks vajaliku interneti annab GPRS. Sinihammas seisab kasutult, sest pole teda kahjuks millegagi ühildada. Praegu veel.

    Aga fotoaparaat on mul juba olemas...

    Uuendusmeelsed, vaielge vastu.
  • Karumõmm, GPRS on jummala muidu, kuidas ta kallis on?
  • Kindlasti lähevad need tikutopsissuurused pildid mingil määral ka massidesse ja on popid ka, kuid MASTAABID, ma ütlen MASTAABID saavad olema oluliselt väiksemad kui praegu eeldatakse :-)
  • Velikij - kasutasin GPRSi natuke ka EMTi võrgus (testperioodil). Kui asi live'i läks, tekitasid hinnad infarktieelse seisundi. Ja ma ei usu, et RLE hinnad septembrist alates ka kuigi sõbralikud olema saavad... Seni aga WAPin nagu jäksan ja loen rannas BBC Business Newsi... tasuta...
  • Wapime terviseks :-)

    Mida tähendab WAP? See on lühend sõnadest Wasn't Actually Possible. Mind sa ümber ei veena.
    Ma vana inime ka juba, mul ei pea tervis vastu oodata kuni ta 40 sekundit ennast sisse logib, enne käitun vana veneaegse kasutusjuhendi järgi: viska nii kaugele kui jõuad, jookse järele ja viska veel üks kord!

    Aga Su skepsist GPRS-hindade üle ma ei jaga, oota ikka enne ära, siis torise! Aga seni surfa nagu jõuad!

    WAP on out, GPRS ruulib!
  • Velikij kommentaaridega laias laastus vägagi ühel meelel.

    Staatusesümbolitest niipalju, et juba nüüd, aga seda enam tulevikus on ja saab staatusesümboliks mobiiltelefoni mitteomamine. On mul vaja rannas NNC Business Newqsi lugeda? C'mon, see on staatust mitte omavate (loe vaeste) pärusmaa :-) See pidev suhtlusnälg ja infovajadus on tekitatud nõudlus....

    See fotokavärk on vaatamata minu moblapessimismile siiski ehk kasutatav. Vahest on hea, kui keegi saab sulle koha pealt (poest - näed vaata kas see on õige; arvuti tagant - näe vajutasin siia ja juhtus nii) pildireportaazhi saata. Iseküsimus on selle "killerapplus" - ei väsi ma esitamast küsimust - aga kust selleks raha võetakse? Kas kellegi mobiiliarved on hetkel liiga väikesed? On finantsilisi võimalusi maksta rohkem? On valmidus millestki loobuda?

    Palju see keskmine mobiili kuuarve on? 500? 1000? Mille arvelt see raha on siiani tulnud? Või mõni arvab, et moblaoperaatorid hakkavad pakkuma uusi teenuseid odavamalt? Sama hinna eest? Heh-heh, ei tea miks niigi on nad juba kõik raha mis vähegi turult saada ära riisunud.
  • WAP on olnud juba väheke aega, aga pole eriti massilist populaarsust suutnud võita. Probleemiks on olnud mitte ainult heade/vajalike kasutusvaldkondade puudumine, vaid kiirus ja disain. Kiiruse probleemide juures peaks abi olema just võrkude arendusel (GPRS, 3G) ja vähe meeldivamaks peaks selle kasutus ka muutuma uute telefonide turule tulekul (värvilised ja tunduvalt suuremad ekraanid).
    MMS on 'vana hea' SMS'i edasi arendus ja selle kasutajate osa on ülivõimsalt noorte käes. MMS ja kaamera kasutaja segment on just noored (ja nähtavasti naiste) ja rohkem meelelahutuse pool. Samas kui WAP jääb rohkem äri/töö valdkonda.

    Sinihammas tuleb just abiks siis kui tahad neid pilte hommikul arvutisse laadida või tööjuures kolleegile saata. Ei ole muud kui avada ühendus ja sekund või kaks ning asi tehtud. Sinihammast võib vaadata kui IR'i edasi arendust.

    Kõik need tehnoloogid on omavahel seotud ja loomulikult sõltuvad nad hinnast ja kriitilisest massist. GPRS on hetkel kallis ja 3G on suure tõenäosusega samuti alguses hirm kallis. Ega GSM ka algusaastatel igaühele just taskukohane polnud. Küll need hinnad ka kukuvad. Sinihamba 'raud' on juba kahe aastaga oma 10x odavamaks läinud. Alati leidub ka neid kes on nõus seda kallist hinda maksma.

  • kas mitte ERICY ei oma sinihamba patenti?
    palju sellest oodatavaid rahavooge oleks?
    v6i polegi?
  • GPRS on jah kallis, kui RLE suvine testperiood välja arvata. Sai endalegi puhkuseks telefoni upgrade tehtud. Hetkel on loenduri järgi poole kuuga liikunud 220 MB, kusjuures pole m-netti kasutanud millegi tirimiseks või suuremate asjade liigutamiseks, rohkem maili ja uudiste lugemiseks. EMT-s maksab 1 MB 40.- nii et arvutage ise, mis see oleks EMT võrgus maksma läinud... SIM-kaarte on küll pisut tülikas telefonide vahel liigutada, aga 20KEEK ka nagu kuus maksma ei hakka:). Samas on kindlasti päris sõltuvusttekitav, kui harjud ära norm. kiirusel mere ääres männi all või võrkkiiges näiteks rahasid liigutama vms (ka sellistes urgastes, kuhu WLANi pole niipea oodata). Karta on, et jään siiski ka tasulist GPRS-i tarbima, seda küll mitte sellises mahus.
  • Inimesed on ikka naljakad küll. Arvavad, et kui keegi kusagil Valgel tänaval pani GPRS-i kasutajale kirve selga siis nii ongi ja nii hakkabki olema igal pool ja alati. Dziises, vaadake kasvõi siinsamas Euroopas erinevate operaatorite poolt küsitavaid hindu, erinevad teised pea kümme korda. Hinnaskaala on lihtsalt veel liiga lai, iga asi tahab paikaloksumiseks aega ja see aeg pole veel kohal.

    MMS osas olen pessimistlik justnimelt sellepärast, et erinevate segmentide maksejõud ja vajadused on erinevad. Saan aru küll, et ilgelt noortepärane on noortele mõeldud tooteid/teenuseid/telefone pakkuda ja kunagi nad ilmselt jõuavad ka massidesse (sest kunagi läheb igasugune tehnikavidin lõpp odavaks sest ta vananeb) aga sinna läheb aega. Palju aega. Praegu on MMS-i toetav telefon minu 6310-st kallim. Jama ju!

    Inimene/tarbija ei hakka enam kordades mobiilside peale rohkem kulutama. Inflatsioon on madal, kulutused stabiliseerunud. MMS pole selline lisaväärtus, mille tõttu (aga hindu arvestades loodetakse küll) kulutused (mobiil)sidele peaksid näiteks kahekordistuma. Pigem võib kokkuhoidu loota.

    Tallinna abilinnapeale on ette nähtud kuus kõnelimiiti 1000 krooni. Seda on ülisiga vähe. Mina peaks ennast piimaga üle valama ja põlema panema, kui mulle nii vähe kõneaega antaks. Aga see on reaalsus. Kuskohast need rahad MMS-i jaoks tulema küll peaksid? Teismeliste taskurahast? Sellele äri püsti ei pane...
  • teismeliste taskud on tühendamatud kel juba MMS lahendust toetav föön taskus on.... ja miks peaks rle tegema inimeste elu kibedaks kui ta suudab teenust hetkel tasuta pakkuda... ai jaa... et veidi soltuvust tekkitada ja siis pigistama hakata. ma isiklikult ei usu seda...

    mis te arvate milliseks kujuneb sms hind siis septembris?

  • sheldon,
    rle on juhtumisi kasumit taotlev ettevõte ja kardan, et suht raske on korralikke investeeringuid nõudnud teenuse tasuta pakkumisest kasumit välja pigistada...
    Teisalt usun, et emt tõmbas oma 40kr/MB hinnaga rasvasema koore turu pealt ära ja rle tutvustab hindu mis ka keskmise kuupalgaga tarbijale attraktiivsed tunduvad.
  • seda ma loodangi.... varsti matan oma emti kaardi hoovi sügavale lillepeernasse:P
  • Sheldon,

    ma loodan, et su küsimuses sisaldus trükiviga, sest jutt käis GPRS-st, mitte SMS-st. Või vihjasid ZEN-ile ja tasuta SMS-le?

    Aga rauno, ma küll ei arva, et emt 40kr/MB hinnaga koort riisus. Üldse ei usu. Välistatud ja absurdne. Lihtsalt, paljud emt kliendid ei viitsinud GPRS pärast radiolinjaga liitumist teha ja paljud lasid selle lõbu (ikkagi tegelikult suht-koht tipptasemel ärimeeste teenus) lihtsalt firmal kinni maksta koos kõige täiega.

    Aga sheldon, miks sa seda emti kaarti juba praegu pole maasse matnud? Milleks maksta rohkem?

  • et miks ma seda maha pole veel matnud

    hea küsimus... aga eks ma olen kangekaelne eesti jõmm ja loodan .... maiteamida aga midagi positiivset

    ei sisaldanud trükiviga... lihtsalt milliseks võiks siis see sõnumi hind muutuda ... teen sinisilmse pakkumise 0.80 krooni:)
  • Nujah. Siin kangekaelsus paraku ei aita. See pole see koht.

    Midagi positiivset siin enam eriti ei ole ega tule. Eesti mobiilsideturg on nii klientide kui prioriteetide osas paigas ja siin enam suurt midagi muuta ei ole.

    Kui sa oled emt klient lihtsalt seepärast et olla emt klient, siis sa lihtsalt maksad rohkem. Kogu lugu, ei midagi positiivset.

    OK, ma saan aru, kui sul on tööandja telefon ja tööandja annab sulle 2 võimalust, kas maksab osa telefoniarvest kinni või ei maksa üldse. Siis sa oled sundviskes.
    OK, ma saan aru, kui sul on emt number 050 seeriast 1995 aastast. Siis see tõstab su enesehinnangut ja liigitab vähemalt enda arust tegijate hulka.

    Rohkem argumente ma ei tea. Ja needki vähesed kaovad 2004 ära. Mis siis saab? 80 senti per SMS? Ei usu!

    Sheldon, mis on see positiivne, mida sa loodad? Siit algavad asjad pihta. Visioon...aga milline?

  • Testisin nädalavahetusel Radiolinja GPRS,
    tõmbasin õhtu jooksul infi üle 11MB, mis oleks EMT-s läinud maksma peaaegu Jakobsoni.

    Teenus oli hea. Siiski kukkus ühendus mõned korrad maha. Kuna teenust pakutakse tasuta, siis pole mõtet õiendada :)
  • saatus jah.... ajukas lugu on sellega jah

    tegelikult on asi rohkem numbris. kusagil juhtusin lugema et on võimalik (kas juba või varsti) vahetada operaatorit aga nummer jääb saamaks vai midagi sellist.

    mida täpsemalt mõtlesid 2004 aasta all?

    huvitav mis hakkab toimuma kui EU'ga liitume..... monopol?


    mis positiivne.... njah.... 0.80 krooni on positiivne:P
  • Velikij,

    "Sheldon, mis on see positiivne, mida sa loodad? Siit algavad asjad pihta. Visioon...aga milline?"

    Kui tuleb tõsine hinnasõda, siis kellel on rohkem ressursse vastupidamiseks? Emt on siiamaani olnud laiskloom, kes oma loorberitel on puhanud. Pakun, et ta on sunnitud end tulevikus üha enam liigutama ja seda kliendile positiivses suunas. Minu jaoks on see üks see positiivne, mida loodan.

    Kui tulevad ühtsed numbrid, siis muidugi ei hoia ma emt-i kaarti alles mingiks pikenduseks vms, aga praegu on sundseis ikkagi numbri vahetamise poole pealt.

    Ja noh, see emt-i kallidus - maeitea.
    * Delta kuumaks - pikaajalise kliendi hinnaalandus 47,20 kr vs Point 49 kr
    * Delta kõneminut 2,75 vs Point 2,50; Delta 5,50 vs Point 4,50
    * Delta lihtne kõnepost 35 kr vs Point 30 kr
    * Delta e-mail 25 kr vs Point 25 kr

    Vahe muidugi on, kuid rle puuduseks jälle maapiirkondade kehvem kaetus (98% rahvastikust kaetud, aga mitu % territooriumist?)

    Ühesõnaga praegu ei näe põhjust tõmblemiseks.
  • eks emt peab ka midagi korda saatma... seepärast jätangi lillepeerna veel oktoobri lõpuni puutumata ja kui muutust ei tule siis vähemalt ei riku tänast silmailmu mis peenrale kiigates silmi hellitab.

  • enz,

    Palun ole hea ja seleta kust saab tutvuda tingimustega pikaajalise kliendi Deltapaketi hinnaalandusega? Ma tahan ka saada allahindlust, kui pikk siis on see "pikaajaline?" Kas peab kuhugi avalduse kirjutama?

    Aga jutt maapiirkondade kehvemast kaetusest on küll täiesti puhas bullshit (võis ju 2 aastat tagasi õige olla, aga mitte praegu).
  • Velikij - pullikaka ei ole see kindlasti vaid realsus. nt. tapa et normaalselt edastada seda mis vajalik peab rle'ga inimene jalutama tänavale aga emt võid vabalt telekaees edasi lesida ja krnglit mugida.

    aga jah.... soodustus... käi välja mis toimub:P
  • Soodustustest siin:

    http://www.emt.ee/est/html4/?smg=teenused&schg=topeltplus.soodused

    Levist. Kasutan ka ise rle gprsi ja no on augud. Olen sel suvel pidanud wappimise katkestama ikka väga mitmetel kordadel ja seda mitte viimastes kolgastes, vaid linnadevahelistel asfaltteedel. Ükskord ühe suurema linna lähedal pc-ga surfates tuli ühe käega hoida kõrgel pea kohal mobiili ja teise käega klaviatuuri toksida, muidu levi kätte ei saanud. Ka emtil on auke, aga rlel on neid ikka veel rohkem.

    Tegelt huvitaks mind hoopis tugijaamadesse tehtud investeeringud aastate lõikes emt vs rle ja ka (uute) tugijaamade arv. Kas vastavad numbrid on viimastel aastatel rle kasuks, mis võimaldaks järelejõudmist?
  • sheldon,

    Mis oleks kui lõpetaks selle aukude jutu? Kõigil kolmel on auke ja kõigil kolmel on neid muuhulgas ka Tallinna kesklinnas. Jutt emt paremast kaetusest on müüt ja väga hästi turundatud müüt. Oleks mina RL või T2 tegelane, mul oleks ilgelt kade meel, nähes kui hästi on EMT marketingi teinud - alati kui mõnel RL või T2 fanaatikul on õnnestunud EMT fanaatikule selgeks teha finantsilised tõsiasjad võtab EMT fanaatik last but not least argumendina välja aukude teema. Alati. Kusjuures see veendumus ( emtil pole auke, teistel on) on sama kindel kui Allah akbar. Neetult hea marketing, midagi pole öelda.
  • Priitp, Ei saa seda augujuttu lõpetada. Olen ise väga pikaaegne EMTi klient. Selleks suveks võtsin siis RLE kaardi (ikka tasuta GPRSi pärast). No RLE leviga on lugu ikka palju kehvem. Enda suvilas pean telefoniga panema mööda krunti nagu otsiks veesooni. Kusjuures ei ole see suvila mingis megakolkas. Ja kui (Tartu) linnast hakkan välja sõitma, kaob levi teatud maanteedel juba 15 km pärast.
  • annab tomzale käppa

    ma ise ei julgenud midagi vasta öelda:PP aga ausalt .... tihedamal ringirändamisel on ikka vahe olemas ja muituki oleneb ka mis fööni kasutada.
  • Foorumi algusele kommentaari lisada siis ei naiskolleg ega ka muu kasutaja ei peagi TEADMA mis imeloom on GPRS, MMS jne. Tema lihtsalt teab et uue telefoniga saab kiiremini ja odavamalt näiteks Äripäev Online uudiseid lugeda ja veel uuema apraadiga sõpradele pildikesi saata. Taht's it. Ja kui need tegevused talle meeldivad saabki uus mänguasi ostetud. Omamata õhkõrna aimdust ei GPRS'st ega muudest uhkete nimedega tehnoloogiatest.

    terv
    Kirs.
  • to: Kirs,

    Mul on nagu villand lugeda ajalehest jauramist soolise võrdõiguslikkuse teemal. Nii ka ses osas, et ühe meestele mõeldud rõivakaupluse kohta tuleb viis naiste oma. Mis teha, elu on selline...
    Ainus lohutus on ehk see, et naiste keskmine palk jääb siiani meeste keskmisele alla. Nii siin kui raja taga.

    Mis on selle targutuse mõte? Aga see, et kuna naised teenivad niigi vähem ja lisaks kulutavad rohkem raha hilpudele, kulutavad nad seda vähem tehnikavidinatele. Seda enam, et nad ei tunne uhkust rinnas pakitsemas, et minu telefonil on GPRS, aga, sinul, könnil, pole Wappigi!

    Tekib selle juurde küsimus, et kui palju ikka neid naisi on, kes omale sellise uue mänguasjakese soetavad? Vähe, et mitte öelda väga vähe. Ülirikkaid ei saa olla ühiskonnas väga palju. Naised on ses osas tunduvalt konservatiivsemad ja üksikud erandid vaid kinnitavad reeglit. Nad kasutavad telefoni veel kaua vaid kõnelemiseks ja vähemal määral ka sõnumineerimiseks. Neile pole see MMS lihtsalt taskukohane - naiselik alalhoidlikkus säästab neid sellest.

    Kui palju on eestis naisi, kes loevad mobla pealt ÄP uudiseid? Kamoon, kaduvväike hulk! Või arvab keegi teisiti?
  • Leviga on nigu on, mul on Lohusalus küll norm. GPRS-ühendus olnud. Loenduri järgi 70h ja ligi 300MB ühenduses olnud ning kordagi pole ise katkenud. Kusjuures pole sugugi alati paigal istunud (ühendus on muide läbi IR-i!). Kogemuste põhjal on leviauke kõigil kolmel operaatoril, samas on leviga suurematest keskustest/maanteedest pisut kaugemal olukord siiski parem, kui mõneski Euroopa riigis.

    EMT number loomulikult seda ei näita, kas oled tegija, aga kui oled nende esimesi GSMi-kliente, on ka selge, et nende inimeste/asutuste hulk, kellele numbrit aegade jooksul jagatud, on ikka päris suur:(

  • kulge. sculley juba tappis apple oma marketinguga.
    ja shoe salesman tappis palmi.
    varsti tapoavad mospide tootjad ka mopsid teatega et "sul pole vaja teada mis su mopsis sees toimub kas gprs v6i sinihammas, peaasi et pildikesi saata". m6ni peibe ei oska mopsis isegi helinaid vahetada, mis siis rääkida powerusingust. ja selle p6hjus ei ole mitte lollid naised
    vaid makreting mis ytleb et sul pole vaja midagi teada lihtsalt kasuta. ja seda seepärast et sa siis ei tea ka palju asi maksma läheb.

    come on, kaua sa oled tehnoloogiaignorant! aeg oleks elus ka midagi UUT 6ppida.
    v6i kas 1887 räägiti ka et "sul pole vaja lugeda ega kirjutada osata, psiiab kui kuulad grammofoni?"

    ps kui mms oleks naiteks 2x kallim kui sms voiks oodata et tegu on killertootega.
    ytleme 5 eeki ei tapa kedagi..
  • kesse siin wapist rääkis

    WAP üle GPRS-i Tallinna kesklinnas äripäeviti on sama lootustandev tegevus kui surnu persest peeru oodata

    sõitsin Kadriorust Balti jaamani, Primoni, Äripäeva majani ja tagasi bussijaama juurde

    Cut O' Piilu

    Et siis uuesti tagasi 9.6 kbps GSM dial-up ühenduse juurde. Noormees EMT-st ütles, et mökk, kõnetrafficul jah suurem prioriteet.
  • Kõigepealt,

    to swatch:

    Tugijaamade arv ja otseturunduse osakaal turunduseelarves ei taga veel paraku mobiilside igakülgset kvaliteeti. Mõne operaatori võrk lihtsalt on teatud kohtades üle koormatud. Midagi pole parata. Kõnetrafficul on suurem prioriteet kõigi operaatorite võrkudes nii meil kui raja taga. On ja jääb olema veel üsna kaua.
    Ainus soe soovitus sulle, swatch, on panna mõne teise operaatori kaart mobla sisse ja siis proovida uuesti sama marsruut läbida. Raha kulub vähem ja võrgukoormus on ka väiksem.
    Aga 9,6 unusta ära, see on ja jääb ajalooks.

    to tomza, priitp & sheldon:

    Augujutt ilmselt on ja jääb veel kaua kestma. Jääb kõigi operaatorite võrkudes, eriti aga nendel, mille nimi ei alga e-tähega. Jäävad leviaugud ja jääb jutt leviaukudest.
    Tegelikult tasuks kuulata tehnikute ja võrguplaneerijate asemel antud küsimuses hoopis Linnar Priimäge ja teisi selle valdkonna tegijaid. Imago on asi, mida luuakse miinimum kümne aastaga, mitte üksiku linna täis kleepimise kampaaniaga. Emt on suutnud luua omale parima leviga operaatori imid˛i ja kui keegi seda kangutada tahab, siis kulub tal selleks ilmselt sama palju aega (näiteks 10 aastat, heal juhul viis).
    Inimese teadvust nii lihtsalt juba ei muuda ja siin foorumis kah mitte. Polegi see koht, kes ikka usub paremasse levisse, see usub ja lillepeenar jääb puutumata :-)
    Seega paneks selle leviaukude teema kinni?

    to nobody:

    Imid˛ist (loe: maagilistest numbritest) veel niipalju, et kui sul moblanumber algab 052 või 053 siis pigem paneb see õlgu kehitama ja küsima, kas sa, mees või naine, ikka enne mõtlesid, mida tegid? Elik teisisõnu, lisab luuseri mainet. NOTHING PERSONAL!!!
    Ja kui sul on Simpel, siis küsid kohe mitu korda, et MIKS? Kas arvutada ei oska või...

    to enz:

    Misasi on tõsine hinnasõda? Minu meelest käib see juba pikemat aega tõusude ja mõõnadega ning väga olulist sõda enam tulemas olla ei tohiks. Seda, et emt hakkab dumpinguga turul hindu alla pushima pikaajaliselt...andke mulle andeks, aga ma jään isiklikult selle stsenaariumi realiseerumise osas üliväga skeptiliseks. Aga noh, eks aeg näitab, kellel oli õigus.
    Ja lõpetuseks, enz, soodsatest hindadest veel (kui sa juba emt ja rle hindade võrdlemise peale läksid):

    * Delta kuumaks - pikaajalise kliendi hinnaalandus 47,20 kr vs Point kuldsuu 44,1 kr
    * 3 Deltapaketi kuumaksu 177 kr vs 3 Pointi kuumaksu (Kolmikpoint) 69 kr
    * 3 Deltapaketi (rahvusv. kõned) kuumaksu 354 kr vs 3 Pointi kuumaksu (rahvusv. kõned, Kolmikpoint) 69 kr

    Aga ka see pole mitte kõige olulisem. Tegelikult oli teema hoopis selles, et kas MMS-ist saab lähiajal uus killer või mitte? Ja kui ei saa, siis miks ei saa ja millest saab?
  • from Velikij: Kõnetrafficul on suurem prioriteet kõigi operaatorite võrkudes nii meil kui raja taga. On ja jääb olema veel üsna kaua.

    niisama vingumiseks toon mängu VoIP :) Kui see popi(ma)ks muutub, siis data traffic võtab võimust..
    RLEga saaks hetkel seega tasuta rääkida ka :D
  • Eelmise nädala Eesti Ekspressis Toomas Vabamäe sel teemal juba kirjutab. Probleem on kahtlemata tõsine (õnneks mitte ainult meil eestis vaid ka mujal - see annab lootust, et see ka mingi mõistliku lahenduse leiab) ja tekitab hulgi rahulolematuid kliente.

    tsiteerin väljavõtteliselt:

    "Kõige odavam viis kõnesid edastada on VoIP (Voice Over Internet Protocol, kõne üle internetiprotokolli). Garanteeritud kiirusega ühenduse puhul on VoIP üsna kvaliteetne. VoIP töötab ka läbi avaliku interneti, ent sel juhul mingit kvaliteedigarantiid pole. Kuid piraatoperaatorid just nii teevad – internet ju ei maksa midagi. Sageli jõuab kõne riigist X Eestisse mitme vahendaja kaudu ja siis on äärmiselt raske kindlaks teha, kus täpselt see nõrk lüli asub. Probleeme Eestisse helistamisel on esinenud nii Kesk- ja Lõuna-Euroopas, Aasias kui ka SRÜ riikides..."

    Nii et pole see VoIP mingi lahe asi, pigem juba üsna vana kesise kvaliteediga lõbu. Pealegi on piraate juba vaikselt pitsitama hakatud. Õnneks.
  • ja levi on hea ja kuna saarlased on simpelimehed siis GPRS on kiirem kui Tallinnas :)))

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon