eksisteerimisraskused:P - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

eksisteerimisraskused:P

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma ei ole mingi finantsgeenius ja ei oma mingeid 'erilisi' üleloomulikke võimeid ning selletõttu tunnen ennast vahel jalamatina. Olen ilmselt veidi noorem kui ülejäänud sõnavõtjad siin aga küsimus oleks, et kuidas teie omalajal hakkama saite. Et kas tõesti on Eestis võimatu koolikõrvalt töölkäia ja oma eluaseme eest maksta ja samal ajal ennast noore ja vallatuna tunda:P
  • m6ned n6uadned:

    1)kui tööle lähed, ja milleski hea oled, siis kysi julgelt. alla annab alati tingida ja kui keegi
    solvub palgasoovi peale siis ongi ihnuskoi kellega hiljem enivei probleeme tuleb.

    2)töö ajal tegele tööga. l6unavaheajal söö v6ileibu.

    3)pruugi vanemaid naisi (neil on raha)

    4)tarvita vähem ja odavamat alkoholi (näiteks presidendi pilsner), ära pudeleid ära viska, vii poodi

    5)suvel myy maha k6ik elektroonika mis sul on - kyll talvel j6uad uued osta ja suvel peabki 6ues olema

    6)kutsu naised kylla, mitte ära mine ise neile (nemad toovad siis stuffi)

    7)korter rendi kellegagi kahasse - vanalinnas on muide v6imalik saada 1000eek/kuu korterit normaalses korras!

    8)käi kinos päeval ja kosmoses (20 eeki pilet, naised nikuinii aru ei saa)

    9)ära lämise moblaga.

    10)löika end naiseks ymber :)
  • riq,

    kui viimane soovitus välja jätta (mis on sigakallis ja minuteada haigekassa seda kinni ei maksa ... või nüüd, Danilovi ajal maksab, eriti kui Haapsalust oled :) on need täitsa mõistlikud ettepanekud. Noh, ja küll sa edaspidi jõuad siis muutuda vanaks paksuks ja laisaks veel küll ja küll :-)
  • njah... mõistlik võib ju olla .... kulutada asjadele vähem mis ei ole erilise tähtsusega.... jagada korterit jne aga ikka on tunne et tammul kohal hetkel kuna kinnisvaramagnaadid on ikka täitsa segi kammind ennast... et elada kusagil pean loobuma kõigest muust? töötan küll suurfirmas aga palk kipub sinna eesti keskmise kanti kukkuma ning sellega saadavad ka kõik pangad mind pikalt... huvitav seik oli sellle ööbimisega linnavalitsuses.. arusaamatu veidi mida nad sellega öelda tahtsid. et annavad paar ööd inimesetele padja ja teki ning edasi vaadake isejuba kuidas saate... ilmselt puht poliitiline purse
  • Kellest või millest sa siin linnavalitsuses ööbimisega aru ei saa? Või mida öölda tahad? See on puhas valimiseelne trikk ja kammaijaa, eksisteerimisraskustega noore inimese puhul a la sheldon pole sääl küll miskit ühist...
  • minu arvates on probleem selles keskmises palgas :) arutelu>

    sinu palk < keskmine palk, siis on sul suva igasugu hyvedest ja elad vanemate/sugulaste juures. samas on tohutult motivatsiooni ylespoole liikuda.

    sinu palk > keskmine palk (ehk min. 10k), piisab sellest korteri yyriks ja norm.toitumiseks. motivatsioon ylespoole liikuda on väiksem, aga rahulolu kompenseerib selle (heaoluyhiskonna tunnus).

    sinu palk >>> keskmine palk: welcome to the club :P
  • sheldon on hea näide miks peaks juba syndides hakkama riik iga kuu .5-1keek k6rvale panema et siis 18a saades oleks pisike stardikonto olemas :)

    eriti normaalne oleks see v6rreldes nö maksukärbetega mis pidid rahva kätte rohkem raha jätma ja seeläbi yhiskonna rikkamaks tegema.. well, eesti yhiskond ongi vaene. huvitav kas hästi elamist v6ib pidada yle v6imete elamiseks?

    ise elan kyll 5000 eekuga kuus ära, ja korter on kesklinnas..
    krt rannailma pole, muidu elaks 4kga :p
  • jippiii... ma jälle ühe klubi liige:PP
  • noh eks paljud vanemad teevadki seda riigi asemel, et siis koguvad vaikselt raha... mulgi oli miski abielukindlustus, et kui leian endale tubli ja siresääreline kaasa siis saan ühteheitmise l kenakese summa aga eesti iseseisvumine ja muud tegurid nullisid selle ürituse täielikult.

    eks hästi elamine ongi veidi üle võimete elamine.. vähemalt minu jaoks

    kahju jah et rannailma ei ole... ehk siistulekski toime.... või teisalt tekitaks see võibolla jälle liigset ülevõimeteelamist:P

  • ">>>" (ehk siis võimendatud ">>" ) tähistab vähemalt matemaatikas "on oluliselt suurem" :))

    sinu palk = keskmine palk , seda varianti ma ei kirjeldanud, sest see on vastik seis ja sellest on vaja välja saada :)


  • seda vastikut olukorda aga talungi hetkel... ei näe nagu erilist väljapääsu ka hetkel sest tahaks ikka koolis ka käia kuid vähesed asutused on nõus sellega et ma tegelen ka enda harimisega mitte ainult nende orjamisega:P
  • oki suhteliselt mõtetu teema.... sama hästi võiks arutada, et mida mõtleb tuvi kui ta näeb inimest auto alla jäämas....
  • alusta sellest pigem, et paned oma prioriteedid paika! :)
    nagu raamatutes öeldakse... otsi üles oma tugevad küljed ja mõtle kuhu sa jõuda tahad.
    Ja hakka lõpust alguse poole tulema. Süstematiseeri oma elu ja fokusseeri oma prioriteete.
    Haigelt kõlab, aga... noh.. krt ehk on abiks!!! :)
    ahjaa.. 7 habits. ülepopulariseeritud raamat selline. kui vaba aega üle, ei tee selle lugemine paha.
    Tundub, et oled lihtsalt natuke segaduses ja tahaks nagu kohe 7-seeria bemmi istuda? ;)
  • 7-seeria jätab külmaks... liiga uimane:P ehk midagi viieste hulgast:) aga anyway.... 7 habits on õhtuses kavas sees nüüd....
  • jah .... aga kas sa ise tead tehvlon mis on su tugevad küljed?
  • No jah! Kui noor oled peabki rabama. Kui noor olin töötasin päeval, töötasin öösel, jõudsin
    kooli kaugõppes lõpetada (30 st lõpetas 5). Ja kas sain rikkaks...ei saanud.
    Rikkaks saamiseks on peale töö tegemise ka õnne vaja.
  • tead adz.... ei jaksa enam... viiskuud sai kahekohapeal tehtud .... elu oli mõnus aga nüüd.... krt ei taha noorelt surra:PP
  • Sheldon, kui midagi teed, siis tee seda korralikult.

    Kui õpid, siis õpi korralikult ja tööd tee niipalju et ära elad. Leia endale perspektiivne nishsh ja anna tuld.

    Ja kui kool läbi, siis on Sul lootust ka korralik töökoht hankida ja alles siis normaalselt raha teenima hakata.

    Kahe jumala teenimisse ma ei usu s.t. et edukalt saaks 4.a. koolis käia ja korralikult tööd teha. Üks kindlasti kannatab.

    Conclusion -> 20-selt ei saagi iga õhtu neiudega loomaaias ja kohvikus käia ;)

  • aga kui nad nii vääga tahavad iga õhtu kohvikus käia ..... kas sa siis saad ei öelda:P
  • aga jah... aiga on veel midagi luua.... aga lihtsalt oli selline noka ja saba lugu...
  • sheldon äkki sina tahad rohkem,kui nemad.
  • Neiud tahavad iga õhtu kohvikus käia,sa ei saa EI öelda-oled sa ikka kindel et ei saa,äkki sa ei TAHA EI öelda.Kui sa ikka ei taha kohvikusse minna,ei sunni sind ju ükski vägi seda tegema ja delikaatselt neiule ära öelda,ei tohiks ka eriline kunst olla.
  • just.... EI peab maksma... aga nagu sa tähele panid oli rea lõpus süütu :P
  • Siis lohuta ennast sellega,et rahakott kannatab vähem,kui pead pappi hakkama välja käima selleks,et neiu kohvikusse tuleks.Neid vaesekesi näen iga päev mitmeid.
  • Sheldon,
    Yks variant kooli/tood yhitada ilma suuremate kaotusteta on teha oma firma ja ajada vabal ajal mingit vaikest bisnessit. Vaikselt tiksub, toob sisse just niipalju raha kui kooli oppemaksuks ja normaalselt elamiseks vaja. Paeval kaid koolis, ohtul motled nats firmaasju. Voi vastupidi. Pole vaja ylemuste moraliseerimist kuulata kaheksast viieni tooaja kohta. Pluss veel vaartuslik praktika, mis sellise pisikese ariajamisega paratamatult kaasneb- on koolis ka huvitavam kaia, juba nagu praktik ikkagi voi midagi.
    Omast kogemusest voin oelda, et nt kinnisvara on vagagi sobiv valdkond. Voi siis mingid ariteenused, konsult jms ohumyymine.
    Muuseas, yks omaaegne koolikaaslane teenis aeg-ajalt oppemaksu raha kasiinos:-))) Pani raha tuhande krooni kaupa punasele...
  • Vend SHVEJIKil on yigus yri koha pealt! Kyigepealt peaksid sina ja teised noored eelkyige mytlema oma businessist mitte kas tasub tyytada kahe koha peal ja kyia veel koolis. The first, mind your own store! Mis iganes see siis ka on.

    Hiljem kui yri on jooksma saadud ja nyiteks myned tyylised juba palgatud, siis vyid myelda yppimise peale, teisiti milleks sulle seda haridust niisama vaja on. Lisaks kyigele kahtlemata oleks hea kui sul oleks kyrval ka yks asjalik partner.

    Samas pead sa kindlasti loobuma paljudest kohviku yhtutest ja loomaaedadest, sest et midagi saavutada tuleb seda teha millegi vyi kellegi arvelt. 6 tundi und sinusugusele noorele on tyesti piisav. Majority is always wrong! Lisaks kyigele ei pea sa elama kusagil vanalinnas. Milleks! Elad kalamajas vyi kusagil Mustamye kandis nyiteks ja hoiad raha kokku.

    Lisaks kyigele vyide et tyytasid kahe koha peal ja ei jyudnud ennast enam tappa.............on tyesti vale selgitus. Tyy kas siis white vyi blue collar ei tapa kedagi. Ma arvan, et loobusid tyyst nende kohviku ja loomaaia yhtute pyrast. Need kaks viimast olid need mis sind kurnasid.

    Well. Yra anna alla! Just keep pushing it.
  • sheldon:
    justnimelt nagu hakkab foorumist välja kujunema - töö ja kool on käkitegu - naised on hoopis keeruline teema ;)
  • jokkerile niipalju et käia järest ligi sadaviiskümmend päeva tööl ja saada kokku arvestatult 11 vaba päeva mis sai veedetud mõnes ameti asutuses. veidi raske oli aga harjub kõigega. raskem oli vast nendel ' kohviku tüdrukutel' kes siiski nii väga tihti kohvikusse ei jõudnudki.

    innar - njah... on keerulisi olevusi... neid tuleb lihtsatena võtta sest tavaliselt teevad inimesed enda elu ise keeruliseks.

    äri kohapealt ..... krt mina ka ei tea... vahepeal oli soov ennast fie'ks registreerida aga finantseerimise poolepealt tekkis jällegist liigapalju tühje kohti... või siis lihtsalt mõned inimesed on tõeslised sttapead... ja egama miski bright mind ka ei ole et ideid sajab ka öösiti nii et undki ei saa, tavaline eesti jõmm:PP



  • Mina saan sheldonist aru.

    80:20 loogika kehtib siin samamoodi. Või on LHV seadnud sihi ainult 20% püüdmisele? Vaevalt. Mõttetu! Vähemasti foorumis saavad kõik arvata ja see on positiivne. Demokraatlik.

    Kõigist ei saa oma firma tegijaid (teha on lihtne, proovi käigus hoida ja kasumit teenida!), mõned jäävad palgatöölisteks. Igal pool ja igal maal. Nad ei saa kunagi rikkaks. See on osaliselt see drop-outi lugu.

    Neid tavalisi eesti jõmme peab ka olema. Kõik ei saa olla ameerikalikud ärimehed. Mis ei tähendaks seda, et koolis poleks vaja käia ja inglise keelt osata.
  • mõnus... äitäh Velikij

    eks ma üritan mõne oma sttapoti peal saadud visiooni ellu viia:)

    tegelikult tean vääga hästi mis mul puudu on... püsivus.. üritan kõikke korraga haarata ja selle tõttu saan igast asjast natuke

    aga andke keegi mulle võimalus... :)



  • FOCUS, FOCUS, FOCUS! :)
    tee endaga tööd ja arenda ennast selles suunas, kuhu sa liikuda tahad.
    Siin ei saa keegi sulle võimalust anda, ainult ise! Tead ju küll seda kassi ja alice lugu, kus alice küsis teelahkmel olles kõutsi käest, et "Kõuts, krm!! Kuhu poole ma minema peaksin!?!?". Kass: "Alice, nukuke, kuhu sa jõuda tahad?". Alicel oli muidugi suht ükskõik ja nii ta ütleski: "KÕUTS!! Mul on täiesti poogen, kuhu jõuda tahan!". Kass ei osand selle peale muud öelda kui et "Siis pole tähtis, kumba teed pidi sa lähed.."
    Kui ennast piisavalt koondada ei suuda või tunned et pea on arenguvõimalustest täiesti tühi ja lihtsalt ilgelt pappi tahaks, siis lepi lihtsalt rahulolevalt keskklassis elamisega ja rahu majas :)
    ma pole mingi eriline rikkur (vara veel ja teised huvid), lihtsalt avaldan oma natuke tagasihoidlikku seisukohta elu ja tema võimaluste kohta :)
  • Robert Kiosaky "Rich Dad Poor Dad" - sellest peaks abi küll olema :)
  • Mulle tundub ka, et antud juhul on tegemist täiesti tavalise ja yldlevinud kärsitusega, mis enamikul juhtudel tuleneb (täiesti inimlikust) laiskusest.

    Põhiliseks boosteriks oleks motivatsioon, aga selleks pead sa teadma, kas/kuhu/kuidas sa jõuda tahad. Täiesti vabalt annab ka one-day-at-a-time elada, aga siis on jah FOCUS veelgi olulisem :)
  • elagu joonisfilmid....:)

    Focus jah!

    mulgi ole igasugu muid huvisi ja vara veel loota et keegi mind tõsiselt võtaks:P

    vihale aga ajab vahel kõrvalt vaadates persoone kellele on antud palju esivanemate poolt... ja kel on täiesti poogen kuhu nad jõuavad... raiskavad iseennast ja ka teisi
  • Sheldon, ehteestlaslik on pidevalt kurva pilguga vaadata kuidas kellegil paremini kõrval läheb :)

    Aga tegelikult see ei loe ju midagi ...

    FOCUS on tõesti oluline, pigem teenida praegu vähe ja hiljem kordades rohkem.
  • beast... vaevalt et asi kadeduses on ....vai on? ja ma lihtsalt ei tunnista seda endale aga igaljuhul ei kadesta ma neid teadlikult sest need konkreetsed persoonid ei ole küll millegagi silma paistvamad kui aint nende materjaalne osa....

    oih ma tunnen et muutusin liiga kriitiliseks


    põhimõtteliselt loen välja et vajatakse spetsialiste ja igasuguseid... peaasi et oskad oma asja ajada kõige paremini ja üritad leida sel teel uusi suundi ja ei karda veidi teistlaadi lahendusi
  • FOCUS on tõesti oma klassi kõige kvaliteetsem auto (TÜV eelmise aasta tulemuste põhjal) :-))))
  • mulle meeldib ka... püsib hästi teel ja ei kolise .. kuigi mõningad probleemid tekkisid aga need läksid garantii alla nii et mis vigane oli sai välja vahetatud ja nüüd peaks hästi teenima.
  • Velikij - millele on sinu silmad fokusseeritud:)?
  • sheldon, mine meremeheks Kariibile või mujale. Ise läksin 9 aastat tagasi, tegin tiiru ümber maakera, nägin ilma, sain hea keelepraktika (saksa, inglise), kogusin raha (tol ajal sai muidugi suhteliselt rohkem kui täna, aga asi seegi), kodus investeerisin ... Jah, kaotsin aastaks võimaluse kohe pärast keskkooli ülikooli minna, aga see-eest teenisin hästi, koju tulles paigutasin babuuli mõistlikult, sain hariduse ja hea töökoha kooli kõrvalt.
    Nii et soovitan. Saad ihaldatud sõltumatuse vanematest ja kulutada NORMAALSELT. Tõsi, aasta aega pead ikka päevagi puhkamata 10-16 tundi ööpäevas rügama. Aga sa ju noor mees ja tahtmist täis ... :)
  • Tänapäeval muidugi ei koguks raha kohvripõhja vaid harrastaks a la fondsäästmist.
  • Üks soovitus veel. Kui midagi teed, ürita teha kõige paremini ja maksimaalset. Oma ala tippspetsid on kõikjal väga hinnatud, ükskõik mida sa teed, kasvõi ole korstnapühkija.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon