Ühekordse kasutusega mobiiltelefonid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ühekordse kasutusega mobiiltelefonid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ühekordse kasutusega mobiiltelefonid jõuavad müügile (5)




    USAs lisanduvad varsti ühekordse kasutusega fotoaparaatide ja habemeajamisvahendite riiulisse ka mobiiltelefonid, teatas Reuters.

    Väike California firma Hop-On teatas eelmisel nädalal, et USA valdkonda reguleeriv ametkond on andnud loa paisata esimesed ühekordse kasutusega telefonid müüki.

    Telefone hakatakse müüma bensiinijaamades ja suuremates jaemüügikettides koos 60 minuti kõneajaga 40 dollari eest ehk umbes 640 krooni eest. Firma plaanib alustada Californiast ja kolme kuuga laieneda üle kogu USA, hiljem aga veelgi odavamam, 29 dollarit maksva GSM-telefonidega üle Euroopa.

    "Ma ei taha, et mind peetaks hulluks, kuid ma saan müüa nii palju telefone, kui ma toota jaksan,” ütles firma juht Peter Michaels. Mõned firmad, sealhulgas üks suurem õlletootja, soovivad Michaelsi sõnul litsenseerida Hop-Oni telefone ja toota neid oma brändi all tugitoodetena.

    Hop-Oni telefonid on plastikust ning umbes kaardipaki suurused, rääkimiseks tuleb kasutada hands-free´d. Telefoni elektroonika pärineb Philipsilt. Ekraani telefonil pole, kuid valitav number öeldakse välja. Kõneaega saab juurde osta.

    Kui inimene enam telefoni ei vaja, saab ta firmalt, kust ta selle ostis, telefoni tagasitoomise eest 5 dollarit. Tootja saab siis sama telefoni mitu korda kasutada.

    Telefonide sihtgrupiks peetakse näiteks inimesi, kes on reisil telefoni maha unustanud, turiste, kuuarvet kartvaid vanureid ja teisi. Mõned analüütikud kahtlevad siiski ühekordse telefoni eelistes ettemakstud kõnekaartide ees.

    “Kui ühekordsed fotoaparaadid müügile tulid, mõtles enamik inimesi – miks ma peaks seda vajama? Kuid see suhtumine muutus kiiresti,” ütles Michaels.
  • USAs lisanduvad varsti ühekordse kasutusega mobiiltelefonide, fotoaparaatide ja habemeajamisvahendite riiulisse ka protsessorid, teatas Reuters.

    Väike California firma Drop-On teatas eelmisel nädalal, et USA valdkonda reguleeriv ametkond on andnud loa paisata esimesed ühekordse kasutusega protsessorid müüki.

    Protsessoreid hakatakse müüma raudteejaamades, bensiinijaamades ja suuremates jaemüügikettides koos 60 baidi mäluga 40 dollari eest ehk umbes 640 krooni eest. Firma plaanib alustada Californiast ja kolme kuuga laieneda üle kogu USA, hiljem aga veelgi odavamate, 29 dollarit maksvate protsessoritega üle Ida-Aafrika, kus protsessorid kuumaga pidevalt rikki lähevad.

    "Ma ei taha, et mind peetaks hulluks, kuid ma saan müüa nii palju protsessoreid, kui ma toota jaksan,” ütles firma juht Peter Michaels. Mõned firmad, sealhulgas üks suurem prügitöötleja, soovivad Michaelsi sõnul litsenseerida Drop-Oni protsessoreid ja müüa neid koos Grüne-punkt prügikastidega.

    Drop-Oni protsessorid on ränikivist ning umbes õllealuse suurused, töötamiseks tuleb kasutada pika juhtmega hiirt. Protsessori elektroonika pärineb Philipsilt. Tabelarvutust selle protssessoriga teha ei saa, kuid vajadusel saate firma veebilehel kasutada tasuta kalkulaatorit.

    Kui inimene enam protsessorit ei vaja, saab ta firmalt, kust ta selle ostis, protsessori tagasitoomise eest ühekordse kettaseadme. Tootja saab siis sama protsessorit mitu korda kasutada.

    Protsessorite sihtgrupiks peetakse näiteks inimesi, kes on reisil protsessori maha unustanud, turiste, interneti kuuarvet kartvaid vanureid ja teisi. Mõned analüütikud kahtlevad siiski ühekordse protsessori eelistes laptoppide ees.

    “Kui ühekordsed nokkmütsid müügile tulid, mõtles enamik inimesi – miks ma peaks seda vajama? Kuid see suhtumine muutus kiiresti,” ütles Michaels.
  • :)
    kui ma ei eksi siis see esimene jutt oli reutersi uudis
    nii et nalja pole midagi
  • Päeva lõpuks kohe tuju heaks, väga hea!

    :-D
  • Beast ruulib täiega. Tükk aega vaeva näind, kuid mitte asjata. Beast 12 points!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon