Börsipäev 2.august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2.august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • WSJ kirjutab,

    et SEC soovib trahvida 6 maaklerit(teiste seas C, GS, MER, MWD) kokku 10 miljoni USDi eest, kuna need ei ole säilitanud e-maile. SEC võttis 1997.a. vastu regulatsiooni, mis kohustab väärtpaberivahendajaid säilitama viimase 2 aasta e-kirjavahetuse.

    ärilehe peateema on Stanley Worksi(SWK) loobumine plaanist viia firma peakorter üle Bermudale, et hoida kokku aastas umbes 30M USDi. Pole saladus, et välisfirmad on USA-s eelistatumas seisus kui kohalikud, mis sunnibki nutikamaid viima kontori USA-st välja. Praeguses olukorras, kus maksude optimeerimisest võidakse lavastada samuti pettus pole aga firmadel võimalik taolisi plaane realiseerida. Samuti võeti USA-s hiljuti vastu seadus, mis ei luba riigiorganitel sõlmida majanduslepinguid off-shoreidega.
    Tuntumad börsil noteeritud off-shored on Tyco(TYC), Accenture(ACN, endine Andersoni konsultatsioonidivisjon)
  • Tänane FT kirjutab raha väljavoolust USA aktsiafondidest.
    Kui mai oli positiivne kuu + 5 miljardit,
    siis juuni - 18 miljardit,
    ja juuli esialgsetel andmetel juba - 30 kuni -47 miljardit.

    Paraku pole proovitud vastata küsimusele: kui fondid olid müüjad, kes olid siis ostjad?

    Bank of New Yorki custody andmetel voolas kapital juuli 2 viimast nädalat Euroopa võlakirjadesse ja aktsiatesse (pole küll väga tunda)
  • Mitmed pangad on tõstnud aktsiate osakaalu oma näidisportfellis (Morgan Stanley tegi seda esimest korda üle mitme aasta). Fondijuhtidelt kostab mõtteid, et aktsiad on juba võlakirjadega atraktiivse väärtusega, mitmed (pensioni)fondid on taas turul vaikselt aktsiaid ostmas.

    Viimaste päevade vilets makro muidugi pärsib ka nende ostuhuvi, kuid fondide raha liikumine turule võib kujuneda vaheks mis eristab seda rallit teistest karuturu hääbunud rallidest.

    Täna tuleb tööjõutururaport - kel pikemalt huvi, saab lugeda sellest siin.
  • Kellel ei ole aega Kristjani linki vaadata, siis kokkuvõtlikult niipalju:

    Lühiajaliselt reageerib aktsiaturg kõige enam töötusemäära numbritele. Kui number tuleb kaks kümnendikku suurem või väiksem oodatsust(5.9%), siis peaks turg liikuma hakkama.

    Makromajanduslikus plaanis, aga pidavat majanduse kosumist peegeldama töönädala pikkus, mille suuruseks oodatakse 34.3 tundi. Numbri suurenemine näitab majanduse taastumist, vähenemine majanduse nõrgenemist. Viimase 15 aasta jooksul on number liikunud 34.0 ja 34.8 tunni vahemikus
  • Töötusemäär tuli 5.9%, nagu oodatud, keskmine töönädal vähenes aga kuni 34.0-ni (negatiivne märk). Payrolls tuli tugevasti alla oodatu - 6,000 (oodati koguni 60,000).

    Turg selle peale hästi kergelt miinuses.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon