Börsipäev 5. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hansapank Leedu tulemused olid igati korralikud, kuid USA reedese nõrga päeva järel on nõrk kogu Euroopa, sealhulgas Tallinn. TALSE on -2.1%, ETL 65 krooni juures, Hansa 180 juures.

    DAX -3.3%, FTSE -1.8%, HEX -1.2%.
  • Ida ja Kesk-Euroopa börsid on ka üsna tugevas miinuses, sealt ilmselt ka põhjus ETLi languseks. Aktsia on juba 6% miinuses, jõudes ka 62.5 krooni juurde.
  • ISM Services seen at 55.0%

    The July ISM Services index will be released at 10 ET; the market expects the index to slip to 55.0% from 57.2% in June. There is clearly a bias toward expecting weakness following recent reports, and a sharp decline on par with the ISM manufacturing index would further undermine the market's view of the economy.
  • Tuligi alla ootuste 53.1. Kuid kas keegi lootis tõesti, et tuleb üle ootuste?

    Hetkel ei oska turg selle peale suunda võtta.
  • Kullasektor(AU ABX ECO HL KGC NEM PDG MDG AEM FCX GG PAAS GFI CDE) plussis - Iraagi plaanitav ründamine on ilmselt hinnatõusu põhjuseks
  • Pole nii väike langus midagi. Firmad nagu AMAT, XLNX, AWE, MOT, IBM, F, RFMD, SEPR jt kratsivad aasta põhjasid ja ega NOK ja ERICY ja GLW ja CMCSK ka väga kaugel pole. NVDA ja QCOM muidugi ka
  • ei tea kas nasdaq võtab täna 1200 piiri
  • Mul hakkab ameeriklastest kahju..
    ja endast ka - pole pappi mida köhida :)
    samuti on mul kahju "pikaajalistest investoritest"

    paari nadala jooksul naeme kui koik löövad käega ja hakkavad losse v6tma.
    kas kordub eelmise aasta post 911 pattern?

    igastahes septembrei teine nadal peaks olema low k6hutundest.
    hakkame jalle 10keeguga milli taga ajama (vt ka "mis chatis toimub")
  • On ju olemas niisugused head instrumendid nagu put optsioonid ;) Sellise languse korral pole isegi vahet, mis sektoris nägemus võtta. Võtsin biotech (eriti AMGN) putte ja enne kinni pane, kui kas tähtaeg liiga lähedale jõuab ;) või on karta põrget ülespoole. Võiks tulla üks total panic päev, siis võib seda s.t. tagasipõrget juba tõenäoliseks pidada.
  • Riq, mul ka ameeriklastest kahju...
    Aga endast kui pikaajalisest investorist mul kull kahju ei ole (kuigi olen praegu punases): kui nasdaq laheb alla, ostan juurde, kui ules, on veel parem. Tosi, nendest, kes hoiavad aktsiaid kaes 2000.aastast, on kull natuke kahju - nad peavad lihtsalt kauen ootama, et oma portfell kasumiga maha muua.
    Eelm. nadal tehti nyc-s tanavakusitlus - kas dow jouab 36000-ni kusitletavate eluajal? Ja ca 40% vastas JAH!!!
    See naitab, et usku ja kannatlikkust on vaikeinvestorites veel kovasti - ei usu, et nad losse hakkavad votma.

    Kui ainult neid pulle rohkem oleks:)
  • Praeguses turu (kaootilises) olukorras on küll enda rumalus pulli mängida. Trend ei ole ju sinu sõber. Kas on mõni uudis, mis peaks turgu tõusule viima. Üksikud ettevõtted ei puhu pilli, kui majanduse tervikpilt on sedavõrd masendav. Too juulilõpu paaripäevane ralli oli juba alguses kahtlane, sest mingit fundamentaalset põhjust (isegi ajendit) sellel polnud. Ainult see, et eelmine langus oli olnud liiga järsk. Aga see on ju vaid tehniline küsimus, mil reaalse eluga vähe pistmist.
    Loomulikult usun, et langus ei ole lõputu, aga oodata on veel vaja. Ja et natuke põnevam oleks, mõned 10% karuturu tõusud püüda (see oleks juba ideaalilähedane, mis siit võtta annab ;))
  • Jah, voib-olla olen rumal, et vastu trendi ujun, aga ma lihtsalt EI USU nait. Nasdaqi kolmekohalistesse numbritesse. Ja oma kohutunde vastaselt ei taha investeerida. Seda, kus oli pohi, saab ju alles tagantjargi oelda ja ei taha riskida 1200 juurest luhikeseks minemisega. Votan positsioone (vahemalt enamikku) 1-2 aastases perspektiivis ja minu jaoks on praegu soodus koht ostmiseks.
    Kui vaadata suuremat/pikaajalisemat pilti, siis minu nagemuses on allapoole ruumi veel voibolla 10%, aga ulespoole (aasta jooksul) 50-70%. Usna maaravateks teguriteks saavad poliitilised sundmused - Iraak, lahenevad presidendivalimised, jne.

    Suur kusimark on muidugi Iraak. Aga juhul kui Saddam kiirelt maha voetakse, laheb sellevorra suuremaks paugutamiseks aktsiaturgudel.
    imho
  • Kui juba poliitikat ja turgu vaadata, siis Saddamiga ja võimaliku sõjaga võiks nagu nafta ja õli valdkonnas olla valmis lühikeseks müüma...vt lahesõda. Praegu terendaks siis selline stsenaarium, et või aliku sõja puhkemisel Araabiamaad ei toeta USA naftaturgfu ja Venemaa potentsiaal toetuseks on nõrk..
  • to spunk123:

    Kui arvestada, et tõenäoliselt oli NYC-is küsitletud rahva avg. vanus ca. 30-45 eluaastat ja võtame life expectancyx lets say 75, siis see on ikka meeletu pessimism, mitte optimism. Võtame top end vanuse (45), saame et oodatav periood on 75 - 45 = 30 aastat. Kui dow on praegu ca 8000, siis 36000 jõudmisex 30 aastaga on vaja 5 protsendist aastatootlust. No Jesus Christ! Kui sa paned siia tausta veel majanduskasvu, ütleme konservatiivselt 2.5% p.a., siis selle ajaga on majandus täpselt kahekordistunud.

    Nii et ma arvan, et kui DJIA on 30 aasta pärast 36000, olex küllaga põhjust paanitsemisex. Midagi optimistlikku siin igal juhul ei ole.
  • Prefiks, teed liiga suvalisi jareldusi.
    Mida mina oma kommentaariga utlesin, oli see, et vaikeinvestorites on piisavalt usku ja kannatlikkust, et mitte tormata praegu losse valja votma - optimismist voi pessimismist ei raakinud ma sonagi.
    Pealegi, kusiti ju lihtsalt suvalist taset mitte maksimumi, keegi ju ei tea, mida motlesid "jah" vastanud - voibolla oli see 36000 neil 5 aasta eesmark ja lifetime high monel optimistil naiteks 100 000?
  • Kui 40 % ütleb, et jah jõuab, siis ülejäänud 60 % kas ei oska öelda või arvavad, et ei. Sounds helluva pessimistic to me. Eriti kui arvestada, et '88-'98 tegi DJIA (protsentuaalselt) ekvivalentse tõusu.
  • Prefiks, see oli tanavakusitlus. Arvan, et enamik kusitletutest vordles lihtsalt absoluutarve - keegi ei tormanud taskust arvutit valja votma, et hakata arvutama aastatootlust, prognoosima GDP-d ja inflatsiooni.
    Paikapidavamate jarelduste tegemiseks oleks vaja ka pohjalikemaid kusitlusi/uuringuid, mida seekordne ei olnud.
  • see 36 000 on paras naljanumber
    Nikkei üritab seda juba pikka aega
    vähi käigul..
    :P

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon