Emotsioonid ja turg - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Emotsioonid ja turg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lugesin ühte TA ja kauplemise psühholoogia alast raamatut ja seal rõhutati kauplemise emotsionaalset poolt. Isiklik kogemus on, et emotsioonide mõju tegevusele on tõesti väga suur.

    Ohtlikud on näiteks alaväärsuskompleks ja ülikõrge meeleolu. Need kipuvad vahelduma nagu ahnus ja hirmgi, põhjustades massilisel esinemisel hindade mastaapseid kõikumisi. Tundub, et mida vähem emotsioone, seda parem kauplejale. Kusjuures ei sõltu vist isegi paigutushorisondi kaugusest. Kuna naised on olemuselt emotsionaalsed, siis ehk see ongi põhjus, miks neid kauplejate hulgas näha pole. Näitlejaomadus, ennast kellekski kujutada, on vist vajalik, kuidas muidu konkurentide mõttemaailma ära tabada.
  • Isegi kui kaupleja pole emotsionaalne (robot?), siis peab ta arvestama, et turg on seda alati.
  • trading meelitabki ligi küllaltki palju selliseid maniakaal- depressiivseid tüüpe, kes otsivad high'd, mida trading pakub. See peegeldub ka nende käitumises ja ülemääraste riskide võtmises. Nad ei oska ratsionaalselt mõelda...


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon