Börsipäev 13.august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13.august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna on siis selle nädala vaata, et tähtsaim päev:

    Kell 15.30 avaldatakse juuli jaemüüginäitajad, mis peaksid tulema suhteliselt vastuolulised, sest autotootjad(moodustavad 25% kogu potist) näitasid rekordilisi müüginumbreid(0% liisingu abiga), aga jaemüügikettide tulemused olid valdavalt nõrgad(näiteks tarbeelektroonika müüja Best Buy, BBY andis juuli tulemuste põhjal hoiatuse, mille tulemusena aktsiahind kukkus 37%).

    Õhtu 21.15 annab USA keskpank teada võimalikest muutustest intressipoliitikas. Üldiselt jagunevad arvamused intresside kärpimise suhtes fifty-fifty.

    ***

    Tänases WSJ on huvitav artikkel Bill Gatesi investeeringutest.
    Billi ja Melinda heategevusfond, mis on Ameerika suurim(ca.24 miljardit USD) teenib ajalehe arvates justkui Microsofti huve, aidates ellu viia firma laienemist kaabliärisse.
    Fond + Bill Gates isiklikult omavad Cox'is, mis kuulub 7 miljoni kasutajaga USA suurimate kaablifirmade hulka, 5.8% osalust

    Veel on huvitav teada, et peale Coxi on perekond Gateside heategevusfondi suurimad paigutused suunatud farmaatsiasektorisse: Merck, Pfizer, J&J, Eli Lilly on Coxi järel suuruselt järgmised paigutused.


  • Melinda Gates on ka Drugstore.com (DSCM) juhatuses ning mis yours truly tähelepanu pälvis, oli see, et 6. mail ostis ta Rite Aid Co (RAD) käest ligemale 7 mln DSCM'i aktsiat.

    Drugstore.com tegeleb nagu ka nimi juba ütleb, ravimite müügiga üle interneti. Ise käisin firma numbritest üle mõni kuu tagasi ning ei leidnud just mingit erilist põhjust ostmiseks. Aga perekond Gatesid tunduvad uskuvat DSCM'i helgesse tulevikku.

    just, fyi
  • Turg alustas küll miinuses, kuid Nasdaq on juba plussi veetud, vedajaks pooljuhtide ja võrkude aktsiad.

    Enamasti on päevad enne FEDi otsust rahulikud, nagu mainitud uudis tuleb kell 21.15 ja pärast seda ilmselt 1 h 45 min kiiret liikumist.
  • Paistab, et varsti veetakse miinusesse tagasi.
    Huvitav, kes nüüd vankri ees?
    Kas liiguvad juba mingid sahinad FEDi kohta?
  • sahinaid on kindlasti alati ning nende sisu võib liikumise suunast aimata. iseasi muidugi, kas tegu on millegil põhineva info või niisama kõlakaga
  • FEDi otsus saabub 20 minuti pärast.

    Futuuride järgi paistab et pigem ei lõigata intresse.

    Kui lõigatakse on see selgelt positiivne, kui ei lõigata ja öeldakse et edaspidi lõigataks on ka positiivne (easing bias). Kui aga FED jääb neutraalseks oma intressipoliitikaga, oleks reaktsioon üsna kindlalt alla.

    Tavaliselt järgneb FEDi uudisele kiire liikumine ja paljud suuremad ostjad vaatavad kõrvalt et ca. 10-15 minuti pärast kauplema hakata, seega selgem trend kujuneb välja 30-45 minutiga.
  • FED KEEPS US RATES UNCHANGED, SHIFTS TO SAY ECONOMIC WEAKNESS

    WEAKNESS IN FINANCIAL MARKETS, PROBLEMS IN CORPORATE REPORTING AFFECT DEMAND
  • teiste sõnadega börsimajandus mõjutab reaalset majandust, varem on sellest tõsiasjast püütud mööda vaadata
  • Ühtlasi ütles ka, et edaspidi võib intresse alandada (easing bias), see võib ostuhuvi tuua.
  • Kes veel ei tea miks pullidele punane värv ei meeldi vaadaku streamerit!
  • viimase 10 minutiga volatiilsust kuhjaga:
    qqq 23.77>23.25-ni
  • Jah, liiga paljud ootasid ilmselt kohest intressikärbet.
  • Minu arvates on esialgne negatiivne reaktsioon seotud sellega, et oodati, et FOMC annab istungitevaheliseks ajaks Greenspanile nö "puti" - õiguse eriolukorras intresse ainuiskuliselt alandada, säärast otsust täna siiski ei tulnud
  • Veel võime oletada, et majanduse makronäitajate nõrkus oli ajutine, seda oletust saab kontrollida juba järgnevatel päevadel:

    homme 15:30: juuni Business Inventories: ootused 0.2%, eelmine kuu 0.2%
    N 15:30 : Initial Claims (iganädalane),
    N 16:15 : Tootmine ja tootmis-võimsuste kasutamine juulis: ootused 0.2%/76.2%, eelmine kuu 0.8%/76.1%,
    N 19:00 : augusti Philly Fed: ootused 5.0, eelmine kuu 6.6
    R 15:30 : juuli Housing Starts/Building Permits: ootused 1.67M/1.68M, eelmine kuu 1.672M/1.7M, juuli
    R 15:30 : juuli CPI/core: ootused 02.%/0.2%, eelmine kuu 0.1%/0.1%,
    R 16.45 : Michigan Sentiment augustis: ootused 89.0, eelmine kuu 88.1

    Kõik suht tähtsad numbrid, selle vahega, et viimasel ajal on rohkem jälgitud tarbija sentimenti ja kinnisvarasektorit(seega olulised oleks justkui reedesed numbrid)
  • Don't worry about the Federal Reserve here. The same terrible groups are still terrible and the same good groups are still good, just cheaper!

    No sweat.


    sb @ ccj
  • AMAT tõi järelturul tehnoloogiasektorisse natuke kergendust kvartalitulemustega, aga firma outlook võib uue müügilaine tuua
  • AMAT hoiatas: III kvartalis vähenevad tellimused 5%-15% võrreldes eelmise kvartaliga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon