Börsipäev 26. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere kõigile, mina nädalaselt puhkuselt tagasi ja taas turgude meelevallas :)

    Algav nädal on mitteametlikult suve viimane nädal ja paljud turuosalised on turust eemal, et veeta viimane nädal enne kooli perega. Seetõttu on ilmselt käibed väiksemad ja turg õhem. Samas kui turg on õhuke, on ka kergem ka turgu liigutada, seega võib oodata suuremat volatiilsust.

    Sellel nädalal annavad suunda makroandmed ja debatt sõda/mitte-sõda Iraagiga.

    Turg paistab nädalat alustamas protsendijagu plussis.
  • futuuride positiivsus peegeldab vastureaktsiooni reedesele kukkumisele,
    suuna aktsiaturule annavad kl17 avaldatavad kinisvaraturunäitajad
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Turg ei võta ilmselt olulist suunda enne kella 10.00, kui tulevad välja makroandmed:

    10:00 Existing Home Sales (USA), juuli, NAR
    Konsensus 5.30 mln

    10:00 New Home Sales (USA), juuli, CBDC
    Konsensus 975K

    Analüütikud on jätkuvalt neg. meelestatud ka täna hommikul tehnoloogia suhtes:

    HPQ Hewlett-Packard revenue may come in below expectation (14.70)
    Banc of America believes that HPQ's Q3 rev could come in below its expectation of $17 bln (consensus $16.8 bln) when it reports tomorrow due to continued consumer weakness, sluggish corporate mkts, and the unwinding of channel inventory; firm expects cautious guidance and says HPQ's valuation will remain clouded by concerns about ongoing integration challenges as well as earnings quality and visibility.

    ORCL Oracle estimates trimmed at Bernstein (10.79)
    Bernstein trims ests for ORCL based on lower revenue expectations, primarily in applications and application servers; believes recent negative press about ORCL's 11i application suite as well as the co's comments about the possible impact of the recent contract issues in California compound the risk of the overall weak IT spending environment; cuts Q1 est to $0.08 from $0.09 (a penny above consensus), Q3 to $0.10 from $0.11 (in-line), and FY03 to $0.42 from $0.44 (in-line).


    Tahaksin teie tähelepanu juhtida tehnoloogia sellisele sektorile nagu imaging. Printerid, koopiamasinad jne. Selles sektoris on kolm suurt mängijat: HPQ, LXK ning CAJ

    Reedel andsid Sounview analüütikud välja sellise research note:

    Lexmark lower amid SoundView comments (LXK)
    Stock pressured this morning by SoundView pre-market comment that firm is turning cautious on LXK heading into the second half of Q3. While laser demand appears to be picking up slightly, recent negative data points from BBY, RSH, and on consumer PCs point to a muted 'back to school' season.

    LXK kukkus selle peale 10% ning praegu on kuulda, et smart money arvab aktsia ikka veel 25-30% ülehinnatud olevat. Lõppnõudlus on väga nõrk ning sellest tulenevalt ei pruugi ka prognoosid olla saavutatavad.

    Canon(CAJ) on siiani püsinud üllatavalt tugev ning see viiski yours truly mõtted selleni, et võibolla ei olegi see tugevus põhjendatud. Ligemale 40% firma käibest tuleb USAst ning kui LXK ja HPQ ei suuda toime tulla prognoosidega, siis kuidas suudab seda CAJ? Jätkan asja uurimist, kuid seniks paar graafikut Arko Kadajaselt




    sB
  • 10:00 ET New Home Sales +6.7% to 1017K vs 975K consensus; Existing +4.5% to 5.33M vs 5.30M consensus

    10:02 ET Home sales stronger than expected
    New Home Sales were the big surprise - they rose another 6.7% in July to a new record high pace of 1.017 mln. Existing Home Sales rose 4.5% to 5.33 mln units, which was very near the 5.30 mln consensus and only recovers part of the June decline. Given the many fears about the housing sector, these two reports will be viewed favorably, as they indicated the sector remains healthy.
  • esimese hooga võib vaadata, et uute majade tulemused head, aga paraku keskpärased, sest
    eelmise kuu tulemust vähendati 1.01>0.953M
  • Turu esialgne reaktsioon neg. QQQ on kukkunud pool %
  • Turg vajus pärast majadeehituse raportit taas miinusesse. Üha enam on kosta kommentaare selle kohta, et ajalooliselt on september-okotoober US turgudel olnud viletsad kuud - vaadake seda linki. Septmber on alates 1971. a. olnud Nasdaqi jaoks kõige viletsam kuu.

    See ehk sunnib ka turuosalisi ka ettevaatlikusele. Mina arvan, et viimased 2 aastat pole ajaloolised reeglid US turul eriti kehtinud ja seetõttu pole ka põhjust karta selle aasta sügist.

  • Mäletate, millest rääkis Graafik oma eelmise nädala emailis? Üks graafik seda illustreerimaks:



    Siiski ma ei usu, et (tech)ralli lõpp on käes. Ostjad ootavad, et tuleva näd. majandusnumbrid annaksid võimaluse ostmaks soodsamate hindadega.
  • Btw, nüüd saab LHVs kaubleda ka DIA optsioonidega


    sB-
  • DIA optsioonidel on volatiilsus ka üsna madalale langenud - lisan ühe graafiku kus on DIA optsioonide ajalooline ja implied (kaubeldav) volatiilsus. Viimane on langenud tunduvalt alla ajaloolise volatiilsuse ja optsioone on hetkel osta odavam kui näiteks kuu tagasi.

  • Turg ronib hästi, põhjuseks Cheaney kommentaarid, mis tõstsid Iraagi ründamise tõenäosust. Nasdaq on tõusnud juba plusspoolele.

    Nagu hommikul mainisin ongi käive väga väike ja turg õhuke - eeldatavasti jätkub see trend terve nädala.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon