Tõus kuu lõpus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tõus kuu lõpus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üks suur põhjus mis täna (29.08) USAs turgu tõstab on kuulõpu ülesmärkimine (end of the month markup). Mida see siis tähendab?

    Hedge-fondid on selle taga. Nimelt avaldavad nad raporteid iga kuu ja seega on nende huvides kuu viimaseks päevaks aktsiahindu kergitada, sest esiteks saavad nad kõrgema tulemuse pealt rohkem boonuseid ja teiseks on nende kliendid rohkem rahul ja ei vii oma raha mujale.

    Keeruliseks teeb veidi asja SEC, kes kontrollib, et tegemist poleks turu manipuleerimisega. Seetõttu ei asu Hedge-fondid massiliselt ostma kuu viimasel kauplemistunnil, vaid asuvad vaikselt ostma juba päev-paar varem.

    Seetõttu võiks ostuhuvi jätkuda kuni reedese sulgemiseni, eriti arvestates selle nädala väikest käivet - turg on kergemini liigutatav.

    Ning kui kuu lõpu markup on lõppenud, siis on ju vaja positsioonid sulgeda - see seletab ka seda miks näiteks viimased 3 kuud on turg kuu esimsel kauplemispäeval langenud ...
  • Siiski ei soovitaks ma minna pikana tänasesse õhtusse, kui avaldavad oma prognoosid NVLS, FLEX ja SUNW. Ootused on küll madalal, kuid turg on ka parajalt täna roninud.

    sB
  • Pigem on nn vaateakna efekti taga tavapärased aktsiafondid. Hedge fondid, mis enamasti kasutavad long/short equity strateegiat võivad õige nägemuse korral saada tulu nii aktsiaturu pluss- kui ka miinuskuust. Aktsiafondid, mis omavad vaid pikkasid positsioone saavad raporteerida investorile meelepäraseid numbreid turu tõustes.
  • Vahest piisab viimase diili tegemisest ask-i poolelt (kui spread ikka lai ja likviidus nigel). Seda siin juhtub meilgi...
  • Jah, ka aktsiafondid mõjutavad liikumisi kuu lõpus.

    Karum6mm, USAs on likviidsus enamasti nii kõrge, et bid-aski vahel liigutamine suurt ei päästa, seetõttu hakkavad fondid vaikselt hindu tõstma juba päev-kaks varem.
  • Tean, tean... pidasin just meie turgu silmas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon