Börsipäev 30. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kurt Hellström on valmis Sony Ericssonist loobuma ja on nõus maksma kuni 2003.a. lõpuni kuni 500 mio eurot (ÄP, WSJ). Tegelikult on ERICY-l see kohustus, kui asjad ei parane. pikemalt diilist:
  • http://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=934008
  • TALLINN, 30. august, BNS - Maailmamajanduse nõrga seisu tõttu on Hansapank alandanud Eesti ja Läti majanduskasvu prognoose 2002. ja 2003. aastaks, kuid tõstnud samas Leedu kasvuprognoosi.

    Hansapank prognoosib selleks aastaks Eestile 3,8 protsenti, Lätile 4,2 protsenti ja Leedule 5,2 protsenti majanduskasvu. Järgmiseks aastaks prognoosib Hansapank Eestile 4,8, Lätile 5,6 ja Leedule 5,5 protsenti majanduskasvu. "Leedu majandus on suutnud edukamalt tasakaalustada kaotuse EL-i suunal arengutega SRÜ-s ning sealne sisenõudluse kasv ületas esimesel poolaastal ootusi," märkis Hansapanga analüütik Urmas Riiel Balti makromajanduse ülevaates. "Siiski jäävad majandusarengud kõigis kolmes riigis 2002. aastal oluliselt ning mõnevõrra vähem 2003. aastal mõjutatuks negatiivsetest arengutest EL-is. Euroopa välisnõudluse kompenseerivad lisaks Venemaa kasvavale nõudlusele sel aastal tavapärasest oluliselt enam sise- nõudluse elemendid," kinnitas ta.

    Hansapanga hinnangul sõltub Baltikmaade järgmise ja eriti 2004. aasta majanduse kasvudünaamika oluliselt Euroopa Liiduga (EL) peetavate läbirääkimiste edukusest ning potentsiaalsest liitumisajast. "Kuigi ametlikult on seatud liitumistähtajaks 2004, osutab läbirääkimiste protsessi pidurdumine mitmetes võtmevaldkondades ning Iirimaa vastalisus Nizza leppe ratifitseerimisele võimalusele, et liitumine EL-iga nihkub 2004. aasta keskpaika või isegi 2005. aasta algusesse," ütles Riiel.

    Riieli sõnul pidurdavad EL-i läbirääkimisi eelkõige põllumajandusküsimused, aga ka finantseerimisküsimused ning Leedu Ignalina tuumaelektrijaama sulgemisega seonduv. Eesti majanduskasvu veavad Riieli hinnangul sel aastal nii era- kui ka avaliku sektori investeeringud, see aga tähendab ka ulatusliku investeerimiskaupade impordiga kaasnevat jooksevkonto puudujäägi kasvu.

    "Elektroonikatööstuse nõrkusest tulenev kaubaekspordi vähenemine esimesel poolaastal asendub positiivsete arengutega teisel poolaastal ning 2003. aastal, mil ekspordi kasvu jäävad siiski endiselt vedama EL-i tasapisi kosuv nõudlus, Venemaa transiit ning muude teenuste eksport," ütles ta. Kui sel aastal jääb majapidamiste tarbimiskasv tagasihoidlikuks, siis tuleval aastal prognoosib Hansabank Markets suureneva hõive ning kasvavate palkade tõttu mõneti paremaid arenguid.

    "Samas peaks valimiste järgselt kahanema ka valitsuse soov kulutusi ulatuslikult kasvatada. Inflatsioon jääb 2002. aastal nõudluse nõrkuse tõttu tagasihoidlikuks, kuid järgnevatel aastatel on oodata eelkõige tarbija- ja teenuste hindade osas olulist tugevnemist," märkis analüütik.

    Hansapanga varasem prognoos Eesti majanduskasvu kohta sel aastal oli 3,9 protsenti ja järgmiseks aastaks 5,2 protsenti. Läti puhul olid kasvuprognoosid vastavalt 4,5 ja 6,1 protsenti.
  • ERICY hinnale see uudis vist kuidagi ei mõju...
    kui mõjub, siis positiivselt
  • Täna tuleb rodu olulisi makronäitajaid(eraisikute sissetulekud ja väljaminekud, Chicago PMI ja Michigani sentiment)

    turg vajab hädasti tõendeid, et majandus liigub paremuse suunas, vastasel juhul näeme lähiajal taas põhjade testimist
  • Ma nägin üleeile öösel huvitavat und. Nimelt mõlkus mul viimase nädala jooksul meeles ühe Skandinaavia investeerimispanga research note, kus tegelased ennustasid 2004. ja 2005. aastaks ERICY-le päris tublit kasumit.

    Anyway, unes ilmutas ennast Hellström, kes ütles: "Pane tähele sB, kui 2002. läbi saab näevad nad vaid 2003. ja 2004...2005. aasta prognoose..."

    Ja nii ongi - 2002. saab läbi ja investorid keskenduvad 2003-2005. aasta prognoosidele, mis vähemalt praegu lubavad toekat kasumit. Kui ma vaatan näiteks USA analüütikute konsensust, siis on ootavad need ikka veel kahjumit. Carnegie analüütikud aga on juba positiivsemad. Kummad on lähemal firmale? Pigem vist ikkagi viimased.

    Ühesõnaga, 2002 saab läbi ja red ink kaob screenilt vähemalt natukeseks ajaks. Osta veidi enne aasta lõppu ja siis paari kuu pärast maha müüa, kui analüütikud oma lustakate 2003-2005. prognoosidega välja tulevad?

    sB
  • Chicago ostujuhtide indeks tuli oodatust parem 54.9% (oodati 52%). See tõstab ka praegu turgu, Dow juba +65 pt. ja Nasdaq ka plussis.
  • Praegu tundub, et tuleb samasugune päev kui eile - gap alla ja ralli ülejäänud päeva. Canon (CAJ), millest rääkis yours truly nädala alguses kukkuski kokku nagu oodatud. Praegu väike toibumine, kuid prevaleeriv trend ikka alla:



    sB
  • Bettie, sa oled ikka addict küll, kui unes näed ka börsiinfot:))
  • 11:55 ET CNBC reports that baseball owners/players reach pact

    Buy Nasdaq: TOPP

    sB
  • Firma tegeleb pesapalli collectibles'i tootmisega
  • Unine päev, käive on väga väike.

    Ilmselt päeva lõpu poole tuleb natuke volatiilsust ja ma näeks liikumist pigem ülespoole.
  • parandus:

    Käive pole väga väike, vaid naeruväärselt väike.

    Praegu paistab isegi keskmisest kuni 2x väiksem tulevat päevakäive.
  • pigem alla
    aga vahet pole,
    ma vaatasin äripäeva võrguväljaannet ja seal oli mõnus lugu äp indeksi 5 aasta (tipu) juubelist, ehk kuidas ja millal algas eestis allasõit, 5 aastat on pikk aeg- kipub ununema. seega pole usa turu suhtes ka liialt optimistlik- ikkagi september, aga iga ühe oma asi.
  • Tere õhtust, leidsin ühe huvitava graafiku.

  • treidida 15 ja 16 vahel, milles asi vai point!
  • karupull,
    point on selles, et pärast 15,25 murdmist peaks CPTS minema korraks 15,75 ehk mina oleks sellise kasumiga ka rahul.

    Täna on jälle enne turu sulgemist MROI tegemas kiireid jõnkse üles.
  • Kas CPTS liiga ebalikviidne pole spekkamiseks... hetkel volume aint 39349...
  • yeah, täna on suhteliselt väike käive aga muidu on tal ikka 100 000 ringis, mis on täitsa normaalne. Põhjus, miks just temaga tahtsin mängida ja tõusule, on börsipäevas olev CPTS graafik.
  • päev jälle õhtusse saadetud... küsimus laiale ringile: kui suurt üldist kukkumist keegi prognoosib 3. sept.? aga 10. sept.?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon