Börsipäev 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sügishooaeg on alanud küllalt kehvalt: Jaapani aktsiaturu benchmark Nikkei225 tegi 18 aasta madalaima taseme
  • Mitu protsenti on Nikkei ajalooline keskmine tõus aastas? Kas pigistab üle 10 protsendi?
  • Nikkei näitab ilmekalt seda, et langustrend võib kesta aastaid ja aasrtaid ja aastaid ja aastaid ja aastaid... Paneb mõtlema sellele, et ka USAs võib nii minna... deflatsioon...
  • Aga mis tagaks inflatsiooni? Inimeste tarbimisest (nn. "majanduse mootor") on juba niigi viimast võetud, ameerika perekonnad on viimseni võlgades ja dollari devalveerimine pole ka just kõige parem idee.
  • täpselt ei mäleta kahjuks, aga lugesin kunagi üht lugu, kus oli võrreldud nikkei liikumist 90-ndate algusest ja vist djia või s&p500 liikumist umbes aastast 1996. graafikutel oli umbes 90% match! SCARY
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Futuurid on kõik ca 1.5% miinuses, mis ei ennusta just head ülejäänud päevaks. Enne kui Reede õhtul kontorist lahkusin rääkisin meie USA turgude maakleri Kristjan Lepikuga, kes oli nõus sellega, et järgmise nädala jooksul ootab meid ees pigem väike langus.

    Oktoober on kuulus oma 1929 aasta Musta Reede ning 1987 aasta Musta Esmaspäeva poolest ning September on tavaliselt toiminud eelmänguna Oktoobri põhja leidmisel.

    Vaadates statistikat, siis Sept. on tavaliselt languskuu ning viimase 20 aasta jooksul on tegemist ainukese kuuga, millel on neg. tootlus. Ka näiteks meie viimase tehnoloogiamulli algus oli 2000. aasta 1. septembril.



    24. Juuli põhi ning sellele järgev tõus toimus väikese käibega ning ka see ei anna erilist kindlust.

    Ühe turuosalise kommentaar:

    I have mentioned before that I anticipated two scenarios unfolding from here: one, that we saw the final bottom in July; and the other, that we have one more leg down heading into the fall. Now that the rally has unfolded, I have to say that I believe the odds are now 65% to 35% in favor of yet another leg down in the fall.

    On the rally from the July lows, if you look at a weekly chart of the Dow Jones, the volume was just straight down as we moved up. There simply wasn't any meaningful leadership in terms of a sector or two that stood out. I am still worried about technology, the biotechs acted quite poorly, and now we have new worries about Iraq closer to the front burner, as well as the drag of higher oil prices.

    I hope I am wrong, and I want to be wrong, but the quality of the rally off the July lows isn't what we need to see if we are going to dig out of the mire. Be aware of that going forward.



    Alati on sektoreid/aktsiaid, mis näitavad teistele teed ning praegu võivad selleks olla telcod:



    Sellised võivad olla paljude aktsiate graafikud üpris varsti.

    Ka paljukommenteeritud biotech on andmas tagasi oma 46% tõusu põhjast:




    Lisaks kinnitab negatiivsemat nägemust kulla uus tugevnemine:



    See ei tähenda, et võib valimatult lühikeseks müüma minna techi, vaid seda, et kui on kasumeid, mida võtta, siis võiks selle peale vähehaaval mõtlema hakata.

    sB
  • Päeva negatiivne algus on ehk pullidele isegi hea, kell 17.00 tuleb ISM indeks, sealt saadakse ilmselt edasiseks liikumiseks ajend. Ootuste (51.8) ületamine, tooks ilmselt kiire põrke, kuid kas seda põrget jõutakse päeva lõpuni hoida on juba kahtlasem.
  • Analüütikud on täna hommikul paraja portsu negatiivseid kommentaare andnud:

    * Prudential alandas Citigroupi reitingut
    * Dan Niles neg. kommentaarid Inteli kohta
    * UBS alandas Fordi reitingu "sell" peale.

    Mulle meenutab analüütikute käitumine saba liikumist tuulelohe järel - kui lohe pöördub, pöördub ka saba, lihtsalt veidi hiljem.

    Need samad analüütikud, kes ainult kiidulaule ja buy reitinguid jagasid börsi tipus 2000. kevadel, on nüüd kõik hirmsateks karudeks muutunud.

    Jutu mõte - US analüütikuid ja nende reitinguid ei tasu pimesi kindlasti kuulata, oma peaga mõtlemine on kordades usaldusväärsem.
  • ISM number 51.8, nagu oodatud.

    Turg mõtleb veidi.
  • Kiirustasin veidi, õige number ikka 50.5 ehk alla ootuste (ka juulis oli 50.5), turg selle uudise peale nõrk.
  • Need kes yours truly kommentaari peale müüsid lühikeseks Canonit (CAJ) võiksid võtta vähemalt osa kiirest kasumist. Ei osanud isegi loota nii kiiret kukkumist.




    sB
  • ISM number oli üsna kehva. Kuid näiteks ka juulis tuli see number alla ootuste ning turg põrkas pärast seda, kuna hakati spekuleerima intresside kärpimise teemal.
  • Fed funds price in December rate cut
    With the rally in Treasuries this morning on the back of weaker stocks, Fed Funds futures have the following priced in for expectations of a 25 bp cut by the FOMC: for October a 20% chance, for November a 40% chance and for December a 64% chance.
  • Tahtsin teile näidata ühte võimalikku mängu:

    Nagu börsipäevas kirjutasin, räägib tänane FT, et Amazon on valmis Saksa meediakontserni käest ostma internetis raamatute müügiga tegeleva Bol.com'i. Bertelsmann püüdis internetibuumi ajal meeleheitlikult mänguga kaasa minna ning lõpetas sellega, et ostis endale kokku palju kõiksugu pisikesi netifirmasid.

    Neil oli võimalik osta tükk Amazonist 90nate keskel, kuid nad ei kasutanud seda võimalust ning rongist maha jääda kartes osteti 36.2% sellisest tegijast nagu Barnes&Noble.com (BNBN) (lisaks BOL.com'ile) . Teist 36.2%-ti omab Barnes&Noble (BKS), kes on üks USA ning ilmselt ka maailma suurimaid raamatumüüjaid.

    Turg alati spekuleerib selles mõttes, et kui keegi hakkab ostma/ostab ära mingi firma, siis teised sektori firmad tõusevad koos ostetava firma aktsiatega juhuks, kui tuleb suurem konsolideerumine.

    Ja nagu näha on BNBN praegu roheline (ning oli veel hetk tagasi 5% plussis). It does pay to know the fundamentals!

    Kui te veel lisaks sellele teate, et Bertelsmannil vahetus just CEO, kes tahab lahti saada kõiksugu kräpist ning et internetis on Amazoni peamiseks konkurendiks BNBN.com, siis võiks BNBN olla lausa spekulatiivseks mänguks..

    sB
  • Tervitusi RevManilt:

    It feels like the market is coiling up for a move out of this tight range. My gut feel is that it will be to the upside, but I am not seeing intense enough selling to give me a high degree of conviction that we can get a big snap. Volume is up a bit overall, but we aren't seeing any big surge in individual stocks that are down on big volume.

    In some ways the action is a mirror image of what we saw in August, when we ran higher but never really saw the sort of volume that provides comfort that some real momentum is building.

    My search for position-play setups, either long or short, is yielding a paucity of perky picks. I have a lot of cash on hand and would like to get positioned, but I simply am not finding any comfortable entry points at the moment.

    Patience can be like a parent when you're a teenager. You are anxious to go out and raise some hell, but the parent nags you and drives you nuts, and that ultimately keeps you out of any real trouble.

    I'm still looking at playing the QQQ for a little pop to the upside but am keeping a very tight rein on it.

    Long QQQ.

  • ei tea millised need automüüginumbrid ka olid?
  • Märkisin nädal-paar tagasi, et september on ajalooliselt olnud kõige viletsam kalendrikuu. Ja päev-päevalt on USA meedia sellest üha rohkem rääkimas, täna on see teema vist kõikidest kanalitest läbi jooksnud.

    Ja endiselt on mu mõte, et viimased 2 aastat on olnud nii erinevad, et selle aasta septembris ei pruugi vanad reeglid küll kehtida. Lisaks nüüd veel see, et kui suurem osa investoritest ootab langust, siis ei pruugi seda tulla.

    Tänane allamüük on kindlasti osaliselt sellest tingitud, et kas mängitakse langusele septembris või suletakse pikki positsioone languse hirmus.
  • Kas ikka ootavad langust? või hoopis ootavad, millal langus peatub, kiirelt sisse minna ja põrkega raha välja võtta.
  • keegi ei oota, küsi riqi käest kui ei usu, enne 12.09 vaevalt et keegi julgeb positsioone võtta, aga vaata nikkeid- 19 aasta põhi - ja lootust ei kuskilt. usas sama asi, surnud kass põrkab igal pool, järeldusi teeb igaüks omamoodi, selles mäng ju seisnebki.
  • ja veel, p/c ratio alles 1, ruumi paanikaks veel palju
  • arvan endiselt et 10 september on parim päev shoppamiseks :)
    11 sept on vist turud suletud, 12 tuleb myya :p
    hahah!
    oleks elu nii lihtne..
  • 11.09 on börsid ikka avatud, kauplemine algab lihtsalt hiljem - esialgse seisuga kell 19.00.
  • yanek,

    12:02 ET F Ford Motor: August U.S. total sales rise 12% (10.69 -0.25)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon