Majanduskasv 6.5% - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Majanduskasv 6.5%

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Statistikaameti esialgsel hinnangul oli 2002. aasta II kvartali majanduskasvuks 6.5%.

    Vaadates maailmamajanduse üldist olukorda on see pisikene ime. Üllatav on selle numbri juures veel ka see, et pankade analüütikud, ei suutnud sellelähedasi numbreid uneski näha. Ühispanga 4% kasvunumber oli kõige roosilisem prognoos. Millest siis selline kasv kui välisturud on madalseisus ja eksport kiratseb? Kas kasvu taga ei võiks olla varimajanduse tuntav vähenemine - ostjad on kolinud turgudelt üle kaubanduskeskustesse, riigiviin on taas au sees jne?
  • Mõned mõtted .
    Enne valimisi vist rohkem majanduskasvunumbreid ei avaldata..... Kuigi SA-i poolt ei tahaks seda uskuda.
    Tõus tuleb variamajanduse hääbumiest, kinnisvarast ja soojast suvest . Uute korterite müük on kasvanud aastaga üle 2X Paljud ehitajad on hakanud makse maksma jne ja ma pole suviti varem kunagi nii palju õlut joonud, isegi kooliajal mitte!
  • Lisaks lõigu suprema analüütikutelt

    "Seepärast hindab Suprema, et ilma välisnõudluse otsustava paranemiseta ei suuda Eesti majanduskasv keskpikas perspektiivis hoida aasta esimesel poolel saavutatud kasvutempot, pigem hakkab sisenõudlusele suunatud areng oluliselt pärssima Eesti jätkusuutlikku arengut. Tänastes tingimustes, kus välisnõudlus ei ole ilmutanud oodatud paranemise märke, võib Eesti sisemajanduse tarbimistempo olla sisenenud ülekuumenemise esmasesse etappi."

    seega ootan jätkuvalt hansa ja teiste aktsiate kiiret hinnatõusu

  • seega kõik investorid eestisse investeerima, kasvu ju üle 6%,
    tõesti, ostkem hansat, graafik aasta lõikes tõusev.
  • turg vaatab ettepoole, aga SKP number kirjeldab minevikku(aprilli-juuni kvartalit).

    kui 6.5% SKP kasvust on võimalik lugeda välja positiivseid arenguid majandusele ka tulevikus, siis head teed aktsiahindade kasvule :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon