Osta kõrgelt, müü odavalt .... oot, või ikka vastupidi? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Osta kõrgelt, müü odavalt .... oot, või ikka vastupidi?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaadake seda graafikut - üleval on laiapõhjalise US turuindeksi liikumine viimasel kahekümnel aastal ja all on raha liikumine aktsiafondidesse.

    Raha on fondidest kõige rohkem välja voolanud siis kui aktsiaturul seis kõige viletsam ja sisse voolanud siis kui turg kõrgel. Ehk inimesed ostavad kõrgelt ja müüvad madalalt. Mitte eriti mõistlik, eksole.

    Samas on see loomulik, kui olukord turgudel on vilets ja aktsiahinnad langevad, siis inimesed kaotavad usu tõusu ja müüvad. Et siis kui turg tõusule pöörab, tunduvalt kõrgemalt aktsiaid osta.Praegusel hetkel on raha vool kõige negatiivsem viimase 20 aasta jooksul. 

    Kuigi olukord on turul vilets, ei ole praegu mõistlik aeg müüa pikaajalisi positsioone. Ammugi siis sellist toodet nagu Kasvukonto. Olge siis Teie keskmisest ameeriklasest targemad, kallid kaasmaalased :)

     

  • Kas vastab tõele, et 11 septembril avaneb USA turg hiljem?

    Kuna tegu on kolmapäevaga, siis kas Kasvukonto investeeringuid sel päeval ikka teostatakse?

    Endal oli plaanis väike paigutus teha ...
  • 11. septembril avaneb turg kell 19.00, siis läheb üsna kohe ka kasvukonto täitmisele.
  • Huvitav palju võiks US turgu mõjutada saudide raha väljatõmbamine.
  • Kuulge , kas siit graafikust saab välja lugeda, et jänkidel hakkab sularaha otsa saama? See oleks nagu loogiline?
  • Oot oot mehed. Aktsiafondid moodustasid aastal 2000 32% kogu USA market cap'ist (14 triljonit USD). Aastal 2002 suvel on market cap u 8 triljonit USD. Samas aktsiafondide osakaal on juba 37%. Aastatel 1972-1974 oli aktsiafondide osakaal keskmiselt 5,5%.
    Mulle tundub, et USA erainvestori "osta ja hoia" strateegia treening on seni küllalt hästi vastu pidanud. Küsimus on, kui kauaks?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon