LU, NT, ERICY, DYN - miks Teile meeldib rämps? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LU, NT, ERICY, DYN - miks Teile meeldib rämps?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pidevalt kostub kommentaare "See aktsia on nyyd kyll liiga odav. Tuleb osta."

    See on uskumatu jama. Et need aktsiad tousevad fóóniksina tuhast ja kauplevad varsti vahemikus 50-100 USD. NOT-GONNA-HAPPEN!

    Kas te wordlcomidest, enronitest, globalcrossingutest jne. jne. pole juba piisvalt 6ppinud? Need aktsiad ei kanna nime r2mpsaktsiad ilma asjata. Telekom on praegu v2ga vilets ja NT, LU iganenud gigandid, kes m22ratud surema.

    Algaja investor ei tohiks alla 3 USD yldse midagi kaubelda. Olen ise tugudel tegev juba pikki aastaid ja siin USAs sellist ahnust+rumalust nii palju pole, enamus investoreid kaupleb ikka korralike aktsiatega. Eestlased olge m6istlikumad!

    See kui algkapital väike on, pole vabandus. See ei vabanda arutut riski.

    Aga muidu on tore n2ha, et kodumaal asja turgude vastu nii palju huvi tuntakse ja selline vahva koht nagu LHV on olemas.

    Arukal investeerimisel on aktsiaturg hea sõber,
    Greetings from NYC!
  • Amen!

    "Olen ise tugudel tegev juba pikki aastaid ja.."

    Elukutselisena?

    sB

  • Rämpsuga on ikka nii, et sisendid on 0<1
    ja väljund +/-oo
  • Bettie - kui "elukutseline" t2hendab "Pro", siis jah. Tóótan yhes investeerimispangas ja treidin ka ise p2ris palju. Ma n2en kuidas meie panga kliendid kaotavad selliste lolluste t6ttu koguaeg raha ja eks selliseid kummikuga kuldkala pyydjaid peab vist alati olema.

    Rakuc - bravo! T2pselt sellest ma r22gingi, "ma arvan, et teenin h2sti oma k6hutundega"; "see aktsia enam edasi kyll ei lange" jne. Nende lausete ytlejate v2ljund on alati NULL. Alati. Trust me, I've seen it more than enough.
  • Puertorico, lahe mõnda US proffi siin näha! Kui saladus pole, siis mis asutusega tegemist ja mis ala peal ise täpselt oled? ja mis meelestatus turu suhtes valitseb su tutvusringkonnas:)
  • Puertorico,
    Ericy omanikuna voin oelda, et ma ei ootagi $50-100 vahemikku, olen taitsa rahul, kui aktsia ka 0,8 peale touseb. Ja seda, et ta seda kindlasti ei tee, et ta on nii ramps, ei saa kull ukski ei Eesti ega USA pro oelda.
    Ei saa nii oelda, et arge kindlasti ostke, puhas ramps - investoritel on erinevate aktsiatega erinevad strateegiad ja ootused, ka riskitaluvus ja aktsia osakaal portfellis on erinevad.

    Ka Worldcomi - samuti ramps - 7 sendi pealt ostes sai raha teha, mis sest, et ettevote on nuudseks pankrotis.

    Nii et koik on suhteline, n.o. riskiaktsiana voib portfellis vabalt olla ka moni Sinu poolt nimetatu.
    Aga oige ta on, et kogu raha ei maksaks rampsu panna ja ohulosse ei tohi ehitada.
  • oi-oi, sry et ma nii loll olen! kui neid lolle poleks siis kelle taustal sa särada saaks?

    olen loll, sest ei karda seda raha kaotada, mida ma näiteks ERICY-sse panin?
  • Fit - kahjuks ei taha oma t2psemaid andmeid avaldada, paha lugu kui v2lja tuleks et ma siin kodumaal meie kliente kirun :) Levinuim meelestatus on sidelines, oodatakse kui turg kuhugi suuna praegu v6tab, then ride with it.

    Spunk - sul ei ole mingit alust mille peal sa investeerid. K6hutunde j2rgi ei tohi aga investeerida. See on suurim vaenlane. Kysi yksk6ik millise natuke rohkem kogenud treideri/investori käest.

    Miks just 7 sendi pealt WCOMi (sorry, WCOEQ :)) osta? Seda taset oli pea v6imatu m22ratleda, osta oleks võinud ka $14, $12, $7, $2, $0.5 jne. pealt. 95% oleks sa rahast ilma j22nud.

    Pealegi odavamate aktsiate puhul on kogenud daytraderid valmis iga sekund sul nahka yle pea t6mbama.

    Puuma, ma ei ole p2ike, et vajaks s2ramist. Soovin vaid natuke n6u anda, kuna olen rumalat k2itumist liiga palju n2inud. Aga eks igayks v6ib abistamise peale t2nitada. Up to you.
  • Puertorico,
    Olen NYC-st ainult 60 miili, ehk kohtume kunagi?
    Jatan oma mailiaadressi, vahemalt maile vahetada tahaks Suga kull.

    halleluuja1@hot.ee
  • to puertorico: miks Sa vahel kirjutad ä ja siis 2?
  • rightsaid - kodumaiste t2htepaigutusega notebook on pagana harjumatu kasutada.
  • ma ei moista teid!

    kui 40 sendine aktsia laheb pankrotti, on loss 40 senti aktsia kohta.
    kui 50 taalane kukub taala, on juba taalast ilma.
    iseasi on, kes kuipalju raha aktsiatesse matab..

    hetkel kui tururisk on suur, pole olemas kindlat kohta kus raha ei kaotaks.
    sellisel juhul voivad isegi sellised junkfirmad okeid olla.

    minu point lyhidalt on, et paljud äärepeal firmad gainivad turu t6ustes rohkem,
    kuid turu langedes on nende loss piiratum kui bluwchipidel.

    see ei tahenda et ainult paska ostma peaks,
    aga see ei tahenda ka et kylmalt saaks midagi ignoreerida..
    oli ju ericy ka kunagi $5. nyyd on 50 senti. ja minetea kuipaljud firmad veel
    alla 5$ langevad?
  • seda mis ma öelda tahtsin oli, et kui turul soltub firmast vähe ja turusituatsioonist palju, pole erilist vahet mis paska ostad. kas mul on 6igus?
  • Riq - minu meelest on 2 asja olulised siin:

    1) $50 aktsia puhul on sul kasu kas fundamental või technical analysisest, $0.5 ei allu enam eriti loogikale - kasum v6i kahjum s6ltub juhusest. Juhust peaks yks treider kes tahab raha teenida eirama. Long-term on edukad vaid systeemiga ja distsipliiniga treiderid.

    2) vaata asju protsentides - kui paned 10% portfellist junki ja see kukkub 50% on loss 5% portfellist. See on palju. Suured aktsiad nii ei kukku.

    3) veelkord - junki kauplemisel pole sul mingit eelist v6i loogikat, ainult juhus. Mine siis juba lottot m2ngima.
  • riq-ga 100% nõus. pealegi ei näe põhjust, miks ühe ettevõtte aktsia peaks oluliselt parem olema teise, sama suure turukapitalisatsiooniga ettevõtte aktsiast, ainult selle pärast, et esimese aktsia hind on 10x kõrgem, samas kui neid on emiteeritud 10x vähem...
    pealegi on ju igasugu piirid nagu 1, 3, 5, 10 vm USD täiesti individuaalsed ning subjektiivsed, sõltudes muidugi ka väärtpaberi omandaja "investeerimishorisondist" jm teguritest. Loomulikult on "ümmargused" hinnanumbrid ka teatava psühholoogilise mõjuga, vähemalt mulle on selline mulje jäänud... Lisaks muidugi ka noteerimisnõuete (mittetäitmise), fondide portfellikoosluse reeglite jmt oluline mõju aktsiahinnale, mis tihti ümmarguste hinnatasemete läbimisel realiseeruvad, eirates TA-põhiseid toetustasemeid
  • Money talks, bullshit walks. Eks igaüks teab, kumba poolt ta esindab. Juhuslikult tean siit foorumist nii ühe kui teise poole esindajaid. But judge by comments - who's made money ja who's bullshittin' - not too hard to guess, ain't it? :)
  • Näed sa siis..
    Saan ma sinust puertorico õieti aru, et enamus investoritest ahmeerika maal ootab niisama, et kuhu siis turg pöörab ja hoiab raha lihtsalt kontol?
    Sest tegelikult, (sorry, aga minu arvates) ei ole nagu eriti vahet milliseid aktsiaid sa omad kui turg on otsejoones alla. Häving on ühtmoodi suur omades nii kvaliteet aktsiaid või junki (vähemalt käib see näide tehnoloogiafirmade kohta). Dow tegelased on tõsi küll veidi paremini hinda hoidnud. Samas aga erilist rikkust ei paista ka neile, kes sinna on investeerinud. Vähemalt täna mitte.
  • Jälle kokkupõrge erinevate strateegiate vahel. Selline kategooria nagu turnaround firmad on sageli väga allahinnatud, aga annavad hiljem väga head kasumit. Küsimus on ikka ettevõtte tulevikuväljavaadetel. Mobilcom tõusis üle 200% pärast teadet et Sks valitsus aitab firmat. Sonera on kindlasti sama player. Müü kui turnaround on toimunud. Odavalt ostes on ainult üks oht - firma pankrott. Pikemas perspektiivis ainult võit. All comes back to the fundamentals. Peter Lynch says: I stay in the markets forever and the victory(read: profit) is mine.
  • TA on mõttekas pika perspektiivi puhul---daytrading tingimustes, kus kogu turg sööstlaskumist harrastab välistab igasuguse tehnilise analüüsi. Kui oled tegija, siis suudad ka 30 sendise aktsiaga päevase 30-40 sendise kõikumise pealt profitit saada...
  • Tere hommikust k6igile!

    Master - sul on veel pikk tee k2ia. Oled sa n2inud m6nda aktsiat mille IPO on $0.4? Kui aktsia maksab alla $1, siis on ilmselt tegemist suure kukkumisega. See on demagoogia, kui v2idetakse, et $1 ja $50 ettev6tetel pole vahet.

    TNT - fit kysis mu tuttavate kohta, need on enamus vaid ca. 25% rahaga turul e. sidelines. TNT, v2ga suur vahe on milliseid aktsiaid langeval turul omada, v2iksed on kindlasti volatiilsemad ja nende k2itumine ennustamatum.

    Mask - TA tóótab langevalt turul t2pselt sama h2sti kui varem.

    Ka mina olen omalajal junkidega veidi kaotanud, aga mul on siin suht m6tetu seletada - eks kes v2ga tahab, peab oma raha ikka ise kaotama, nagunii mind (ega kedagi teist) ei kuula.

  • Puertorico ajab õiget juttu, mina kauplen väga harva alla 5 USD aktsiat, alla 3 USD vist üldse mitte. Üks laiemalt levinud vigasid mida mina turul alustajate tegevuses näen on just liigne kiindumus rämpsaktsiatesse, mis enamasti lõppeb valusasti.
  • Huvitaval kombel sattusid kasvukonto valikusse omal ajal sellised tegijad nagu - WCOM, ERICY, JDSU :)))
  • Kysimus puertoricole: Kuidas suhtute r2mpsaktsiates lyhikeseks minemisse? Oletame, et fundamentaalselt on firmal v2ga v2he lootust ning kukkumine on kestnud juba pikka aega, on lootus ju suur, et aktsia peaaegu nulli j6uab?
  • Sorry mul on küll selline tunne peale rubriigi läbi lugemist nagu oleks trennist tulnud ja avan oma riidekapi: pole riideid, pole raha pole s...gi järel mis siis et turvamees oli kapi kõrval valves. LU, NT, ERICY, DYN minu lemmikud on neist kolm ja järgi jäi tolm. Küsimus NYC-vendadele kaua lastakse veel sitta osta ükskord kui mitte eile või üleeile saab kõigil invetoritel sellest kõrini.
  • Mina küll ei kurda,see s..t on üsna hea,kui minna lühikeseks.
  • Väärt mõte, bad44. On ju ajalooliselt aktsia hinna tõusmise % ainult veitsa (ma ei ole matemaatik) suurem kui langemise %. Muidugi pikaajaliselt ei saa lühikest positsiooni hoida :-(
  • MSM:kõiki jah ei saa aga mõnda saab,hoian näiteks Q juba kolm nädalat,või nati rohkem ja hoian veel.Arvan,et langeb veel tublisti.Kuigi jah, kõik sõltub valulävest, palju keegi välja kannatab,võib vedada,võib ka mitte.
  • bad44, aga kas tehingutasud ja intress ei kipu teenistust ära sööma, mis hinnaga muidu said: kui mingi 3.6 - 3.7 õnnestus saada, siis on muidugi poogen?
  • Master:loodan,et ei söö,tõsi Q on nati miinuses aga CMGI ja ATML on plussis ja nagu näen kukuvad veelgi.
  • Q on kah 2.65-le kukkund,varsti panen vist kinni
  • NT ja ERICY on hea näide "jaapaniseerumisest"...

    mõlemad firmad on suurtes raskustes, kuid nad m6lemad on nö. "rahvuslikud uhkused", yks Kanadas ja teine Rootsis,

    Nenede riikide valitsused pole valmis neid firmasid läbi pankroti reorganiseerima.
  • Oled sa graafik selles ikka nii kindel?
  • NT andis j2lle hoiatuse...

    alates 2001 aasta algusest on andnud firma 14 prognoosi, nendest vaid 1 oli inline ja 1 up

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon