Börsipäev 27.september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27.september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päev algab negatiivse tooniga - Lehman alandas GE reitingut, arvatakse et majanduse jätkuv nõrkus seab ka GE raskesse olukorda. Alandati nii 2002 kui 2003 a. prognoose. Aktsia on eelturul 5% miinuses. Lisaks alandas GE reitingut CSFB.

    WSJ kirjutas, et Delli (DELL), Eli Lyli't (LLY) ja vähemal määral ka McDonaldsit (MCD) ähvardavad sarnased probleemid nagu EDSi puhul (oma aktsiate hedgemine).

    Wyeth (WYE) hoiatas, aktsia eelturul -12%.

    Futuurid -1%.
  • Cisco aastane graafik. Aktsia on jõudnud taas 11 USD juurde, juuli põhjade juures käidi samuti seal, siis jäi põhjaks $11.15, eile $11.32. Seega Cisco mängimiseks on 2 teed:

    a) minna kohe pikaks ja panna positsioon kinni kui aktsia sulgeb allpool 11 USD;

    b) shortida kui aktsia langeb alla 11 USD.

    Mina kipun praegu pigem arvama, et 11 USD tase võetakse ära. 

  • Ta (CSCO) võib $11-st läbi kukkuda, aga siis hakkab langeva koridori alumine trendijoon kätte jõudma. Selle pealt on alati kõvasti üles põrganud.
    Ma ei läheks küll lähipäevadel lühikeseks.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Futuurid reageerisid GDP headele numbritele ühekordse piigiga ning pärast käis edasi vaikne saagimine. Täna hommikul ei ole ühtegi piisavalt suur uudist, et turgu ühes või teises suunas liikuma panna.

    Siiski on meil paar väiksemat uudist, mis võiksid hiljem suuremat kõlapinda leida. Üheks on kindlasti ASML Holdingsi juhtkonna arvamus, et 2003. aasta teises pooles nõudlus nende poolt toodetavate seadmete järele väheneb 10-15%.

    Mäletatavasti pidi ju 2003. olema see aeg, mil nõudlus hiljemalt tagasi tuleb. Teatavasti toodab ASML seadmeid, millega NVLS, AMAT jt. saavad ehitada seadmeid selliste firmade jaoks nagu INTC, MU, TSM ning UMC.

    Teiseks on Lowe's Co (LOW) prognoosid, mis võivad oma mõju avaldada ka ehitussektori aktsiatele nagu TOL, CTX jt.

    Arko Kadajane tegi teile paar graafikut:

    Mäletate, kui rääkisin sellisest pisikesest wireless tegijast nagu Skwyworks Solutions (SWKS) ?

    Head kauplemist,

    sB

  • Üks ilus graafik veel:

    Juhtumisi on tegemist ka aktsiaga, mille yours truly on valinud esimese stock pickina meie uude portfelli. Aga sellest pikemalt juba Esmaspäeval :)

    sB

  • 09:49 ET Michigan sentiment near expectations : The Univ of Michigan's final September consumer sentiment reading was revised to 86.1 from the preliminary 86.2 reading - roughly in line with the 86.0 consensus. Confidence has been slipping in recent months due to stock market declines and rising layoffs, but consumer spending has been resilient nonetheless.
  • Mõttekas oleks, et keegi aegajalt neid charte tagantjärgi ka analüüsiks, kuidas täppiminekuga oli ja kui palju aktsiaid läksid ropult kukkuma pärast XXX taseme murdmist suure käibega ja kui paljud tõusma pärast suppordist ja trendlinest läbipõrumist:)
    Ja keegi võiks oma treide ka siin kommenteerida. ma usun, et negatiivseid kommentaare ei tuleks, kui keegi just oma võetud positsiooniga -20% olles ja edasi hoides seda klassikaliseks TA põhjal kauplemiseks ei nimetaks:)
  • Program trading is now up to almost 40% of all volume. That means that almost half of every trades you see in a big S&P name could be related to some hotshot guy taking a swing in the futures!
  • Fit,

    mõeldud, tehtud. Järgmisest nädalast hakkab ilmuma ka recap!

    sB
  • Üks aktsia on veel silmapiiril - COCO. Kui suudab $38 suure käibega murda (15-60 min. graafik), lähen pikaks.
  • Fit, lead by exapmle :) Ehk siis pane mõned oma treidid ka üles.

    Mina läksin CSCOs ülaltoodud graafiku põhjal pikaks @11.26.
  • Kristjan, siis kui Ciscot sai 11.26ga, oli ju päevaalguse pilt üpris nutune.
    Kuidas selline vinge ajastus tuli?
  • Remi, ei olnud nutune kui hinnatase oli üle 11 USD, mille tõin ka ülal graafikul toetustasemeks. Väga suurt positsiooni lihtsalt ei võtnud, kuna risk on 11 USD murda.
  • mis nokiast arvate
    olnud teine suhteliselt tugev võrreldes teistega
  • Fit,
    Miks Sina ei võiks oma treide siin kommenteerida?, usun, et eriti negatiivseid kommentaare ei tuleks, kui ilusti oma treidid ära põhjendad ja Stopid paika paned :)
  • Arko, mina ei anna vihjamisi soovitusi, et tasuks selles ja tolles aktsias pikaks ning säärases lühikeseks minna. Ja ma ei ole kaudselt vastutav suurte losside eest, mida paljud naiivsed algajad traderid on taoliste soovituste põhjal saanud. (Global Crossing, Enron, Worldcom jt.) Tõsi, võitude eest ei saa ka credit'it võtta:)
    Ma ei tea, kuidas viimasel ajal on, aga vahepeal valitses küll olukord, kus suvalises foorumis kellegi poolt äramainitud aktsia oli LHV enimkaubeldud aktsiate TOP 5s nagu niuhti.

    Aga tänased treidid: vabalt:)
    short MSFT 46.02 (keskmine) cover 46.01 (keskmine)
    Shortisin kuna MSFT oli all way vähem kui QQQ, mille suurim komponent ta on. Oli viga, sest turg hakkas tõusma ja MSFT läks tasakaalu alles hiljem. Pidanuks arbitraazhi kasutama, QQQs pikaks minema samal ajal kui MSFT lühikeseks. see töötas üsna hästi, nagu paberil hiljem avastasin:)

    buy STLD 13.26 sell 13.20
    Ostsin kui üks reitinguagentuur muutis firma outlooki positiivseks, kuna turg oli negatiivne, asi ei rallinud.

    buy ACF 8.37 sell 8.30
    Kuulsin valesti ühe reitingu upgreidi kohta ja ostsin lolli peaga üldises laines, sama viga, mis eelmine.

    Kokku negatiivne päev,
  • Need "soovitused", mis mina annan on eelkõige minu tegevus/nägemus ehk ma konkreetseid soovitusi ei anna ning ma loodan, et kõik saavad sellest aru.

    Olen nõus, et eelnevad "soovitused" tuleks kusagil kokku võtta, et kõigil oleks neist parem ülevaade ning võimalus oma arvamust avaldada - tegelen sellega.
  • Nojah sai ka mõnet CSCO 12.5 PUT võetud, kui aktsia veel 11.40 oli ---hetkeks opt -10 c kukkunud, kuid ...ehk jrg nädal näitab kuhu poole punumine läheb
  • Olen ka mõelnud , vaadates neid graafikuid, mida päeva algul esitletakse, et päeva lõpuks tuleks neid ka kommenteerida.
  • remi,
    kuidas nüüd kommenteerid
    "Kristjan, siis kui Ciscot sai 11.26ga, oli ju päevaalguse pilt üpris nutune."
    Et millega päevaalgust või lõppu mõõdad?
  • upser
    ju siis oli vara veel üles minna, õhtu on hommikust targem.
    Mind lihtsalt huvitas, kuidas paremad mehed otsuseid teevad.
    See, et tõus osutus illusiooniks , on juba teine jutt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon