XXL
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Selline küsimus, avastasin mõnedsajad XXL (olgu muld talle ... ) aktsiad kontolt, kas nende eest mingit pappi ka on lootust saada?
teab keegi sest miskit? -
Kahtlane, kas neist midagi enam saab. Parem oleks need õigel ajal kasvõi 1 krooni ära müüa, siis saab kahjumi maksuametile esitatavatest tuludest maha arvutada. Raha ajaväärtuse tõttu on seda parem varem teha.
-
Mul on kontol ASA aktsiad väärtusega 10 EEK tükk.?! Uskumatu. Ilmselt oleks pidanud need ära müüma kunagi...Nüüd ei saa müüa ja kahjumisse kanda...nii, et ei midagi!
-
Müü sõbrale hinnaga 10 senti tükk ja saad tax lossi kätte.
-
Keegi võiks seda sõbra teenust pakkuma hakata. Teen ära, kui maksad mulle teenustasu+100 EEK.
-
olen loll ja vajan täpsustust, seletage palun lahti,mis tuleb teha ...
oletame et ostsin aktsiad mingi 30 krooniga 100 tükki (3000.-) ja müün nad maha 30 krooniga.
ehk siis lossu sain 2970.-
kuidas ma selle eest nüüd siis mingi papi tagasi saan?
panen tuludeklaris selle lossu kirja ja saan miskit TM tagasi?
või kuidas? -
cashi ei saa, küll aga võid selle 2970.- maha võtta oma muudest väärtpaberituludest kui neid juhtub olema.
-
Kui muidu pead tulumaksu muude väärpaberitulude eest maksma, siis nüüd saad selle sealt lahutada. Kahju saab ka edasi kanda ja tulevikus väärtpaberikasumilt tulumaksu vähendada. Muudest tuludest maha arvata ei saa.
-
nujah - vp tulusid ega ka muid tulusid peale palgatulude pole. Niiet see diil siis ei lähe.
ühesõnaga võib need aktsiad piltlikult prügikasti visata.
tnx et viitsisite vastata -
Äkki on tulevikus?
-
to krabistaja:
tee diil ära
kuna tulevikus võib ju pensionifondiosakute müügist saadud tulu ju tekkida
siis saad sellega tulumaksukohustust vähendada
võib ka muu väärtpaberi müügist tulu tekkida ...
never say never
seega registreri oma loss ära ja asi ants "aegumist ju pole"