Miks Talse ei kuku? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Miks Talse ei kuku?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mina küll juba ootasin seda. Välisturgudel on verelaskmine ja moraalikriis. Sügis on ka veel selline kole aeg. TB-l ostjaid samuti ei paista - tehti mõned madala aktiivsuse rekordid. Tavaliselt siis kukub. Ja ikka ei kuku? Kusagil ikka on mõned suurostjad, kes akumuleerivad aktsiaid või? Või on nõrgemad väikeinvestorid lõpuks oma aktsiatest loobunud ja enam ei tilgu midagi uut turule?

    K. Elviste arvates Hansa aktsiat tõsteti kunstlikult septembri lõpus. Aga ikka tõuseb edasi. Asjaarmastajate väikeinvestorite huvi pole eriti näha. Anomaalia?
  • talse madalad kipuvad oktoobrisse, novembrisse jääma. mina ootan küll alla minekut, kaua see jura nii kõrgel kesta ei saa.
  • Kui mulli pole siis pole ka midagi lõhkeda. Madalate intresside taustal ülikõrge dividenditootlus koos madala võlakoormusega lihtsalt ei lase siinsetel parematel aktsiatel oluliselt allapoole vajuda.
  • Mulli pole jah.

    Ostavad siis institutsioonid, kes vaatavad intressimääru? Seega on pangad hakanud jälle aktsiaportfelle moodustama võlakirjaportfellide kõrvale?

    Hansapanga dividenditootlus pole kuigi kindel.

    Miks seda ei vaadatud juba aastal 2000 ja 2001? Pangad on siis tõesti liberaalsema krediidipoliitika teed läinud ja ka aktsiaid ostma hakanud?
  • Intressimääru ei vaata ainult pangad vaid enamus investoreid kes vähegi kooliharidust saanud.
  • Väikeinvestorid ei vaata neid nii lähedalt. Ja polegi mõtet. Investeerides pikaks ajaks, muutuvad need intressimäärad aja jooksul ulatuslikult. Mis vahe väikeaktsionärile, kas Talibor on 4% või 7%. Panku lööb see küll ja suuremad investoreid. 100 000 krooni paigutajale ei lähe eriti korda.
  • Viktoriini küsimus- millest sõltub aktsia fundamentaalne väärtus?
    Vastus: see on tuleviku oodatavte kassavoogude nüüdisväärtus mis teadupärast sõltub muuhulgas otseselt kasutatavast diskontomäärast.
    See, et mõni väikest summat liigutav investor on totu ei tähenda, et kogu turg peaks asju valesti hindama.
  • Aktsia hind sõltub nõudmisest ja pakkumisest. Väärtus on kujuteldav kontseptsioon. Minu jaoks võib väärtus olla seal kus aastal 97, kui teised seda ei jaga, ei ole sel väärtusel väärtust.

    Eesti investorid ei jälgi nõutavat tulumäära a la 6-7% aastas. Nad ootavad 20-30%. Seda mõjutab riskivaba määra muutumine õige vähe. Mis vahet, kas 27% või 30%.
  • Kes peaks hinna turul sellele tulumäärale vastavaks viima? Väikeinvestorid sellest ei tea ja on väikese jõuga. Ikka suured, nagu pangad ja fondid. Need siis praegu teevadki turgu. Kus olid nad aga varem?
  • Mio, pane oma väited inglise keeles kirja ja järgmine Nobeli majanduspreemia on kohe käes. Ühtlasi on sulle tänulikud ka sajad aktsiaanalüütikud kes ei pea siis enam üritama mõistada mida Fed intressidega teeb- aktsia hinda sellisel juhul ju intressid ei mõjuta:-)
  • Buffett ei vaata ka Fedi intressimäärasid. Need mõjuvad kaudselt makromajandusele ja sealt edasi.

    Võib-olla on mõju ainult sellepärast, et kõik seda lihtsalt jälgivad?
  • Hansa põrkaski vist tagasi. Graafikul paistab vastupanutase 13 eurot olevat. Loodan, et minu prognoos alla 12 euro ei ole soovmõtlemine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon