Börsipäev 8. okt.
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Bear Sterns andis negatiivseid kommentaare Cisco kohta, GE väidab et müük peaks 2003 nõrgenema, kuid turg võtab täna halbu uudiseid ootamatult hästi. Dow +95 punkti, Nasdaq +14 punkti. Kahtlane muidugi kas seda hoida suudetakse.
-
Panin paar nädalat tagasi üles Cisco graafiku, kus tõin ära tugeva 11 USD toetustaseme. See tase murtigi ja Cisco on sellest alates kivina kukkunud, maksab juba 8.7 USD.
Selline graafik:
-
Tugev toetustase ?
-
Huvitav, mis oleks TA põhjal järgmine toetustase? 7 kandis?
-
See TA on puhas jama
-
vähemalt seda ütlesid õieti et kui alla 11 kukub siis lühikeseks minna
ma tegin vastupidi ja nüüd vitsad käes -
Rick, kas argumenteerid ka või niisama lahmid?
Master, ma pakuks pigem $5.5 kandis. -
Kristjan kas Sulle tundub loogiline et mingi firma väärtus kahaneb mingi suva toetustaseme pärast ca 50 %. Oletame, et homme juhtub nii- Hussein sureb kõhulahtisusse , palestiinlased ja juudid hakkavad armastama teineteist, kõik tahavad endale uut mudelit PC-d, mobla ja autot, siis muutub ju kõik vastupidi.
-
Rick12, samamoodi pole loogiline, et aktsia väärtus kukub 50% kui ettevõte alandab järmise kvartali kasumiprognoose. Kuid turud pole täielikult kindlasti efektiivsed ja seega on ka hinnaliikumised võimendatud.
Investor võib valida kas fundamentaal- või tehnilise analüüsi ehk isegi mõlemad korraga. Aga väita, et üks neist on jama on siiski liialdus. -
Kristjan, kas võtsid horisontaalse joone 97 aasta algusest, et 5,5 pakud?
-
Stocker, midagi paremat ei leidnud jah. Üldiselt on Cisco puhul sama jama mis suurte indeksitega, konkreetset põhja, või toetustasemeid väga enam polegi, mida Sa ikka 10 aasta tagant neid vead. Seega võiks rallisid oodata pigem väga ülemüüdud tasemetelt.
-
CSCO juures paistab, et pikkade positsioonide mehed, noh nii 5 aastat tagasi aktsiaid soetanud, on müüma kukkunud. Või kuidas
-
Toetustasemetest:
Miks toetustasemed töötavad, eriti suurte aktsiate ja indeksite puhul?
Oletame, et olete shortinud mõnda aktsiat, olete teeninud juba 30% ja praegusel närvilisel turul oleks kasulik kasum välja võtta.
Arvatavasti hakata te just kasumit realiseerima toetustaseme juurest. Kes on suurimad shortijad? Arvan, et hedge fondid - nemad jälgivad TA'd juba väga tähelepanelikult ning arvatavasti on ka languse ajal põrke algatajad.
Koos nende ostmisega tulevad kaasa ka teised...
See on minu nägemus toetustasemest -
Ega siis toetustase veel midagi ütle. Mina vaatan indikaatoreid ka (niipalju kui oskan). Kui indikaatorid näitavad positiivselt, siis mingi toetustase vaevalt morjendab. Fundamente tuleb ka passida.
-
stocker,
mul pigem vastupidi, kui ikka on toetustase, siis indikaatoritele ei pööra ma erilist tähelepanu. Langeval turul vaevalt, et mõni indikaator pos. näitab? -
Õige, seda minagi pärast mõtlema jäin