Väike rahasüst väiksele ettevõtmisele! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Väike rahasüst väiksele ettevõtmisele!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kindlale tulusale ettevõtmisele oleks vaja leida osaniku (investorit). Investeeritava summa suurus oleks 25 tuhat krooni. Protsent investeeritava raha kasutamise eest pakun kuni 20 % kuus. Lisaks oleks võimalik jätkata ka koos seda ettevõtmist. Kõige parem oleks kui selle investeeringu saaks vormistada laenu lepinguna umbes 4 kuu peale.

    Marchell@hot.ee
  • Otsi paar sõpra, kes käendavad, mine mõnda panka (proovi kõiki, ka väikseid) või BIG-i ja saad mitu korda odavamalt laenu. Kui sõbrad sind ei usalda, siis miks peaks teised...
    See pakutav protsent on üle mõistuse, kuigi summa on suht väike.
    Mõni siinne foorumlane võibolla siiski annab ka, alternatiiviks mõnele OTM-le, kus ka suure tõenäosusega raha kaotad aga võib juhtuda ime ja hoopis võidad.
  • Mul sõber kunagi investeeris niimoodi raha.... Kaotus ca 100 000, kuigi alguses jooksid intressid päris ilusti ja kutt oli "või sees."
  • Marchell otsib antud juhul "buratinot".
    Viimane peaks lollidemaal rahapuu istutama...
  • Buratiino rahapuust kirjutasin Rahakompassi erilehes - https://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=939041 . Seda küll väheke teises kontekstis :)

    Aga kui Marchell ei taha BIGist laenata, siis lõhnab asi kahtlaselt.

  • kõige huvitavam kõrvalnäht no see, mida inimesed võtavad suure rahana.

    tõepoolest oli kummaline, kui 25k saamise nimel loovutatakse ka osalust -- selles suhtes oli kristjanil tuline õigus, et kui üldse tuleb rääkima "raha saamisest", siis lõhnab kahtlaselt. sest kes meist poleks nii ahne, et teades "kindlat tulusat skeemi" (kindlat justnimelt irooniliselt tõenäosuse "kindel sündmus" mõttes), siis pandiks ilmselt kõik mis võimalik ja viiks selle ellu - riski ju pole - ja pole vaja vilju mitmekesi lõigata.

    ... mis oli aga huvitavam ja ilmselt otsustavam (isegi kui ei taheta tunnistada?), oli 25k. kui nüüd tegu oleks olnud 250k või 2.5M-iga ning 20% kuus, siis oleks vähemalt mõni "mu email on blabla@bla.ee" vastuseks tulnud. kas tõepoolest tohiks olla moraal, et "ärge küsige alla 100k - keegi ei tunne huvi".´

    Või kas siis oleks olnud usaldusväärsem, kui oleks olnud, et ise panen 75% ? Või pigem siis oleks tekkinud küsimus, et 75k sai, aga 25 enam ei leia.

    ... järelikult pole VC-de tutvustuses ilmaasjata kirjas a la €250 000...€5 000 000...

  • v6tan piiramatult raha vastu,
    maksan 1% aastas intressi!!!
  • maksan 1% aastas intressi!!! Kolm märki asjaliku lause lõpus tekitab suure kahtluseussi muidu annaks. Kas selle 1% paeb tuludes deklareerima või on mustalt? Kas raha päritolu on ka oluline?
  • riq, ennustan Sulle probleeme Finantsinspektsiooniga, nimelt tahad tegutseda alal, mis on lubatud vaid krediidiasutustele. idee iseenesest on hea - 1% kogutud rahast annad "investritele" tagasi ;-)

    kodanik Marchelli kuulutus on aga segasem kui mõne põrunud partei valimisloosung. mida krd-it tähendab intress KUNI 20% kuus ja keda see peaks meelitama. kui kellelgi raha üle on, siis tooge mulle - luban KUNI 100% päevas...
  • innar-- vc-de nõue vähemalt 2 mio kr tuleneb sellest, et neil on raske investeerimisportfelle hallata, kui seal on sadu poolemiljonilise mahuga investeeringuid. eestist väljaspool, kus vc-del on rohkem raha, on nõuded isegi suuremad.
  • http://frankschmid.com/ib2.pdf

    Kes natukene lugeda viitsib, see saab viimaks aru, et VÄIKEST RAHASÜSTI teha on ikka kahtlane natukene. Kui juba, siis enamus ettevōttest enda kätte saada...
  • On idee, vaja lisakapitali. min. 30000EUR. Kaubandus. Tööriistad. Kinnitusvahendid. Ehitustarbed ja ehitusmaterjalid. Kui keegi soovib rohkem infot. Olen valmis alustama diskussiooni. Andke märku info@tools.ee
  • Margus123: min. 30000 EUR-i? Yeah, right. Miks sa panka seda küsima ei lähe kui sul idee on? Paneks tuhat eurot, kui see mulle üle 50% häältest annaks... mitte rohkem.
  • TO: kanarik

    Millest Sinu selline skepsis. Olen käinud pangas. Oman ka projekti ühe osa kohta panga finantseeringut. Hetkel asi selles, et alustav väikefirma ei saa käibekapitali laenu. Nimelt selleks on just võõrkapitali juurde vaja. info@tools.ee
  • Ma ei mõista, miks eestis nii alahinnatakse projektifinantseerimist, kus tulu jaotatakse projekti kasumi järgi. BIG laenab ju ainult kinnisvara tagatisel ja jälle protsendiga. Ja äririski ei võta. Aga väikeprojektide kasumid on 100%-5000%, kuid kindlasti kaasneb sellega ka suurem risk. Olles ise siin paar eelmist aastat tegelenud nende USA VC'dega ja nendega läbirääkimisi pidanud, sai vähemalt minule selgeks, et just see nende miljoni investeerimise mõttelaad on vale. Ja praeguseks on need lõpetanud neist enamus, vähemalt need, kellega mul tegemist oli. Ja üks nendest viis minu sealse äri kah kaasa. Mudel lihtsalt seletades on selline, et üks leiab piisavalt lolle, et oma raha nende kätte usaldada ja siis otsib järgmisi lolle kellele lubadusi jagada, et nendele teistele lollidele siis näidata, kui hästi ma Sinu raha ikka paigutasin.
    Kuid BIG'ist, või siinset pangalaenu saab ainult see, kel vastav tagatis on. Mingi korter tallinnas maksab $10K-$25K. Selle peale laenu saaks ehk $5K-$10K. Sellega ei käivita ju mingit korralikku firmat. Iga USA tagatiseta krediitkaardi limiit on kuskil $20K. Ja vähemalt seal on võimalik ikka krediitkaarti käibekapitali finantseerimiseks kasutada, mitte nagu meil, kus sellega antakse palgapäevast palgapäevani lihtsalt makseaega. Vale termin üldse, keegi välismaal ei saaks sellest üldse aru. Kui siinsed pangad tahaksid ikka konkurentsis püsida ja üleüldse, et eestis veel viimseid ettevõtjaid leiduks, siis vähemalt tuleks krediitkaardid ikka krediitkaartideks nende jaoks teha.
    Ja oma paari aasta tagustest kogemustest võin õelda, et eesti pankade analüütikutel puudub niikuinii korralik analüüsivõime. Püütakse rohkem mängida midagi, mida keegi kuskil õppinud, et nagu ükspool oleks Chase Manhattan ja teine see IBM. Minu isikliku arvamuse kohaselt sobiks hoopis eestisse see projektifinatseerimimise mudel paremini, kuhu saab teha selge ja üheselt mõistetav üheleheküljelise lepingu. Ja jagataks kasumit, mitte ei määrata protsente ja igakuised maksegraafikuid.
    Aga noh, LHV ärimudel oli juba selle firma ja ideoloogia luues teine.
  • Tere siis Veiko.
    Eestis on sellised krediitkaardid nagu Ego ja miski oli ka Sampos ja Ypis. Tarbi palju jaksad! Või asuta siis firmasid.
    Muidugi on see kõige kindlam viis enda pea silmusesse pistmiseks. Mu tuttavad jõmmid kasutasid ka sellist varianti, et astusid miskisse ülikooli ja võtsid õppelaenu käendades üksteist. Ühtegi päeva nad muidugi koolis ei käinud.....
    Muidugi õnnitlused, et oled saanud aru riskikapitali põhimudelist. Investeerimispangandus töötab umbes sarnaselt aga väikeste erinevustega. Seda siis, kui asjast pahatahtlikult rääkida.
  • Ole algaja ettevõtja, tee korralik äriplaan ja küsi stardiabi EAS Regionaanalarengu Agentuurilt või, kui Tallinnast siis Tallinna Ettevõtlusametilt. Saadaval 100 kEEK tagastamatut raha. Äriplaani vormistamiseks saad abi ERDA atesteeritud konsultandilt (näitex mina), millise teenuse maksab ERDA 15 kEEK ulatuses kinni. Intressi pole vaja maxta kellegile ja aktisaosalust ei taha kah keegi. Maksumaksja võib ehk veits hambaid kiristada. Edu&indu!
  • To TNT: Ma ei mõtle mitte tarbimiskaarti, vaid spetsiaalset ettevõtja krediitkaarti, millega Ta saaks endale käibevahendeid või investeerida väikesesse äriprojekti. Sellistel on tavalisti $5K-$25K limiiit, protsent on USA's 4-9 (meil võiks olla isegi 12-15) olla ja tagasimakse graafik ise valitav. Ehk ühesõnaga on sul pidevalt limiidi summa kasutatav. Kui raha saad, paned selle peale ja kui vaja kasutad jälle. Pank teenib protsenti. Olen ise Sampo klient aga sellisest krediitkaardist sealt kuulnud ei ole. Äkki tead rohkem?
    To Oosmo: Äriplaan koos finantsprognoosidega, ehk Executive Summary on mul selle momendil käivitatava äri jaoks olemas, kui huvitab, siis võta ühendust veikoherne@hotmail.com. Sinu mainitud organisatsioonid finantseerivad eesti firmasi ja eesti regionaalarengut. Minu ärid on natuke teistsugused ja firma registreeritud USA's. Olen kogu oma elu ettevõtja olnud, seega päris algajaks ennast ei peaks. Aga kui üldisemaks minna (see ei ole küll minu äri), siis ma ei usu, et näiteks Sinu mainitud organisatsioonid finantseeriksid sellist äri, et keegi tooks kuskil indoneesiast partii teksapükse sealse hinnaga dollar tükk ja paiskaks siin müügikanalitesse hinnaga 15 dollarit tükk. Või kuskilt dubaist mingit elektroonikat. Aga selline äri vajab ju kah finantseerimist. Miks mitte siis seda kasumit kellegagi jagada.
  • Raha laenamine ei ole probleem, loomulikult mitte sellel tasemel kuulutuse peale. Teata oma soovist tõsiselt ja ma võtan ühendust. Über
  • To: Oosmo

    Anna oma maili aadress oleksin kliendiks. info@tools.ee
  • To: aareurm / Über

    Kuidas saaks Sulle kui võimalikule investorile oma plaane tutvustada. Kas avaldaksid oma mailiaadressi?
  • Toetuse saamiseks võix ideega pöörduda Ettevõtluskeskusesse, millised on igas maakonnakeskuses. Ca 3 tundi tasuta nõu pead saama ükskõik millisest keskusest. EVK-de nimekiri vaata www.eas.ee ja sealt edasi ERDA (ka www.erda.ee). Seal on üleval ka toetuste korrad ja taotlusvormid. Nõu pead saama sõltumata oma elukohast. (Algavatele) Ettevõtjatele on ERDA lehel ka oma G&B portaal (mida soojalt soovitan), mida ka igas EVK-s ettevõtja töökohalt "katsuda" saab.

    Põllumajandusel on jälle oma süsteem. Tehnoloogial oma. Ka kultuuril. Ka KOV'idel. Jne. Seega sõltub suuresti ideest, kust toetust tasub ja saab küsida. Üldiselt peab arvestama, et toetuse taotlemine päris hulga tööd nõuab ja idee rakendamist "venitab".

    Aga kui vaja ja oskan kellegile abiks olla, siis mu mailiaadress on AarneL@solo.ee.

  • Kahtlane inimene see Margus 123. Küsib meiliaadressi, aga enda oma ei avalda!? ...või on mats?
  • TO: MSM

    Tee silmad lahti.

    Minu kasutatav mailiaadress on korduvalt avaldunud käesolevas foormimis, selleks on info@tools.ee
  • info tähendab harilikult mingit üldist aadressi. Igal firmal (peaaegu) on niisugune aadress. ...ja kui märkasin seda mina, siis märkasid seda ka asjasthuvitatud, aga fakt, et kui inimene ei taha oma nime (võibla sisaldub aadressis) avalikustada siis ei taha.
  • TO: MSM

    Sinu õelavõitu järjekindlus on võõraste inimeste vahelise suhtlemise vormi (avalik ja anonüümne foorum) kasutades kuidagi kohatu.

    Kui soovid mu nime teada, siis saada mulle mail, viisaka inimesena ma vastan sellele ja siis maili saades saatki teada, kellga Sa suhelda soovid.
  • Tere investorid ja ärimehed asjalikud

    On olemas suur palgist kaheperemaja (toorik) 500 M2 pinda 3 korruselsobib hosteliks ja toitlustusettevõtteks. On olemas sobiv koht L -Eestis 10km Otepäält mägedes Kuutsemäelähistel. Kas mõni hotellindusega tegelev investor lööks kampa nõu ja jõuga. Hetkel läbirääkimised prantslastega samas suunas kuid maja transport on liiga kulukas -annaks projektile lisaväärtuse siin Eestis.
    UKU1 loghome@hot.ee
    Andri Uprus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon