Elagu klisheed...ehk "noorus on hukas." - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Elagu klisheed...ehk "noorus on hukas."

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Valimisjärgses Eestis tekkis mul tõeline hirm tuleviku ees. Miks?

    Esiteks vaatasin ma seda noorte inimeste hulka, kes tõsimeeli poliitikas üritasid sõna võtta. Vabendage mu väljendusviisi, kuid kas nad pole mitte loodrid, kes reaalsest elust veel midagi ei tea ega hakkagi teadma, PÄRIS tööd ei tee ega hakkagi tegema. Hoidku meid Jumal, kui see põlvkond peaks võimule saama, sest mulle tundub, et nende konkurentsivõime tööjõuturul piirdub ühiskondliku aktiivsuse ja keelteoskuse reaga CV-s. Loomulikult süüdi on ka praegused poliitikud, kes on näidanud, et kuidagi VÄGA hästi on võimalik ära elada...

    Teiseks tundub mulle, et jällegi seesama noorus ongi tänapäeval üpriski vasakpoolselt meelestatud (!!!). Väga pop on olla tumeroosa sotsiaaldemokraat või lausa punane. Igasugused pseudointellektuaalsed rühmitused toetavad jumal-teab-mida...peamiselt seda, et RIIK maksaks, teeks, investeeriks ja organiseeriks. Lisaks sellele kalduvad ka poliitilised sümpaatiad nende hulgas globaalsel tasandil toetama rezhiime, mille kohta totalitarism on veel suhteliselt pehmelt öeldud. Äkitselt on Iraak tore koht ja lisaks esinetakse julgelt ja kõvahäälselt igasuguse terrorismi apoloogiaga.

    Miks ma kardan? Miks ma siin foorumis oma mõttega lagedale tulin? Aga sellepärast, et seesama "hukas noorus" võib võimule tulles teha otsuseid, mis vähemalt mulle absoluutselt ei meeldi... Kindlasti oleks maksukoormuse tõus ju hea idee... luksuskaupadele erimaks...astmeline tulumaks.................................pensionisammaste uuristamine ....
  • Väga õige jutt. See tuleks kuskil ajalehes ära trükkida.
    Tõesti, need, kes oma elugagi hakkama ei saanud, kippusid juhtima teiste elu. Niivõrd kergekäeliselt astuti kuhugi parteisse ja kes nõus oli, see kohe ka kandideeris valimistel. See oli nende jaoks lõbus ja põnev üritus - uus kogemus.
  • No mis siin imestada. Erasektoris on võitjate põlvkond kohad hõivanud. Alternatiiv on teha karjääri parteiliselt, sest siin ei ole veel turg nii täis - eestlaste parteistumise tase on ikka veel madalam lääneriikide omast.
  • pole ses midagi imelikku sest mäletan kellegi ütlust: Rumal on see kes pole nooruses või kõrges vanuses sotsialist.
    /tsiteeritud mälu järgi/
  • Rumal on see, kes pole nooruses anarhist ja vanaduses konservatiiv
  • Täna Eesti poliitikasse pürgija on:
    a) Edukas ärimees, kes otsib enesele teostus
    b) Poliitikat oma kutsumuseks pidav inimene
    c) Muudel elualade läbikukkunud eluvend.

    Ja isiklik arvamus on, et enamuse moodustavad viimased nimetatututest ning asjaolu teeb kurvaks ka see, et nad on nõus peaaegu tegema kõikke, mis neid pumba juurde viib.

    Kurb on vaadata kuidas noored on oma tunnustuse leidmiseks võtnud ette need kõige väätimad, keda meil siin EV's on valijaskonnast rõhuv enamus, ning asunud nendega manipuleerima kõige populistlikemate lubatuste tasandil. Oleks siis tõesti nii, et lubadus jäeks lubaduseks aga see tehakse ka teoks, et koguda tuge suuremateks tunnustusteks, mis lõppeesmärgina peaks viima pumba juurde.

    Jutt käib Keskerakonna Noortekogust, kus aktiivsed nooraktivistid majandavad täie innuga KO volikogudesse pääsemise nimel ning sellega lubavad sealsetele külaelanikele pudrumägesi ja lookas viljapõlde ning garantiikirjana esitavad oma kuuluvust Keskerakonda. Ja kui volikogusse pääsetud siis sealt edasi suurematemale jahimaadele.

    Võibolla peaks rajama poliitikute/diplomaatide ülikooli (jälle üks võimalus raha teenimiseks selle loojale), kus jagatakse noorhakkajatele haridust ja ühtlasi ka sertifikaate, selle kohta, et oled sertifitseeritud poliitik. Midagi taolist on Moskvas, küll aga vist riikliku koolina ning Venemaa eliidi lapsukestele.

    Ehk aitaks see tuua kvaliteetsemaid inimesi Eesti poliitikasse!
  • Võitjate põlvkond ei ole varsti lihtsalt enam võitjate põlvkond, sest noored/laisad/vasakpoolsed istuvad neile pähe ning kõik see, mille eest see põlvkond võidelnud on, on kasutada igasugustele ex-nõunikele ja noortekogude liikmetele, kelle jumalaks ei ole mitte kapitalism, vaid võim ja laiskus.
  • Noh, ega siis jää muud üle kui ümberlõigata ja emigreeruda
  • Emigreerumine on täiesti arvestatav lahendus kui mõned meil siin tahavad Skandinaaviat mängima hakata.
  • To: pilgrim

    Mina mäletan pisut teistsugust ütlust:

    Kes pole noorelt mässaja - sel pole südant
    Kes pole vanast peast konservatiiv - sel pole mõistust


    Kahjuks on enamus Eesti poliitikuid keskeas ning nad pole ei mässajad ega konservatiivid vaid mingid austrid (nje mjaso nje rõba).
  • Mul ka hirm natuke -
    kaevasin muuseas isegi Keskerakonna poolt enne eelmisi Riigikogu valmisi 11. jaanuaril 1999.a parlamendi menetlusse esitatud "(astmelise) Tulumaksuseaduse" välja (peab vist hakkama juba vaikset viisi arvestama). Seal selline säte
    § 5. Maksumäärad
    (1) Füüsilisest isikust maksumaksja tulu maksustatakse järgmiste maksumääradega ...
    ...1) maksustamisperioodi tulu kuni 35600 kr-15%
    2) maksustamisperioodi tulu 35601 kuni 85600 kr-5340 kr + 25% summalt mis ületab 35600 kr
    3) maksustamisperoodi tulu 85601 kuni 485600-17840 kr +29% summalt mis ületab 85600 kr
    4) maksustamisperioodi tulu üle 485601 kr-133840 kr + 33% summalt mis ületab 485600 kr
  • Ja see ei ole enam klišee, vaid ähvardav reaalsus, mis puudutab ka neid, kes noorteeast väljas...

    Aga noorus on muidugi hukas, sellega olen nõus!
  • Noored on liiga mässajad ja sinisilmsed(pole korralikult peksa saanud), vanad jälle konservatiivsed(ei julge väga riski peale minna ja ei suuda võib-olla niivõrd ajaga kaasas käia).
    Seega löövad läbi vahepealsed(need kes "ei ole liha ega kala") ehk keskealised(Palts, Savisaar, Kallas jne.).
    Muide noorus on pidevalt hukas, seda juba aastatuhandeid.
  • keskerakonna noortekogu (v6i mis ta nyyd ongi) meenutab enim vähki.... v6i siis bakterite levimist (2-4-8-...). seda minu eesti kodukoha p6hjal 8(
  • minu mäletamist mööda lugesin hiljuti kuskilt mingit suhteliselt shallalaa-artiklit, kuhu oli alla kirjutanud keegi K-erakonna noortekogust. Artikli sisu polegi nii oluline kui see, et kirjutise autor tituleeris end majandusüliõpilaseks. Endamisi mõeldes meenus mulle, et minu neutraalsem meelestatus antud poliitilise jõu suhtes asendus negatiivsega kuskil II kursuse keskpaigas, kusjuures ka mina õppisin majandust. Lisaks sellele ei ole mu koolikaaslaste hulgas erineva astme õpingutel kedagi, kes oleks K-erakonna toetaja. K-erakonna sotsialistlik ja ümberjagamisele tuginev majanduspoliitika pole lihtsalt vastuvõetav, realistlik jms... Seega, andke mulle keegi diagnoos, mis mainitud artikli autoril viga oli?

    Teiseks ei postitanud ma oma algset arvamust silmas pidades üksnes K-erakonda ja tema noortekogu. Ma leian, et loodritest opurtuniste, kelle hinnangu tagab poliitiline karjäär hea äraelamise (loe: maksumaksja rahaga elumere laineharjal surfamise), on ka muudes (paremates?) erakondades. On ju neist mõned sõna otseses mõttes pudrulõuad lausa viimastel päevadel tele-ekraanile lastud. Minu soovitus neile - Get a REAL job!
  • Noorus on hukas alates Sokratesest, kui päris täpne olla.
    Jälgisin käesolevaid valimisi üsna hoolikalt ning üldjoontes nõustun Villu Tammega, kelle arvates on kõik parteid ennast ilgeks reklaaminud.
    Samas tuleb au anda Keskerakonnale ja prk. Savisaartele. Kui nüüd vaadata Eesti poliitikat 15.a. retrospektiivis, siis mingi hetk kerkis esile terve rida "noori mässajaid". Moodustati rahvarinne ja eesmärgiks oli iseseisvus. 80nendate lõpus see generatsioon (Savisaar, Lauristin, Velliste, Kelam... plejaad endisi poliitvange jnejne) kuulus rahva kangelaste hulka.
    90-nendate alguses võimule pääsenud Isamaa & Lennart Meri tegid ära musta töö - Riik toodi peldikust välja - arenes liberaalne turumajandus jne. Aga kõik millegi arvelt: vanad ja põllumehed pidid hakkama saama nagu muud majandusharud; loosungiks sobiks: kui ise hakkama ei saa, siis keegi teid ei aita ka.
    Ma ei ole kohtumõistja, kas see lähenemine oli õige või mitte, aga igatahes on Eestis praegu küllalt hea elada. Point on, et sotsialistlik tellimus on inimeste hulgas olemas ning hetkel ei varjuta seda enam mitte ükski kõrgem ideaal. Olen nõus T.H. Ilvesega, kes ütleb, et Mõõdukad on ainus Eesti tõeliselt sotsiaaldemokraatlik jõud. Aga nad ei suuda ennast välja mängid.
    Keskerakond töötab rahva suure tellimuse peal ning suudab ennast inimestele maha müüa. Ja inimesed valisid neid. Ja valivad edaspidi ka. Miks mitte? Elu läheb ju paremaks....
    Kui teised parteid ennast kätte ei võta - ei suuda rahva tellimust täita, siis on nad varem või hiljem määratud hukule. Ärkamisaegsed teened võib unustada, inimesi huvitab oluliselt rohkem mis TÄNA toimub. Ja Keskerakonna edu taga on vaieldamatult analüütiline tugevus aru saada ja maha müüa inimestele seda, mida nad tahavad. Minu loogika õigsust näitab ka Res Publica edu. No kes ei tahaks uut poliitikat ;-)?
    Poliitukud-härrad ja prouad. Palun kuulake, mida rahvas tahab. Ja siis mõelge, et kas olete ikka need kes sobivad rahvast esindama...
  • Karum6mmiga nõus - enne kui ennast pakkuda rahvaasemikus peaks miski amet ikka selge olema. Ma arvasin ka II kursal (muide samuti majandust õppides), et ma tean kõike ja kõik ülejäänud on lollid. Õnneks olen pisut vanemaks saanud ning nüüd tean juba paari inimest, kes on minust targemad ning oskavad asju paremini teha ;-)
    Poliitik - enne kui kandideerid tee natuke tööd ka. Mitte avalikus- vaid erasektoris. Õpi raha hindama, siis lase ennast valida positsiooni, kus teiste maksumaksja raha kulutada.
  • karumõmm ja robert: Teie suhtumisest loen ma välja, et oleksite ka bill gatesile näkku sülitanud ning õelnud, et poja, lõpeta kõigepealt ülikool ära enne kui suurte poiste liivakasti ronid. mina küll usun noortesse ja nende naiivsetesse lubadustesse kuna tavaliselt neist sünnibki tulu. võtame kasvõi meie jalgapalliguru aivar pohlaku. mida kõike ta on lubanud, aga näete jalgapall on hakanud eestis populaarsut võitma ja lilleküla staadionist vaevalt 10 aastat tagasi keegi unustada julges.
  • Tjah, Robert,

    Sinu üleskutse on hea, kuid sisaldab endas teatavaid lahendamatuid vastuolusid soovunelmate ja tegelikkuse vahel.
    Sa mõistad väga hästi, et keegi peab ka musta töö ära tegema. Aga sotsiaalne tellimus selletõttu veel ei vähene ja võimule saab ikka keskerakond.
    Sama kehtib üleskutse kohta enne kandideerimist natuke erasektoris tööd teha. Aga vaata mis toimub käesoleval ja paaril järgmisel nädalal. Avalik sektor politiseerub tundidega, mitte enam päevadega. Kandidaat, kes oli valimistel keskmiselt või isegi üle keskmise edukas, loobub oma senisest tööst ja volikogu kohast, siirdudes linna- või linnaosa ametnikuks. Lähemale Egiptuse meepottidele, lähemale valijale.
    Töötades erasektoris on prioriteet nr 1 ikkagi põhitöö ja poliitika jääb hobi staatusesse. Et kui on aega siis tegeled. Aga valijale on seda vähe, tema tahab oma kandidaati kogu aeg näha-kuulda!
    Tavaline valija ei tea, kes istub volikogus, ammugi ei tea ta, kes istub linnaosa halduskogus. Kuid oma praktilisele murele leiab ta praktilise lahenduse linna- või linnaosavalitsusest. Ja siis tulevad sinna hiljem ka hääled.
    Alati muidugi ei tule ka .-)
  • Kindlasti olete kuskilt järgnevat kuulunud - lugenud, aga ehk tasub värskendada:
    üks suurmees on väitnud, et ümberjagamisele orienteeritud parteid ei olegi huvitatud (ei saa olla huvitatud) rahva elujärje paranemisest (parandamisest), sest siis kaoks ära vajadus ümber jagada ja koos sellega ka nende valijaskond...
  • Jajah, lapsepõlve muretud mängud! Lapsepõlve süütud muretud mängud, jajah!
  • jajh, heisenberg, sinu tsitaat pärineb maalt, kus on läbi aegade kõige rohkem ümberjagamisega tegeldud - ja nüüd ollakse hädas nigu mustlane mädas .-)
  • Ma tean. Rootsis on noorem generatsioon vaesem kui vanem. Puhkamas käiakse Bulgaarias. Vanadekodus surevad inimesed lamatistesse. Lapsi ei juleta lasteaedadesse panna jne. jne.
  • Velikij, oled sa mõelnud asjaolule, et pooled valijad on alla keskmise ;-)
  • enne kui eesti rahvas ei saa harituks,
    enne kui eesti rahvas ei loobu ahnusest ja omakasust,
    enne ka ei kuku keskerakond.

    see pole ainult poliitikute syy et meil poliitika pekkis on,
    inimesed yldse on eestis enamuseas ahned, väiklased, kitsid, tigedad..
    ahjaa, ja k6ige rohkem on komplekse ja showoffi :)

    sorry kui kedagi solvasin,
    aga enamus inimesi just sellise mulje jätab..
  • halvad omadused pidid bumerangina endale tagasi kahjuks tulema. ahne näeb vaid lühiajalist kasu ja ohverdab pikaajalise arengu. kui enamus valijaid on rumalad ja halvad ning peagi tuleb poliitikute kaudu löök tagasi, siis tabab see ka üksikuid tarku. demokraatia kui enamuse võim vähemuse üle.
  • only the good die young and the evil seems to live forever..
  • Pole ka keskerakonna pooldaja, kuid ütelge mulle üks põhjus, miks peaks tavaline keskmine palgatöötajast eestlane, kes pole kunagi riigilt midagi endale nihverdanud ja kes ei plaani või ei suuda endale edukat firmat luua, pooldama näiteks reformierakonda?
    Ja kusjuures, neid inimesi on Eestis üle poole, kui 10 aastat tagasi unistasid kõik, et nad saavad edukaks ja hakkavad nautima eduka firmaomaniku hüvesid siis nüüd köidavad need lubadused vaid tõesti neid, kes on midagi saavutanud või kes ikka loodavad midagi saavutada.
    Inimesed on ju lühinägelikud, nad näevad sotsiaalseid hüvesid, kuid neid ei huvita kuidas nende tööandja pingutab. Keegi ei taha ju pooldada kapitali kogunemist kui see kogunemine läheb sinust mööda.
  • siis laske rahvas osa saama kapitali kogunemisest. juba lasti, evpdega e/v erastamisel ja börsil. üldiselt põrumine. eesti kapitalism on kokku varisenud, ees ootab paratamatu vasakpööre astmelise tulumaksu ja oi kui kõrge miinimumpalgaga.
  • Aga sellepärast, et tavaline keskmine palgatöötajast eestlane võiks omada IQ-d, mis on suurem kui 40 krooni kuus "hinnatõusu kompensatsiooniks" või "avalike tualettide võrgu välja ehitamine.
  • kiire areng asendub EL kiirusega majanduskasvuga, mis muudab jutu konvergentsist mõttetuks. kui alati ja igal pool toimuks iseenesest konvergents, siis miks on maailmas vaid üksikud riigid heaoluriigid. konvergentsiks oli aega sajandeid. konvergentsiteooria vastased väidavadki, et vahe jõukate ja rikaste ühiskondade vahel üha suureneb. kuigi Eesti püüdis parempoolsusega tõusta kõrgemasse rühma, ei ole elanikkond enam valmis sotsiaalselt pingutama. ohjad lõdvaks ja ida-euroopasse marss tagasi. ja miks peaks üldse tänane põlvkond pingutama Eesti tulevase heaolu pärast, tulevikus elab ju uus põlvkond. vasakpoolsetele ongi omane fatalismi langemine, nii on kõrgemalt määratud, nii peab olema. nagu venetsueela seebiseriaalis. :)

  • mio - ja kes on suurimad kaotajad? Mitte need, kes on akumulueerinud hiiglasliku kapitali või need, kes on riigivara ärastanud vms... Kaotajad on need, kes on hirmsa töö ja kohutava laenukoormusega murdnud välja elustandardini, mis väliste atribuutide järgi on Euroopa mõistes keskklassi-nimelise vahemiku allapoole serva jäänud. Seega TÕELINE töörahvas (ehk siis need, kes tõesti TÖÖD ka TEINUD on) on vasakpöörde suurimad kaotajad. Irooniline...
  • Mul üks sõber hakkas ResPublica töösipeldaks ja nägin päev-päevalt kuidas mees nn ära tõmmati. Andis sõrme, võeti kogu mees. Nüüdseks on ta nagu usukas. Krt, muud ei kuule kui RP ja RP. No segi keeras. Ja suvel, kui oli nende üldkogu viljandis, siis käisin vaatamas, sest mul naika elab nii või teisiti viljandimaal. Oi oi oi oi, mis seal toimus. Üks sell laulis sõna otseses mõttes väriseval häälel/jalgadel seal mingit avamislaulu ja hiljem Taagepera käskis rahval koos hõigata tosin korda "rahvas vajab vastutust". A see selleks.

    OLULINE ON JÄRGNEV:
    Mind üllatab selline asi. Kui Mõõdukad tegid reklaami, mis võis minna vastuollu seadusega (mõtlen neid liiklusmärke seal teeääres), siis nende üks liidritest tegi süüdimatu näo ja ütles, et "mis te nüüd, kuidas see on seaduse rikkumine. See on ju piisavalt kaugel teest ja näha, et tegu on reklaamiga." Minu vastus oleks selline. "Kuule sell, kui sa ei tea seadusandlusest, korrakaitseõigusest tuhkagi, siis ära püüa olla rahva esindaja ja olla ise tulevikus määrusandlikus või seadusandlikus organis. Kui on olemas eeldus, et miski võib korrakaitse seisukohalt olla ohtik ühiskonnale (näiteks ohustada turvalisust liikluses), siis riigi funktsioon on seda vältida. Ma annaks tappa siuksele vennale, kes nüüd tuleb välja, et kõik on korras ja ei ole tegu rikkumisega ja hiljem on piruka juures. Elus ei vali Mõõdukaid just selle asja pärast - kui just see vennike sealt minema ei saadeta. No ei saa enda heaolu tagamiseks minna välja eetilistest piiridest. Oi kurat."

  • iPilot,

    Mina tean Churchilli poolt sellist ütlemist: "Kes pole olnud vasakpoolne noorest peast, see on südametu. Kes on vasakpoolne vanast peast, see on mõistuseta."
  • Probleem on hoopis selles, et kapitali kogunemine toimub teiste eestlaste arvelt ehk sisetarbimiselt. Kõik tahavad muutkui Eestis olemasolevat raha ümber jagada oma tasku. Vaja oleks EKSPORTI, vaja oleks, et ettevõtjad ja ka parempoolsed parteid toetaksid just Eesti rahvusliku kapitali suurenemist, mitte ümberjagamist.
    Mis vahe on Eestis parempoolsetel ja vasakpoolsetel parteidel? Parempoolsed tahavad Eestis olevat raha koondada üksikute kätte, vasakpoolsed aga seda laiali jagada. Mõlemad parteid on ümberjagamise poliitika peal.
  • Nõus, et higistajad saavad kinga. näiteks kuluta elust õppimisele 30 aastat ja siis saad hea töökoha ja palga hiigelõppelaenude tagasimaksmiseks sobiva. siis tuleb mingi alkohoolikute mandaat ja ütleb, et maksa enne kõrget astmelist tulumaksu ja jõukusemaksu ja kinnisvaramaksu ja ...maksu, kuna vaata kui palju teenid. sel juhul pole kyll mõtet pingutada, ellu jäävad paremini neis tingimustes luuserid, kuna nende närvirakud on jõudeelust alles. näiteks mina ise pole isiklikult midagi iseäralikku teinud peale igapäevatöö ja õppimise, et midagi saavutada. luuserid tahavad sootuks midagi tegemata õitseda.

    vasakpööre on juba pea kõikjal ida-euroopas toimunud. Slovakkia, Ungari jne jne. sellega kaasneb punapapide restauratsioon ja au sisse tõstmine. Vana aja nostalgia jne. Eks ole sama spiraal mis mujal. Ees on 10 aastat vasakpoolset poliitikat. Palju õnne!
  • Skilled and unskilled workers. The burden of adjustment falls most heavily on the unskilled and uneducated in both formerly centrally planned and market economies in transition. These workers are more vulnerable to structural change because they are less able to adjust to a changing environment and to take advantage of new job opportunities. In formerly centrally planned economies there is a strong inverse correlation between skill levels and the probability of sliding into poverty. The relative position of manual workers and low-skilled clerical staff, often with only a vocational education or less, has deteriorated more than that of any other group during the transition, whereas returns to education increased sharply in Poland and Slovenia. In some market economies, such as Chile and Mexico, the relative wage structure has also shifted in favor of the more highly skilled, possibly as a consequence of trade liberalization. In Mongolia and Viet Nam the largest wage gains have taken place in the booming services sector.

    Worldbank, 1995 http://www.worldbank.org/html/dec/Publications/Briefs/db64.html
  • to fire:

    Sulle ei saa lihtsalt vastamata jätta:

    "...kuid ütelge mulle üks põhjus, miks peaks tavaline keskmine palgatöötajast eestlane, kes pole kunagi riigilt midagi endale nihverdanud ja kes ei plaani või ei suuda endale edukat firmat luua, pooldama näiteks reformierakonda?"

    Vaadates asja oma isikliku mätta otsast (keskmise valijana) olen ma tõesti hädas. Ühelt poolt tahaksin valida reformi näiteks seetõttu, et tulumaksu vähendamine 26% 20 peale jätaks mulle rohkem raha kätte, kuid samas piiraks mõõdutundetut siseriiklikku tarbimist. Seega igati üliväga positiivne.
    Keski põhiloosungid seevastu tunduvad mulle eriti inimvihkajalikud - 500 kr penisonärile .- teate, mul täitsa kama, pole mul ühtki pensionäri keda see võiks morgendada, ise pensini niikuinii ei ela ja kui elangi, siis selleks liitusin 2. sambaga :-)) Ja astmelisest tulumaksust ma mitte ei räägigi, mine või barrikaadidele selle vastu.

    Samas teeb Edgar linna tasandil ilusaid häid ja õiglasi otsuseid nagu hea tsaar. korraldas Harju tänava osas rahvaküsitluse ja ei lase seda täis ehitada. Keelab öise parkimise vanalinnas jne. Kõik lihtrahvale (like me ja veel 350 000 valijat) väga meelepärased otsused.

    Nii et makroökonoomilisest vaatenurgast peaks eelistama ainult reformi, aga kohalikul tasandil pole asi enam nii lihtne :-(

  • fire Re: Elagu klisheed...ehk 25/10/02 14:11

    see peaks olema äripäeva ärilause.
    nii ongi, eestis on enamus aega 10ast parempoolsust ja kuhu me j6udnud oleme?
    et turbatööstus on enim kasvanud????

    mind vaevabki pikka aega kysimus, kas savisaar on siis ikkagi nii paha v6i on savisaarest paha mulje loonud meedia, mis teadupärast on savisaare vastaste käes? kas äkki savisaar=parempoolsed, ainult et raha antakse mitte parempoolsetele? kas savisaar polegi tegelikult parem kui k6ik muud parteid, lihtsalt tal on teised s6brad ja savi s6pradel pole meediat. raha on samas k6igil..
  • Savisaart siunavad need, kes ise oma eluga toime ei tule.

    Ikka kärss kärnas, maa kylmand & keskerakond ei lase elada...

    No kuulge... Tõelised tegijad elavad hästi ka 90% maksukoormusega. Kui palk ja sissetulekud nii väikesed, et ei jõua makse maksta, siis tuleks äkki ennast selles ka veidi syydistada ja mitte kogu ylejäänud maailma...

    Ps. Ylalkirjutatu ei pruugi olla ainuvõimalik maailmaasjade seletus ja võib olla osaliselt ekslik.
  • Me oleme jõudnud jooksevkonto defitsiiti. Kuna inimestel ei ole raha, siis tuleb ümber jagada nende tuleviku raha, aga kuna Eestis seda ei eksisteeri, siis tuleb see sisse laenata. Mul on väga karvane tunne, et Eesti kroon siiski devalveeritakse (kuid mitte enne riigikogu valimisi), aga kuna seda ei saa teha ilma riigikogus arutamata (oli vist nii?) siis pangaarved külmutatakse arutamise ajaks.
  • Luuser... 90%lise maksukoormuse juures ei eksisteeri enam riiki, sest maksutulusid peaaegu pole. Laffiri kõver näitab, et maksutulude kasv käib koos maksukoormuse kasvuga kaasas kuni teatud punktini ning seejärel hakkavad maksutulud jälle vähenema. Rootsi näiteks peaks olema selline riik, kus maksukoormus on optimaalsest punktist oluliselt üle...

    * Vabandan, et kõvera autori nimi vist täpselt meeles polnud.
  • Karum6mm:
    orjandusliku korra ajal oli mõningate isikute maksukoormus praktiliselt 100% ja ometigi pidas selline yhiskonnakord mõnituhat aastat vastu.
    Ja riik eksisteeris tol ajalgi.

    PS. See ei ole yleskutse maailmakorra muutmiseks, vaid näide sellest, et võimalikud on ka asjad, mis esmapilgul võoimatuna tunduvad.

    PPS. Laffiri kõver arvatavasti kehtib ainult erijuhtudel (näiteks demokraatliku&kapitalistliku korra tingimustes, kusjuures need korrad ei ole ajaloolisel ajal kyll mitte alati iseenesestmõoistetavad olnud).
  • Sul igati õigus... vahe selles, et ma lähenesin veidi kitsamalt.
  • Elagu noorus!
    Maria Savisaar asendusliikmena volikogus. Milline on tema tööalane või elukogemus või teadmised, et hakata minu heaolu üle otsustama?
  • Onu nimi oli vist Laffer.
    Ja tol ajal kui kehtis orjanduslik kord, toimusid protsessid ühiskonnas tänasega võrreldes sisuliselt teokiirusel. Kunagi elasime miljoneid aastaid puu otsas ka, see ei tähenda et me selleks täna võimelised/tahtelised oleksime.
  • to:MSM

    Keskerakond võib meile meeldida või mitte meeldida ja kui ta oleks Riigikogus asendusliikmena, siis ilmselt ma ühineksin Sinu protestiga. Kuid kohalikel valimistel loeb rahva poolt antud mandaat ehk saadud hääled, parteibroileritel seal edu ei ole.

    Kui Maria Savisaar sai oma valimisringkonnas piisava tulemuse - järelikult on olemas piisavalt palju elik kriitiline mass inimesi kes leiavad et ta on pädev otsustama. MSM, kui sa aga leiad, et Maria pole piisavalt pädev, siis sinu lohutuseks on seal veel 62 inimest, kes on ehk vanemad ja pädevamad ning teiseks on tal 31 fraktsioonikaaslast, kes kuulavad hoolega tema isa ja annavad talle lihtsalt tappa kui ta miskit valesti teeb. Nii et MSM, sinu hirmud on täiesti asjatud ja alusetud.

    P.S. kui tunneksid Mariat isiklikult, siis sa enam niimoodi tema kogemustest ja teadmistest ei arvaks, need ületavad mäekõrguselt tema eakaaslaste omi.
  • Velikij... inimese isikuomadused on teisejärgulised kui ta on äärmiselt noor, kuulsa poliitiku tütar ja omab vaatamata noorusele selja taga juba paari skandaali. Iseenesest võib prl. Savisaar ju "tore tüdruk" olla, kuid tema figureerimise viis meedias ega sattumine poliitilistesse ringkondadesse head maitset küll suhu ei jäta. Täiesti isiklik arvamus kusjuures.
  • velikij,
    kas Sa tõesti arvad, et Maria Savisaare valijad hindavad tema isiklikku sarmi, loevad tema poolt kirjutatud ilukirjandust ja on kummastunud neiu küpsusest?

    minuarust oleks võinud nr RP üllatustulemus olla 2x suurem kui nimekirja oleks trooninud kiirelt perekonnaseisuametis nime muutnud Juhan Savisaar ja Tõnis Savisaar. Ja nooruke korvpallur Remo Savisaar oleks võinud tuua ükskõik kellele paartuhat häält tänu võimalikule õnnetu sohilapsekahtlusele tuhandete pensionäride silmis. (Sorry, Remo, nothing personal).

    mind hoopis huvitab, kuidas täiskohaga haridusministrit (ministeerium asub teatavasti Tartus) "nõustav" tudengipreile Savisaar suudab Tallinna volikogus tööd teha. ja kumma linna elu talle rohkem korda peaks minema (ja sellest lähtuvalt -- kumma linna elus ta peaks kaasa rääkima ja otsustama).

    väljendit "to keep the money in the family" ei pea siinkohal ehk isegi mitte parafraseerima?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon