Börsipäev 11. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üsna unine päev paistab alguses, turud miinuses. Uudiseid ka üsna vähe.

    Ostjad on muutunud kahepäevase nõrkuse järel ettevaatlikumaks, karude rõõmu vähendab ilmselt fakt, et need languspäevad on olnud üsna väikese käibega. Seega on lähemate päevade liikumine üsna oluline, kuid pullid üldse nägu ei näita, siis võib langus võtta kiiremad tuurid.
  • See uudis rõhus juba avanedes tarkvara ja kogu tehnoloogiasektorit (mõte on sama mida me juba eelmise nädala alguses rõhutasime - tõus on fundamentaalidel eest ära läinud):

    11/11/02 07:40 AM ET

    Deutsche Bank taking Oracle down to Hold this morning. Analyst saying that the recent rally has no fundamental backing. Also believes the whole sector could selloff into weak 2003 guidance.
  • mis valemiga see hindade refresh muidu LHV-s toimub? kell nagu 17.03 ja ikka reedeõhtused hinnad. Kas see 20 min viivitust oleks võimalik portfellis ka reaalselt rakendada, kasutades näiteks seda süsteemi, et kui hindasid esimeselt pakkujalt ei suudeta sisse tõmmata, siis oleks ka tagavara. Ideaalis oleks muidugi nii nagu näiteks MSN Investoris vm virtuaalportfelli pakkuvas kohas, et portfelli väärtus on jooksvalt muutuv, ainult et 20 min viivitusega (see on muidugi arvatavasti üpris kallis lahendus). Mis aja tagant ikkagi hindadele refreshi tehakse, kui see saladus pole?
  • Master,

    Hindade refresh toimub niimoodi, et iga 20 min. tagant tõmmatakse 20 min. vanad hinnad. Seega võib juhtuda, et kell 17.03 on veel vanad hinnad, aga üldiselt siiski mitte.

    Kahtlemata ei jõua me nii häid lahendusi pakkuda, kui näit. Microsoftile kuuluv portaal (MSN Investor), kuid otsime pidevalt paremaid lahendusi. Reaalaja-hinnad portfelli oleks endiselt siiski väga kallid.
  • Portfelli seisust olulisem on minu arust see, et kui tehingu tegemise ajal on LHV-s kajastatud hind liiga erinev tegelikust, siis võib juhtuda see, et aktsiaid ostes tahetakse liiga suurt summat broneerida (ehk siis kui ma tahaks peale järsku hinnalangust kogu vaba raha eest aktsiaid osta, pean ma ostetavat kogust vähendama, kuid peale tehingu tegemist jääb osa raha arvele).
  • Fun, see probleem on enamasti vaid börsipäeva alguses ja põhjus on sama - hinnad on viivitusega.
  • Indeksid ryndavad p6hjasid - Iraagi parlamendi esindaja ytles, et ÜRO resolutsiooni paljud n6udmised ei ole t2idetavad
  • Turg pööras veelgi allapoole, kui Iraagi parlament teatas, et palju ÜRO nõudmised pole täidetavad ("cannot be met "). Sõjaoht suureneb veelgi ja sellest ka müügisurve.
  • Minu arvates ei ole probleem tehingu tegemisel teiselt saidil hindu vaadata: Scottraderit on siin korduvalt soovitatud, aga kes ei viitsi seda endale registreerida, siis Yahoo Finance näiteks annab enam-vähem OK tulemuse.

    Each Real-time Market Quote is a real-time quote from a participating institution only (Archipelago, Island, Knight) and does not necessarily represent the best bid or ask in the marketplace. When Real-time Market data is not available, quote data is italicized and is delayed 15 minutes for Nasdaq, 20 minutes for NYSE and Amex. For delay times on other exchanges see exchange table. Quote data provided by Reuters.
  • Põhjasid? juuli põhjadeni on veel maad küll ja küll. Ilmselt sinnani ei jõutagi, enne tehakse Iraagiga pliks-plaks ära ja algab põhjastõngitsemine
  • Iraagiga pliks-plaks tegemine algas minu meelest aastaid tagasi ja jätkub seniajani...
  • Iraagiga pliksitakse ja plaksitakse niikaua edasi kuni Saddam on kukutatud ja mingi "oma" mees pukki lükatud... ennem asi ei lõppe...
  • Mulle tundub, et suur osa tänasest ostuhuvist oli short-covering e. need kes eelmisel nädalal lühikeseks läksid, võtsid täna kasumit. See jätab järgi vaid käputäie turuosalisi, kes aktsiaid tõusu lootuses ostmas on.

    Ka lahja käive näitab, et pullid on turult täiesti tagasi tõmmanud. Madal käive toetab ka pullide poolt räägitavat "pullback'i" teooriat s.t. et võetakse vaid kiiret kasumit pärast oktoobri liiga kiiret rallit.

    Kuid kui pullid jalgu peatselt alla ei saa, siis tähendaks see languse tempo võimendumist.
  • kui usa s6da tahab siis seeka tuleb.
    seega tuleks pigem spekuleerida kuidas turud s6jale reageerivad?
    samas, kelle v6tab usa jargmiseks ette?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon