EVK trikid, ehk kuidas k...... oleks võimalik vabaneda oma aktsiatest? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

EVK trikid, ehk kuidas k...... oleks võimalik vabaneda oma aktsiatest?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas te mäletate selliseid aktsiaid nagu ASA Kindlustus või EVEA või siis Maapank??
    Peaks nagu olema möödanik, aktsiad kadunud, pankrotid läbi ja kogu muusika?
    Tegelikult ei ole see sugugi läbi aktsionäride jaoks, kes on nii kui nii oma raha kaotanud. Nimelt imeb EVK (loe HEX, ehk soomlased) raudse järjepidevusega teie kontolt "hooldustasu". Imemine toimub seni kuni Ettevõtteregistris märge firma kohta sees. Ja veel, mis kõige lahedam, imemine toimub nominaali järgi. Seletan: kui teil oli nominaalis näiteks 30 mio eest ASA aktsiaid, siis maksate nende eest täie rauaga, ehk siis nagu 30 miljonise portfelli pealt. Ja keegi kurat ei päästa teid nende aktsiate omamise käest ja nende eest "hooldustasu " maksmise eest.
    Pakrotid kestavad tihtipeale kuni 10 aastat ja teie maksate nigu sipsti selle perioodi eest EVKle pappi. Lahe süsteem kas pole?
    Iseenesest ei ole ju mõtet ettevõtete peale pahandada, et nad igaksjuhuks TSEle ei trügi ja päevakäive on TSEl sama suur kui Viru tänava suitsuputkal.
  • TNT, enamuse sellest, mida maksad saab endale hoopis Sinu kontohaldurpank, st. pank kus asub Sinu EVK kontoga seotud arvelduskonto: sealt ju see raha maha võetaksegi.

    EVK hinnakiri kontohaldurpankadele on lehel www.hex.ee ka täitsa olemas.

    Näiteks: kui Sul on kontol alla 100 000 eesti aktsiaid, siis EVK võtab teenustasu 2(!) krooni, kui üle 100 000, kuid alla milli, siis 8 krooni, 25 krooni - eeltoodu kehtib eraisikute kontode kohta, juriidilistel isikutel on tasu 0,0015% summalt min 25 krooni.

    Kõik ülejäänu, mis Sa igakuiselt maksab on kontohalduri lisatud. Imselt on natuke abi, kui otsid Sinu case puhul soodsaima kontohaldustasuga panga Eestis ja kannad kõik crapi sinna ära. Sõltuvalt summade suurusest ja sellest ka omad aktsiaid eraisiku või firmana on tulemused erinevad: LHV on 100% soodsam kui konto on juriidilise isiku nimel, eraisiku puhul on lugu tiba keerulisem - kuni 1M soodsaim Krediidipank (!), 1M-ca 1.7M LHV, siis jälle Krediipank, vahemikus 100 000-1M on LHV ja Nordea jagada II/III koht, LHV on kalleim alla 100 000 summa puhul jne.

    Katsun vastava võrdlustabeli ka mingi päev siia üles panna ...


  • to TNT
    see firma millest sa räägid on minu andmetel registris alles ja midagi pole juriidiliselt juhtunud.
  • TNT, soovitaksin seda hooldustasu vaadata kui õppemaksu. Kui mingil põhjusel tuksi läinud investeeringud kogu aeg internetist vastu vaatavad, siis on samade vigade kordamine tulevikus vähem tõenäoline:-)
  • Ära napsasid tonis.
    On alles äriregistris. Pankrot on ammu läbi. Sellest ma räägingi. Taotlus kustutamiseks on esitatud. Aga sinu kontol nad ilutsevad täisnominaalina. Ja EVK keeldub nende kustutamisest.
    Nii et tonis, mida siis teised kannatajad on teinud? Neid aktsiaid oli kokku päris palju.
    Midagi on selle seadusega valesti, näiteks, see, et sa maksad näiteks hooldustasu nominaali eest.
    Ime siis, et kõik oma ASid OÜdeks ümber kujundavad.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon