Aktsiad vs. võlakirjad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Aktsiad vs. võlakirjad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaadake järgnevat graafikut - näha on hämmastav korrelatsioon S&P 500 (sinine joon) ja 10-aastase riigivõlakirja tulususe (roheline joon) vahel alates maikuust.

    NB! Võlakirjade tulusus liigub erinevas suunas võlakirjade hindadega s.t. kui võlakirjade hinnad tõusevad, siis võlakirjade tulusus langeb. Seega kui turuosalised on raha suunamas võlakirjadesse, siis hinnad tõusevad ja tulusus langeb.

    Graafikul on näha, et S&P 500 on võlakirja tulususega liikunud pea võrdselt, see näitab, et kui aktsiatest on raha välja võetud on see liikunud võlakirjadesse ning vastupidi. Vaid viimasel ajal (vt graafikul alates oktoobri keskpaigast) on võlakirja tulusus kukkunud aktsiate hinnast kiiremini. Mis näitab, et raha on taas paigutatud võlakirjadesse, kuid aktsiatest pole seda veel välja võetud, see on positiivne märk aktsiatele, usutakse nende tugevusse.

    Ning kui raha peaks hakkama võlakirjadest välja võetama (minu meelest hetkel võlakirjad ülehinnatud), siis on see raha kõige suurema tõenäosusega liikumas aktsiaturule.

     

  • Lisan veel viimase 5 päeva S&P 500 ja sama võlakirja võrdluse:

    Selle graafiku pealt on taas see korrelatsioon näha. Eriti tasub vaadata tänast päeva - võlakirjade tulusus oli juba päeva alguses kõrgem (järelikult neid müüdi) ja kui keskpäeval müügisurve tõusis ning raha liikus võlakirjadest välja, hakkasid ka aktsiad kõrgemale liikuma. Loogiline.

    Seega kui kuulete kusagil kuulujuttu, et raha liigub aktsiatest võlakirjadesse või vastupidi, võrrelge võlakirjade liikumist näiteks S&P 500-ga.

    Lisan siia ka lingi kust seda vaadata saate - http://finance.yahoo.com/q?d=c&c=&k=c1&t=1d&s=%5Etnx&a=v&p=s&l=on&z=m&q=l&x=on 

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon