Market can remain irrational longer than you can remain solvent - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Market can remain irrational longer than you can remain solvent

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • m2letan oma esimest tehingut, kus ostsin aktsiat ilma teadmata, et j2rgmine p2ev tulemused avaldataxe. tulemused tulid head, kasum korralik.
    praegu tean tuttavaid, kes m2ngivad virtuaalselt, ostavad ja myyvad lihtsalt tunde j2rgi. ning j2llegi kokkuv6ttes plussis.

    natuke kogenuma avastasin ennast aga enamasti kaotamas. nii m6nelgi juhul syydistax ainult ameeriklaste m6tteviisi ja arusaama, mis turgu ebaratsionaalses suunas kisub...
    sageli leiab kasv6i siinsamas kommentaare, et turul on raske raha teha v6i et pullid elavad paremate p2evade nimel, millede tulemine pole yldse kindel.
    vihjan nimelt sellele, et sageli on karu- v6i pullituru olemus/p6hjus v2hemalt minu m6istuse ning avaldatud uudiste vastu.

    k2esolevaga soovixgi teada, kas ma olen ainus kannataja v6i ka teised arvavad et ameeriklased on imelikud?
  • Ammu ju selge, et turg liigub vastupidiselt fundamentaalsetele näitajatele. Mina näen asja pisikese mullina, mis jõuluküünalde särades lõhkeb. Sellepärast tundub mullegi, et midagi on mäda ja lombitagused imelikud. Muidugi ei pruugi see mullijutt õige olevat. Kaheaastast QQQ vaadates on viimane kukkumine kõige laugem. Tehniliselt arvan, kui QQQ lõpetab pealpool 27.00 siis on mullijutt täitsa vale
  • Lombitagused pole kindlasti mitte imelikumad kui meie. Turud on reeglina juhitud massiemotsiooni poolt, mis omakorda pole mõjutatav fundamentaalnäitajate, uudiste valitsuse otsuste jm sündmuste läbi. Pigem vastupidi, massiemotsioon kontrollib aktsiaturge, mõjutab tarbimisharjumusi ja üleüldist optimismi tuleviku suhtes. See protsess genereerib omakorda majandustulemusi, sündmusi ja uudiseid. Seega võib tunduda, et turud käituvad aegajalt irratsionaalselt ehk vastupidiselt eeldatavale reaktsioonile mingi uudise peale. Mullide teke on loomulik nähtus kuna massiemotsioon liigub aja jooksul võngetena lauspessimismist optimismi. Turgudest arusaamiseks tuleb uurida massiemotsiooni, mis on oma olemuselt looduslik nähtus.
  • kas massiemotsioon juhib ka fondijuhte, kes myyvad bonde ja liigutavad raha aktsiatesse? (minu arust peamine p6hjus, miks eile turg t6usis)
    ning kas ei tundu yldse sellised suured hindade k6ikumised imelikena? kui v6tame mingi suvalise suure ettev6tte, siis sageli on viimase aasta madalaim ja k6rgeim hind v2ga k6vasti erinenud. kas investoritel puudub t6esti arusaam, kas firma on v22rt X v6i 2X-i? sageli ju aastaga asjad nii kiiresti ei muutu...
  • Massiemotsioon? Masse juhivad tegelikult juhid, antud juhul siis investeerimispangad ja nenede analüüsid. Kuid ma arvan, et nende analüüsid peaks olema rohkem fundametaalsed. Järelikult peaks masse mõjutama fundamentaalsed näitajad, või mis?
    On ju nii, et kui fondijuhid järsku ostavad/müüvad aktsiaid suurte kogustena, siis massid tormavad järele.
  • Aga järsku tuleks jälgida, mida gigantidega juhtub (GE). Kui see liigub (down/upgreiditakse) alla või üles, siis on oodata ka teiste järeletulek mõne aja pärast
  • Vaevalt, et investeerimispangad on alates 2000-st aastast meeletult müügisoovitusi andnud:)
  • Aasta lõpus meeldib kõigile optimist olla. Emotsioonid! Jaanuaris võib-olla ka. Inertsist. Nüüd aga tekib küsimus, et kas I kv suudetakse ka mingeid NUMBREID näidata, mis ei oleks kohutavad? Mina isiklikult kardan küll, et praegu on tegu korrektsiooniga korrektsioonis ning juba I kv eelhoiatuste periood toob tõsisema laksu...

    Muidugi selleks ajaks jõutakse ilmselt praegusest veelgi kõrgemale ronida....

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon