Kasiinovõidud ja tulumaks? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kasiinovõidud ja tulumaks?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitav, kuidas siinkäijad suhtuvad kasiinovõitude maksustamisse, kasiinodesse üldse ja järjekordsesse maksuameti kampaaniasse, mille käigus üritatakse kasiinodelt välja nõuda mänguvõitudelt kinnipidamata tulumaksu?
  • Go for it. Go burn'em all! Mis mõttega on ühiskonnale üldse vaja selliseid asutusi? Parem juba panna raha börsile, kus piisav kodutöö annab vähemalt mingigi eelise...

  • Äkki oleks kasiinos mahamängitud summadelt võimalik kuidagi tulumaks tagasi saada :)
  • No täpselt, neid võid maksustada veel rohkem. Avo Viioli case näitab üsna hästi minu meelest kätte võiduvõimalused kasiinos. Ja see mees oli veel õppejõud, seega ilmselt oskas tõenäosusi piisavalt hästi arvutada.

    Eriti huvitav oli minu meelest see, et kui Viioli juhtum avalikuks tuli (mis ilmselgelt peaks peletama inimesi kasiinodest), siis järgmisel nädalal tuli üsna mitu suuremat võitu kasiinodest (autod jne.). Et siis inimestesse usku taas süstida. Seega õnnega pole siin suurt midagi pistmist.

    Loomulik, et inimestes on mängukirg, mõnel tugevam mõnel nõrgem. Siis võiks seda mängukirge tõesti pigem börsil rakendada, vähemalt on tõenäoused rohkem sinu kasuks. Kas äkki peab paika loogika, et vähem intelligentsed inimesed mängivad kasiinos ja targemad börsil?

    The only way to profit from casino, is to own one.
  • to: harakiri
    kasiinosid on vaja sama palju kui prostitutsiooni. ära kaotada neid nagunii ei õnnestu. kuidagi tuleks mõjutada hoopis üldist arvamust, et kasiino on ajaveetmiskoht, mis on kulukas, mitte teenimiskoht. võibolla tõesti maksustada neid piisavalt, et kasiino peaks kundet "avalikumalt nöörima". praegu on neid kohti selgelt liiga palju ja nendega seonduv enamasti ebameeldiv.
  • NB! Kui ma ülal mainisin börsil mängimist, siis pidasin silmas lühiajalist investeerimist.

    Pikaajaline investeerimine ei rahulda enamasti kellegi mängukirge ja pealegi see on rohkem teenimine, sest enamasti lõppeb see plussiga.

    Kui Las Vegases on mänguautomaatidel võitudeks minev protsent ca. 98%, siis seda kui palju on see Eestis ei tea täpselt ilmselt ükski mängur. Ehk 80% kõige rohkem.

    Mõelge siis nii - iga kord kui panete 10 kr. masinasse ja vajutate "play", siis kaotate kohe 2 kr. ;)
  • Aga kasiini on ju ajaveetmise koht! kenad inimesed, meeldiv atmosfäär, tasuta kohvi (õlu, raip, on küll kallis, aga mitte oluliselt võrreldes vanalinnaga) ja ajalehed - miks mitte paar krooni masinasse pista? Niikuinii tead ju et ei võida...

    ühesõnaga - meeldiv klubiline ajaveetmise vorm
  • pole ise kasiinos käia, aga siiski olen sisse sattunud ja ka mänginud.
    kas olete tähele pannud, et algul võidad ja siis hakkad kaotama, seega tekib tunne, et võid ka võita ja lootus sureb viimasena nagu ikka mänguritel(haigus), panused suuremaks- kaotused suuremad, võlad kaelas ja siis juba tagajärjed... .
    Seega pooldan ka nende tegevuse suuremat avalikustamist, olen oma tuttavatele ka soovitanud raha börsile panna, aga mitte kasiinos maha mängida.
  • Minu arvates on kasiinode teema puhul 2 peamist aspekti:
    1) inimvabadused ja ettevõtlusvabadus. Kas riik peab jälle inimese eest mõtlema ja teda kaitsma? Minu jaoks on ka näiteks turvavöö kinnitamise kohustus riigipoolne liigne sekkumine, ammugi siis mingi sektori toetamine või diskrimineerimine maksude kaudu. Seda eriti juhul, kui tegemist on ainult üksikisiku tasemel probleemidega. Tubaka ja narkootikumide kasutamise piiramine on minu jaoks siiski mõistetav, kuna suitsetamine häirib otseselt ka teisi ja las suitsetajad maksavad minu kannatused kinni, narkootikumide kasutamine teiste poolt mõjub ka otseselt mu turvatundele. Ma ei taha suure osa ajast valvel olla, et mingi vilavate silmadega tegelane tahab kellelegi jälle nuga sisse lüüa ja 100 krooni saada.
    2) no sel viisil selle teenuse maksustamine ei saa lihtsalt õige olla. Tõstku hasartmängumakse 20%, 200% või 2000%, aga tulumaksu kaudu.... müstika. Ütleme nii, see oleks võrreldav, et investeerid turgudele ja kogu laekuvalt summalt võetakse 26%, sõltumata sellest, kas on kasumit olnud või mitte. Kokkuvõttes on sellise võimaliku nõude tekkimine pigem märk, et seaduses on augud, mis tuleks kinni panna.
  • Upser kas "lootuse" müümine kasiinode poolt peaks siis olema maksustatud kõrgemalt kui muude kanalite kaudu (aktsiafondid).
    Mis sinna kasiinosse üldse minna?! Kui sinna keegi raha võitma läheb, siis on tegemist ju rumalatega ja rumalatelt võetakse niikuinii see raha ära.
  • aga mis arvaksite, kui maksuamet nõuaks tulumaksu iga kord, kui te aktsiad rahaks vahetate. see on ju tulu. kasiinod ära keelata, kuna nad tekitavad sõltuvust? aga alkohol, tubakas, loteriid, seebisarjad, litsimajad, kirikud, erakonnad, raha?
  • miks eestis sporditotalisaatorid nii vähearenenud ja armetud on? võib-olla puudub inimestel harjumus spordivõistluste peale kihla vedada? see oleks kasiinodele meeldiv vaheldus,
    lisaks kasvaks ka spordivõistluste vaadatavus ja mehed oleks rohkem kodus naise ja laste juures :-). Megapanus.ee küll on, aga see on väga lahja...Pigem mingit veebi sportsbooki kasutada. Loomulikult kehtib ka totalisaatori puhul tõde, et iga mängu pandud krooni kohta jääd mõne sendi või enama võrra kohe vaesemaks, aga eks see ole nii ju ka aktsiaturgudel ja asja põnevust see tegelikult ei vähenda.

  • AGAM, ALLY jt - nemad hoolitsevad selle eest, et automaadid oleksid kasumlikult progetud ja samas tekitaks teis tunde, et võita ikkagi saab kah. nende seeläbi tekkivast kasumist on turgude vahendusel võimalik osa saada.

    The only way to profit from slot machines, is to own the guys who make them.
  • eelmisel aastal veidi uurisin, et kas suurematel e-totalisaatoritel (nu sellised, kes ennast yahoos promovad) ka eesti vastu huvi on.. eriti ei olnud :)

    aga yhel soome-rootsi tegijal on eestis juba esindaja olemas.. kui hästi mõelda, siis millalgi tulevad konkreetsed nimed ka meelde.
  • need inimesed kes sellist seadust tahavad läbi viia on ebapädevad,nad lahmivad umbes.
  • Kui võrrelda aktsiaturgudel investeerimist ja kasiinos mängimist , siis olulist vahet ju pole. Välja arvatud see, et kasiino on mängureeglite kaudu programmeerinud omale tulu.
    Maksuamet siit vist lähtubki.
    Tegelikult ei tohiks kõiki mängijaid koos vaadates ju neil üldse tulu olla !!!
    Iga inimest eraldi vaadates tuleks aga iga kasiinosessiooni eraldi vaadata. Kui võitsid maksa maksu, kaotusest nagu ei räägitakski.
    Aga mitu kangitõmmet, ruletikeeret või kaardipaki läbimängimist on sessioon ? Või on see hoopis ajaperiood ? Sel juhul on juba tegemist ettevõtlusega.
    Kindlasti pretendeerib see keiss aasta lolluse tiitlile.

  • Huvitav, et Maksuamet ei ole veel tulnud ideele jõulukingid ka tulumaksuga maksustada, pannes tulumaksu kinnipidamise ja Maksuametile edastamise kohuse Jõuluvanale, :)
  • Tore on lugeda kommentaare,kus asjaosalised räägivad asjadest,millest nad aru ei saa.Tegemist on kasiinode poolse tegematajätmisega,mis aga on praeguste seaduste valguses seaduserikkumine.Nimelt on kasiinodes nn. kliendikaardid võtmeklientidele, mis fikseerivad võidud ja kaotused.Miks ei ole seda süsteemi rakendatud kõigile klientidele?Lähed kasiinosse ja teed oma kaardile sissemakse,arvuti fikseerib sinu võidud ja kaotused.Maksukohustus tekib ju alles võidu väljamaksmisel,klient võib oma võidu välja võtta ka alles 10 aasta pärast,juhul,kui seda on.Kasiinode väide,et raha liikumist pole võimalik jälgida on vale.Kui aga leitakse,et selle süsteemi sisseviimine on kallis,siis jääb üle ainult maksuametit oodata,see aga on reeglina veelgi kallim lõbu.
  • To: sven000. Miks peaksid eraettevõtjad tegema meeletuid kulutusi oma avepidamise ülalpidamiseks, et riigile tõestada oma maksekuulekust. Kui samal ajal ütlab peaminister Hr Kallas, et " riigikogu kantselei ei suuda riigikogulaste esinduskulusid kontrollida"!!!
  • Yjack bingo!
    samas kamoon kasiinode kylastatavus vaheneks ikka oluliselt kui sealt labikaiv raha jouaks paberi peale.. ei väida et rahapesu aga oma palga eest kaivad seal vahesed sebimas, pakun..
  • Sven000, hetkel kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt on maksustatavad tulud fikseeritud nii ...

    § 12. Residendist füüsilise isiku tulu

    (1) Tulumaksuga maksustatakse residendist füüsilise isiku poolt maksustamisperioodil Eestis ja väljaspool Eestit kõikidest tuluallikatest saadud tulu, sealhulgas:
    1) palgatulu (§ 13);
    2) ettevõtlustulu (§ 14);
    3) kasu vara võõrandamisest (§ 15);
    4) renditulu ja litsentsitasud (§ 16);
    5) intressid (§ 17);
    6) dividendid (§ 18);
    7) elatis, pensionid, stipendiumid, toetused, preemiad, loteriivõidud (§ 19);
    8) kindlustushüvitised ja väljamaksed pensionifondist (§-d 20 ja 21);
    9) madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku tulu (§ 22).

    Millise punkti alusel Sinu arvates kuuluvad kasiinovõidud tulumaksu alla?

  • riq, oled liiga pessimistlik kasiinokülastajate aususe osas. Viioleid on ikka vähe lõppkokkuvõttes.
  • To Yjack. See ei ole meeletu kulutus,kõik ettevõtted teevad neid kulutusi,kusjuures kasiinodes on kaardilugejad juba olemas.Minge kauplustesse,restoranidesse,ettevõtetesse,igalpool saate raha maksmise kohta tseki.Ettevõtjana tean,et iga raha liikumise kohta peab olema dokument,vastasel korral tuleb tasuda maksud.Väide,et kasiinod on midagi erilist,ei pea paika ei seadustele,ega tervele mõistusele tuginedes.Nad on ettevõtted,kes arvavad,et nad ei pea seadusi täitma.Nn. RIigikogu case kohta võin öelda,et tegemist on Riigikogu Kantselei juhtide ametialase lohakusega ,soovitan lugeda Maksukorralduseseadust ja Karistusseadustikku.Riigiettevõtete kohta käibib aga vanasõna"Hunt hunti ei murra" Viioli patud nuheldakse kasiinode kaela,vaevumata lugema Ärisedustikku,kus on selgelt määratletud äriühingute nõukogude ja juhatuste kohustused ja vastutus.Lugedes Signe Kivi tagasiastumisest,tekitas minus hämmingut,et ettevõtte nõukogu esimehe vastutuse määratlus riigiettevõttes ehk nad ei vastutagi millegi eest.
  • To mr Viires.Lugege tulumaksuseaduses ettevõtete kohta käivat.Muud maksed. Sinna alla see asi käibki.
  • Kasiinode külastatavus väheneks raudselt sest enam ei olevõimalik seal musta raha keerutada.Oleks kasiinodes korralik arvepidamine,poleks ka praegusi probleeme. kasiino peab sinu tulult tulumaksu kinni,kannab maksuametile üle ja no problems.Kliendi hoidmiseks võib ta ka ise oma kasumist maksu maksta,jällegi tasudes sellelt soodustuselt maksud.Väide,et arvestus on võimatu ei pea paika.Tavaliselt on seal muu tagamõte,seda maksuamet praegu otsibki.
  • Tänan Sven, ma ise suhtun kasiinovõitude maksustamisse tegelikult pooldavalt, ka eelpool toodud Tulumakuseaduse §12 sisalduva mõiste "kõik tuluallikad" alla võib kasiinovõidud lugeda ja siis tõesti Tulumaksuseaduse §41 alusel on väljamakse tegija kohustatud sellelt tulumaksu kinni pidama, ainult ...

    Miks ei oleks võinud seda sama § alapunktis 7 koos loteriivõitudega ära mainida, et oleks selgus majas - möödunud aasta algusest on Tulumaksuseadusesse muide 3 korda muudatusi- parandusi sisse viidud.
    Miks hakatakse sellega tegelema ainult nüüd kui vastavast seadusemuudatusest on möödas peaaegu 2 aastat?

    St. mind häirib hoopis meie seaduseandjate ja Maksuameti lohakas töö, viimase puhul ka nö. kampaania korras tegutsemine a la see aasta tegeleme käibemaksuga, järgmine aasta on ... aasta jne.


    Kliendikaardi süsteem on OK, tulumaks tuleb maksta ainult sissepandud raha ja väljavõetud raha vahelt. Lisaks peaks olema ka võimalus kasiinos saadud kaotused deklareerida ja kuni 5 aasta jooksul võidusummasid nende võrra vähendada - analoogne põhimõte väärtpaberitehingute maksustamisele.

    Ja veel, minu peaks Maksuamet toimima antud juhul analoogselt maksuvõla intresside tühistamisele, st. esmalt muudetakse seadus üheselt mõistetavaks ja siis alustatakse võlgnevuse arvutamist - mulle tundub, et Riigikohus jõuab varem või hiljem sama tulemuseni.
  • m6istus tule koju - inimesed lähevad kasiinosse pabereid täitma v6i myrama?
  • Kuidas on lood mujal arenenud riikides? Küsimus kas võidutulust saab maha arvata kõik purju ajavad märjukesed ja kindlasti ka sigarid. Samuti sokid sest ilma nendeta kasinosse ei lasta.
  • Kurvastuseks tuleb nentida, et enamus ei jaganud ära, mida Maksuamet tegelikult püüab maksustada. KURB.
    Maksuamet püüab maksustada kasiino kassa käivet! Saate aru.
  • Ei hakkaks tulumaksuseadust pikemalt kommenteerima.Üldpõhimõte on see,kui sa ei suuda tõendada kulutusi,tuleb maksu maksta.Näide: firmal on kadunud raamatupidamisdokumendid,Maksuamet kontrollib käivet pangas ja maksustab selle käibe,mahaarvamisi saad teha ainult dokumentaalselt tõendatud kulude kaudu.Pole dokumenti,pole ka kulu.Kasiinode puhul ongi probleem selles,et nad ei suuda tõendada,et nendeväljamaksed ei ole kellegi tulu,vaid inimeste enda raha.Kasiinod lähenevad asjale käsitledes inimeste kogumit,samas väljamakseid on tehtud üksikisikutele.
  • Seda, kas nüüdsest siis Maksuamet üritab kaotada käibelt sellist asja nagu sularaha? Vägisi jääb mulje, et sellele nagu mängitakse.
    Milline fantastiline olukord oleks - isikute kõik toimetamised on registris, tee ainult päring ja kõik on nagu peopeal ?
    ( Ja määrad naksti maksu juurde.)
    Ärgem nüüd siis ikka Matrixit mängima hakka

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon