Börsipäev 26. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne kasutatud majade müük tuli tugevasti üle ootuste, lisaks on tõusnud ka majade hind - kinnisvarasektor on ka USAs in, kindlasti annab sellele tuge FEDi intressikärpimine - elamuasemelaenude intressid on väga madalale langenud.

    Täna tuleb ka üsna hoolega makroandmeid:
    15:30 GDP Q3 (ootused 3.8%)
    17:00 tarbijausaldus (ootused 85.0)
    17:00 uute majade müük (ootused 985K)

    Ning nendest ka turule ilmselt suund. Euroopa turud on nullis või kerges miinuses.
  • 15.30: Makroandmed olid erisuunalised - GDP tuli 4.0% (selgelt üle ootuste) ja turg selle peale ka kosus.

    17.00: Tarbijausaldus tuli 84.1 e. alla ootuste. Uute majade müük üle 1000K, ka üle ootuste, kuid eilse tugeva kasutatud majade müügi taustal igati oodatud. Ja nende numbrite peale pööras turg nüüd alla - ilmselt ootused liiga kõrged.
  • peaks olema aeg ka juba natuke alla minna, nasd vist 5 päeva järjest plussis
  • Kokkuvottes on ju naha selgeid marke majanduse kosumisest - GDP on siiski 4%, mis on ju hea nait, inflatsioon on madal, ehitamine kaib suure innuga, muu tarbimine ei ole ka vahemaks jaanud (tarbijausaldus ka siiski tousis eelmise kuuga vorreldes), suur enamus ettevotteid uletas oma majandustegevuse prognoose, lisaks vahemalt suuremate elektroonikafirmade positiivsed tulevikunagemused 2003. aastast.
    Kui siia lisada veel aktsiaturu traditsiooniline sessoonne tugevus, siis usun mina kull aktsiahindade jatkuvasse tousu, mingit suuremat langust kull ei usu.
  • huvitav, kas majandus on võimeline pidevalt langema, ilma et vahepeal ka tõusu pööraks?
    Kas tava inimene, keda majandus eriti ei huvita, vaatab seni kuni tal tööd ja palk väiksemaks ei jää, mis toimub? Või vaatab seda, mida naaber teeb ja tahab parem olla!
  • Spunk123, ka majandus on sessoonne ja III kv. oli ka seetõttu tugev. Ma kindlasti ei usu 4% kanti numbrit järgmises kvartalis.

    Ning tõesti, paljud ettevõtted ületasid prognoose ja majandustulemuste avaldamise ajal ka turg tublisti kosus. Kuid vaadake mis eelnes sellele - kole september kus ettevõtted andsid üksteise võidu kasumihoiatusi - seega ületati oktoobris juba alandatud prognoose.

    Kinnisvarasektor on USAs minu jaoks ootamatult tugev, tarbijausaldust tõstis kindlasti novembris tugev aktsiaturg viimastel kuudel.

    Kokkuvõttes olen ma turu suhtes praegu neutraalne (ehk isegi veidi karu), turgu toetamas on sessoonselt head detsember ja jaanuar, negatiivselt mõjub liiga kiire tõus, mina kindlaid märke majanduse tervise paranemisest veel ei näe.

  • spunk123

    Loed vist liiga palju n.ö. sell side analüütikute arvamusi.Aktsiatega kauplemine sellest lähtuvalt ei ole vist eriti kasumlik tegevus.Tegelikult arvan ise ka,et lähimad nädalad pakuvad veel lühiajaliselt häid võimalusi aktsiatest loobumiseks.
  • korralik miinuspäev paitab tulevat
    lõpuks ometi on aru pähe võetud ja lastakse auru välja
    mul hakkas juba tunduma et 90-ndate lõpp on jälle käes ja kõik muidu rabavad aktsiaid mida saada on
  • Kristjan,

    Mina selles vaga kindel ei ole, et IV kv. GDP oluliselt viletsam tuleb, sessoonsus peaks ka seda kvartalit toetama - alles olid korvitsapuhad, kohe tuleb kalkunisoomine ja siis muidugi Joulud - koikide nende puhadega kaasneb usna korralik rahakulutamine. Sel aastal kulutatakse raha igasuguse nanni peale kindlasti rohkem kui mullu, sellele aitab kaasa ka hiljutine aktsiahindade tous. Pealegi saavutati 3. kv. 4% ju oodatust norgema back-to-school muugiga.

    Sellega olen nous ja see on ka minu jaoks peamine negatiivne faktor (soja korval), et tous on olnud vaga kiire - Dow 6 nadalaga vist 1500 punkti. Aga eks ka tousval turul esineb ulereageerimist ja tous voib kiires tempos ka jatkuda.
    Tanane langus oli muidugi tervitatav, et homsest jalle tousma hakata:)


    Popmart,

    Eks ma monikord ikka analuutikute arvamusi loen, aga peamiselt motlen ikka oma peaga:)
    Vaikeinvestori elu on siiski kordi raskem kui korgestimakstud ja sisuliselt mitte millegi eest vastutaval analuutikul - analuutik langetab peale ettevotte halbu tulemusi hinnasihti ja kogu lugu, aga vaikeinvestor riskib ju oma rahaga ning liigne analuutikutega arvestamine viib ainult segadusse.

    Ma parem loen LHV naiste ja meeste arvamusi, nad valismaistest analuutikutest palju targemad ja ilusamad ka veel:)*



    *Paluks viimast lauset arvestada jargmisele tehingule hinna andmisel:)))




  • Niimodi on läinud Nasdaq 100 komponentidel alates9/10/2002.
    http://www.schaeffersrearch.com/sentiment/observations.asp?ID=6633
  • Parandan vea õige link see
    http://www.schaeffersresearch.com/sentiment/observations.asp?ID=6633

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon