Ameerikasse - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ameerikasse

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Äkki kellegil on kogemusi, või on midagi tarka või soovitavat öelda olukorra kohta:
    järgmine aasta ülikoool (vist), ei viitsi siin (eestis) 4000-5000 eeku eest rabada, mõte, et läheks võimaluste maale,vähemalt 3 kuuks. Mida tegema? Seda mida leiab!
  • Pead olema abielus ja omama lapsi, et ametnikud sin turistina aktsepteeriks
  • Paljud inimesed arvavad, et ameerika viisat on väga raske saada ja et enamus taotlejatest saavad keeldumise. Tegelikult enamus taotlejatest saavad viisad. Viisa vormistamine on lihtne. Kuna ärireisid ja turism on USA-le kasulikud, tahame me, et inimesed saaksid viisasid. Alljärgnev informatsioon on Teile abiks viisa vormistamisel.
    See värk on võetud suursaatkonna lk. aga no looogiline et see veits nihu on aga proovib ikke!
    stocker: kust sa seda võtad?
  • Omamata täielikku ülevaadet ameerikasse unistusi jahtima läinud inimeste käekäigust tuleb siiski mainida, et kõikjal kehtib ikka 80:20 reegel ja enamus minejaid tulevad tagasi arvatavasti ainult kogemuse võrra rikkamana. Mitte et see halb olex, lihtsalt et sealmail on konkurents üxkõik millises valdkonnas kordades suurem kui siin. Rewardid muidugi ka selle võrra suuremad. Aga tean mitmeid inimesi - eelkõige muusikuid - kes on läinud ja tulnud. Samas tean ka success storyt, aga üldiselt on jäänud mulje, et minnaxe illusioonidega, tullaxe aga reaalsustundega.
  • Nagu eespool oeldud - edu Sulle viisa hankimisel...
    Kui Sa t6siselt huvitatud oled, siis v6iks meili teel edasi suhelda. Kogemusi on nii isiklikke kui k6rvaltn2htud... m6ningaid kontakte ka.
  • ih8u@hot.ee - kindel viis viisat mitte saada on avaldada saatkonnale just SEE meiliaadress (välja hääldatuna: I hate you)...
  • sC, seda kyll ;o)
    aga et siis kysimus, ega keegi ei oska öelda tööviisat on yldse MINGIGI võimalus saada?
    Gia, olen tõsiselt huvitatud ja ootan meili.
  • Näiteks H1-B viisa kohta võid lugeda siit. Lühidalt öeldes... õnneotsijaid ei taheta ;)
  • ka sissesõiduviisa saamiseks soovitan üürida kentmanni tänaval väiksema korteri...
  • endal polnud küll mingeid probleeme 10a multientry turistiviisa saamisega möödunud aastal.

    samas hea vist oleks kui siin oleks mingi töökoht ja natuke vara hinge taga, mille juurde tagasi tulla.
  • eelmine aasta on eelmine aasta... ilma terroristideta.
    täna saab turismiviisa enamasti aastaks, olenemata sellest, et sul siin töökoht, vara ja perekond on.
  • mine aga!
    see kogemus mis sa sealt saad on hindamatu.
    saad täpselt teada kuhu kuulud. nagu eilses rootsi filmis öeldi: kui oled mõnda aega ära hakkad hindama väikseid asju, väiksed asjad muutuvad suureks.
    endal äraolemise kogemus olemas ja nüüd olen eestis õnnelik.
    kui poleks läinud siis äkki ikka kiheleks sees, et äkki...

    good luck dude
  • rõhutan ka just kogemust.
    pole päris usas veel käinud, aga kord sattusin samasuguse ideega rakveresse, a la läheks käiks ja vaataks ringi. Rakveres küll midagi teha ei olnud ja midagi huvitavat seal ka ei olnud, aga kogemus missugune, kasuks tuli igal juhul.
  • "Mida tegema? Seda mida leiab!"
    GET A LIFE, DUDE!!!

    Sul vähemalt üksainus tuttav on seal ees? Kelle käest esialgu öömaja saad, toiduraha jne?
    ja midagigi teha oskad? trust me, isegi mingi masendava ehitustöö leidmiseks peab mingi kogemus olema...naahui keegi viitsib mingit nolki välja õpetada...inglise keel suus ikka?

    tööviisa? unusta ära. kui mingi usa firma ei võitle meeletult su eest, et just SIND on sellele töökohale hirmsasti vaja, kui ülihead spetsialisti, keda USAst kuidagi ei leia.

    eestist on läinud andekaid, teadmistega,oskustega, läbilööjaid tüüpe ja paljud on seal haledalt läbikukkund ning mõned naasnud viisakeeluga...

    aga other than that, good luck!

  • endal pikaajalist usa kogemust ei ole, aga tutvustan ühe sõbra oma nycist:

    leiad netist (toa) brooklynis, 300-500 kuus, kesklinna 45 min metrooga.
    käid linnas ringi, kui hästi läheb, saad kuskil restos või ehitusel tööd, palk tunnis alates 6-7 taala (kuni 10-12). 7x8x20= 1120 kuus sissetulek. kui oled asjalik siis saad 10-12, vastavalt siis ligi 2K kuus. maksuvalat õnneks:) metroopilet u 30 taala, mobiil 50, toit..... .

    mis sa sealt saad? kui oled suhtleja ja tööst päris kõrini ei ole õhtul, siis sõpru, tuttavaid ja erinevaid maailmavaateid üle maailma, kui ei ole suhtleja, siis mitte. arusaama, kui väike on eesti, arusaama sellest, et nyc-is hästi elada, pead palju tööd tegema :). võimaluse eesti majas napsu võtta. võimaluse maailmatasemel dj-dega pidudel iga reede meelt lahutada. jne jne jne. kui seal elada ei taha, siis mõnikümmend kilo (eek) kõrvale panna, millega eestis miskit alustada.

    mina arvan, et ära tasub igal juhul. ja parem täna kui homme.
  • isiklik kogemus selline:
    neto palk:1500$
    koos kaasaga:3000$
    kulutused elamisele:1000$
    Igakuine saving:2000$
    Jargmne kevad saab 3 aastat ja 1 mio eek ja tulen tagasi eestisse.
    Kogemused:positiivsed aga siia elama ei jaaks.
  • Jaa, peab ytlema, et mind loksutati 2 kuud skandinaavia ja eesti vahet, enne kui lopuks viimasel hetkel viisa sain. 5 päeva enne lendu.Kuigi lootus oli kadunud, broneerisin igaks juhuks uuesti pileti, mis kallines 1.5 korda algsest hinnast. Ja vat see oli alles protsess.
    Ja pean kahjuks ytlema, et see loksumine sai alguse kentmanni tänavalt.Ei tahaks siin rohkem kommenteerida........................

    Aga kokkuvottes ytleks, et see oli senini yks elu suurimaid elamusi, olla SFO-S.Super.Kuigi NYC-ga vorreldes pole see midagi.Ja muidugi lend, mis oli veel omaette seiklus.Nii et täislaks.
  • parem sebi endale kool ja õpi aastake, oled kohapeal ametlikult ja teed väikest tööd ka. kaks positiivset asja korraga.
    niisama suvel jõlkuda ja tööd teha ei ole suurt mõtet- ise olin selline mõtetu mees nycis kuigi midagi teenisin ei tasund see 100 % ära.
    ära usu lihtsaid nyci võludesse palk-normaalne, elamine- kallis(raske leida ilmasots.kindlustuseta) , elu- huvitav.
  • ega kui viisa saab, ega ma ilma toidu-, eluasemeraha, tagasisõidu piletita ei läheks. Ise arvan samuti, et see kogemus oleks suhteliselt kasulik, ega ma ei loodagi mingeid miljoneid teenima minna! VEEL!!!!
    Täitsa niisama lampi ka ERITI ei taha minna, sellepärast praegu vaatangi ringi, et äkki kellegil on midagi või kedagi sealpool!
    Aga igatahes suured tänud siiamaani kommenteerinutele! ;o)
  • soovitaks kõigile nyci minejatele chinatownis söömas käia :) leidsin koha, kus 3$ eest saab niipalju kui tahad :) ja sealt kõrvalt 10$ bussipilet DC chinatowni.

    kuigi isiklikult ei toeta varianti "kaasaga 3 aastaks hambad ristis ameerikasse raha teenima --> milliga eestisse tagasi", siis tuleb vist aru saada, et ega hädaga pole midagi teha.

    samas tervitaks eesti maja baaridaami :)))

    tegelikult saakski tema käest kõige katvama hinnangu õnne/tööotsijate kohta. neid pidada sealt hordide kaupa läbi käima.. konstantselt istub 1-2 tykki baarileti ääres.

    aga kõige huvitavam kogu fenomeni juures on see, kuivõrd erinevatesse urgastesse kaasmaalasi seal juhuse või lolluse tõttu sattunud on.. see ei ole kindlasti kellelegi uudiseks, aga samas on päris huvitav mõne õlle taga nende lugusid kuulata :)
  • Nagu ma aru saan paljude ülalnimetatute ja nende "sõprade" näol on tegemist teadlike illegaalidega? kas nad käivad iga 180 päeva tagant usast väljas, riskides et ei saa uuesti sisse, või rikuvad teadlikult viisarezhiimi, ja lepivad tagasisaatmise ja viisakeeluga kui Eestisse tahavad tulla? Mille tõttu muide ausad eestlased ei saa USA viisat:(
  • nyyd on 180 vist lühemaks tehtud nii, et ....
  • Illegaalina minek on minu arust täiesti mõttetu. 99% neist tuleb tagasi ilma ühegi sendita ja eluaegse viisakeeluga. Haridust pole neil niikuinii, sest siin on kool pooleli jäetud ja õnne mindud otsima. Illegaalina ei leia te Ameerikast mitte mingit õnne, te lihtsalt ei saa kuskile välja jõuda.
  • fit: mina pole illegaal ning isiklikult ei pea ameerikat imemaaks, seega ei eelista seal pikalt viibida :)
    usa viisapoliitika on yle maailma karm ja ekstra-karm nö vähem-arenenud riikide suhtes ja illegaale syydistada selles, et ok inimesed viisat ei saa, pole õige. hetkel syydista parem OBLi jms tegelasi.

    brad: väga paljudel illegaalidel on täiesti korralik haridus (bsc, msc, mba, jne), lihtsalt usas ametlikult töölesaamiseks pead olema kas kõva tegija või miski tuttav seal firmas töötama ja sinu tööluba pushima.
    ja defineeri "kuhugi välja jõudmine".. kui selleks on korter manhattanil ja knicksi hooajapilet, siis on sul õigus. kui selleks on 3-4k$ kuus maksuvabalt ja sellest 1-2k$ igakuiselt säästudesse, siis sellega saavad paljud hakkama ja on rahul, st oletan, et enda arvates on nad kuhugi välja jõudnud :)
    (no kuramus isegi mõned 1k$/kuu lapsehoidjad räägivad karjäärist :)))

    yldiselt ei mõista ma endiselt seda ameerika-vaimustust. maailmas on riike kuhu on tunduvalt kergem pääseda ja legaalselt (või mitte) palju rohkem teenida, st kus sul on võimalus saada töö sinu erialale vastavalt vms.

    samas on puuduv haridus päris kõvaks plussiks neile, kes burgereid ette tassivad või kuskil myyri laovad, sest neil ei teki erilisi ambitsioone, vaid 2k$ kuus on juba kõva palk, millega saab sõprade ees vehkida ja natuke õlut isegi juua.
  • Enamik inimesi saadab elu mööda, mõeldes allasurutud meeleheites asjde yle, mida nad tahaksid teha, aga kunagi ei tee. Kuid usu, et kõik, kes seiklevad korralikult elu alguses, saavad hea pagasi, mille pinnalt hiljem elada...
  • ja pärast on hea meenutada: rikkaks küll ei saanud, aga igav ei olnud.
  • Võibolla mõtled natukene pikemalt ette ja proovid õnne rohelise kaardi saamiseks loterii teel. Tõenäosus väike, aga võimalus olemas. Kõik legaalne ja oledki aus "kodanik" valmis. Eestist sai eelmine aasta vist 65 inimest green cardi. Kui kellegil on tuttavaid green cardi loterii võitjaid, siis jagage oma kogemusi ka teistega.
    Võiduvõimalus umbes 1/100.
    Aga kui võidad, siis võid rahulikulut eelpool mainitud karjääri peale mõelda, kui ei siis proovid järgmine aasta uuesti. Kui sul naine olemas, siis on tõenäosus 1/50. (tõenäosused on ca)
    Kui huvitab, siis võin pikemalt kirjutada.
  • Nous Synopiga,

    1000-2000 $ kuus korvale panna ei ole paljudel siinsetel illegaalidel probleem, seda saab teha ka suht lahedalt elades ja olut juues. Ainult tood peab muidugi ka tegema:)
    Niipalju kui olen jalginud Eesti palkasid, siis Eestis vahemalt enamus noori sellist summat korvale ei pane?

    ih8u,

    Kui oled seiklushimuline noor ja tood (ka musta) teha ei karda, siis soovitan mina kull Ameerikapoole tulla. Siin saad ikka tohutult kogemusi ja naed, kui pisike ja tahtsusetu tundub Eesti siitpoolt.
    Ainult ole valmis selleks, et alguses ootab Sind ees kari immigrante, kes uksteisevoidu Sult nahka ule korvade tahavad tommata. Need, kes Eestisse sendita tagasi lahevad (ma kull vaidleks Bradile vastu, et neid just 99% on), ongi just olelusvoitluses siinse patikarjaga alla jaanud voi teine voimalus - neile meeldib liiga tihti kohalikes ooklubides kaia:)

    Aga viisa saamisel on Sul onne vaja ja selgapandud ulikond ei teeks ka paha:)

  • urmo, oleksin väga tänulik green cardi info eest.

    spunk123: kaua sina juba sealpool oled olnud?
  • yldiselt on eestlasel kui "valgel" inimesel suhteliselt lihtsam tööd leida võrreldes ENE rassitabeli paljude elementidega. ok inglise keel ei tee ka paha :)

    viisa saamiseks (usa saatkond vist foorumit ei loe) oleks mõistlik otsida mõni konverents vms, tavaliselt saadavad ysna hea meelega mingi kutse moodi asja. kui on tõesti tahtmine minna, siis lisaks registreeri kiirelt Manniga abielu, võta koolist paber, et õpid jms.
    sinna konverentsile võid muidugi ka minna, kui erialane huvi olemas :)

    ameerika kogemustest ehk olulisim on kohanemisvõime ja jamast olukorrast väljatulemise oskus, kasvõi hambad ristis. samas pikka aega musta tööd nüristab ära ning siis on valida, kas lihtsalt jäädagi selliseks tööliseks või olulist pingutust nõudvalt ennast kuskile paremal õrrele upitada.

    ps: ise pole vastava mudeli järgi käitunud, aga mõne tuttava näitel kogu protsessi ysna lähedalt näinud kyll.

    aga yks kysimus: netis inffi on, aga uuriks isiklikke kogemusi, et kuda välismaalasel usas firmat registreerida oleks võimalik ? eeldan, et delawares on see suht. lihtsalt võimalik, või ei ? yhesõnaga igati abiks oleks info.
  • delawares firma registreerimiseks pole vaja usasse ise kohale minna, piisab maarjamaast. kontrollitud :-)
  • seda ma eeldasin, aga mis tingimustel selline firma usas reaalset äritegevust harrastada saaks ? st ruumid-inimesed-rahavood-jne
  • green card lotost - irooniline, aga selle foorumi lugemise ajal oli postkasti kukkund spam, mis viitab http://www.divl.us/general.asp?L=0&CID=108

    go, lotomängijad... ;)

  • ih8u,sellistes tyypidest katsu eelmale hoida;)
    http://www.ekspress.ee/Arhiiv/2001/07/bottom.html
  • Green Cardist niipalju, et Urmo pakutud toenaosused ei vasta reaalelus kindlasti toele - usun, et tublisti ule poolte neist kaartidest mitte ei voideta loosi tahtel, vaid "voidetakse" teatud summa eest. Green Cardide ost-muuk on laialt levinud ning peaaegu igauks, kel natukene USAs tutvusi ning kaardi ostuks piisav summa olemas, voib selle ka "voita".
    Olen olnud siin moned aastad ja vaga erinevad inimesed on Green Cardi pakkunud. Tehing on jaanud ara, kuna pole olnud tahtmist ega vajadust sullerite taskuid taita.

  • Spunk,
    Green cardi ainult ei loosita, green cardi saavad ka inimesed kes on palju USA sse investeerinud, mõne silmapaistva teoga hakkama saanud või isegi vist abiellumise eest on võimali green card saada. Tahan õelda seda, et on ka muid võimalusi green cardi saamiseks ja ei usu et need loto arvelt lähevad (aga kes teab, võibolla tead rohkem). Pikem tehkae neid green carde sealt kaudu.
    Kui valida, et kas lähen USA-sse ja otsin mõne kähriku kes mul naha üle kõrvade tahab tõmmata või ajan asja Eestist, siis eelistan seda viimast varianti. Need kes muidugi oodata ei jõua, siis minge broneerige oma lennukipiletid juba ära.
    Minu tõenäosused põhinevad enam vähem kindlatele arvutustele. Parandan ennast ja ütlen et tõenäosus on 1/74, ennem arvasin peast. Selgitan: 6,2 miljonit inimest saatsid eelmine aasta taotlused, 2,5 miljonit diskvalifitseeriti ja 50 tuh said. Nüüd saab vist isegi 55 tuh.
    Tähtis on see, et sa oma taotluse õigesti ära täidaksid, muidu oled see 2,5 miljoni hulgas.
    Iga pisikese asja eest võidakse su taotlus kõrvaldada.
    Lähemalt saate lugeda http://www.usemb.ee/dv-2004estonian.php3
    või veel täpsemalt http://greencardlottery.visapro.com/Info/FullInstructions.asp

    Selle loterii peale lootma ei tasu jääda, aga proovida võite vast ikka. Kõik on legaalne ja kaardi võites on igatahes võimalused suuremad.
    Aga see on muidugi ainult üks variant.
  • Unustasin mainida, et loterii toimub ainult korra aastas oktoobri kuu jooksul ning tulemused tehakse teatavaks alles mai/juuni.
    Üks võimalus on saata ise loterii, kui oled kindel et sul kõik õigesti on (postmark) ja teine võimalus on internetist otsida endale vahendaja, kellel saadad oma asjad ja nemad vormistavad asjad nõuetekohaselt ära. (ca 500 eeku). Mõni eestlane isegi on nõus teid siin abistama, aga soovitan teil ise asja uurida (eelmine aasta üks sell tahtis 500 eeku). Aga ei või olla 100% kindel et tema täpselt teab ja sul samas ka nahka üle kõrvade ei tõmba, sest maksimaalne kulu ise taotlust saates on postmark + ümbrik+ pildid.
    Green cardi kohta peaks netis olema infot küllaga!
    Kui tekib lisaküsimusi, siis olen valmis mõningaid asju kommenteerima.

  • Kas kellelgi on kogemusi ka Ameerikas IT-vallas töötades? Kuidas on viisat saada, kui minna näit. progejaks USAsse. Kui palju aitavad kaasa sertifikaadid(Cisco, Microsoft, Oracle)? On kellelgi arvamusi, mõtteid selle kohta. Riq mis sina kui .NETi fänn sellest arvad.
  • see green cardi loterii on nagunii selline, et pannakse kohe agaralt nimed kirja kellele MITTE turistiviisat anda:) hea andmebaas ju õnneotsijatest. isiklikult arvan, et, kui mõtled juba illegaal olla, siis on lihtsamaid mooduseid. hangi mehhiko viisa soomest ja siis ületa mehhiko ja usa piir.
  • Mehhiko ja USA vahelise piiri ületamine on kõike muud kui lihtne. Nimelt alustati USAS 1994. aastal operatsiooniga Gatekeeper, mille tulemusi võrreldakse Berliini müüriga. Loe edasi näitekssiit.
  • Ei spekuleeriks eriti sellise väitega, et eraldi andmebaas luukase selleks, et inimestele mitte viisat anda. Usun, et USA on siiski huvitatud, et inimesed sinna lähevad ja tööd teevad ja viisa mitte saamisest on ainult kuulujutud. Enamus inimesi siiski saavad. Aga kui ma kunagi proovin viisat saada, siis annan kindlasti teada kas ma sain viisa või mitte.
    See mehhiko piirilt üle minemise variant on tõesti kõige riskivabam ja kindlam variant, proovi endale ka tee pealt kuskilit Mehhiko putkast USA viisat osta, kes teab äkki saad. GOOD LUCK :-)!
    Aga seda ma usun, et mingi andmebaas kindlasti luuakse, millisel otstarbel, seda ei tahaks info puuduse tõttu arvata.

  • celera,
    kui oled hea progeja, voin sind aidata kontaktidega nyc-is, kuigi jah, tööturg on praegu karm.
    hea oleks, kui oskaksid javat, kui tööd saad, on palk vähemalt $10K kuus.
  • kui sul kooli, naist, super head tööd, sõpra saatkonnas või hunnikus kinnisvara, siis eriti ei usu et sa omale viisa saad.

    Usal on andmebaas inimestest kes on seal viibimis aega rikkunud, seega eks sa ise riskid kui sa nii kaugele peaks jõudma.

    Soovitus, hoia Eestlastest eemale, vähemalt suurest osast. Minu kogemus näitab et kohalikega heades suhetes olla on palju kasulikum kui nuga selga löövate kaasmaalaste keskel.. ja mis sa seal ikka Eesti keelt puhud. Kogemusi otsides võiks ju keelt ka parandada.

    ja kui raha vaja, ja töö leiad siis lase käia võid teenida hästi... kui keel suus siis otsi töö mis on tipidega seotud teenid 3+6 korda rohkem kui palga peal olles.

    ja kui kauaks tahad jääda võta omale seal naine, saad paberid ja puha:)
  • surfnet: kui usal selline andmebaas olemas on, siis kuda korduvad de facto viibimisaja rikkujad korduvalt sinna siseneda saavad ?
    minu arust ei kontrollita siimaani usast väljumisel dokumente. ameerika saatkonna töötaja seletus sellele: meid huvita, kes meie riigist lahkuvad, peaasi et pahad sisse ei tuleks.

    seetõttu on ameerikas levinud ka väljend "left/fled the country", sest väljumine on lihtne.

    teine asi muidugi, kui oled seal olles vahele jäänud. siis on nimi kirjas :))

    kui sulle sealsed eestlased noa selga keeravad, siis soovitaks kõigepealt omaenese instinkte lihvida :) endal ainult positiivsed kogemused ja tegelasi väga erinevaid kohatud sai.
  • synop: olen usas viibinud päris mitu korda, esimestel kordadel jah oli neil "pohhui" ei tahetud mingeid valgeid kaarte tagasi jne. viimane kord peale 9/11 oli mul valge kaart passi vahelt lainud ja sellest tehit probleem, kuna polnud midagi karta ega eitada, lasin neil uue kirjutada. Systeem on kyll ilgelt poolik, kuid mingi aeg kais usa meediast labi, et lennukompaniidel on kohustus iga reisija valge kaart yle kontrollida... samas vist on juba mingi uut tyypi system kus maale soites saad mingi ala taiesti uut tyypi valge kaardi... muidugi on systeem puudulik. eelmine töökaaslane, kes nyyd töötab selles uues Homeland Secirity programmins ytles, et järgmise aasta jooksul pannakse uues systeem "loodetavasti" tööle kus on täielik ülevaade minejatest ja tulijatest...

    ps! kõik kes avavad, et USAs on lihtne ennast kuhugi aa kaotada eksivad, kui võimudel on teid ikka vaja leida, siis leitakse..


    eks see kõik paras jama ole... samas kes tahab minna ja kellel vaja minna saab sinna riiki kuidagi ikka...
  • surfnet: võimalik, minu väited põhinesid samuti isiklikel kogemustel. võib-olla muutub systeem töökindlamaks, aga võib-olla ka mitte, sest kui vahepeal miskit hirmsat ei toimu, siis uinub kogu sealne süsteem pre-9/11 olekusse :)
  • ih8u: kui sa ainult 3 kuuks tahad minna, siis võid ju neid work&travel programme kombata. igati seaduslikud.. myyd raamatuid või paned lõbustuspargis miki kostyymi selga. pärast 3 kuud võtad teenitud 2k$ ja käid huvitavamad kohad läbi. kui meeldib, võid vist mingi aja pärast tagasi minna või illegaalselt sinna jäädagi :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon