Küsimused börsi juhtidele - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Küsimused börsi juhtidele

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Alates tänasest kuni 17.12 on võimalus esitada juba tekkinud ja tekkivaid küsimusi HEX Tallinna (Tallinna Börsi) juhatuse esimehele ja Baltikumi suuna juhile Gert Tiivasele ja Riia Börsi tegevjuhile Guntars Kokorevicsile. Vastused esitatakse küsimus/vastus vormis Hex & The City kolumnis 24.12.

    Jukka Ruuska (41) Jukka Ruuska on olnud HEX-konserni tegevjuht aasta 2000 algusest ja Helsingi Börsi tegevjuht sama aasta märtsist. Ta on ka Soome Väärtpaberikeskuse juhatuse esimees ja Helsingi Börsi juhatuse liige. Jukka Ruuskal on 3 last ja ta harrastab slaalomit, jalgrattasporti, tennist, golfi ja lugemist.

    Gert Tiivas (29) on HEX Tallinna (Tallinna Börsi) juhatuse esimees ja tegevjuht ja HEX Oyj Balti suuna juht. Gert on tegutsenud Tallinna Börsi juhina aastast 1998. Enne seda töötas ta Maailmapangas Washingtonis ja vastutas pangas suurima tervishoiu projekti eest Aafrikas. Gert on l6petanud MBA Rahvusvahelistes suhetes ja majanduses Georg Washingtoni ülikoolis (Master of Arts degree in International Affairs and Economics)
     

     

    Guntars Kokorevics (29)  on Riia Börsi president. Ta on tegutsenud Riia Börsil alates selle asutamisest 7 detsembril. 1993 aastal . Ta alustas oma karjääri raamatupidajana ning hiljem tõusis ta Börsi finantsjuhiks ja valiti juhatuse liikmeks. 2000 aasta detsembrist on Guntars Riia Börsi juhatuse esimees ja president. 2002 aasta septembrist valiti ta RSE Group presidendiks, sellesse organisatsiooni kuuluvad Riia Börs ja Läti Väärtpaberite Keskdepositoorium. Lisaks Guntarsil on Läti Ülikooli MBA kraad. Guntars Kokorevics on mitme osalenud mitmes valitsuseorganisatisooni töös ning olnud osaline Riikliku Pensionisüsteemi elluviimisel ning kinnisvaralaenude projektis

     

  • Ummm, Tiivasele sai nüüd küll palju tiitleid, aga HEX Tallinna enda veebi andmetel ta tegevdirektor siiski enam ei ole. :)

    Just my 2 cents.
  • ühe kodaniku vanus on sulgudes antud, teisel mitte. stiililiselt oleks korrektne mõlema vanus ära mainida või mainimata jätta :)
  • Parandused sisse viidud. Nendest saaks tekitada küsimuse, et miks Gert Tiivas enam börsi tegevjuht ei ole ning et kas vanus ei ole teiste börsijuhtidega uheldes probleemiks saanud, sest alla 30-seid juhte vaevalt maailmas palju on?
  • Ma arvan, et vanuse küsimus on eestlastel üle paisutatud. Jah, maailmas on tõesti vähe alla 30-seid juhte, kuid ise olen täheldanud enda puhul, et suhtlemisel see probleemiks ei kujune. Pigem kujuneb probleemiks kui see noor juht pole tasemel ja on kogemusteta (tekib küsimus, et kuidas selline luuser juhi positsiooni kätte on võitnud). Ehk loeb isiksus, mitte vanus. Oli ju Gert veelgi nooremana tööl Maailmapangas, kus vastutas ka suure projekti eest, mis iseenesest küll suur näitaja ei ole.
  • Minu meelest tavaliselt lihtsalt välismaal "vanade traditsioonidega" alade nagu ka nt. pangandus juhtideks lihtsalt ei saada nii noorelt. Usutakse nö. kogemuse kaudu astmelist 6ppimist, millega ei j6uta lihtsalt väga noorelt valmis :) Küll aga saadakse väga hästi aru, et uues majanduses ja arenevates / muutuvates maades on p6hjendatud, et on noor veri, ja ei ole näinud küll mingeid otseseid k66rdpilke.
  • Tere, kolm küsimust.
    1. Kas ja milliseid meetmeid on kavas ette võtta väikeaktsionäride kaitseks odava väljaostmise vastu? Liviko, Ühispanga, Sampo Panga näide. Loetellu sobib ka ka Rakvere Lihakombinaat, kelle tulemused pärast aktsiate kokkuostmist hüppeliselt paranesid.

    2. Kas ja kui, siis millal hakkab Tallinna Börs nõudma börsifirmadelt tulevikuprognooside avaldamist?

    3. Millal lisandub järgmine ettevõte Tallinna Börsile?

    tänud ette
  • Küsiks börside tulevikuperspektiivide kohta.
    Kas on oodata Balti ühisbörsi loomist, Helsingi alla koondumist?
    Mis juhtuks Tallinna Riia börsidega kui Helsingi ostetakse ära Frankfurdi või Londoni poolt? Kas sellisel juhul ei kummitaks sulgemisoht, kuna mahud nii väikesed ja praegused aktsiad võiks noteerida Suurbörsil kasvõi eraldi nimekirjana?
  • küsiksin, et kas Teie arust pole börs Eestis m6ttetu,
    rohkem nagu "mulle ka" asi kui tegelikust vajadusest ellu astunud asutus?
    Et teeme nii nagu välismaal, kuid Eestis börs ei täida oma olemust:
    riskialtimatele ettev6tetele raha ja riskialtimale inimesele tulu?

    *33 inimest tööl,
    *15 noteeringut kuid tehinguid tehakse 2ga,
    *4 tundi päevas avatud,
    *päevakäive paarkend meeku?

    eks see rohkem omaniku asi ole..
  • Kuidas kavatsete taastada väikeinvestorite usalduse börsi, börsiettevõtete ja Eesti majandusse investeerimise vastu?

    Rahakompassil räägitakse ainult roosadest unistustest. Mitu aastat sedasi võib jätkata?

    Kui ei ole usaldust, on aktsiahinnad odavad, investorid ei teeni ja ettevõtted ei tule börsile.

    Lõpetage olukord, kus väikeinvestori jaoks on kindlustatud võimalus miinusesse jääda aga teenimisvõimalus on limiteeritud põhiomaniku aktsiate kokkuostmisega enne ettevõtte edu. Väikeaktsionäri oodatav tulumäär on ju < 0%! Pikaajaline aktsiatesse investeerimine pole võimalik, kui aktsiahinna madalseisu ajal võib põhiomanik aktsiad odava hinnaga lihtsalt vägisi ära võtta (Eesti Näitused case). Sellega on tuumikomanikule antud mõnus optsioon, mis vähendab aktsiate väärtust väikeaktsionäride jaoks.
  • Küsimus kummalegi, vastus "jah" või "ei": kas julgeksite mürki võtta lubaduse peale, et 2003. aasta jooksul lisandub VÄHEMALT ÜKS uus kodumaine aktsiaemitent.
  • 1. Milline on peamine motivaator, miks peaks uus ettevõte tahtma tulla börsile?
    2. Milline on börsilt kaasatava kapitali hind võrreldes muude allikatega? (Mingi simuleeritud näide paluks).
    3. Kas Eesti Telekomi lahkumine börsilt on seoses Sonera ja Telia ühinemisega tõenäoline?
    4. Millist kasu peale PR-i saab Hansapank börsil noteeritud olemisest?
  • Huvitav oleks kuulda börsijuhtide visiooni Tallinna Börsist aastal 2010. Ja laiemalt võttes, milline võiks olla situatsioon globaalselt? USA-s ja Euroopas üks börs? Või ülemaailmne börs?
  • Teretulemast täna küsima küsimusi ka HEX Oyj ja Helsingi Börsi tegevjuhilt Jukka Ruuskalt, kuigi ta fotot pole veel j6utud üles riputada :)
  • Jukka Ruuska on nüüd ka üleval :).

    sB
  • 1. Gert: Mda Su roll HEXis sisaldab ja kas ei kutsu uued ja huvtavamad jahimaad?

    2. Gert: Tallinna Börsi kasvuprognoos järgmise 5 aasta jooksul?

    3. Guntars: Kuidas igapäevast tegevust on m6jutanud liit HEXiga peale aktsiatega kauplemise v6imaluse?

    4. Jukka: Järgmise aasta noteringute prognoos?

    5. Jukka: Kas on käimas HEXi liitumisläbirääkimisi suurema partneriga?


    Ette tänades,

    M

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon