Börsipäev 10 detsember - Seksi eri - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10 detsember - Seksi eri

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Erandlikult on täna huvitavad arengud toimumas Tallinna Börsil. Päeva juba kõrgtasemelt alustanud Hansapanga aktsia ründas esimese kauplemistunni jiiksul juba 250 krooni taset, tõmmates endaga kaasa ka Eesti telekomi aktsia, millel jääb 100 kroonist minimaalselt puudu. Ostuhuvi mõlema aktsia vastu paistab aga jätkuvat.

    Euroopa alustas küll miinuses, kuid meeleolu muutus kiiresti ning enamus indeksid plussis. Nokia uudised kell 10.00GMT
  • Nokialt (NOK,-4%) midagi väga ilusat ei tulnud - käive jääb see kvartal alla ootuste, värvilise ekraaniga telefonid ei müü piisavalt.

    FED teatab oma otsuse intresside kohta kell 21.15, ilmselt see uudis turgu ei mõjuta, sest pärast üllatuslikult suurt kärbet eelmisel korral, on väga vähe tõenäoline, et FED niipea uuesti intresse puudub.

    Paar päeva tagasi panin ühe Nasdaqi graafiku (kliki siin), milles viitasin, et langusele, kuid oluline on 50-päeva EMA, mis on viimastel kuudel on olnud päris hea toetustase. Turg sulguski eile praktiliselt selle taseme peal - hea märk, et sellest allpool ei sulgetud, annab lootust kergeks põrkeks. Selle taseme murdmine alla oleks väga vilets märk.

    Futuurid on eelturul kerges plussis Nasdaq +8 pt., Dow +6 pt.
  • Yours truly pilk jäi pidama tänase Arko Kadajase poolt veetava tehnilise analüüsi ülevaate kommentaaridele, kus ZWEN esitas sellise küsimuse:

    Mida arvata pisikese eluka Private Media Group (PRVT) kahe viimase päeva liikumise kohta. Kas tasub hakata mõtlema pikaks mineku peale?

    Kuidas on üldse seksiäri börsil esindatud?

    Leidsin kaks firmat: Private Media Group (PRVT), mis müüb oma teenuseid üle interneti ning Playboy Enterprises (PLA), mis ilmselt kommentaare ei vajagi.

     

    PRVT'i graafik näeb pärast suurt langust päris kena välja ning esimene vastupanu tase tuleb alles $4 juures. Ja kui see murtakse, siis võib tõus veel jätkudagi.

    PLA on üks ilusamaid graafikud, mida ma viimasel ajal näinud olen. Tehnilise analüüsi austajad tunnevad kindlasti ära tagurpidi Pea-ja-õlad (Head and Shoulders) mustri + pikalt allatrendi märkinud trendijoon on murdumas. Väga kena, indeed!

    sB

  • FED jättis intressimäärad muutmata ja jätkatakse neutraalse suhtumisega intressimäärade muutmisse. Turg võtab seda nii nagu peab - neutraalselt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon