Millal lõpeb USA karuturg? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Millal lõpeb USA karuturg?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA börsiindeksite tipptasemetest on möödunud juba kaks aastat ja üheksa kuud ehk 2,75 aastat. Networkingu aktsiate indeks $NWX on langenud ca. 10 korda. Kas ei ole õige aeg pööret oodata?

    Kui võrrelda langust USA turu varasemate langustega, siis saab vastu üksnes 30.ndate aastate "Suure Depressiooni" ajajärk. Isegi siis saavutas Dow juba oma põhja kahe ja poole aastaga. Teiselt poolt võrreldes Jaapani aktsiaturu viimase kümne aasta käekäiguga, ei pruugi langus lõppeda ka kümne aasta jooksul.

    Viimase kasuks räägib endiselt kõrge aktsiate hinnatase võrreldes kasumitega ja ameeriklaste suur võlakoormus, mis ei võimalda tarbimiskulutusi enam kasvatada. Näib, nagu oleks USA majandus suurel määral mull.

    Mis on mõttetult kallis, seda ära osta! Kuid Ameerika on varemgi oma ettevõtliku vaimuga suutnud üllatada. Produktiivsuse kasvult ei suuda muud regioonid USA-ga võistelda.

    Isiklikult ei julge enam kaua karu olla, sest tegemist on tõesti juba niigi rekordkestvusega karuturuga. Sageli algab paranemine juba siis, kui finantsmeedia ja analüütikud laiutavad pessimismiga - contrarian lähenemine. Praegu näib downgrade'e küll varrukast tulevat.

    Eelmiste aktsiabuumide langustrendi järel saabus nn. konsolideerumisfaas, kus aktsiahinnad liikusid külgsuunas kitsas vahemikus (eriti 1970-ndad). Uue aktsiamulli tekkimist lähitulevikus takistab praeguse generatsiooni valus kogemus. Kuid ikkagi huvitab, kui madalal tasemel see külgsuunas liikumine võiks tekida?
  • Rääkides analüütikute arvamustest, siis Investor Intelligence uurimuse kohaselt 5 dets seisuga on optimistlike nõustajate osakaal 52% ja pessimistide osakaal 26% (ülejäänud on neutraalsedl). Sama suur optimism oli viimati märts-aprill 2002 ning jaanuar ja juuni 2001 ehk teisisõnu viimased turutipud.
  • Isiklik mulje, mis ei peegelda ainult viimase kahe kuu sündmusi on, et analüütikud on tervikuna palju kainemad kui aastaid varem. Paljud head ettevõtted on üksnes aktsia hinna tõusu pärast maha soovitatud.
  • kui usa "mull" ei purune, siis pole tegu enam kapitalismiga vaid millegi muuga. kuid millega seda on veel vara õelda. põhimõtteliselt võime me kõik võlgades elada ja kulutada olematut raha. kui süsteem toimib siis miks ka mitte. raha ei maksa midagi, aga mis maksab, seda võime me alles oletama hakata
  • Mina hakkaks selle üle arutlema, kaua peaks kestma oodatav pulliturg. Aga noh, inimsed ei ōpi vigadest ning unustavad...

    Huvitav konspekt:
    http://frankschmid.com/ib4.pdf
  • mingi kullavana räägib siin päris pessimistlikku juttu, lugege :)

    http://www.gold-eagle.com/editorials_02/jmiller092402.html
  • kui karuturg ei l6pe,
    kas dollar siis kukub nagu kivi?
    niipalju vist ikka ei kuku kui aktsiaturg..
  • Dollar kukub, kui Fed kavatseb deflatsiooni takistamiseks raha juurde trükkida.
  • mille poolest erines usdi tugevus deflatsioonist for the rest of us?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon