kysimus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

kysimus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kas keegi võiks kirjutada mis vahe on ericssoni a ja b aktsial ning miks ühel neist on päeva käive järgu võrra suurem ?
  • vahe on aktsiate hääleõiguses. iga a aktsia annab selle omanikule 1 hääle ning b aktsia 1/1000 häält. a aktsiate omanikud on pikaajalsied institutsionaalsed investorid, täpsemalt näiteks wallenbergide poolt kontrollitav investor AB fond.

    rootsi on euroopas üks väheseid maid, kel veel selline aktsiate differentseeritus säilib, minu meelest saadi EL-ist luba seda veel veidi aega säilitada. wallenbergid on seal lihtsalt väga mõjuvõimsad.

    usas kaubeldavad adr-id vastavad ühele b aktsiale.

    http://www.ericsson.com/investors/stockgraphs.shtml
  • Volkswageni puhul sama asi. Huvitav ka veel see, et need aktsiad on erineva hinnaga olenemata sellest, et kunagi teoreetiliselt vahetatakse eelisaktsiad üks-ühele "Stämme" aktsiateks. Ning "Vorzüge" aktsiad on hetkel muideks nendest viimastest pisut pisut odavamad :)

    http://ir2.volkswagen-ir.de
  • Olemas eelisaktsiad ja lihtaktsiad, eelisaktsiate puhul on investoril eelisõigus dividendile (tihti mingi kindel dividendimäär), kuid puudub või on piiratud hääleõigus, lihtaktsia puhul eelis dividendidele puudub, kuid aktsial hääleõigus.
  • kanarik: eelisaktsia yield peaks olema veidi väiksem commonist, sest eelisaktsia dividend (vahel nimetatakse ka intressiks) tuleb maksta välja enne commoni dividendi (kusjuures kohustus kandub edasi tulevastesse perioodidesse, kui seda ei täideta) ja risk on väiksem. ja muidugi enne seda tuleb rahuldada võlausaldajate nõuded. seega loogika, et eelisaktsiad sama dividendi korral on commonist natuke odavamad, peab paika juba riski pärast. sisuliselt on tegemist omakapitali "võlakirjaga" ja paljudes allikates hiilitakse kõrvale küsimusest, kas prefid on ikka omakapitaliinstrumendid, sest see peaks paiknema kuskil omakapitali ja võõrkapitali vahepeal. filosoofiline.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon