Sõda tuleb või mitte? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sõda tuleb või mitte?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Postimees, 18. dets, 9:11
    Bush deklareerib Iraagi relvaraporti ÜRO resolutsiooni rikkumiseks

    USA presidendi George Walker Bushi nõunikud soovitavad presidendil deklareerida Iraagi relvaraporti ÜRO resolutsiooni rikkumiseks, kuid nad ei ole kindlad, et see rikkumine oleks kohene sõjapõhjus.

    Nõunikud rääkisid Bushile kolmapäeva öösel võimalikest variantidest, kuidas vastata Iraagi presidendi Saddam Husseini 12 000 leheküljelisele massihävitusrelvade raportile, teatas AP. Üks ametnik nimetas relvaraportit isegi „uskumatuks naljaks“.

    Ühe anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnul on Bushi riikliku julgeoleku meeskond jõudnud järeldusele, et deklaratsioon on auke täis, samuti ei seletata seal, mis juhtus Saddami keemiliste ja bioloogiliste relvade programmiga pärast 1998. aastat, ka eitab raport igasuguste tuumarelvade programmide olemasolu Iraagis.

    Bushi administratsiooni ametnikud on kõnelenud raportist kui resolutsiooni rikkumisest, mis võib anda Bushile seadusliku õiguse sõtta minekuks.

    Praegu soovitavad presidendi nõunikud, et Bush läheks mööda kannatlikku kurssi, lubamaks ÜRO relvastusinspektoritel lõpetada oma töö, ja samal ajal kasutada deklaratsiooni puudujääke ÜRO-le ja Iraagile surve avaldamiseks.

    Bush peaks avalikustama relvastusdeklaratsioonist tehtud järeldused reedel.

    Strateegia, mis Bushi meeskonnas enim toetust kogub, on suruda ÜROd nõudmaks intervjuusid Iraagi teadlastega väljaspool Iraaki, uurimaks välja, mis riigis tegelikult toimub.

    Bush on korduvalt kinnitanud, et läheb Saddami vastu sõtta, kui see osutub vajalikuks, ja kui vaja, siis ilma ÜRO toetuseta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon