Börsipäev 26.detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26.detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna toimub USAs kauplemine täies mahus, börsid sulguvad kell 23.00.

    Töötu abiraha taotlejate arv tuli alla ootuste (vähem töötuid on loomulikult hea märk), oodati 405 000, tegelik number tuli 378 000.

    Kuigi mured Iraagiga on endiselt üleval ja taas on veidi kosunud ka naftahinnad, on futuurid selle uudise mõju eelturul siiski plussis. Nasdaq +5.5 pt., S&P 500 +2 pt.

    Ja kui nüüd veidi näppudel arvutada, siis vaid 4 kauplemispäeva ongi selle aastanumbri sees veel jäänud, Edukat kauplemist!
  • Päeva algaski väga positiivsetes toonides ja on ka siiani jätkunud roheliselt. Dow on esimese kauplemistunniga juba üle 100 punkti plussis. Ka Wal-Marti (WMT) teade, et müüginumbrid oli detsembris üsna viletsad, ei ole pulle seni hirmutanud.

    Kuna selle aasta viimased kauplemispäevad on üsna pühade vahele pikitud, siis ilmselt jätkub väikse käibega kauplemine. Samas liikumised võivad olla üsna järsud (nagu täna päeva alguses) kuna turuosalisi on vähem turul ja turg on seetõttu üsna õhuke.

    Ilmselt üritavad suuremad fondid oma paremaid ja suurema osakaaluga aktsiaid aasta lõpuks veidi ülespoole suruda, kuna siis saavad nad aastalõpu raportis sellega kiidelda. Seega võivad veelgi tõusta selle aasta paremad esinejad.
  • Amazon (AMZN,-8%) ja eBay (EBAY,-3%) kukuvad puhkepäeva kohta päris korraliku käibega. Konkreetset uudist ma hetkel ei näe, kuid ilmselt on turuosalisteni jõudnud arusaam, et need aktsiad on väga kõrge valuatsiooniga ja pühademüük on ka alla ootuste. Me oleme nendele punktidele ka korduvalt varem täheleapanu juhtinud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon