Eksport Inglismaale - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Eksport Inglismaale

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Plaanis on alustada eksporti Inglismaale, kuid olen kuulnud teiste tarnijate käest sagedastest pettustest (ntx. peale paari tarnet enam raha ei maksta jne) ning kokkuvõttes pidi asi isegi Eestist hullem olema. Kas see jutt vastab tõele ning millised oleks sellisel juhul võimalused enda kahjude minimaliseerimiseks?

  • faktoori, kuigi paljud eesti pangad teevad välisfaktooringut eriti kallilt ja tagatise pead ise andma. olenevalt summast võib olla mõistlik ka korraks inglismaal käia.
  • Muver kirjuta mulle rick.big@mail.ee, arvan et saan Sind ehk aidata
  • Aga keegi ei käsi ju välisfirmale krediiti anda. Minu kogemuste põhjal on ikka välisostjal kohustus ettemaksuks. Ehk pikaajalise hea koostöö tulemusena võib mõelda ostjale krediidi andmisest. Muidu on ikka suht tõenäoline, et rahast ilma jääd.
  • selline makseviis nagu akreditiiv on selleks otstarbeks
    see pole kallis
  • >BB King.

    Neil ei ole mingit KOHUSTUST ettemaksu teha. Ja veel eriti olukorras, kus vaike tundmatu
    Eesti firma yritab midagi UK myya. Tanasel paeval on konkurent nii suur, et homme void ainult und naha oma "uutest parneritest".

    Aga yks laehndusi on toesti akreditiivi avamine sinu partnerite poolt. Raha deposiidis, alles siis kaup teele.
  • ettemaks on mõeldamatu...nagu wizard ütles, ei ole ükski firma suvalisele arenguriigi ettevõttele ettemaksu maksma...aga toda akreditiivi asja peaks siis uurima küll:)
    aitäh nõuannete eest!
  • teooria on teil tore, aga elu on midagi muud.
    äris on kõige alus suhtlus!mine ise inglismaale kohale ja tutvu kõigepealt selle firmaga kellega koostööd alustad.inglased ei alustagi tavaliselt kellegagi koostööd keda nad isiklikult ei tunne ja maksmise osas nad on ülimalt täpsed võrreldes näiteks sakslaste ja soomlastega.
  • Ostjad võiksid kauba Eesti tollilaos, või tollitsoonis vastu võtta ja ära maksta. See pole siis ka mingi ettemaks. Või siis selle alusel akreditiivi välja anda. Ma ei näe küll mingit põhjust , miks nad seda teha ei saaks !
    Kui tegemist on suhteliselt väikese firma või vahendajatega, siis üheksal juhul kümnest (näiteks puiduäris) saad reklamatsiooni kaela või raha lihtsalt ei maksta. Tavaliselt neil polegi raha ei kauba ega ka akreditiivi jaoks. See raha tuleb alles tegelikult ostjalt (kui tuleb).
    Kõige hullem on asi siis kui on tegu algajate vahendajatega. Neil võib olla isegi tahe ausat äri teha. Aga nad ei pruugi osata ise ka kauba kvaliteeti objektiivselt hinnata. Ja kui nad ise raha ei saa ja sulle raha ei maksa , siis tuleb sul näiteks faktooring ikka tagasi maksta. Aga kaupa ju ka enam pole.
    Muideks, mida paremat hinda võrreldes teistega pakutakse, seda suurem tõenäosus , et saad petta.
  • my ass, ükski distributor ei nõustu mingit panka vahele segama, eriti kui tegemist on inglise firmaga, kes ostab eestist kaupa (non-eu). tuleks valmis olla hoopis selleks, et kauba kvaliteedile/tarnetingimustele tuleb anda garantii. pealegi-- kes pangandust tunneb võib öelda, et antud juhul oleks akr 100% revocable, ehk siis pank riski ei võta. krediidiliin peab kuuluma turustuslepingusse, sest inglaste käes on turg ja see maksab. või mine ise müüma!
  • Võta kreedeks kampa ja mured on murtud!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon