sõda. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

sõda.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • nonii,
    usa alustab ilmselt varsti sõda iraagis. vb ei alusta ka- ma arvan et sõda ikkagi tuleb, sest need jänkid on liiga ylbed. mis firma aktsiaid raffas oma portfelli ostab?
    kulla, nafta, sõjatööstuse?
  • Sõda tuleb. "Osta siis, kui tänavatel pauguvad kahurid ja voolab veri ning müü siis, kui kõigil läheb hästi!", ütles keegi Rotchild.
  • Antud kontekstis peaks asja mõistma pigem nii, et osta siis, kui Usa tänavatel pauguvad kahurid (mitte Bagdadi).
  • Luuserile
    Praegu on küll tunne, et poole maailma arvates saab läbi naftatorude pihta New York, kui Bagdadi pommitatakse. Enamuse arvamus mõjutab aktsite hinda rohkem kui sündmuste tegelik mõju.
  • Arvamus mõjutab turge lyhiajaliselt.
    Tegelik mõju mõjutab turge pikaajaliselt.
  • Arvamus turge ei mõjuta. Mõjutab konkreetne tegevus - ostud, müügid.
  • mex:
    arvamus mōjutab tehtavaid otsuseid ja sellest tulenevalt ka turge.
  • Kui sa arvad, et enamuse (konsensus) arvamus turu suuna määrab, siis eksid. Tuleta meelde, mis juhtus 2000. aastal.
  • saan aru, et mex ostab ja müüb aktsiaid sõltumata sellest, kas ta arvab nende kursi tõusvaks või langevaks.
  • Suhtun Kallasesse neutraalselt (pigem isegi positiivselt), kuid annan au talle selles suhtes, et julgeb välja öelda, et toetab USAd. Nagu ta olevat seda teinud Argipäevas raadios. Muidu nagu oleks rahvas ära unustanud mida tähendab totalitaarne reziim.
    Seega kuulub Eesti ikka normaalsete Euroopa riikide hulka (mõttemaailmas).
  • Mäletan, kuidas valuutakursid olid enne Lahesõja algust 1 USD- 3,60 FIM. Kui sõda lahti läks tõusis kurss mõne päevaga kuskile 1 USD - 4.15 FIM kanti. Mis nüüd juhtuda võiks ?
  • USAd Iraagis esindav Poola suursaadik lahkub kolmapäeval Bagdadist.
    Kolmapäeval esitab USA tõendeid Iraagi massihävitusrelvade kohta.

    jugoslaavia ja hispaania saadikud on juba lahkunud iraagist.
  • Ramadaan läheneb vääramatu kiirusega. Seda protsessi ei suuda muuta isegi mitte Bush!
  • mis talsest saab? reaalset mõju meie firmadele ei tohiks eriti olla, aga psühholoogiline... tuleks äkki positsioonid ikkagi likvideerida?
  • Tere, parempoolsed!

    Edastan Teile Euroopa vasakpoolsete üleskutse astuda vastu Bushi maailmavallutusplaanidele.

    Juba rohkem kui kümme aastat on Iraagi rahvas pidanud kannatama ebaõiglase majandusliku embargo ja Saddam Husseini diktaatorluse all, kuid sõda võib ainult teravdada olukorda terves Lähis-Idas ning suurendada Iraagi rahva kannatusi. Terrorism ei ole tegevus, mida saab ette ennustada ning vägivaldne rünnak Araabia Moslemi maailma vastu võib seda vaid julgustada. Kogu Euroopa pole mures mitte ainult Vahemeremaade vaid ka enda tuleviku pärast.

    Samuti võib karta, et Ariel Sharon ning Iisreali ametivõimud kasutavad antud olukorda ära Palestiina riigi vastu.

    Mis kannustab presidenti Bushi sellisele tegevusele? USA tõelised põhjused on kõigile hästi teada ning nendel pole midagi pistmist ei desarmeerimise või demokraatiaga. USA valitsus soovib oma kontrolli alla saada kogu piirkonda koos nafta ja strateegilise asukohaga kolme kontinendi kohtumiskohas.

    Vasakpoliitilised jõud ei saa aktsepteerida, et üks riik, ükskõik kui suur on tema majanduslik, sõjaline või poliitiline jõud omaks ainuotsustamisõigust sõja ja rahu küsimuste üle kui see võib ähvardada rahvusvahelist julgeolekut.

    Maailm vajab demokraatiat, et tagada turvalisus just alanud 21. sajandil. „Ennetava sõja“ põhimõtete tunnustamine võib tähendada, et maailmas hakkab valitsema põhimõte kus „halva“ ja „hea“ vaheline võitlus tähendab sõjaolukorda. Leppimine USA militaarpoliitikaga loob meile ülekohtuse ja barbaarse tulevikumaailma.

    Euroopa vasakpoolsed parteid pöörduvad tulevikule mõtlevate Euroopa inimeste poole, ennetamaks USA sõda Iraagi vastu. Ka Ameerika enda rahva enamus ei poolda sellist militaarpoliitikat ning selliste inimeste hulk kasvab. Kas tõesti on eestlane nii meelitatud USA valitsuse naeratusest, et soovib oma tulevikku ohtu seada?! Sel ajal kui meie ootasime suurte silmadega kutset NATO-sse toimusid mujal Euroopas meeleavaldused USA militaarpoliitika vastu. Näiteks toimus märtsis Firenzes meeleavaldus, millest võttis osa üle miljoni inimese. 18 jaanuaril ning 15 veebruaril toimuvad kõikjal Euroopa pealinnades demonstratsioonid sõja vastu. Kas ei võiks ka eestlane näidata mingil moel oma muret tuleviku pärast?

  • kinks, parim kaitse/rynnak ei ole alati frontal ;)
    ja mis m6tet on väetitel vääksuda, kui karavan teeb omasoodu..
    sun tzu'd oled lugenud? mina ei ole :)
  • konks :)

    paar pisargaasipommi ja m6ned kummikuulid ja ongi lillelastel iraagimeelsus otsas!
  • Eks see sõda on juba ammu alanud. Lihtsalt tuleb vaikselt edasi minna ja rätipeadele korralikult sisse sõita. Näiteks võib tuua Tsetseenia, Afganistan jne. Ilmselt tuleb neid veel.
  • Eks see sõda kui aus olla algas juba miskit 1500 aastat tagasi. Siis jõudsid moslemid poolde euroopasse välja. Ja lõplikult löödi moslemid euroopast välja 1912 Balkani sõdade käigus. Lööjaks olid võidukad serblased. Ilmselt seetõttu nad neid moslemeid ajalooliselt ei salligi. Siit ka venelaste viha igatmasti tsurkade vastu. Eks nad on nendega sõdinu varsti pealt 150 aastat.
    Moslemeid haletseda muideks mõtet ei ole . Kui sa neid ei peksa siis automaatselt peksavad nemad sind.
  • TNT tundub asjaga hästi kursis olevat. Ehk tead järsku ära arvata, mida tähendab kolme näppu näidata (nimetiisõrm, pöial ja pikk-peeter:)?
    Tundub täiesti ebasõjaline küsimus, aga konks on juures :-)
  • Demokraatlikes riikides tõstab sõjavastasus ikka pead, kui on vaja agressor paika panna. Nii oli see enne II Maailmasõda, kui Itaalia Albaania vallutas ja Etioopiat ründas, kui Saksamaa esitas "õigustatud nõudmisi" Tšehhoslovakkiale, Poolale, kui 1950-ndatel Puna-Hiina vallutas Korea ning Puna-Vietnam ründas Lõuna-Vietnami.
    Tänan Sind Kinks, et kinnitasid minu veendumust demokraatia olemasolust Eestis, kuid palun mõtle kuveitlaste peale, kes korra juba on pidanud üle elama Sinu sõprade iraaklaste korraldatud sõjaõudusi pluss veel looduskatastroof naftaväljade süütamise tõttu.
    Minul on arvamus, et kui hilisemad II Maailmasõja võitjad oleksid koheselt jõuliselt vastu astunud Itaaliale ja Saksmaale, poleks Eesti pidanud sõda üle elama ning 50 aastat okupatsiooni taluma.
  • Aga Te siis ikka tulete 15. veebruaril sõjavastasele demonstratsioonile?
  • Ma ei mõista üht - kus tuleb inimeste mõttemaailma error sisse ja hakatakse arvama, et Iraak on üks äraütlemata tore riik ja Põhja-Korea samuti. Ilmselt arvavad sellised, et sepik on ka õige mees. Või on viga koduses kasvatuses ja sõprades, kes pole juba varases nooruses teavitanud, et sul on elus kaks võimalust: kas jõuda kuhugi ja olla ühtlasi auväärne tegija või olla klähviv vasak, kelle mõttemaailm piirdub protestimise ja teiste kulul elamisega.

    16. veebruaril tuleks teha hoopiski Iraagi desarmeerimise ja rezhiimi vahetamise pooldajate meeleavaldus.

    P.S: Olen ise küll vaene miis, loodetavasti mõtlemine on korras, ja ma ei soovi, et rikkad peaks vaeseid toetama, - kuid 10 taala vast leiab ikka, et lihtsalt põhimõtteliselt, mitte raha pärast, kanda see kontole, kus USA korjab desarmeerimise kulude katteks.
  • Kallis, Wert!
    Kõike ei saa vaadata peaministri kõrge mätta otsast. Ava silmad ja mõtle. Tegelikult ei meeldi ka mulle Husseini diktatuur, aga selles ei ole süüdi iraagi rahvas. Nagu nad pole ka selles süüdi, et neil kõik kohad naftat täis ja opec segab usa-l kogu nutsu endale pidamast. Ega iraagi rahvas pole süüdi, et USA president oma riigi võimsust rahvale läbi sõdade, mida ta üldjuhul väljaspool oma riiki teostab, tõestada üritab ja see valem on siiamaani töötanud.

    Sina vaene miis oled vaene mitte ainult rahast... Ja mina olen jah selle poolt, et tugevamad aitavad nõrgemaid.
  • Ma usun, et sõda tuleb üsna varsti ja sellest pole enam mingit pääsu.

    Kinks, vaevalt küll keegi sinu kutse peale sõjavastasele demonstratsioonile tuleb. Ise küll ei tule. Kui musi annad, siis vbla mõtlen ümber! :)
  • Kinks.
    USA-vastases demonstratsioonis mina ei osale, sest USA oli üks väheseid demokraatlikke riike, kes ei tunnustanud EV ühinemist NSVL-ga, kuid osalen Iraagi ründamise vastases demonstratsioonis, kui Sa garanteerid, et Bagdadis toimub samal ajal või varem massimeeleavaldus, mis mõistab hukka Kuveidi vallutamise 12 aastat tagasi, keemiarelva kasutamise Iraagi võimude poolt oma rahva vastu ja Iraagi-Iraani sõjas ning bioloogilise relva omamise ja Iraagi võimude katsed hankida omale tuumarelva.
    Kuid juhin Sinu tähelepanu sellele, et iraaklaste enamik peab Kuveiti Iraagi osaks, mille inglased neilt jõuga ära võtsid.
  • kuid Kinkis, milles siis probleem, kui sulle kah ei meeldi saddam, las siis USA rahulikult k6rvaldab mehe.
    ja USA ei kraba kogu naftat endale, ta ikka OSTAB selle turuhinnaga, peamine on stabiilne varustatus. jah möönma peab, et kuveidilt saadi mingi hulk tasuks vabastamise eest ja ilmselt saadakse see ka iraagi rahvalt, kuid so what?

    ei kavace osaleda sellistel 15.veebruari sarnastel lollustel.
  • Kui tahame et nafta hind langeks ja Iraak nafta eest saadud raha eest relvi ei soetaks, vaid selle eest oma praeguste vaeste alamate eest hoolitseks (siis poleks mõtet ka majanduslikul embargol), peaksime toetama USA tegevust. Ma liitun arvamustega, et USA ja GB teevad tänuväärset musta tööd meie eest.
  • raearu, kuveidi s6da v6is olla usa kaval manööver. uuri netist v6imalusi et usa andis iraagile m6ista et tema ei sekku kui invasion tuleb.. kes poolearuga mees läheks muidu kuveiti ryndama?
    volz, mis sa t6esti arvad et gb ja usat kotib miski oiglus?
    remember the first rule: WHO GAINS?
  • mh, probleem on muhhameedlastes.
    Torgi neid ja sa näed, eluaeg ei anna andeks, viimse meheni sõdivad, siia tulevad, meid tapavad, aiai, siis saate näha, mis teeb naftahind ...
    Sry, üritasin nüüd vähe lihsamate sõnadega veel kord seletada kus on mureks põhjus.

    Igatahes ei ole ilus sellepärast naabri koera tappa, et ta maja valvab... ja sulle just selle maja ees seisev auto ahvatlev tundub.
  • riq,
    ma ei räägigi kottimisest - kui Iraagis oleks kord majas ja naftakraanid lahti oleks ka Iraak üks rikkamaid riike
    kinks,
    see erilasepesa on juba kurjaks aetud,
  • riq, kinks. Ajalugu läheb ikka uskumatult ruttu meelest! Sajandivahetus on ajudes "RESET-i" teinud. 60 aastat tagasi laiutas Euroopas Püreneedest Volgani üks rahvus, kelle juht oli geenius ja kultuur kõrge, kuid kahjuks olid ideed, mille nimel tegutseti, haiged. Ka see rahvus sõdis peaaegu viimse meheni!
    Mina ei pea iraaklasi poolearulisteks ning nende kultuur on 4000 aastat vana. Aga kas neil on olnud õigus tegutseda nii nagu nad on seda viimase 20 aasta jooksul teinud?
    USA-d kotib õiglus küll, kuid nad saavad sellest teistmoodi aru kui araablased ja venelased.
  • Seleta lahti, Velikij. Ei jaga teemat.
    Seda aga küll, et viimasel ajal ma ei viitsi enam lugeda aktsiatest/investeerimisest. Hoopis huvitavamad on ajalugu käsitlevad raamatud. Eriti sõjaajalugu , nagu Stalingrad, 1 Maailmasõda, jne. Neid lugedes saada aru ajaloo kordumisest või siis miks on täna lood maailmas nagu nad on.
    Kunagi, aastat paar tagasi olid mul sugulased usast külas ja ma sain nende jaoks pühaduseteotusega hakkama. Ehk sarjasin korralikult poliitilist korrektsust ja neegrikultust. Ja ennustasin möödaminnes ka sõja puhkemist lääne ja moslemi maailmade või tsivilisatsioonide vahel. Ameeriklased vaatsid mind kui hullu aga nii läks - nii et vanad mailisid mulle kui Nostradamusele.
    Kinks, vaheseke on aga kas liiga noor või pole õiget moslemit lähedalt näinud. Sest üks siiakanti äraeksinud moslem võib tunduda tõesti ohutu. Kui neid aga juhtub olema toas rohkem kui valgeid, siis proovivad nad sind kohe ära tsemoritada. Olen kogenud ja päris mitu korda pidanud koertega kaklema. Naised ja moslemid on muidugi iseteema ja eesti naiste mustade lembus hoopis omaette ooper.
  • Muide, see mis täna toimub Iraanis, Iraagis ja Afganistanis on kahjuks ja tegelikult CIA ebaõnnestunud operatsiooni otsene tulemus. Kui nad sõpru inglasi aitama läksid ja korralikult feilisid.
    Moslemi mõtlemist see muidugi ei muuda. Enamus 11 septembri tegelastest olid Saudid ja sama käib ka Tsetseenia kohta. Ja selles riigis peaks kõik kõige paremas korras olema ja pappi kodanikel nagu muda.
  • Ma ei tahaks pikalt oma arvamust põhjendada, sest see kujuneb tahes tahtmata lõptuks vaidluseks, aga ma pean Iraagi väidetavat keemiarelva kasutamist, Milosevici väidetavaid massimõrvu ja näidisprotsessi, Afganistani narkootikume ja araabiamaade naiste raske elu propagandamasina heaks tööks, sest läbi ajaloo on inglased, prantslased ja nende järglased Põhja-Ameerikas (tänased USA juhtivad kodanikud) inimesi täiesti lihtsate maiste asjade üle kontrolli saamise pärast tapnud (ilma et neid keegi kiusanud või enesekaitseks sundinud oleks). See inimõiguste teema on millegipärast oluliseks saanud just viimase 50 aasta vältel, kus maailmas on kontroll oluliste varade üle saavutatud ja nüüd on peamised teemad, et ärme tapame, inimõigused, mure maailma pärast jne...
    Mina ka ei tea, miks inimestel on vaja võidelda kontrolli pärast maailmas, aga kuna ma olen kindel, et tänaste suurriikide domineerimine maailmas jätkub ja nad on võimelised seda ideed ülemaailmselt maha müüma, kasseerides n-ö maailmale turvateenuse eest müümise kaudu maksu (seda vist nimetatakse pigem "katuse pakkumiseks"). Ega iga asja puhul on vaja ettevalmistavat tööd. Selleks, et inimesed võtaksid valet tõe pähe, tuleb seda lihtsalt piisavalt kaua rääkida.
    Ja kõige tähtsam: alati tekita endale ise vaenlane... Muidu toodad ja toodad kaitse (ründe)tehnikat ja pärast polegi kedagi rünnata. Enne oli hea, kommunismi vastu sai võidelda igal pool, nüüd on ainult Osama, Saddam ja Põhja-Korea. Kõik süsteemid, mida keegi eriti ei tea ja kus keegi pole käinud ning mis asuvad kuskil kaugel kõlbavad legendide loomiseks kõige paremini.
  • US!

    Bushil ei ole hea! Ta peab võitlema nähtamatu vaenlasega, kes ründab teda tema omas kodus. Ta ei tea, kas Osama on üldse elus või surnud. Jutud Iraagi massihävitusrelvadest järgnesid pärast jutte, et Iraak on kurjuse kehastus. See on aksioom. Nafta on sügavalt kõrvaline nähtus. Kogu eelmise kümnendi vaevles Iraak igasugu naftaembargode käes ja mida tegi nafta hind!

    Kui vaenlast ei ole (nähtaval, Osama), siis tuleb ta endale välja mõelda (Iraak, Hussein).
  • Bush teeb õigesti, et Iraaki pommitab. Järgmisena tuleks ette võtta Israel, kel on 200 a-pommi ning nii keemia kui bioloogiline relv, kes ei ole ka ühinenud põhiliste relvastuspiiramise lepingutega ja kes rahumeeles rikub vähemalt kolme ÜRO resolutsiooni. Siis tuleks rünnata Pakistani, kelle salateenistustel on kontaktid Al-Qaidaga, kõrvaldada Saudide ebademokraatlik reshiim ja lõpuks pommitada Texase osariiki, kus pidevalt rikutakse inimõigusi ja kus pesitsevad mõned terroristid... ja piinamisvastase resolutsiooniga ühinemine on teiste jaoks, sest USA huvid nõuavad terroristide piinamist sest... kuidas teie nimi oligi... äkki teie oletegi see terrorist keda me otsime???
    Tubli George W !!!
    Muide, kes loodavad islamile piiri panna, siis tuletage meelde, et see on üks ilmalikumad reshiime lähis idas ja islamirevolutsioon sõja lõpuks seal oleks tore üllatus! :(
    :)
  • P.S.
    Kui praegu sõjaks põhjust ei leiaks, siis tuleks see välja mõtelda. ;)
    Kui Prantsusmaa suuruselt maalt mõnda vana mürsukesta ei leia või mõni mees telefoni valet juttu ei aja siis tuleks CIA mehed fantaasiapuuduse tõttu leivalt maha võtta...
    No problems, küll vana jobukakk Hussein ka päris põhjust annab!
    Ja turg rõõmustab selguse üle!!!
  • kui vanasti oli vaja sõda kas ideede, austuse või fanatismi pärast, siis tänapäeval raha pärast,
    tegelt polegi enam sõda vaja, rahvusvahelised firmad laiutavad igas riigis.
    ainult vanadest pommidest on vaja lahti saada ja selleks ka põhjus leitakse.
  • Nooh, Eesti riik võttis ametliku seisukoha. Läti ise rääkis meid ära. Nüüd oleme rõõmsalt ühes paadis Rumeenia, Bulgaaria ja teiste riikidega, kelledega sarnasust on raske eitada, või kuidas.

    Ei ole lasknud ennast ära rääkida ei prantslased ega sakslased ning skandinaavia on delikaatselt vait. Meil on vaja aga USAlt kannuseid teenida.
  • Noh kui mingi asja pärast on tulevasel liitlasel kasulik puhtaks pühkida siis - mis parata kui oled härjapõlvlane! Peaasi, et Siim-poiss GergeW-t sealt lakkuma ei hakkaks.
    Otsustades avalikult teadaoleva järgi oli EV seisukoht parim pragmaatiline lahendus - nagu vali peer heas seltskonnas: tervisele hea ... aga natuke piinlik!
  • Kuna teema mind jätkuvalt huvitab, siis Teile infoks postitan lühikokkuvõtte sündmustest, mis hakkavad toimuma 15. veebruar kogu Euroopas.


    Taani suurim meeleavaldus toimub Kopenhaagenis ja algab kell 12 USA saatkonna eest ning suundub Taani parlamendi juurde. Samuti organiseerib liikumine „Against war in Iraq” vastavateemalise foorumi.

    Soomes toimuvad demonstratsioonid Helsingis, Tamperes, Turus ja Hüvaskülas.

    Hollandis on meeleavaldus Amsterdamis. Küsitlused on näidanud, et 72% Hollandi rahvast on sõja vastu. Avatud on veebilehekülg, toimuvad debatid, trükitud on tuhandeid lendlehti ja sõjavastased postreid.

    Austrias toimub meeleavaldus Viinis kell 15.00. Kaastegevad on erinevad organisatsioonid, nagu Kristlased, feministlikud liikumised, rohelised, ning erinevad edumeelsed noorterühmitused.

    Norras on välja kujunenud enam kui 100 organisatsioonist koosnev sõjavastane liikumine "Fredsinitiativet". Meeleavaldused toimuvad Oslos ja Bergenis. Avatud on veebileht aadressil www.ingenkrig.no

    Hispaanias kutsub Õpilaste Ametühing üles kuulutama 13. veebruar kõikides koolides Rahu päevaks. 15. veebruar toimuvad olulisemad meeleavaldused Madridis ja Genovas. Tegevad on erinevad usurühmitused, vasakpoolsed, sotsialistid, inimõigustega tegelevad organisatsioonid. Samuti näitlejad lauljad ja teised tuntud inimesed. Demonstratsiooni Madridis lõpetab üldrahvalik kontsert.

    Itaalias oodatakse Rooma tänavatel toimuvale demonstratsioonile miljonit inimest.

    Rootsis korraldavad demonstratsiooni vasakpoolsed, sotsialistlikud parteid, rohelised ning ametühingud. 15. veebruaril toimub suur sõjavastane kontsert, kus esinevad erinevad muusikud, teatritrupid ning tantsijad. Samuti toimuvad demonstratsioonid.

    Londonis toimub arvatavasti Hyde pargis demonstratsioon, kuhu oodatakse 500 000 inimest. Politsei on selle küll ära keelanud, kuna see mõjub halvasti murule ning seetõttu võib demonstratsioon toimuda kuskil mujal Londonis.

    Iirimaal korraldavad ametühingud ja vasakpoolsed liikumised demonstratsioonid Dublinis ning Shannoni lennujaamas.

    Prantsusmaal on demonstratsioon korraldatud viiekümne erineva organisatsiooni poolt. Peale Pariisi ja Marseille suurte demonstratsioonide korraldatakse väiksemaid üle kogu riigi ja maakonnad saadavad oma delegatsioonid ka Pariisi demonstratsioonile.

    Saksamaal algavad demonstratsioonid kell 12.00 Berliini kahest erinevast osast ning kohtuvad kell 14.00 Saksa Bundesdagi ees. Üritus kannab üldnimetust „Rahu kirves“ ning seda korraldavad erinevad vasakpoolsed rühmitused, ametühingud, kirikud, feministid ning rohelised liikumised. Samuti ka rida tuntud näitlejaid, lauljaid ning muid tuntud avaliku elu tuntud tegelasi. Teistes linnades algavad demonstratsioonid kell 18.00.

    Kreekas on 15. veebruaril algab demonstratsioon Syntagma väljakult (Kostitutsiooni väljak) Ateenas kell 12.30 ja suundub sealt Ameerika saatkonna ette.

    Küprosel on 16. veebruaril presidendivalimised, seetõttu toimuvad demonstratsioonid ja kontsert Nikoosia peaväljakul 13. veebruaril.
  • Sõda tuleb ikkagi, sõja eelne agoonia kestab veidi kauem....ja karudel on tore!
  • Filosoofilises plaanis peaks selle sõja tulemus olev üllatav, selline, mida pole võimalik interpoleerida minevikust ja käesolevast hetkest. Nagu NL lagunemine oli. Ilmselt peaks tulema suurriikide uus jaotus jõupooluste vahel. Majanduslikult oleks sõda võimas relv igapäevase jaburuse vastu, sest kitsikus vähendab või kaotab üle jõu elamist.
  • Minu mäletamist mööda ennustati ameeriklastele hävingut ja kaotuskibedust juba Afganistanis. Tegelikkus kujunes sootuks vastupidiseks. Lühidalt olid kulud sõjaks kaduvväikesed ja ameeriklaste inimkaotused 0i piires.
    Sõja käigu otsustavad
    1. materiaalsed ressursid
    2. relvastuse iseloom ja armee distsipliin
    Modernset sõda iseloomustab ja loob ka eelduse võiduks armee õhujõud ja maaväe mobiilsus vastase ümberhaaramiseks (kotti ajamiseks). Vähetähtis ei ole ka reaalajas toimuv infovahetus erinevate väeliikide vahel.
    Iraagil puuduvad praktiliselt nii õhuvägi kui ka õhutõrje. Üldse on nende sõjavägi üles ehitatud Iraani taolistega sõdimiseks. Seega võidavad ameeriklased sõja kiirelt ja kaotusteta. Ja ka eriliste kuludeta.
    Ainuke oht aga on ameeriklastele tõesti võimalus sattuda linnalahingutesse.
  • Õige! Lahingu või lahingute jada tulemuse otsustavad just need armee ja riigi sõjalis-tehnilised omadused. Sõja tulemuse otsustavad tänapäeval aga ka polliitilised eeldused ehk avalik arvamus kodumaal ja kogu maailmas. Võib võita lahingu aga kaotada sõja.
    US lootus ongi sellele, et avalik sõjavastane arvamus ei jõuaks poliitilise protsessini, mis lõpuks Vietnamis kaotuse tõigi. Avalikku arvamust surutakse juba tükk aega üsna jõuliselt sõja suunas.
    Kui on oodata sõjavastasuse tõusu, siis tõmmatakse sõja algus ettepoole. Kaudsed tõendid näitavad, et hiljemalt 1-2 nädala pärast algab. Usun, et mõned kuskil juba teavad kuupäeva.
    Kui araablased sõja alguses vastavad suuremastaapsete terrooriaktsioonidega USAs, siis jääb tõusuralli muidugi ära.
  • maakas, mul kahjuks puudub otseside islamiterroristide peakorteritega, kuid endiselt rõhutan, et sissisõda (ka terrorismiks nimetatu mõnel pool) käib hoopis teiste reeglite järgi kui linnade pommitamine (sõnademäng originaalis :)

    Nii et sinu loogika põhjal võib rahulikult calle ostma asuda!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon