Tehniline analüüs Eesti turul
Log in or create an account to leave a comment
-
Tundub, et investor.ee on oma tegevuse üldse lõpetanud. Ehk on kellegil aimu, kuskohast saaks Eesti aktsiate kohta libisevate keskmistega graafikuid? Ja kas neid keegi üldse turu analüüsimisel veel kasutab?
-
Põhjusmõtteliselt oleks ju võimalik TSE andmete põhjal miskid skriptid valmis kirjutada, mis ka liikuvate keskmistega graafikuid joonistaks...
See, kas keegi neid üldse tarbiks turu analüüsimisel, on muidugi iseasi. -
Minu meelest, kas mitte Hanza.net investor lehel polnud need
libiseva kesmise graafikud !! -
everyday.ee omas samuti Investor.ee liidest. Äkki on seal alles.
-
väike teemamuutus:
keegi oskad soovitada kust saaks LTEL aegread?
tänud ette. -
leedu börsi aadress on
http://www.nse.lt/
ehk näed sealt midagi -
Ma mäletan, et kuskil oleks sellest nagu juttu olnud aga ei leia... Kust saate HEX väärtpaberite candlestick-graafikute jaoks vajalikud avanemishinnad? Või kasutate lihtsalt eelmise päeva sulgemishindu vms?
-
eelnevate perioodide kohta olen mina siiani kasutanud eelmise päeva sulgemishindu. kui jooksvalt graafikuid teha, siis saab 'teostatud tehingute' alt päeva esimese kätte.
-
Avamishind on päeva esimese tehingu hind. Tallinna Börsi kodulehel on rubriigis Päevastatistika iga aktsia kohta tehingute kokkuvōte olemas, neid esimese tehingu hindu on sealt küll tülikas päevhaaval välja noppida, kui just mingi makrot ei ehita.
Aga kui ma ōeti mäletan, siis on mitmed LHV kliendid selle probleemi lahendanud, ehk on keegi nōus ka Sind aitama. -
Panin mõned Eesti graafikud aadressile
www.hot.ee/fondikonsultant
Need siis tasuta ja "nagu on" põhimõttel. Jõudumööda uuendan. Avamishinnad (open) on korrektsed. -
to enz
Mis programmi Sa graafikute joonistamiseks kasutad? -
Silm ütleb, et Metastock :)
-
Ei viitsinud sobivamat foorumit otsida, aga pikemat aega on mul see teema peas keerelnud. Ilmselt ka teistel siin.. Tahaks teada, kas keegi siin on kasutanud närvivõrkudel põhinevat ennustustarkvara ja kas tulemusi on ka andnud?
-
eee..., nagu mida?
-
Närvivõrk on struktuur, mis modelleerib aju. Kõige tähtsam omadus on õppimisvõime ja kasutusvaldkond probleemid, mille puhul matemaatiline modelleerimine on liiga keeruline. Kõige paremini on närvivõrk kasutatav igasuguste kujutiste, mustrite ja käitumiste ära tundmiseks. Aktsiaturul peaks närvivõrgu valdkonda langema kõik TA'ga seonduv ja mustrite otsimine. Samas, närvivõrgule pole tähtis mida talle ette sööta - kui sisendi ja väljundi vahel on mingi seos, siis seda ta ka hiljem ära tunneb.
-
fjot: tead sa mõnda närvivõrkudel põhinevat ennustustarkvara?
-
Kui sa otsid googlist neural net ja stock market siis saad sadu linke. Näiteks www.stock100.com . Samas paneb see mõtlema, et rohkem tehakse raha ANN softiga kui selle meetodi endaga. Samas ainult softist ei piisa. Treenimiseks on vaja andmeid ja mingit pädevat meetodit, aga iseenesest huvitav oleks mängida.
-
Oskab keegi ehk selgitada, miks TSE oma väärtpaberite kohta ajaloolisi avamishindasid ei anna? Kas nad müüvad neid raha eest või milles asi?
-
coral
vaata minu kommentaari 15/01/04 20:01 - avamishinnad olemas börsi lehel, aga nende kättesaamine vaevarikas, :( -
just nimelt, MIKS see on nii vaevarikas?
-
Ise lahendasin olukorra roboti ehitamisega, mis vajaliku info automaatselt ära tõmbab.
-
Loomulikult võib igasugu roborteid ja ei tea mida ehitada. Mul tegelt ükskama. Aga lihtsalt tekkis küsimus, et milles point on. Kas avamishindadega ajalugu müüakse või TSE arvab et avamishinnad pole olulised, või on seal mingid tehnilised põhjused või...?
-
Arvan, et see tasuta mineviku hinnainfo pakkumine on neile üks tüütu kõrvalkohustus, mida inertsist tehakse. Selleks, et seal tootearendust tehtaks, peaks vist väga oluliselt pinda käima. TSE enda käest oled küsinud?
Äkki Reutersi jms kasutajad teavad öelda, kas seal on aegread korrektselt? -
Ei ole küsinud. Eestit muidu ei vaata, aga igavusest tuli lihtsalt mõte mõningaid indikaatoreid Hansa ja Telekomi kohta vaadata. Lihtsalt üllatus oli, et midagi nii elementaarset puudu on.
-
mis indikaatoreid vaja on ja kui pikka graadikut vaja on, ma võin siia üles riputada....
-
Igasuguseid. Lihtsalt tahtsin huvi pärast vaadata kuidas Hansa ja Telku nendega performivad.
-
Hansa ja Telku alates 19.04.2003, täpsema analüüsi tegemiseks on vaja ilmselt lühemaid perioode korraga vaadata, et saada täpsem signaali hind ja aeg.
-
Aitäh SideKick. Praegusest piisab täielikult.
-
Sidekick, kle kas sa said need graafikut kusagilt Kauppalehti lehelt (Järeldan seda (c) Kauppalehti Online) märgist)? Pistsin ise küll Google'isse sisse Kauppalehti. Leidis isegi mingi lingi, aga praegu ei taha seda avada. Proovin hiljem uuesti. KUI SAID need graafikud Kauppalehti lehelt, äkki jagad täpse info lingi kohta (soovitavalt ingliskeelne versioon), oleksin väga tänulik.
-
www.kauppalehti.fi
Kauppalehti tahab nende graafikute eest 52€ kuus. -
Aitäh lingi eest, damn kapitalistid :) Ja ega kusagil tasuta vist pakuta, kui muidugi juhuslikult ise ei joonista?
-
www.euroland.com - kuid seal pakutakse ainult line graafikuid.
-
schlumm ... tõmba endale ntx www.gannalyst.com'ist proge lite versioon, siis hex.ee'st mingi aja statistika ... siis veidi pusimist ja ongi graafikud koos kõigi mõeldavate indikaatoritega olemas :)
-
Mnjahh, võtan arvesse! Muide aitäh linkide eest, tunduvad päris kasulikud! :) Ja isegi vastukaja probleemile oli päris kiire ja operatiivne, müstika lausa! +++
-
Edastasin klientide mure tehniliseks analüüsiks vajalikke avamishindade osas ka Tallinna Börsile.
Peale uue kauplemissüsteemi käivitamist 27. septembril 2004 hakataksegi statistika rubriigis avamishindu avaldama, uues kauplemissüsteemis on avamishindadel ka senisest olulisem roll.
Seniks katsume Renega võimalikult tihti Kauppalehti päritoluga Eesti akstiate TA graafikuid siia lehele üles riputada. Kel soovi on, andku alati julgelt teada, mis aktsia ja mis periood huvitab. -
Schlumm soovitan olla Sul TA ettevaatlik, eriti eesti aktsiate puhul
-
Mina muide olen alati ettevaatlik, lausa nii ettevaatlik, et kui teemast midagi ei jaga, siis pea ees tulle ei jookse, enne pigem õpin väga väga kaua. HEX Tln ebalikviidusest ja sellest tulenevatest probleemidest olen teadlik, lihtsalt uurin praegu kuid aitäh muretsemast rick12!
-
Hansapank tõmbleb ühe kohapeal. Praegu vist tehniline ei tööta. Kas oodatakse 11 mai kraanide avamist?
-
stocker, kraanid on tänasest 6. maist lahti ju, Hansapanga täiendav aktsia kauples HPA2T sümboli all ...
-
Õige jah.
-
Henno
Saad Sa siin fooumis hoiatada või öelda, kui Hansapanga aktsia 20 EMA, 50 EMA või 200EMA alla või üles murrab?
Ette tänades -
SideKick
Tegin Excel-is graafiku ja tõmbasin mõned trendijooned ETLAT ( 1 aasta graafik). Viitsid siin üles riputada oma nägemuse?
Ette tänades -
See on ca 20 kuu graafik. Tehniliselt ootaks langust tõusutrendini, kus asub ka 200pMA.
-
Tänud
Analüüsin seda õhtul edasi -
Täna siis viitsisin endale Ecxel-is mõningad graafikud ehitada:
HPA1T
Sulg.hind 91.69
10EMA 95.9
50EMA 97.6
200 EMA 87.7
Aktsia juba 50 EMA-st läbi. Toetust võiks leida 200 EMA juures, seal ka septembri tipud.
ETLAT
Sulg hind 115,16
10EMA 118.4
50EMA 119.8
200 EMA 112.8
Aktsia 10. ja 50 EMA- st läbi ja kihutab 200EMA poole. 10EMA on murdunud 50-st alla. Not good! -
hpa1t
MACD ( 12, 26 )-oli viimati triggerist ( 9 ) ülevalpool 16. aprill. Püstloodis alla
MACD- langes alla 0-i 6. mail
Tänaseks -2,7 . Nii madal pole see viimasel 1,5 aastal olnud. 27.novenbril 2003 oli -2,4
Väga kehva -
Hansa-oman reaalselt aktsiaid, aga vähe
-
tere,
jäin oma kommentaariga küll ca 4 kuud hiljaks, aga fjot: neural networkide kohta leiad huvitavat infot siit:
http://arxiv.org/ftp/cond-mat/papers/0403/0403620.pdf