Börsipäev 23-24. jaanuar
Log in or create an account to leave a comment
-
Eile õhtul kirjutasin nii: "Selge on see, et viimase nädala suure kukkumisega on ka turuosaliste ootused majandustulemuste suhtes muutunud tagasihoidlikumaks ja kui siia lisada juurde, et indeksid on jõudnud üsna detsembri põhjade lähedale, siis ootaksin lähipäevadel põrget."
Sellega ongi seletatud põhjus miks turg täna rallib- turg oli liiga ülemüüdud. Seega on see põrge üsnagi spekulatiivne ja ka volatiilsus pole piisavalt viimasel nädalal tõusnud (eriti Nasdaq)- hirmu endiselt pole ja see on halb märk. Seetõttu ei pakuks sellele ka pikka iga, kuid tänane võib vabalt kujuneda ilusaks tõusupäevaks. -
Jäädvustame siia ajaloo tarbeks ka nädalakaja sõbralikest ajalehtedest ehk kes on pildi peal :)
http://www.ekspress.ee/viewdoc/ABFC674E5A9C9D39C2256CB40024D93E -
Igatahes on vähemalt algus vägga karu vaenulik...
-
päeva tugevast algusest pole enam midagi järgi
seega väga karusõbralik, või mis? -
Jeff Cooper Realmoney'st kirjutab järgmist: "Despite the setup for a two-to-three-day rally, it is important to note that Tuesday's equity put/call ratio was only 42%. This, along with a failure of the VXN to rally in the 6% decline in Nasdaq, likely will lead to serious trouble ahead, rally or no rally. "
Ehk seesama probleem millele olen juba mitu päeva tähelepanu juhtinud - turg langeb kuid Nasdaqi volatiilsus püsib, tavaliselt on volatiilsus turu langusega tõusmas sest tõuseb ka hirm. Nüüd aga hirmu pole.
Turu üldist volatiilsust mõõtev VIX (osades süsteemides ka $VIX) on viimase langusnädalaga pidevalt tõusnud (mis on igati normaalne märk), siis Nasdaqi instrumendid QQV ja VXN on ilusasti püsinud, tehnoloohgiaaktsiates ollakse endiselt optimistlikud ja see suurendab tublisti languse tõenäosust. -
Mida siin ikka karta? No kukub veel 5-10%... no rohkem ikka ei kuku. Ma just mõtlen, et kas peaks kohe veel ostma või oodata mingit suuremat paanikat. Aga äkki ei tulegi enam paanikat? Mulle just meeldib, et kõik räägivad oma hirmudest seoses sõja ja muude asjadega seoses, igasugused "sentimenti" kirjeldavad indeksid on all jne. Meeleolude mõttes on super ostukoht, aga peaasi, et mingiks ülemaailmseks sõjaks ei lähe.
-
Minul kipub olema nii, et kui ostan, kukub veel, kui ei osta, tõuseb. Kuid praegu paistab US turul olema olukord, kus iga uudist tõlgendatakse negatiivsena. Võibolla on hetkel tõesti nende aeg, kes mõtlevad:"Kurat, turg on napakas! Müün kõik maha ja ei osta enam kunagi!"
-
US, lugesin ühest teisest foorumist Su positiivset nägemust, kuid hetkel ma ei näe küll ühtegi põhjust, miks ei võiks üle 5-10% langeda. Minu jaoks on ettevõtete tervis sama mis oli oktoobri põhjade ajal, seega võidakse minna ka neid põhju testima.
Ja "Meeleolu" ei meeldi mulle ka eriti hetkel, sest sentimenti kirjeldavad indeksid pole kaugeltki all, pulle on turul pea kaks korda karudest rohkem ja vaatamata viimase nädala langusele on turul endiselt valitsev optimism. -
Muuseas, praegu on NOK kahjumis konkurentide MOT ja ERICY hinnad plussis!
-
Ettevõtete tervis ei ole tõesti paremaks läinud, aga minu jaoks ongi praegu põhjade testimine (arvestades dollari vahepealset langust). Pole põhjust, et sealt läbi kukkuda.
Minu jaoks on tugev argument see, et turg on kõikunud teatud vahemikus juba alates juulikuust alates. See on päris pikk periood, et nimetada seda stabiliseerumiseks. Ja mis peamine... see on paljuski toimunud dollari korrigeerumise kaudu. Ma arvan, et see oli kuskil 1999. -2000. aastal, kui ma enda jaoks selgeks tegin, et EUR/USD mõttes oleks neutraalne tase kuskil 1.1-1.15 ja USD/JPY 105-110. Ütleme nii, et veel 5% dollari kukkumist ja ma panen lühikese positsiooni kinni. Põhimõtteliselt on dollari kurss olnud viimase 10 aasta jooksul ka nii madalal kui 1,45, aga õnneks on ka Euroopa (eriti Saksamaa) majandus piisavalt nõrk, et nad oleks tugevast eurost huvitatud.
Ikka ja jälle toonitan... investeerimishorisont on min. 3 aastat... Siiani olen muidugi oma portfelliga ligi 10% hävinud. -
Ma ei pääse chat´i ütleb, et parool vale....uskumatu.
-
Ärge unustage ,et 27.01 on oluline sõjaga seotud tähtpäev.Sinnamaani laseme kindlalt alla mäge ja arvatavasti ka tükk aega veel edasi.
-
jyri,
pildil paistab kyll nagu Kristel..
tegelt on Kristel veel ilusam :)
samas jään endiselt nägemuse juurde,
et jaan l6pp/veebr alguses ostan putte.. -
Ma arvan, et see pildi proble on küll sekundaarne. Artikkel on ise küll ülimalt kollane ja näitab et millestki kirjutada enam pole. Ei tea kas ka edaspidi hakkab Ekspress kajastama pankade unelmatekujutlusi teiste finantsasutuste telleritest ja maakleritest. Perverssne, ebamoraalne, kollane ja odav - väga odav. Kui see artikkel muidugi tõsi on.
-
Küll sa Aimar oled kuri! Mis sul viga on?
See oli ju LHV kinnimakstud reklaam :-) -
Siis on ok ja admin võib minu sõnumi maha kustutada. Ei ole kuri, mul on puht eestlaslik suhtumine konkurenti. Pean ennast parandama.
-
EE on ju alati kollane olnud, nagu Hans H Luige hambad... mis siin kurjustada.
-
...ja kõik kohad on punaseid karvu täis nagu Raamat kirjutab... :-)
-
aga kes oli toblerone?
ja vincent.. -
Riq, hea et sa ei küsi kes on Magnus Emporio. Ja kes on Jaanus Rahumaapeal :-)
Aga kes teab, võiks muidugi kosta. -
Eilne päev oli üsna loogiline, Dow suundus ülespoole peaaegu oma detsembri põhja juurest (tehniline toetustase), indeksid olid üsna ülemüüdud, seega liigitaksin selle üsna tehniliseks põrkeks. Seega lähemad päeva oleks üsna loogiline sideways liikumine. Rallit jaanuari tippude juurde ma küll ei näe.
Futuurid ongi avanemas praktiliselt nullis. -
Jan 24 2003
8:40 AM In Play Lucent upgraded at FBR (LU) 1.92: -- Update -- Friedman Billings Ramsey upgrades to Mkt Perform from Underperform as a short-term trading call; believes fiscal Q2 could show a 20% sequential improvement in revenues, and LU may be able to offset weakness in wireless in the U.S. with growth in Asia. Target is $2.
Jan 23 2003
7:33 AM In Play Lucent upgraded at Merrill; target $2.50 (LU) 1.81: Merrill Lynch upgrades to Buy from Neutral, citing their increased confidence in LU's financials and solvency and their belief that valuation does not yet reflect the full recovery value. Target is $2.50.
Päris kena näeb välja.
sB -
Isegi väga... kui üle murrab läheb eriti heaks... :-)
-
MA(200) on ka 2.00 juures...
-
ilus punane on kõik... :-)
-
870 punkti on S&P 500 jaoks oluline toetustase. Sellest tasemest on püsitud juba 3 kuud kõrgemal. Kui see tase nüüd hoiab (järgmise paari nädala jooksul), siis ei usugi, et uusi madalaid enam püüdma minnakse.
-
US oled üllatav optimist.
-
Me foorumil käib jutt kogu aeg nii:homme jöuame olulise vastupanu tasemele ja me töuseme (langeval turul) või kohe kukume (töusval turul).Ja nii kaks kuud järjest ühte või teistpidi.Praegu on ainuke arvestatav tegur SÕDA.Head liulaskmist vastlapäevani.
-
Ralli alla
-
870 tase ei hoidnud teps mitte. US, mis nüüd edasi saab?
-
Jama, täiesti jama turg langeb, Minu posidest. lühikesed tõusevad ja pikad kukuvad...uskumatu!
-
Jah, teinekord kuulan klepikut...
-
Tehniline pilt on üsna must - Nii Dow kui S&P 500 murdsid üsna tähtsad toetustasemed ja see tähendab ka pea ja õlad mustri lõplikku moodustumist (murti kaelajoon), seega tehnilise analüüsi järgi peaks olema suund kindlalt alla.
Järgmine nädal tuleb hoolega uudiseid - esmaspäeval annab ÜRO komisjon Iraagi kohta raporti, kolmapäeval FEDi istung (ilmselt väikse mõjuga turule), neljapäeval esialgne IV kv. GDP. Kui uudiseid palju, siis turg ei pruugi nii hästi tehniline analüüs töötada, kuid igatahes negatiivse tooniga uude nädalasse. -
Highly Paid E*Trade CEO Christos Cotsakos Resigns Suddenly.
The company named its No. 2 executive, Mitchell Caplan, to replace him as chief executive -
Olen jah üllatav optimist... see ongi huvitav. Ma nüüd täpselt isegi ei mäleta, kellele ma USA turu ja USD-i kursi teemal 3 aastat tagasi vaidlema hakkasin, siis ma olin kuidagi teisel pool ja jälle pidasid enamik mind lolliks, kes millestki aru ei saa. Nüüd siis jälle sama jama...
Mis puudutab lühiajalist trendi, siis ma olen nõus... indeksitel on raske järgmist nädalat plussis lõpetada. Samas, kui S&P 500 liigub alla 800 punkti sellise dollari kursi juures, siis ma lihtsalt paigutan teist samapalju veel lisaks, mis jaanuari algusest soetatud sai. Sellega oleks 75% kogu planeeritud paigutusest tehtud ja siis oleks ka 75% dollari lühikesest positsioonist kinni. Huvi on eelkõige võtta kuskilt tehnoloogiasektorit: INTC 12 USD, CSCO 8-9 USD, MSFT 40-45 USD, aga ka JNJ, LLY, MRK, PFE, BP oleks huvitavad, kui turg mingil hetkel paanika märke ilmutab. -
detsembri lõpusl sai vvõetud hunnik jaanuari putte. Kahju, et hilja kukkuma hakkas, siis oleks kasum ka tulnud, aga jäin miinusesse. jäänud ainult CSCOaprilli put, mis võib veel midagi pakkuda. Üldiselt lühike ja pole eriti punane
-
stocker, optsioonid ongi sellepärast jamad instrumendid, et sinu poolt prognoositud liikumised tulevad küll, ainult et alati liiga hilja, osta ja hoia taktikat rakendada ei saa. oma tasku peal kontrollitud :-(
-
Ega siis optsioonid pole ainsad instrumendid võimenduse võtmiseks. Paljud on teinud selgeks algtõed optsioonidest. Kuigi optsioonid on ühed keerulisemad instumendid derivatiivide valdkonnas. Turule on tulnud palju uusi derivatiive. Ehk on aeg neid õppida kasutama.
-
Üldiselt ei saa kurta . Kui ma alustasin (virtuaalselt loomulikult), siis panin ikka täitsa puusse. Sel suvel näiteks, kui HP ja ET kukkusid, siis võtsin juulis septembri cal`e nendele, aga ei arvestanud, et kõik rahajõmmid puhkavad ja tõsine tõus algaski hiljem. Väga punane. Detsembris tegin CSCO strangle. Ei toiminud, kuna miinus suurenes rohkem, kui pluss. Milles oli viga? Ei kontrollinud kreeklasi. Kumb kaotab väärtust kiiremini!
-
kreeklased on _väga_ tähtsad.
kui matemaatikaga järgi testid oma v6idu/kaotuse v6imalused siis jäävad 80% lollustest tegemata. teine asi on see, et ajastada ei suuda - parem v6tta väikese varuga. näiteks poole aastased ;) samas, jaanuar l6peb ja turg on juba kukkunud, m6tlen et kas 1400 peal läheks lyhikeseks.. 1500 on juba kylma k6huga lyhikeseks minek.. aga labgev dollar on probleem.
ma täna imestasin et kunagi ostsin taala 18.5..naz oli siis 2000 kandis..
30% miinust + valutsist 20% miinust kokku 50% miinust???? kuidas kasvukonto elab? -
Uurisin veidi LHV klientide poolt aktiivselt kaubeldud LU-d. Esimese hirmuäratava näitajana jäi silma book value MIINUS 1.17$ aktsia kohta. Siit tekib küsimus, kui kaua saab ettevõte eksisteerida negatiivse omakapitaliga, sisuliselt on ettevõte ju pankrotis? Veidi rahustab see, et cashi on 1.01$ aktsia kohta, selle rahaga peaks mõnda aega vastu pidama. Firma juhtide prognoosid on üsna positiivsed ja loodetakse sel aastal kasumisse jõuda, kuid analüütikute earnings per share estimates on year ending 09/2003 -0.54$ ja järgmise aasta kohta -0.08$. Kui ettevõte lähema aasta jooksul kasumisse ei jõua, siis vist pannakse pood kinni.
Küsiks ka tehnilise pildi kohta. Vahepeal soovitas Kristjan 2$ alt lühikeseks minna, kuna 2$ on tugev vastupanutase. Nüüd on aktsia korra selle päevasiseselt läbinud ja siis tagasi vajunud. Kas endiselt minna lühikeseks?
Kui üldiselt vaadata aktsiaid, millega enamus LHV kliente kaupleb, siis tulevad küll hirmujudinad peale, enamus neist ettevõtetest on väga nõrgal jääl. Kõik on spekulandid! Algajatele siiski sellist mängu ei soovitaks! -
Alvar,
Eksole! Lucenti (LU) asemel v6iks hoopis vaadata JDS Uniphase'i (JDSU). Samasugune penny aga selle vahega et NULL v6lga ja DOLLARI jagu cashi aktsia kohta. A SURVIVER. (mida LU ja NT ja v6ibolla isegi GLW ei ole)
sB -
Bettie,
uurisin siis veidi JDSU-t. Esimesed asjad mis silma hakkasid olid käive ja kahjum. No muidu tore asi küll - võlga pole ja ligi dollari jagu cashi, aga kahjum ületab käivet. Näiteks hiljuti avaldatud Q2 tulemused näitavad 157M käivet ja GAAP loss 215M. Siit tekib küsimus, palju peab käive kasvama, et ettevõte hakkaks kasumit teenima? Isegi Q2 gross profit on negatiivne. Kokkuvõttes on samasugune s*** kui LU eksole, eksole!