Börsipäev 30-31. jaanuar - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 30-31. jaanuar

Log in or create an account to leave a comment

• Euroopa üritas küll positiivselt alustada, kuid Saksamaa DAX juba miinuses, ainsana tugev Londoni FTSE indeks. Lähiturgudel hiilgab Nokia, +3.5%. Pärast eilseid kuuljuttue Microsofti soovist osta 15% Nokia aktsiatest on Nokia tõsunud tasemelt 12.4 euro tasemele 13.7 eurot. Samas miks peaks Microsoft Nokiat ostma? Nokia pea 80 miljardi dollarine turuväärtus on isegi Microsoftile suur pähkel.
  • Üleeile oli Nokia NYSE sulgudes 100% Pull.
  • UPM kasum oodatust väiksem. IVQ oodati 0.6€, saadi 0,57€. aastakasum oli 835M, kui ootuste mediaan oli 901M.
    dividend 1,5€
    käesolev aasta oodatakse kasumlikkuse vähenemist.
    peamiseks syydlaseks on Euroopa paberihindade langus, USAs hinnatase stabiilne.
    UPM on 7,4% miinuses, ka poole tunni pärast majandustulemused avaldav Stora Enso on yle 5% miinuses.
  • Halb päev Soome börsiettevõtetele. Terasetootja Outokumpu andis kasumihoiatuse, teatades et neljanda kvartali tulemused jäävad oodatust nõrgemaks, aktsia -6.7%. Nokia särab endiselt.
  • Nagu lubatud, panime üles ka väikese ülevaate sellest, millest räägiti meie eilsel Asjatundjalt investorile seminaril.

Pikemalt

sB
  • Ka Stora Enso ei suutnud talle pandud lootusi täita, firma teenis IVQ 0,12€ EPS, kui ootusd olid 0,2€.
    Terve aasta kahjum oli €342M, ootused €321M
    firma s6nul on paberiturul tugev ylepakkumine, seda on varem maininud ka USA firmad, kes on tootmisliine sulgenud
    dividendiks esitatakse 0,45€
  • IV kv. GDP tuli kergelt alla ootuste (tegelik number +0.7%, oodati kasvu +0.8%), kuid turg võtab tänaseid makroandmeid üsna positiivselt.

Üldiselt loen ma eilset rallit üsna tehniliseks (turg oli enne seda ülemüüdud), nüüd on suur osa ülemüüdusest likvideeritud ja edasine tõus saab olema tunduvalt raskem, seega ma ise arvan pigem turgu pööravat alla.

Nasdaqi futuurid +7 punkti, Dow futuurid +2 punkti.
  • Üks graafik ka - S&P 500 jaoks on väga oluline vastupanutase 870 punkti, see on pea-ja-õlad kaelajoon. Sageli lähevad hinnad kaelajoone juurde ja pööravad sealt taas alla. Ka MACD on alla pööranud ja liigub selgelt langustrendis.

Seega praegu sobiks minna lühikeseks ja kui S&P sulgub 870 puntkist kõrgemal, siis positsioon sulgeda.

• 890 taseme testimine on täitsa võimalik. Ei kiirustaks lühikeseks müügiga veel, las ennem teeb mõne tipumustri.
  • Eile ei toimunud ju mingit rallit ? Või magasin ma eilse päeva maha
  • Rick, QQQ rallis põhjast pea dollari, päris arvestatav ralli oli.
  • QQQ rallis jah, nii et minu short muutus punaseks. Närvid ei pidanud vastu, täna panin QQQ shordi kinni ja ostsin hoopis Konet. Mind huvitab, kust ma võiks lugeda analüüse Soome aktsiate (Kone) kohta ?
  • Alvar:
    www.kone.com kuid hetkel on sait maas...
    ma pyyan Konest yht-teist esmaspäevaks paberile panna (kui j6uan).
  • Aitäh info eest!

Kuid olen kone.com`i juba korduvalt külastanud.

Kas Soomes midagi taolist ei leidu kui Eesti Ühispanga www.eyp.ee/investor?
  • kahjuks ei jagata soomes midagi tasuta :(
  • Kristjan, loodan, et läksid lühikeseks päeva alguses :)
  • Arkok, nii seda kui ka kolmapäeval. Ja turg pööraski vastupanutaseme alt üsna koledalt ära, käive polnud muidugi eile suur - paljud turuosalised on praegu sõjahirmust passimas.

Täna olid futuurid isegi kerges plussis, kuid Applied Materials (AMAT) andis üsna koleda pildi orderite vähenemisest sellel kvartalil ja turg avanes kolksuga miinuses, AMAT ise -8%. Head päeva on tänasest raske näha.

• Nüüd tänased makroandmed:

kõigepealt Michigani sentiment tuli alla ootuste - 82.4 (oodati 83.5) turg selle peale veidi vajus;

siis tuli Chicago ostujuhtide indeks - 56.0%, kuna oodati numbrit 53.0%, siis oli see praegus sentimendi juures hea üllatus ja turg otsustas viimase järgi ning on praegu põhjadest kosunud.
  • Jaanuar lõppeb täna, paljud teist on ilmselt kuulnud Jaanuari efektist, mis tähendab et jaanuaris on aktsiaturud tootnud teistest kuudest paremini.

Kuigi selle aasta jaanuar algas ilusasti, jääb see see aasta siiski miinuskuuks (kui midagi väga dramaatilist täna õhtul ei toimu).

Seetõttu räägin ma ka ühest teisest jaanuari efektist - nimelt kui jaanuaris turg langeb, siis kipub ka ülejäänud aasta olema vilets. Alates 1950-st aastast on vaid ühel aastal (1982) suutnud turg tõusta rohkem kui 10% kui jaanuar on lõpetatud miinuses ...
  • Kristjan, väga huvitavad faktid, kuid minu arust vähe olulised. Oluline on kuidas majandus kosub, palju suureneb või väheneb tarbimine, kuidas firmadel läheb, kas tuleb sõda Iraagiga ja kui tuleb siis milline sõda, ...
  • rick12, too välja omapoolsed faktid, mis võiks turu liikumist mõjutada. Huvitav oleks lugeda!
  • Arko, just hakkasin sarnast küsimust esitama :)

Rick12, võta minupoolset fakti nagu mosaiigitükki. Üks mosaiigitükk ei anna midagi, kuid kui Sul 10 tükki koos, siis saad äkki juba pildi kokku.
  • Tõin ju mõned näited kuid ok mitte faktid. Mina keskenduksin Teie asemel ettevõtete fundamentaalsete näitajate uurimisele ja firma tuleviku väljavaadete uurimisele ning valgustamisele ( vt. nt. kasvukontol olevate firmade tutvustusi ... http://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=18581, aastad mööduvad :)). Miks ei kukku eesti aktsiad ? Sest fund. näitajad on väga tugevad või mis ?
  • Rick12, ära hakka jälle vaidlema teemal fundamentaalanalüüs vs. tehniline analüüs. Igaüks kasutab seda mida oskab ja õigeks peab. Kui Sina suudad raha teenida fundamentaalanalüüsiga, siis tubli. Aga üsna mõttetu on arvustada neid kes on leidnud oma nishi tehnilise analüüsiga.
  • Ahjaa, ülalmainitud statistika kohta veel - panen indeksite detsembri sulgemishinnad.

Dow 8341
    Nasdaq 1335
    S&P 500 879

Tänase üsna tugeva päeva algusega on Nasdaq jõudnud vaid 5 punkti kaugusele sellest tasemest ... justkui põnevusfilm :)

[Arvan, et hirmust nädalavahetuse ees pannakse siiski paljud pikad positsioonid kinni ja see toob päeva lõpuks müügisurve]

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon