LHV tehnoloogiaseminar - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

LHV tehnoloogiaseminar

Log in or create an account to leave a comment

• Käisin eile Valdot kuulamas LHV tehnoloogiaseminaril, kus lubati rääkida tulevikus ruulivatest tehnoloogiatest. Heiki Kübbar sai oma jutuga ilusti ühele poole ja siis tuli peale Valdo. Mul oli varem mulje kui pururikkast, suhteliselt intelligentsest inimesest, kuid nüüd on uus mulje.
    LHV võttis minu käest 100 krooni, mis on mõistetav, sest seminar toimus SAS Radissonis (mõttetus, sama hästi oleks võinud teha näit LHV kontoris) aga samas oma raha eest endale lasta müüa IBMmi oli ikka kole kogemus. IBM on Valdo sõnade järgi tehnoloogiafirma ja seal töötavad tehnoloogiafriigid aga miks oi miks Valdo üritasid sina teha promo suurele sinisele. See kukkus Sul väga halvasti välja, Sa olid ülbe ja subjektiivne, Sa ei arvestanud kuulajate soovidega. Sa ei osanud küsimustele vastata... Miks Sa üldse esinesid? Miks Sa räägid asjadest, millest Sa midagi ei tea ja ise veel möönad ka, et Sa ei tea midagi. Ma saan aru, et Sa oled jube rikas ja see annab Sulle võitmatuse tunde aga palun proovi midagi teha oma egoga, sest see mida ma pidin kogema Sinu esinemise ajal oli lihtsalt piin. Ei jätkunud mul julgust püsti tõusta ja minema kõndida aga järgmine kord ausõna, kui nii teed, siis võtan julguse kokku.
    LHVle soovitus, leppige esinejaga kokku, kas tuleb rämepromo või asjalik jutt. Üldiselt võiks nõuda esinejalt ka ettevalmistust, sest igaüks võib rääkida seda, mis pähe tuleb aga mitte iga kord ei kuku see kõige paremini välja.
  • Tiit,

Päris resoluutsed seisukohad Sul. Aga siiski ma usun, et enamusel oli huvitav kuulata ka Valdo Randpere esinemist. Võibolla tõesti Sulle, kui IT asjanduses väga hästi kodus olevale inimesele tundus see müügijutuna aga mitte-it inimestele oli seal üht-teist kõrva taha panna.

Ja mis puutub oma firmast positiivselt rääkimisse, siis ma arvan, et kõik on oma firma patrioodid.

Ma ise tulin sealt ürituselt ära infoga/ideedega, mida kavatsen kindlasti edasi uurida ja ma usun, et ei ole üksi. Anyone?

sB
  • Ei varja, et olin oma arvamuses loomulikult subjektiivne. Kuid elu on õpetanud, et kui esineda, siis teha seda hästi. Sama info oleks saanud ka edasi anda ilma oma konkurente laimamata, maha tegemata ja oma ettevõtte vigasid tagantjärgi tarkusega välja vabandades.

Üks asi, mis muidugi mulle personaalselt on vastu karva on see, et keegi ütleb oma seisukohti ja tõlgendusi välja firma nimel kasutades väljendit "meie". Ehk räägid firmast ja ütled "meie". Inglise keeles see ei ole suur probleem aga eesti keeles lausa naljakas kui keegi Kapakohilas sündinud sell räägib "meie HPs" jne... seda sama asja saab ka teisiti öelda ja jätta siiski kõigile arusaadava mulje.

Teine asi on valetamine. Võin 100%selt öelda, et teile aeti udujuttu rääkides Tivolist, Hansapangast, HP Openviewst jne... Olin ise kogemata just HP's seda Tivoli ja HP Openview võrdluse tunnistajaks ja vastupidiselt räägitule on siiski seal üks toode kasutusel networki ja system mgmt tegemas ja see ei ole Tivoli :)

OK aitab negatiivsetest emotsioonidest, las asjad edeneda omasoodu.
  • Huvitaval kombel oli saalis hulka vähem rahvast viimase esineja ajaks ( ehk läksid IT mehed , keda huvitas ainult konkurentide jutt ) .
    Tegelikult see , mida Randpere rääkis ei olnud mõeldud konkurentidele, vaid investeerimishuvilistele sektorist ettekujutuse loomiseks. Väike promo käib ikka asja juurde...
  • Oleks isegi ja mõned meie firmast veel tulnud kohale (ja muide täie raha maksnud :-), aga polnud kindel, kas pärast Heiki esinemist minema saab minna.

Kuna see polnud kindel, jäime kõik tulemata in corpore.
  • see on vana myyt et boss ei pea asjast midagi teadma.
    hea boss aga kyll..
  • mitte iti mehena tuli heiki jutu ajal uni peale. jube tehniline jutt. aga valdo oli küll hea
    ,vähemalt suurem osa jutust ka lihtinimesele arusaadav. ibm-i promo väga ei häirinud.
    ex-svenssonina on vanale rootsi tehnoloogia firmade käekäik vist ikka südamelähedane,
    mis ta muidu algul selle ajalehega vehkis. kuradi ahvatlev on praeguste hinnatasemete
    pealt sealt 90 prossa allatulnute seast mõni välja pickida(näiteks ericsson) ja kõva võimendusega sisse minna??
    heiki jutust jäi üks tera kõrva küll. future belongs to them , who can see opportunities
    before they become obvious.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon