Börsipäev 10. veebruar
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Euroopa turud on alustanud väikeste muutustega. Soomes müüdi Eimo kvartalihoiatuse peale Nokia aktsia ning soovijatel oli võimalik seda osta alla 12.5 euro.
Eimo teeb Nokiale mobiilikesti, esimese kvartali müügi suhtes firma positiivne ei ole, kuid teises kvartalis peaks müük kosuma ning esimene poolaasta tulemus peaks ületama aastataguseid numbreid. -
Pole just börsipäeva vääriline kommentaar, aga kui vaadata uute Nokiate kesti, siis ei peaks Eimo mitte kvartalihoiatust tegema, vaid oma poe lihtsalt sulgema.
-
Tänane päev algas küll plussis, kuid vajuti jällegi miinusesse. Negatiivne sentiment läheb järjest laiemaks ja keegi ei julge väga pikkasid positsioone võtta. See toobki üsna rahuliku allatiksumise. Oktoobri põhjad käituvad magnetina ja tundub üha tõenäölisem, et indeksid lähevad neid testima. Toon ka indeksite oktoobri põhjad
S&P 500 - 768 pt.
Dow Jones - 7197 pt.
Nasdaq - 1108 pt.
Nagu näha on tehnoloogiasektor protsentuaalselt kõige kaugemal sellest tasemest . Põhjuseks on siin minu meelest ikka investorite liigsed lootused - nimelt oodatakse turu põrkamisel tehnoloogiasektorist kõige suuremat põrget ja seetõttu suunatakse raha sinna. Mis on üsna lühinägelik käitumine, kuna tehnoloogiasektoris on lood endiselt väga viletsad.
Kuna ka volatiilsus on Nasdaqil (QQV) suhteliselt vähem tõusnud (s.t. hirm on väiksem) kui näiteks S&P puhul (VIX), siis ka see kinnitab mu mõtet.
Seega arvan, et lähinädalatel vana majandus outperformib tehnoloogiaaktsiad. -
Usun, et turg sellel nädalal langeb. Asja kinnituseks olen CSCO-s tänasest päevast peale lühike.
Kutsuks kõiki LHVkaid chatti. -
Turg on ennast nüüd kiirelt plussi vedanud, põhjuseks Iraagi teade, et ÜRO U-2 lende lubatakse tingimusteta oma õhuruumi.
Põrge siiski puhtalt tehniline, eriti midagi see Iraagi teade ei muuda.