Saddam on surnud! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Saddam on surnud!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Rahu, sōbrad, rahu!
    Ärge tormake kohe aktsiaid ostma, pidage kinni! Autor ei vōta endale vastutust tekkida vōivate kahjumite ees:)

    See intrigeeriv pealkiri ei kajasta mingit tōele vastavat informatsiooni - Saddam elab ikka veel, kellele ōnneks, kellele ōnnetuseks.

    Tahtsin ärgitada teid ennustama ja mōtteid vahetama, et mida selline tōene teade näiteks autoriteetsete sōjaväelaste vōi ajakirjanike suust vōiks aktsiaturgudel kaasa tuua. Tōsi, seda ei tea vist Allah ise ka, millal selline uudis tuleb, kuid varem voi hiljem see tuleb, ega see tulemata jää.
    Kui suureks kujuneb reaktsioon sellisele uudisele?

    Peale WTC kokkuvarisemist esimesel kauplemispaeval langes Dow üsna kiiresti 600 punkti. Mind huvitab, missugused on LHV investorite ja niisama kommentaatorite ennustused, milliseks kujuneb teie meelest aktsiaturgude reaktsioon uudisele Saddami surmast / tapmisest / vangilangemisest (eeldusel muidugi, et selline uudis tuleb lähima paari kuu jooksul, mitte ei sure Saddam 20 aasta pärast vanadussurma. Andku Saddam ja kōik tema sōbrad see patune mōte mulle andeks)?

    Ise teen esimese ennustuse: DJIA üles päevaga 400 punkti, Nasdaq Comp. üles 80 punkti.







  • Mitte muffigi ei muutu.

    Pretsedent on lähiajaloost võtta. P.Korea eelmine isevalitseja andis saba ning pojakene võttis ohjad üle. Mis muutus? Mitte kui midagi. Sama juhtub Iraagis. Küll valitsev klikk juba hoolitseb selle eest, et asjad jääks nii nagu on. Ainuke asi, mis võib tasakaalu paigast ära lüüa on see kui tekib mingi sisemine verine võimuvõtlus.

    Samamoodi lähevad asjad Kuubas. Fidel ei ole igavene aga tema poolt juhitud Partei suudab ilusti ohjad üle võtta.

    Nii, et minu ennustus on see, et börsid võivad mingi emots. nõksu teha aga mitte midagi enamat.
  • huvitav oli täna hommikul kuulda vihjet et terrorism on ka eestisse j6udnud.
    et lennukid kukuvad ja..

    eriti idiootlik oli ojulandi väide et iraak on nagu fashistlik saksamaa ja euroopa on loll.
    pigem hoopis euroopa hetkel pyyab vältida 40a taguseid vigasid, mitte korrata.
    iraak on ju nagu poola..

    seega saddam ei v6ta myrki ja ei lase kuuli pähe :)

    PS! kas teile ei tundu see "terroristide" tagakiusamine sarnane juutide tagakiusamisega?
    miks kurat yldse on vaja inimesi taga kiusata, piinata, s6du pidada?
  • riq- ille vastaks omaltpoolt seda, et niikaua kui keegi oma lähedastest pole mingite tõpranägude pärast viga või veel hullem surma saand, võib tõesti vägagi lühinägelikult pidada seda klapperjahti tagakiusamiseks. Mina ei arva eluilmaski, et see jaht vuntsile on tagakiusamine (ajalooline näide võimu pähekargamisest - Stalin, ka vunts). Mis turgudesse puutub, siis need kargavad suure tõenäosusega üles. Kui kauaks nad sinna jäävad, mitte kauaks. Majandusnäitajad panevad ise kõik paika. Eufooriad on kerged tekkima.
  • Uudise mõju saab olema ilmselt 2-3 päeva. Dow tõuseks 200-300 punkti. Pärast jätkab turg jälle oma rada.
  • Pole riq-ga nõus. Paluks muidugi täpsustada, mis vigade peale viitasid, mis 40 aastat tagasi tehti? Üha rohkem hakkab mulle tunduma, et tuleks vältida vigasid mida tehti 60 aastat tagasi Euroopas. Chamberlaini lepitustaktika on ammu ajaloo prügikasti saadetud ja Müncheni konverentsilt toodud rõõmusõnum "Ma tõin Teile rahu" oli sulaselge vale.

    Jah, sõda ei ole tore. USA ülbitseb ja USA president tundub loll, aga...ajaloo vigadest võiks õppida. Kui Euroopas oleks 1930.-ndatel julgenud keegi midagi varem teha oleks ehk sõjakoledusi vähem olnud.
  • kas ajaloo viga on see
    et väike ylbe riik oma naabritega kakleb
    v6i see
    et suur riik mööda maailma k6nnib ja ebameeldivad riigid ymber ehitab?
  • Kahjuks oleme sisenemas ajajärku, kus ei ole vahet väiksel ja suurel riigil, kuna väike riik suudab lisaks lokaalsele hävingule kaasa tuua ka globaalse hävingu.

    Ilma suurvõimuta pole vist siiani veel maailma ajaloos hakkama saadud? Vähemalt on need perioodid olnud väga ebastabiilsed. Meenub Rooma Keisririigi hukk, mis tähendas Euroopale mitmeks sajandiks ebastabiilsust ja anarhiat. Kahjuks ongi valida kahe halva - anarhia ja suurriikliku domineerimise vahel. Kolmandaks võimaluseks vast tasakaalustatud suurriiklik domineerimine (USA vs NSVL), kuid hetkel teiseks suurvõimuks pürgiv Hiina ei ole veel piisavalt tugev/huvitatud.
  • Hiina militaarne tõus oleks oleks kõige ebameeldivam peale NSVL-i lagunemist. Totaalne riik, palju inimressurssi, vähe elamiskõlblikku maad ja loodusvarasid.
    Õnneks piirab hiinlaste kiiret arengut keeruliste tehniliste süsteemide loomisel nende kultuur, mis Konfuciusest alates on soovitanud vältida asjade ja nähtuste täpset defineerimist-kõigest räägitakse ümber nurga.
  • Minu nägemus algsele küsimusele e. mis turul juhtub kui sõda algab:

    Probleem on selles, et sõja algus on pikalt veninud ja paljud turuosalised kes üritavad mängida sõja-rallile on sisenenud juba praegustest tasemetest kõrgemalt. Seega kui sõda algab, siis üritavad nad selle ralli käigus üsna kiirelt positsioonid kinni panna. Ja selliseid turuosalisi on ilmselt palju ... teate ise mis juhtub kui väga paljud üritavad rallisse müüa.

    Seega ma usuks, et ralli tuleb väga järsk, kuid see võib üsna peatselt ära vajuda - liiga paljud turuosalised ootavad seda rallit.
  • Ehk siis teisisõnu, positiivne reaktsioon väikesest võidukast sõjast on JUBA PRAEGU aktsiahindadesse sisse arvestatud.
  • Jah, eks see ennustamine on uks tanamatu too.
    Ilmselt seetottu ongi raagitud siin hoopis Hiinast ja ajaloost ja koigest muust.

    Mina soovinuks siiski naha usna konkreetseid ennustusi, mis juhtub siis, kui tuleb teade Saddami teise ilma minekust.
    Saddam on siiski voimaliku soja votmeisik ja mind ei huvitagi niivord turgude reaktsioon soja algusele, kuivord reaktsioon teatele Saddami surmast.
    Bin Ladengi suutis / suudab? oma surma- ja elluarkamisteadetega usna palju turge luhiajaliselt mojutada, Saddami isik mojutab praegu turge aga palju enam.

    Nii et, sobrad voitluskaaslased - mis juhtub sel paeval turgudel, kui rindelt tuleb teade Saddami surmast?
  • spunk123, sa pole ainus!

    Ennustamine on tõesti üks tänamatu töö. Ja mitte ainult.

    Mind huvitas väga foorumis "Kes valimised võidab" üks küsimus, nimelt see, kes valimised võidab? Aga mis oli tulemus? Asi taandus sisuliselt ühe foorumlase personaalküsimuse lahkamiseks ja tema suhtumisse astmelisse tulumaksu.

    Ei sedagi, et analüüsida, MIKS on temaga üldse nii läinud...

    Nii et Saddamiga alustamine ja Confuciusega lõpetamine ... welcome to the club :-(
  • noh, me võime sama hästi spekuleerida ka bushi surmaga. minu meelest on selle mehe surm ka paljude huvides. mis siis turul toimub?
  • Hm, bushiga vist nalja ei maksa heita, võib igasugused kolmetähelised firmad kaela saada (CIA;FBI;KGB jne).
  • Mis firmadel CIA,KGB,FBI viga on?
    aktsiaid ei ole, Enroni efekt vaevalt tulemas?
    Sinu businessi eduks! (varalahkunud Tartu Kommertspank)
    (edu tagab muidugi ainult see, kui antud firmades alates keskastme juhi positsioonist palka saada...)
  • To: AloV

    Nagu näiteks nii?


    Jesus was getting more and  more annoyed at the drugs problem on earth. He called an emergency meeting  with his apostles and after a few hours, they all decided that they needed  more information. So the apostles volunteered to go on earth and to bring  back samples of each drug. After a few days, the apostles start coming back.

    - Who's there?

    - It's Paul

    Jesus opens the door

    - What did you bring back, Paul?

    - Haschich  from Morrocco.

    - Excellent, come in.

    - Who's there?

    - It's Mark

    Jesus opens the door

    - What did you bring back, Marc?

    - Marijuana  from Columbia.

    - Excellent, come in.

    - Who's there?

    - It's Matthew

    -Jesus opens the door

    - What did you bring back, Matthew?

    - Cocaine  from Columbia.

    - Excellent, come in.

    - Who's there?

    - It's John

    Jesus opens the door

    - What did you bring back, John?

    - Ecstasy from  Montreal.

    - Excellent, come in.

    - Who's there?

    - It's Luke

    Jesus  opens the door

    - What did you bring back, Luke?

    - Speed from Amsterdam.

    - Excellent, come in.

    - Who's there?

    - It's Judas

    Jesus opens the door

    - What did you bring back, Judas?

    - FBI  !!! Hands up !!! Everyone against the wall!

  • KGB-l siin teie Bushi-aruteluga vaevalt asja on (kui ongi, siis lihtsalt naeravad vaikselt pihku), aga lisaks kolmetähelistele on olemas ka neljatähelised "firmad" , täitsa meie, eestimaised.
  • Saddam ei sure ja ei hävine, sest tal on vähemalt 20 teisikut. Kui tõeline saddam sureb, siis töötab süsteem ikka ühel alusel, diktatuurne võim, välja kujunenud türannia jms. Aktsiaturgudele võib ju meeldida Saddami surm, kuid kas see meeldib moslemitele. Terrori oht suureneb veelgi. Sellisel juhul peaks ka Bin Ladeni sarnased venniksed ka maha notitud saama. Terrori oht peab kaduma, liidrite kõrvaldamine ei ole veel alati lahendus. Lahendus on uue liidri tekkimine, kes suudaks ohjeldada ja uut ning demokraatlikku moraali edendada. Näiteks NSVL lagunemine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon