Börsipäev 11. veebruar - U-2 ralli ja U2 rock - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. veebruar - U-2 ralli ja U2 rock

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa turud on alustanud optimismi tähe all ning nii FTSE kui DAX on mõlemad 2% jagu plussis. KA USA futuurid indikeerivad 1.5% plussis avanemisele. Kas alanud kauaoodatud põrge?

    Philipsi tulemused olid suurte mahakandmiste tõttu halvad, kuid aktsia suutis siiski väikesesse plussi liikuda.

    Nii Nokia kui Ericsson põrkes, NOK1V +3.5%, ERICB +4.9%.

    Tallinna Börsil on Hansapanga noteeringud kerkinud 1,5 krooni võrra.
  • Saku Õlletehase tulemustest:
    neljanda kvartali kahjum 5.7 miljonit krooni, käive 153.5 miljonit ehk2.3% vähem kui 2001 4Q, dividende lubatakse aktsia kohta 5 krooni, turuosa 47% (Tartu Õlletehas 37%, Viru Õlu 6%).

    Aktsiate käive üle miljoni ja tehinguid 12. Kuna kahjum pigem sesoonne ja dividendid head, siis aktsia 0.94% plussis.
  • Turg on täna avanemas protsendijagu plussis, peamine põhjus on eilne plusspäev - positiivne mõju kandub edasi.

    Kuid eilne pluss oli väga napp ja käive pea olematu, pullidel pole praegu pea üldse jõudu. Seega näeksin pigem selles hommikuses plussis head müügivõimalust, pärast esimesest pooltundi võib turg juba ära vajuda.

    Täna räägib taas Mr. Greenspan, pullid küll paistavad sealt midagi head lootvat, kuid ilmselt sealt midagi uut ei tule.
  • ... ehk siis põhimõtteliselt jätkub eilne U-2 lennukite ralli. Paradoksaalne, et just Iiri rock-gigandi U2 juhtifiguur Bono on ammusest ajast juba kõikvõimalike sõdade vastu, viimasel plaadil oli isegi lugu "Miss Sarajevo".
  • Greenspan tegi poolaastase rahapoliitika kokkuvõtte - pikemalt saab lugeda siin.

    Üldiselt on tema meelest kõik tingimused olemas majanduse kosumiseks, kuid märke sellest veel pole. Lisaks alandas FED oma 2003 GDP prognoosi ja tõstis töötusemäära prognoosi. Turg väga reageerida sellele ei osanud, järgnenud on ilma suunata kauplemine.

    Oluline tase on S&P 500 jaoks 840 punkti, vaadake kuidas turg selle suhtes käitub. Sulgemine allpool seda tähendab languse jätkumist.
  • Kuidagi väga järsku tuli pidu karude õuele, millise uudise mõjul!?
  • Liikusid jutud, et bin Laden on avalduse teinud, see hirmutas turgu. Colin Powell kasutas võimalust ja ütles, et ta näeb siin sidet Iraagiga. See tõstis taas sõjaohu kõrgemale e. millele juhtisin juba eile tähelepanu - "U-2 ralli" on nõrgale pinnasele ehitatud.
  • Mina ootan terroristide rünnakut USAs, Iisralis ja Inglismaal. Abiks karuks olemisele. Tegelikult on igasugune sõda ja terrorism inimlikult põlastusväärne. Majanduslikult on lood teised siin on kõik abiks mis raha teeb!
    Tuli meelde Nosterdamuse ennustus Inglismaa kohta, nimelt pidi see saar selle aastatuhande alguses kaduma. Jaapan ka aga sellest võib aru saada geolooglise omapära tõttu.
    Sünge lugu. Loodetavasti nii ei juhtu...

  • Ja nii läkski - "U-2 ralli" vajus päeva lõpuks väga ära, S&P 500 ei suutnud püsida ülevalpool 840 punkti piiri ja kogu päeva teine pool möödus langedes.

    S&P jaoks on järgmine oluline tase 823 punkti - esmaspäevane põhi, täna napilt selle juurest siiski kosuti. Trend on jätkuvalt negatiivne.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon