Börsipäev 12-13 veebruar - pullide arv pole veel madal - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12-13 veebruar - pullide arv pole veel madal

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tallinna börsil tehakse kummalisi tehinguid. Saku Õlletehase aktsiaga sooritati 418@4.88, samas kui hind kõigub 4.25-4.30 tuuris. Suhteliselt kaheldava väärtusega ost on ka Harju Elekter 3.90 EURi. Eile osteti ka Estikot suurtes kogustes ja kõrge hinnaga. Elagu optimistid!
  • Velikij,

    Eile jäin vastuse võlgu:

    3 kohtu poolt valeks tunnistatud ühinemiskeeldu (keelud ise küll varasemast ajast):
    2001: Schneider ja Legrand, kaks Prantsuse elektritarvete tootjat.
    1999: First Choice ja Airtours, Briti reisikorraldajad.
    2001: Tetra Laval ja Sidel, (packaging companies)

    First Choice-Airtours puhul langetati keeluotsus 5 päeva peale Monti ametisse asumist, nii et Monti ei võta süüd omaks.

    Schneider ja Legrand jutumi puhul tegi MTF (Merger Task Force) kohtu sõnul mitte-kompetentset analüüsi ning koonduva majandusliku jõu prognoosimisel pakuti üle. Samuti piirati Schneideri võimalusi ennast kaitsta ja pakkuda võimalikke heastavaid tingimusi.

    Tetra Laval ja Sidel (samuti nagu GE ja Honeywell) puhul toodi põhjenduseks „bundling“ teooria – ühinemise tagajärjel on sarnaste toodete valik ja turuosa piisavalt suur, et konkurentidele ära teha. Microsofti juhtumi puhul on osaliselt sama põhjendus, Windowsi monopoolsust kasutades saab ju päris paljut turustada.

    Monti kohta veel niipalju, et inimesed näevad teda üpris erinevas valguses: ameeriklased kirjeldavad teda kui ärimaailma Saddam Husseini, osad eurooplased jälle imetlevad tema vastuseisu Ameerikale. Monti enda sõnul teeb ta lihtsalt oma tööd. Ilmselt see nii ongi, sest USA ja EU seadused on üpris erinevad (Common Law vs Civil Law). Muidugi paljud nõuavad, et Euroopa konkurentsiseadust muudetaks.
    Monti tunnistab ka fakti, et peale selliste kohtuotsuste langetamist on nende reputatsioon kõvasti kannatada saanud. Anti ka lubadus rahva usaldus tagasi võita, kuidas ja kui palju see MSFT juhtumit mõjutab, ei julge isiklikult prognoosida.

    Mihkel Oja
  • thanks, hugo!

    PS, ise olen veendunult nende "osade eurooplaste" hulgas, kes Montit "Super Marioks" kutsuvad (see algupärand on küll kas BW või the Economisti väljamõeldis, täpselt enam ei mäleta:)
  • Turg on avanemas napis miinuses, eilne negatiivne sentiment on ilmselt kandumas edasi. AMATi tulemused eile õhtul olid üsna koledad (vaatamata sellele, et prognoose oli juba alandatud), aktsia on eelturul -3%.

    Täna avaldati Investor Intelligence numbrid, mis näitavad pullide ja karude osakaalu jagunemist. Kui eelnevatel nädalatel on pullide osakaal olnud väga kõrge (u. 50% juures), siis see nädal on toimunud järsk langus - pulle on 40.2%, karusid 31.2%.

    Seega hakkab turul tekkima hirm - ja nagu olen juba mitmeid nädalaid, ei ole turg saanud korralikult rallida, kuna hirmu pole olnud. Kui nüüd ka volatiilsus veelgi kosuks ja karude osakaal oleks pullidest suurem, siis oleks ralli tõenäosus juba korralik.

    Kokkuvõtteks - trend on jätkuvalt selgelt negatiivne, kuid lõpuks hakkavad tekkima alused ralliks. Uute shortide lisamisel olla seega ettevaatlik.
  • Olen saanud paar küsimust selle pullid-karud näitaja kohta, seega sellest veidi pikemalt.

    Kuidas saadakse see number? Küsitakse 140 finantsalase newsletteri kirjutajalt nende nägemust turu suhtes. Osakaalud näitavad kui palju nende hulgas on pulle ja kui palju karusid (ülejääk on neutraalsed).

    Ajalugu on näidanud, et tuleb käituda sellele näitajale vastupidiselt e. kui pulle on palju siis müüa ja kui karusid palju siis osta. Vaadake näiteks seda graafikut. Illustreerib juttu päris hästi, parim ostukoht oli siis kui pulle oli vähem kui karusid.

    Praegu on pulle veel rohkem pea 10%, seega see on üks argument mis välistab tugevamat rallit.
  • Yo-Yo-Yo! Üle pika aja tuli taas meelde isamaa investeerimiskommuuni külastada.

    Turg on parasjagu hookuspookust vahepeal teinud ja üsna hulluks treidereid ajanud, ma kuulen oigamist siin ikka üsna kõvasti. Täna on turg täielik no-show, kõik treiderid on laua all peidus.Praegu räägib küll kõik selle kasuks, et turg päeva lõpuks ära vajub.

    S&P futuurides läksin just väikselt lühikesks.
  • S&P jaoks olulised tasemed 820 juures, kui nendest allpool sulgeb, siis on lugu päris kole.

    Puertorico, mis ameerikas ja kuidas S&P target?
  • Nõrkust päeva viimastel tundidel just ootasin. 817-820 on jah S&P500 jaoks tähtis tase, seal vahepeal sulguski, seega jäi futuur üles, homseks on gap alla ka suure võimalusega. Target on oktoobri põhi, mida muud! Hästi jobu päev oli küll tänane, turg võib reedeni selline olla.
  • Miks just reedeni? Ega reedel siis sõda ei hakka, täpsemini mitte selle nädala reedel!
  • Tõus vist tuleb siis, kui pilt on nii must, et ka igas negatiivses uudises üritatakse positiivset näha. Vaevalt, et pörsispekulandid on massiliselt oma rahale parema teenimisvõimaluse leidnud.
  • tõsi, raearu. aga praegu nähakse iragi sõjas pigm suure optimismi allikat. nii et ebakindlus, ebaselgus ja lihtsalt määramatus on kolm märksõna.
  • Inimese psüühhika ei püsi kaua ühes äärmuses. Kui peale paanilist sõjahirmus rabelemist inimene avastab, et sõja algus lükkub edasi ning siis jälle edasi ja nii edasi, siis inimene rahunenumalt (pinge jääb edasi)hakkab otsima olukorrast kasu lõikamise võimalusi. Ning siis kõlbavad selleks ka kõik need positiivsed 4Q ja aastaaruanded, mis kuu aega tagasi ära põlati.
    Aktsionäride koosolekud lähenevad ja pika ootamise tõttu pole ka sõja algusel tugevat psüühilist mõju.
  • Ilmselt oli mõeldud reedel avaldatava Hans Blixi raporti uut versiooni. Muuseas, esmaspäeval USAs pühad.
  • 13. veebrauari on Euroopa börsid negatiivselt alustanud ning sõjahirm üha suureneb. Samas päeva alguse suurest miinusest ollakse juba väljas. DAX -0.73%, FTSE -0.5%. Ericsson ja Nokia aktsionärid võtsid ettevõtete koondamisteated vastu negatiivselt.
  • Just, just. Mõni aeg tagasi suhtusid aktsionärid koondamistesse positiivselt, sest sellega käib kaasas kasumlikkuse paranemine, nüüd aga vastupidi.
    Huvitav nähtus on veel ka see, et kui kasumis firma teatab headest tulemustest, kipub koos tema aktsiaga tõusma ka kahjumis konkurendi oma (see pole praeguse turu iseärasus, olen seda mitmel aastal märganud)
  • Ja kui sa pole märganud, siis annab sellega nii mõningi kord lausa raha teenida :)

    sB
  • Sellest, miks aktsionärid enam koondamistesse positiivselt ei suhtu vaid hoopis negatiivselt, võiks terve omaette foorumi teha.

    Aga kolime sellega üle mujale, sest see pole enam selle börsipäeva teema.


  • Tervitus kõigile, turg on avanemas jälle kerges plussis ... ja seda oleme juba näinud viimasel nädalal päris palju ning taas on turg päeva lõpuks ära vajunud. Ka täna peaks samamoodi minema.

    Kuid päev-päevalt läheb lühikeste positsioonide hoidmine riskantsemaks, minu jaoks on veel vara pikaks minna, kuid lühikesi positsioone tuleks koomale tõmmata. Risk on praegu mõlemas suunas suur ja lühiajaliselt (nädal) eelist tegelikult pole kummaski suunas mängimiseks. Olge ettevaatlikud!

  • minu kõhutunne ootab põrget 1400 kanti

    ja sealt alla võib ligi 1100 juurde virutada sujuvalt
  • aga see põrge võib tulla korralikule karuturule kohaselt nii järsku, et ei jõua rongile hüpata
    st hüppad küll, aga maandud teele just siis kui rong juba tagasi allamäge kihutab
  • ei tule põrget, tuleb langus...,sest terroristid kohe ründavad....
  • ex ta üks ülehinnatud aktsia ole ...
  • Out! S&P 500 futuurid läksid 809.25 pealt kinni, üle 10 punkti kasumit. Sweet!

    807 ka S&P toetustase, ei riski praegu lühike olla, vaatame kuidas turg edasi käitub, täna vähemalt veidi rohkem actionit.
  • QQV ja VXN mis peegeldavad Nasdaqi volatiilsust on ometi korralikumalt tõusmas, see tähendab et turul hakkab hirmu tekkima. Kui QQV oleks üle 50-e, siis oleks võimalus ralliks juba päris ilus. Praegu 44.5.

    Londoni Gatwicki lennujaamas on turvaprobleemid, osa terminale on isegi suletud. Kuna Suurbritannia on üks USA suuremaid toetajaid, siis hirmutab see ka USA investoreid.

  • Nagu hommikul mainisin, oligi risk lühikeste positsioonide hoidmiseks liiga kõrgeks läinud, päeva teisel poolel pressis turg kõvasti ülespoole.

    Puertorico toodud 807 jäigi S&P põhjaks, seega põrge oli üsna tehniline. Veidi on momentum nüüd pullide kasuks, reede tuleb ilmselt üsna närviline päev ja kuna esmaspäeval on pühad, siis saab pika nädalavahetuse tõttu ehk ka USA ründama asuda ...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon