Börsipäev 18-19. veebruar - IPOd kohtusse
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Euroopa turgudel paistab sõjaralli läbi olevat ja reaalsed majandusnäitajad taas turgu allapoole kiskumas. veitsi suurpanga UBS nõrgad prognoosid kukutasid aktsiad pea 5%. Reutersi aktsia pea 10% miinuses, firma teatas 3000 töötaja koonsamisest. DAX -1.14%, FTSE -0.54%
Lähiturgudelt rõõmustas Elcoteq aktsionäre teatega, et on suutnud ka Motorola oma kliendiks kaasata, aktsia +1.41% -
Kas MSFT on lähiminevikus splitiga maha saanud?
-
Gerd, tõepoolest just split 2-1.
Turg on täna hommikul ilusasti tugev, kuid kardan sõjamurede naasmist ja seega ka veidi skeptiline tõusu jätkusuutlikuse suhtes. Veidi hiljem pikemalt. -
Turul liigub kuulujutt, et Iraak on küsinud Iraagi käest luba, et Hussein saaks Iraani kaudu Venemaale pageda. Minu meelest on see täiesti alusetu kuulujutt, kuid kui oleks tõsi, siis kindlasti oleks see turu suhtes lihtsalt suurepärane.
Miks see minu arvates see tõsi ei saa olla? Sest Hussein eelistaks kindlasti surra märtrina, eksiil ei tundu talle palju võimalusi pakkuvat. Ning kindlasti ei usu ma peigupaigana Venemaad. -
Vaevalt, et Iraanis just palju Husseini pooldajaid ka on, kui just oma mehed pole. Neil sõjast mõttemaailmates lõhe sees.
-
Laurime, täpselt nii ja seega tegelikult oli see kuulujutt lihtsalt tehnilist rallit toetamas. Kui ilmneb, et kuulujutt pole tõsi, siis ilmselt müüakse taas.
-
Hansas suuremahuline tehing. Kas keegi on positsioonidest loobumas?
-
jah, hansas loobuti positsioonidest ja samas keegi ilmselt soetas positsiooni. või on muid võimalusi?
-
Ostutehingud said ülekaalu müügitehingute üle. Vahel ka vastupidi. IRW
-
Vaata S&P graafikut - see on mõned nädalad vana graafik, kus S&P jaoks on näha väga oluline tase ca. 870 punkti. Oleme taas sellele lähenemas ja kindlasti on see väga tugev toetustase. Mina selle ületamiseks hetkel jõudu ei näe ja pigem kasutaksin antud hetke müümiseks.
-
Üks huvitav tähelepanek - kohtunikud võtsid menetlusse üle 1000 kaebuse IPO-de suhtes, kliendid kaebavad pankade peale. Pankade tegevus polnud IPOde turuletoomisel kindlasti päris veatu, üks osakond kiitis aktsiat taevani ja teine osakond teenis siis müügi pealt.
Eks ole näha kas pankade karistamiseni ka jõutakse. -
Käive on taas ülilahja - Nasdaq liigub kõigest 1.1 mlrd aktsia graafikus.
See näitab, et kui eelnevatel päevadel polnud eriti müüjaid, siis täna turg vaikselt loksub allapoole, kuna ostjad on praktiliselt puudu.
S&P 500 jaoks oluline tase 840 punkti, sellest allpool sulgemine tooks müügihuvi ilmselt ka homme.